בואו נתאחד

בואו נתאחד

קוראים לי אורי ואני סטודנט שיוצא נגד התוכנית הכלכלית. אני מתכוון לכתוב תגובה דומה בפורומים רבים אבל החלטתי להתחיל דוקא בפורום הליכוד "ביתו" של ביבי. אני יודע שהמצב הכלכלי בקנטים, שהקופה ריקה וצריך לעשות משהו. אני לא פוסל את כל צעדי התוכנית על הסף- יש מקום לאיחוד ברשויות המקומיות, יש מקום להורדה הדרגתית של קצבאות הילדים וכמובן שיש מקום לפגוע בשכר של הבכירים במגזר הציבורי (קביעת שכר מקסימום וקיצוץ אצל הבכירים). אבל זה לא מה שעומד במרכז התוכנית- במרכז עומד קיצוץ חד לעניים- זקנים, מובטלים ורוב העובדים במגזר הציבורי שמרוויחם שכר נמוך ולעומת זאת המדינה מוותרת על 2.5 מיליארד שקל הטבות במס (שמהם יהנה העשירון העליון) והטבות של 1.5 מילארד שקל למעסיקים (הורדת תשלום ביטוח לאומי). איך יתכן שאומרים לזקנים ולמקבלי 4500 ש"ח לחודש שהמצב קשה וצריך להצטמצם ואילו למי שמרוויח 200,000 ש"ח לחודש מוסיפים עוד אלפי שקלים לחודש לנטו (מה- לו יותר קשה). לדעתי זו לא שאלה של ימין ושמאל קלאסי- כל מי שהמדינה יקרה לו, כל מי שחושב שצדק צריך להעשות, כל מי שמעדיף שלעשירים יהיה קצת פחות ולעניים קצת יותר צריך להצטרף למאבק. חייבת לבוא זעקה גדולה מהעם- קיצוצים כן (כמו שהסברתי בתחילה) אבל לא פגיעה במסכנים וצ'ופרים לעשירים. שלא ימכרו לנו שאין ברירה אחרת. בישראל הפער בין עשערעם ועניים הוא הגדול ביותר אחרי ארה"ב. אפשר גם אחרת. ביבי רוצה שנהיה ארה"ב ואנחנו נגיד לו שנהיה נורבגיה (כלכלה מפוארת וסוציאלית). תצטרפו למאבק על עתיד מדינת הרווחה.

um21

New member
קראת בכלל את התוכנית?

אתה בכלל יודע לקרוא? סטודנט למה? בטח לסיפרות ערבית או להיסטוריה של הקומוניסטים הגיע הזמן לחסל את שירדי הסוציאליזים במדינת ישראל

לחסל?

אתה מתכוון בתאי גאזים? משרפות? גאי הריגה? אתה כל כך חכם שזה מדהים!! לא קבלת נובל בזמן האחרון? יום טוב

um21

New member
לפרק את ההסתדרות

זה לחסל לא כתבתי להרוג בני אדם אלא לפרק את המורשת הסוציאליסטית שהשאירה אחריה מפא"י שאתה בודאי חלק ממה שנשאר ממנה (מה שמכונה היום העבודה בראשות מיצנע) זה שאתה ישר מגיע למסקנות הנ"ל מראה כמה אתה חכם ונבון ואם אני לא טועה פרס נובל כבר לא מה שהיה פעם אחרי שהרוצח הנאצי יאסר עראפת קיבל אותו (אני מעדיף שלא) דרך אגב עדיין לא ענית אם אתה סטודנט להיסטוריה או לספרות ערבית

ראליסט

New member
איזו צביעות...

