בואו נתאחד

masorti

New member
אין לי בעיה אידיאולוגית להוריד מסים

אבל לא מקובל עלי להוריד מיסים בצורה רגרסיבית. אתה מאמין שהורדת מס תעשיר את קופת המדינה?... הגדר טבלת הורדות לפיה עיקר ההורדות (גם אבסולוטית וגם באחוזים) יהיה לעניים, תוך שמירת הסכום הכולל קבוע. מה שאתה מציע הוא שרק העשירים יקבלו מתנות עצומות מתוך תקווה תמימה שהם יואילו לשלם יותר מס. התוצאה היחידה תהיה שחשבונות הבנק של עשירי הארץ יתנפחו עוד קצת, וקופת המדינה תקבל (כמעט) קדחת. --- אתה רוצה לחסל את הכלכלה השחורה? תעבוד לפי השיטה האמריקנית.... מי שנתפס בעבירת מס משמעותית יושב עשרות שנים בכלא (ולא כמו בארץ... משלם כופר כספי מגוחך ונפטר מהענין). מתי שמעת לאחרונה על עבריין מס שנדון ל-10 שנות מאסר בפועל? הרי אפילו בתי המשפט מעודדים אי-תשלום מס. תשאל את אלי הורוביץ.

Charlie

New member
מסורתי - 2 דברים

1. אתם כל הזמן מדברים נגד "העשירים". מי הם העשירים? הרי איש לא מתכוון לאלו שמרוויחים מאות אלפי שקלים אם לא למעלה ממיליון ש"ח לחודש. לא לסמי ויולי עופר, לדנקנר וכיו"ב. הרי כל המיסים והרעיונות הם לא יותר מאשר מטרד דוגמת יתוש עבור אותם קאליברים. אז מי הם אפוא העשירים המנוולים הללו? לכו לחברות ההיי טק, המהנדסים. לכו למשרדי עו"ד, משרדי רו"ח וכיו"ב. בגיניסט יהפוך למנוול כזה בעוד כמה שנים כשיתחיל להרויח מעל 19,600 ברוטו בחודש ויאלץ לשלם אז למעלה מ-65% מס כדי לממן את הפרזיטים שלנו. אלו העשירים! מדוע שינוי קיבלה 15 מנדטים? לא בגלל הנושא החרדי. הרי מרצ עולה עליהם עשרת מונים בתחום ויש לה קבלות על כך. היה זה מחאתו של מעמד הביניים פלוס שנאנק תחת המיסוי ומופתע שכל הברברנים רואים בו "עשיר" ומתפלא כיצד מ-30 אלף ש"ח ברוטו נשארים לו אלפים בודדים (במקרה הטוב) לחיסכון אם בכלל והוא נקרא "עשיר" ו"אשם" וחייב "לשלם" על פשעיו אלו. 2. אי אפשר להעניש ככה אנשים. עם מיסים כאלו גבוהים צריך להבין את המעלימים. לא לגמור אותם. ואולם אם תוריד את המס אזי תוכל לחוקק חוקים דראקונים בנושא שכן מי שיעלים מיסים כשאלו יהיו נמוכים אכן יפגע במדינה, הוא חוצפן, ומבחינתי שיכנס לכלא ל-10 שנים.

masorti

New member
תגובה..

1. אני מתכוון גם לאחים עופר ודנקנר ודומיהם, וגם לבכירי ההייטק ואצולת עורכי הדין. איש איש ישלם לפי הכנסותיו. ואם עבור חלק מהם המס הוא מטרד זניח... עוד יותר טוב. אז נחלק את העוגה בצורה צודקת יותר, ואף אחד אפילו לא יתלונן. שינוי קיבלה את המנדטים שלה בגלל גל של שנאת-דת ובעיקר שנאת-חרדים. (מרצ נתפסה כשמאלנית, ושינוי התלבשה גם על החילונים הרואים עצמם "מרכז") מעולם לא נקבעו בישראל תוצאות בחירות ע"י הכלכלה, וגם עכשיו זה לא היה מקרה יוצא דופן. הנקודה היא שמבחינה סוציולוגית/דמוגרפית יש קורלציה חזקה בין המגזר החילוני-רדיקלי (המתעב כל סממן יהודי) לבין האליטה המבוססת. או בניסוח אחר: מרבית האליטה השבעה היא גם חילונית מאד (עד אנטי-דתית). לכן, שינוי כמפלגה סקטוריאלית הניפה את שני הדגלים הרלוונטיים לקידום האינטרסים של הסקטור שממנו באים מצביעיה - דיכוי הדת, והעשרת העשירים. 2. לא צריך להבין מעלימים עם שום מס. השאלה הבסיסית היא האם יש לנו מידה מסוימת של אחריות קולקטיבית, או שכל איש לעצמו וכל אחד יחתוך מהעוגה כפי יכולתו ושהשאר יתפגרו. ואף אחד לא "גומר" את המעמד המבוסס עם המסים הגבוהים. גם לאחר שהעשיר כבר "גמור" הוא עדיין מרויח פי כמה וכמה ממשפחה מעוטת יכולת מהעשירונים התחתונים. כל מה שיקרה הוא שהעשיר ירשה לעצמו רק שתי נסיעות שנתיות אחת לחו"ל במקום חמש, ורק פעם בשבוע ארוחה זוגית במסעדת יוקרה במקום שלוש.

Charlie

New member
ואם הוא רוצה יותר, מסורתי?

אם הוא רוצה רמת חיים יותר גבוהה והסיבה היחידה שזו נמנעת ממנו היא המיסוי הגבוה שנועד לממן את ילדי הערבים והחרדים והבטלנות של האחרים? מה אז? אל תשכח שהמצב בעולם ישתנה ולא ישאר כמות שהוא עכשיו. אם ישראל לא תתאושש בזמן היא תאבד אנשים איכותיים. כי אותה "אליטה" שאותה ציינת אכן חסרה כל סממן יהודי והיא קוסמופוליטית. לכן, לא תתקשה למצוא פרנסה ואיכות חיים במקום אחר, "לכמה שנים", אלא שתתקשה לשוב לג'ונגל המזרח-תיכוני לאחר ששנים אלו יסתיימו. אגב, לא דיברתי על "אצולת" עורכי הדין. לא יתכן שאדם המרויח בישראל 19,600 ש"ח לחודש ברוטו מחוייב ביותר מ-60% מס ישיר ונחשב ל"עשיר". אני מכיר לא מעט כאלה שבקושי משלמים את המשכנתא שלהם, ומהמיסים שלהם מממנים לחבר'ה מהשכונה דירות "על חשבון הברון" כי הם באמת "מסכנים". אז לעשירים לא כלכך אכפת, הכסף שלהם בלאו הכי לא כאן והם יכולים תוך מס' שעות לקום ולעזוב ללא בעיה מיוחדת. לעניים יש מי שנלחם עבורם ודואג להם, כמוך למשל. אבל מי ילחם בשבילי ובשביל בגיניסט, 2 עורכי דין שבעוד שנים לא רבות יקרסו תחת נטל המס והמשכנתא והמילואים כי החלטנו להישאר בארץ אוכלת יושביה, ארץ הפרזיטים והבטלנים, ארץ המשתמטים והמעלימים, ארץ בה מגזר אחד צריך להחזיק אומה שלמה על כתפיו.

masorti

New member
תשובה...