אתה מבקש לפרק את ההסתדרות,אבל לא עולה עליך בדל של סומק,שמפלגת הליכוד היא חברה דומיננטית בהסתדרות,וכיום היא נמצאת בשלטון בהסתדרות,לאחר שהקואליציה שלה עם "עם אחד" בבחירות להסתדרות,נצחה את מפלגת העבודה. למה אתה לא תוקף במרץ את הליכוד על שהוא שותף מלא כיום להסתדרות.מאידך אתה לא מזכיר שבתקופת קום המדינה,ולפני כן,היתה ההסתדרות הכח היחידי כמעט שבנה את המדינה,סלל כבישים,הקים מפעלים,סיפק מקומות עבודה,סיפק בריאות-וזאת כאשר לא היו פה "מליונרים" ולא היו למדינה תורמים גדולים,כאשר ארה"ב לא רק שלא העניקה לה גרוש,אלא אף לא הסכימה להכרזת המדינה. ביקורת על ההסתדרות לגיטימית ומאד מוצדקת,אבל לירוק לבאר ממנה המדינה שתתה-זה כבר מכוער.(לא נראה לי שטרומפלדור שהקים את ההסתדרות ב-1922בחיפה,חודשים מעטים לפני נפילתו,היה חסר אידאלים...). זה שנעשתה טעות ופרס נובל חולק לערפאת,כבר פוסל אותו.אם מחר הוא יוענק למדען ישראלי תאמר אותו הדבר???

um21

New member
ראליסט אתה לא יודע היסטוריה?

טרומפלדור נהרג בקרב על תל חי בשנת 1920 בי"א באדר אז איך הוא הקים את ההסתדרות בחיפה ב-1922? וחוץ מזה בקשר לפרס נובל התכוונתי לפרס נובל לשלום (אבל אל תדאג אותו אני לא אקבל כי בצבא "הרבצתי" קצת במחסומים)

ראליסט

New member
סליחה...

אכן אתה צודק בענין מות טרומפלדור.... אבל את ההסתדרות הוא הקים ביחד עם אנשים אחרים,בחיפה ,חודשים אחרים לפני מותו.בדוק את זה. ואין בכך גם לחזק את העובדה,שבראשית ימי הישוב והמדינה,ההסתדרות הכללית,היא שהחזיקה את כלכלתה ואת משקה של המדינה והישוב.זה היה בתקופה שעוד לא היו כאן "יזמים פרטיים" מחו"ל,שהשתוקקו להשקיע כאן בהייטק וכד.,וגם לא היתה אז ארה"ב שנתנה ולו מיל אחד למדינה. אז אל תירק לבאר שממנה שתית-גם אם היום היא כבר ביוב. ולעניין הנוסף-אני מקווה שמה שאמרת פה,על ש-"הרבצת קצת" במחסומים,זו בדיחה,כי אחרת עברת על פקודות צה"ל.

סטודנט ל..

הנדסה תעשייה וניהול. וכן אני עושה מילואים, כן הייתי קרבי, כן אני ישלם מיסים, כן אני אוהב את הארץ (בערך כמוך), כן אבא שלי ירוויח מהרפורמה במס הרבה ואני עדיין מתנגד לה, כן אני חקלאי ואוהב את האדמה ולא אני לא נוהג להשתמש במילה לחסל כלפי גופים דמוקרטים. נ.ב. זה שערפאת קבל נובל לשלום לא אומר שהפר פסול (תשאל את אמא תרזה.)

עמרי ר

New member
באמת הגיע הזמן להתאחד

ולנקות אחת ולתמיד את מדינת ישראל מהעמיר פרצים למיניהם, והוועדים המדושנים והסחטניים אותם הם מייצגים. כל אלה מחזיקים כבר שנים את הכלכלה הישראלית בביצים ולא מאפשרים לה להתפתח, ועכשיו, ברגעים של משבר אמיתי, ההתנהלות שלהם מאיימת לרסק אותנו סופית. משום מה שוכחים להזכיר, אבל אל המצב הכלכלי הקשה בו אנו מצויים היום לא הגענו בגלל ביבי או הרפורמות שהוא מציע, אלא דווקא בגלל הכלכלה המנוונת אותה רוצים עמיר פרץ וההסתדרות שלו להנציח. או שאולי אתה חושב, סטודנט יקר, שמצב הכלכלי כיום הוא טוב ושאין צורך בשינויים מקיפים ומחמירים? לא מפתיע אותי שלפתע סטודנטים "מתאחדים" נגד התוכנית הכלכלית, שכן הימין השנוא בשלטון, ואיזה זמן טוב יותר יש להתקפה דמגוגית וצווחנית על התוכנית הכלכלית, שחס ושלום עוד עלולה להביא אותנו לפסים של צמיחה? אם התוכנית לא תיושם, כל מה שיישאר לנו פה זו ההסתדרות המנוונת ו-ועדי העובדים של שודדי הקופה הציבורית מחברת החשמל והתעשיה האווירית.

ניב נ

New member
מה דעתכם על זה?

זאת תגובתו של גדעון עשת מידיעות למידע על התכנית הכלכלית שאנחנו מקבלים מהאוצר. כלומר יתכן שהתכנית מעולה רק המידע שהאוצר מחלק לנו לא נכון, אולי שישכרו מומחה לתקשורת ישראלית.

ניב נ

New member
ההמשך כאן

לצערי זה מאוד מאוד קשה לסרוק (הקיפולים) עם כתף שבורה אז אני מקליד את סימני השאלה. במודעה של האוצר כתוב שקצבאות הזקנה לא יקוצצו הן יוקפאו. (כלומר יקוצצו ריאלית). בדו"ח הממונה על שוק ההון באוצר ע"מ 225 מלפני חודש מופיע גירעון בקרנות הפנסיה של 60 מיליארד ש"ח לעומת זאת התכנית הכלכלית מבוססת על גרעון של 137 מיליארד. הפרטה: האוצר טוען שההפרטה תגרום לתשלום מופחת. לדוגמא חשמל. האחים עופר זכו במכרז ליצור חשמל אבל לא מיצרים חשמל כי המחיר נמוך מידי כלומר אם אנחנו רוצים תחרותצריך עוד חברה אבל עוד חברה לא קמה כי המחיר שאנו משלמים כיום הוא נמוך. לכן במקרה הזה הפרטה לא תגרום להפחתה במחיר שאנחנו משלמים. להזכירכם בקליפורניה ניסו להפריט את תחנות הכוח והן הלאמו בחזרה. הפחתת מיסים. החזירו את מקסימום תשלום ביטוח לאומי מה שלדעת הביטוח הלאומי יגרום לנזק של 1.6 מיליארד ש"ח. כמובן מי שהמגבלה תקפה עבורו הוא מהמאיון העליון. והוא ישלם פחות מס. בקיצור לטענת גדעון עשת והמשרד לביטוח לאומי הנתונים המפורסמים ע"י משרד האוצר לא נכונים.

Charlie

New member
טועה ומטעה!

רק לידיעתך, מהרגע שהורידו את התקרה על תשלומי הביטוח הלאומי לאנשים עם הכנסה שמעל ל-35 אלף ש"ח ברוטו, ההכנסה מכספים אלו קטנה! מדוע? מפני שאנשים יקרים אלו, עשו את המוטל עליהם והנדרש מהם בצורה חכמה ונכונה, ובדרך לא דרך, בעסקה סיבובית, לא רק שלא שילמו סכום יותר גבוה אלא לא שילמו כלל או שילמו מעט מאד. וכעת? כעת מעטים מהם יחזרו לשלם כבעבר לאחר ש"טעמו" את החופש מהמיסים הגבוהים, המוגזמים והמיותרים של מדינת היהודים. הגענו למצב שאנשים שהצליחו בחייהם, ו"עשו כסף", צריכים להתנצל ולהתבייש בכך. רק חסר לנו צאר כאן, ואוטוטו הבולשיביקים יוצאים למהפכה. מה קרה? ככה זה היה תמיד ואין מה לעשות. ואם לא נקצץ אז הכל יקרוס ואז לא רק שאותם אנשים לא יקבלו קצבה קטנה יותר, הם לא יקבלו כלום! אז תנו לקוסם לעבוד - את הכסף סופרים בחדר המדרגות.