על כולם להתחשב במצב הכלכלי במדינה. מי שרוצה רמת חיים גבוהה מתבקש לעבוד קשה יותר כדי לממן מדינת רווחה. לא מקובלת עלי ההשקפה לפיה מיעוט מפוטם יחיה בדולצ'ה ויטה בלתי פוסקת, ואילו הרוב העני יחיה על סף רעב. הנסיון ההסטורי הוכיח שיש אמצע בין קומוניזם (שמביא להרס כלכלי) ובין קפיטליזם קלאסי ודורסני. קוראים לזה מדינת רווחה. אני יכול להסתדר מצוין בלי דברי ההסתה שלך לגבי מימון "ילדי הערבים והחרדים והבטלנות של האחרים". אני ממליץ לך לסייר בעיירות הפיתוח ובשכונות העוני בערים, ולראות כמה מאות אלפי מעוטי יכולת + עולים חדשים חיים מתחת לקו העוני או קרוב אליו. לא כולם זכו לרכוש את מקצוע עריכת הדין, בו מילוי טופס של חוזה והחתמתו בחותמת מניבים תשלום של אלפי שקלים ואף יותר. יש הרבה אנשים שעובדים בעבודות כפיים קשות ומשתכרים קרוב לשכר המינימום. ואלה הם ה"בטלנים" שאותם אינך חפץ לפרנס. ואם לא ידעת... עושר מוריש עושר, ועוני מוריש עוני. מה שאומר שאותם מעוטי יכולת אינם יכולים להקנות לילדיהם חינוך טוב, ושוב יגדל דור של חוטבי עצים ושואבי מים. לגבי אותם "אנשים איכותיים" שיברחו לחו"ל.... אין לי שום כוונה להשתחוות לעפר רגליהם של אילי ההון ושאר אנשי האליטה השבעה, ולהודות להם על שהואילו לעשות לכולם טובה ולהישאר בארץ. מי שאינו מעוניין להשתתף במאמץ המשותף לבנות פה מדינה וכל חפצו לזלול ולסבוא ככל יכולתו - מוזמן לקנות כרטיס טיסה בכיוון אחד ולהסתלק מכאן. המדינה הזו קמה ללא אוליגרכיות עשירות, והיא תשרוד גם בלעדיהן. את סיפורי הסבתא על 60% מס וקריסה כלכלית למי שמשכורתו 20,000 ש"ח ברוטו - תספר למישהו אחר. אתה יודע היטב שהתוכנית הכלכלית מיועדת להיטיב עם אלה שמשכורתם 30,000 ש"ח או 40,000 ש"ח ברוטו. דרך אגב, איך זה שאדם בעל משכורת של 8,000 ש"ח נטו (40% מברוטו של 20,000 ש"ח) אינו מסוגל לשלם משכנתא? הרי שני בני הזוג מרויחים מעל ל-15,000 ש"ח נטו. וכי מישהו כפה על הזוג הזה לקנות נדל"ן בסכום שהוא מעל ליכולתם הכלכלית? אז פה יוצא המרצע מהשק... כל זאטוט בן 25 חושב שהוא צריך לגור בבית פרטי עם 4 מפלסים שעולה חצי מליון דולר (נו... הרי ככה זה אצל כל הקולגות בהייטק), ואח"כ הוא זועם על כך שאין לו ממה לשלם. אז בוא ונקצץ מקצבאות הזיקנה 40 ש"ח כדי שנוכל להעביר למסכן שעלול לאבד את הוילה שלו. באמת רעיון מצוין. ולבסוף, באמת שאין לי שום רחמים על עורכי הדין. איש לא כפה עליכם להתמחות במקצוע זה, אם לדעתך הוא כפוי טובה ולא מתגמל. לאור פריחת המכללות למשפטים וטקסי ההסמכה באיצטדיון טדי, נראה לי שעריכת דין היא כנראה אחד המקצועות בהם היחס מאמץ/רווח הוא הטוב ביותר מבחינת העובד.

Charlie

New member
תשובה לתשובה...