byron

New member
בדיוק

אני מצטער שאני קוטל שר של הליכוד, אבל היה מדובר בצעד מטומטם של סילבן, צעד שאולי היה פופוליסטי אבל בהחלט דחף את כל מי שהרוויח את הסכומים הגבוהים, לפתוח חברה שתקבל דמי ניהול/יעוץ ואז כ ל תשלומי ביטוח לאומי שכבר שילם בעבר גם אינם משולמים, נזק של מעל מיליארד שקל בגביה, החזר התקרה עשוי להפוך את העיסקה הזו ללא כדאית ולכן יתכן שחלקם יחזרו לשם ולו חלק מהתשלומים עמיר פרץ מנהל ארגון כושל כלכלית שמסתך על תיאוריה סוציאולוגית שכשלה בכל העולם,הוא הח"כ היחיד עם משרה מ א ו ד מכניסה מחוץ לכתלי הכנסת, כרגע הוא עומד בפני פיטורי 250 עובדים מההסתדרות (ללא התנאים להם זכו עובדי בנה"פ) הוא מתנגד לפיטורי המורים? יופי למה שלא יכפה על משרד החינוך למלא את התוכנית הכלכלית המקורית? לפטר 400-600 מפקחים, ולא 6000 מורים כפי שמשרד החינוך רוצה. אתה רוצה להלחם? עמיר פרץ הוא הסכנה האמיתית. תלחם בוועד עובדי חברת חשמל ותראה איך תעריפי החשמל ירדו, לדעתי זה יעזור מאוד למובטלים שצריכים לשלם אותם

תגובות לתגובות

טוב, אז למי שענה בצורה עניינית אני אחזיר תגובה. דבר ראשון אני לא בעד סוציאליזם. הסוציאליזם כשיטה פוליטית כשלה (ברה"מ) אבל המדינה הסוציאלית לא כשלה כלל. באירופה המערבית מתנהלות מדיניות סוציאליות מפוארות. שבדיה ונורבגיה הן דמוקרטיות מפוארות שיש להן מדיניות רווחה (להבדיל מארה"ב שהיא דמוקרטיה אבל יש בה עשרות ומאות אלפי הומלסים). אני גם לא בעד ההסתדרות שהיא גוף שכשל- אבל כמו שלא ביבי הביא את המשבר כך גם לא פרץ. את המשבר הביאה האינתפדה וניהול כושל של סילבן. אני לא מאשים את ביבי במצב אבל חושב שהתוכנית שלו גרועה ולא מהווה אלטרנטיבה יחידה. יש עוד אלטרנטיבות. זו לא שאלה של שמאל וימין. ובנוגע לתקרות הביטוח הלאומי- כאשר הן בוטלו לפני זמן לא רב האוצר צפה שהצעד יביא לו לרווח של 2 מיליארד שקל למרות אזהרות של רו"ח שזה לא סכום הגיוני ואכן הרווח היה קטן בהרבה, אבל עדיין המדינה הרוויחה מצעד זה יותר ממילארד שקל. הפיתרון הוא לא ביטול התקרה אלא יותר פיקוח על הקמת חברות פיקטביות. יש הרבה מה לעשות, יש הרבה איפה לקצץ, צריך להכנס בועדים הגדולים אבל אל תתפסו תעמולה של האוצר- בתוכנית יש מעבר לכך. יש פגיעה קשה במסכנים. אתם חושבים שביבי פוגע בבכיר בחברת חשמל? כל מה שיקצצו לו הוא יקבל חזרה כהטבת מס. רק העניים יפגעו במקום להיפך. מטרת התוכנית היא הפעלת קפיטליזם מוחלט במדינת ישראל תחת הסוואה של מצב כלכלי קשה. המצב אכן קשה אבל התוכנית הזו תגדיל פערים. אני קצת מתפלא שהגדלת פערים לא נתפסת כצעד רע בעיני ליכודניקים. בבקשה לענות לעניין (החבר um21).

Charlie

New member
אם אתה חושב....

ש"צמצום הפערים" הוא ע"י הגדלת המיסים המעיקים על אלו שמחזיקים את המדינה כדי לשלם את תשלומי ההעברה לכל הפרזיטים של ישראל אתה משוגע לגמרי! צריך חשיבה אחרת לגמרי. לשלם לאותן משפחות אלפי שקלים בחודש רק כדי להחזיק אותן (בזמן שרובן ממשיכות לגדול בניגוד להיגיון הכלכלי שאומר שאם אין כסף לא מביאים עוד ילדים - רק שבישראל פראייר כמוני צריך לממן את זה) זה טמטום! זה מנציח את העוני, והילדים באותן משפחות ישארו באותו מצב וגם אותן אצטרך לממן ע"י הגדלת המס השולי ל-75% אם לא יותר... לא יתכן שבמדינה שנמצאת תחת אופנסיבת טרור, שנמצאת במצב מלחמה עם העולם הערבי, תקציב הרווחה יהיה גדול מתקציב הביטחון המנופח כלכך. אתה לא חושב שמשהו דפוק כאן? אתה באמת רוצה ש"ישראל היפה" זו שמייצרת, משלמת מיסים מטורפים, עושה מילואים פשוט תחפש כל הזדמנות לברוח מכאן למדינות מערב אחרות שיתנו להם שקט ביטחוני ורווחה כלכלית?? הלאה המרכסיזם.

שוב

אני לא מרקסיסט ואני חושב שיש דברים שצריך לעשות. אני גם בעד הורדה הדרגתיית של קצבאות הילדים. אבל, רק שתדעו, אומנם המס אצלנו גבוה מאשר בארה"ב ויפן אבל לא גבוה משמעותית או לא גבוה בכלל מרוב מדינות אירופה המערבית!! חוץ מזה אם אנחנו אוהבים את המדינה והיא יקרה לנו למה שנעזוב אותה בעיקר בתקופה כזו שאין כל כך לאן (ארה"ב לא מחכה לנו יותר). חוץ מזה שפיטורי 6000 מורים, קיצוץ בשעות לימוד וכו' רק מבטיחים שגם בעתיד נאלץ להמשיך "לממן" אותם (מי שאתה קורה להם פרזיטים). ודבר אחרון- בלי אחידות ולכידות חברתית המדינה לא תנצח את מלחמותיה. חוזק חברתי חשוב לא פחות מחוזק צבאי.

אתה טועה ומטעה

בעקבות ביטול התקרה על תשלומי ביטוח לאומי רק 15% מהנישומים שעליהם חל התשלום הזה פתחו חברות בכדי להתחמק מהתשלום הגבוה, שאר ה85% משלמים יפה מאד ביטוח לאומי ללא תקרת שכר. גם בתוכנית הכלכלית אתה תוכל למצוא את הסעיף הזה כסעיף שמעודד תעסוקה ולא כסעיף שיכניס כסף למדינה. אני לא שופט את הצעד הזה כנכון או לא נכון, אבל הוא הכניס כסף לקופת המדינה.

masorti

New member
אתה צודק. ../images/Emo45.gif

אלא שבקונסטלציה הנוכחית של ביבי (הדוגל בקפיטליזם טהור ודורסני), שרי וח"כי שינוי (הדוגלים רשמית בקפיטליזם ומעשית בפיטום הסקטור שלהם), ומרבית ח"כי הליכוד (הדוגלים בליקוק לשרון כדי לשפר עמדות ולהשיג טובות הנאה) - אני לא רואה מה ניתן לעשות.

Charlie

New member
הכלכלה השחורה בישראל

חמישית מהתוצר! למה? מיסים גבוהים בין השאר. את זה - בא נתניהו לשנות. בואו נעזור לו לעזור לנו.

למעלה