עליך לא מקובלת עלי ההשקפה לפיה מיעוט מפוטם יחיה בדולצ'ה ויטה בלתי פוסקת, ואילו הרוב העני יחיה על סף רעב. ואילו עלי לא מקובלת ההשקפה לפיה מיעוט יעבוד קשה, רוב משכורתו תילקח ממנו ותועבר לכל מיני לא יוצלחים, בטלנים וסקטורים לא ציוניים ולא יצרניים. בישראל חיים כיום כ-6 מיליון אנשים. מתוכם 4.5 מיליון הם בגיל העבודה. מתוך אלו 2 מיליון בלבד עובדים. מסקנה? 2 מיליון איש סוחבים על גבם את עצמם ועוד מס' כפול של אנשים. זה נורמלי תגיד לי? זה תקין? ואל תגיד "אין עבודה" אחרת אני לא מבין מדוע מבייאים לישראל מאות אלפים, חלאות המין האנושי, מכל מיני חורים בעולם ופוגעים ברקמה היהודית של המדינה בנוסף לערבים שכבר כאן. ומי אמר שמדובר בילד היי טק בן 25 שרוצה וילה? הוא מנסה להסתדר בדירה.(אמנם מרווחת אבל לא במרכז ת"א אלא על גבול הקו הירוק - ולמה לא בעצם? הוא מנהל מחלקה בחברת היי טק ורוצה להנות מהחיים הבלתי אפשריים שתכנן לנו תאודור הרצל בפלשתינה) אגב, אתה כותב:"המדינה הזו קמה ללא אוליגרכיות עשירות, והיא תשרוד גם בלעדיהן" לא היו כאן עשירים מופלגים בשנות ה-50 וה-60? מי ניהל אז את המדינה (גם היום...) אם לא הם? מי הכתיב לספיר אם לא הם? תמיד היתה ותמיד תהיה. ואני בספק אם נוכל לשרוד ללא ההון של האנשים שמשקיעים כאן את כספם ומרצם. נכון, גם להם יש רווחים בכך אבל גם למדינה ולשאר אזרחיה! בכל מדינה מערבית קיימות שכבות - שכבות של אליטה עשירה מאד, שכבות ביינים ושכבות נמוכות. אין בזה כל פסול או בעיה. עולם כמנהגו נוהג. בחיים צריך גם את המזל למי להיוולד עוד לפני שמזל עוזר בהתקדמות שלך בחייך הפרטיים מאוחר יותר. מרקס ולנין כידוע כפרו בדברים אלו וראינו לאן הגיע הקומנאציזם. היו עניים, יש עניים, יהיו עניים. כמו בצרפת, כמו בשוודיה, כמו בארה"ב, כמו באנגליה, גם בישראל. עניים ועשירים ואלו שבאמצע. מה שהיה הוא שיהיה ואין חדש תחת השמש. עם זאת אני מסכים איתך שיש מקומות שאין לקצץ בהם, דוגמת הקשישים. עליהם אי אפשא לומר פרזיטים או תחמנים. וכי מה יעשה קשיש בן 80? יעבוד בבניין? כמו כן ישראל חייבת לאמץ את גישת מדינות אירופה ולשלם לכל מי שרוצה את לימודיו האקדמיים (אולי אפילו תוך כדי הכוונה למה שנדרש בשוק) כהלוואה ואותו סטודנט יחזיר את ההלווה, ללא ריבית, תוך X שנים מסיום לימודיו. כך לא יאמרו שאין שוויון הזדמנויות. דא עקא, שנראה כי הבעיה היא לא כלכלית אלא מנטליות של ציבור שפשוט ההשכלה זרה לו והוא כלל אינו מעוניין בה. אבל שווה לעשות את הניסוי, אולי הוא יצלח ואולי מגזרים מסוימים התקדמו קצת. בנושא המשפטים אומר רק כי כפי שקיים בכל תחום: מי שטוב יצליח וישרוד ומי שלא - ידעך ויעלם. אני מאמין שבאיכויות שלי, כך גם בגיניסט המאמין בעצמו. ולכן שנינו בחרנו במקצוע ושנינו מאמינים כי למרות השוק המוצף נמצא את דרכינו להצלחה בתחום. ובהצלחה גם לך ידידי במה שאתה עוסק.

למעלה