בואו נשחק בנניח...

boldjos

New member
בואו נשחק בנניח...

נניח שיש לי 4 5 דונם אדמה. ונניח שאני מחליט לגדר אותה. ונניח שאני כובש לי שם מסלולון קטן מאספלט. ונניח שאני מניח צמיגים לאורך כל המסלול. ונניח שאני מצייר לי קו ישר וקורא לו... FINISH/START ונניח שאני קונה קטנוע... ונניח שיש לי גם כמה חברים שיש להם קטנוע... ונניח שאנחנו משפרים להאנתינו את הקטנועים בכל מיני קיטים .... ונניח שאנחנו נוסעים יחדיו במסלול בשטח הפרטי שלי... ונניח שאנחנו מנסים לעקוף אחד את השני.... יש איזו שהיא בעיה חוקית עם זה??? אהה?

boldjos

New member
למה אתה צוחק ?

שוב אני שואל האם יש בעייה חוקית עם מצב כזה?

המממ...זו סוגייה מעניינת...

אולי שדוני או הכתום מעמותת מסלול יוכלו לענות ? והשאלה שלי היא : האם באמת יש לך כזה שטח פנוי לשימוש שכזה ?

gixer

New member
למיטב ידיעתי

יש בהחלט בעיה חוקית עם הסיפור הזה אמנם בחצר האחורית שלך מותר לך לעשות פחות או יותר מה שאתה רוצה ברגע שיבואו עוד אנשים זה כבר לא כל כך פרטי והמשטרה יכולה להפריע למרות שלדעתי הם לא יגיעו אם אף אחד לא יקרא להם - תבדוק את השכנים שלך ! ו....אפשר להיות חבר שלך ?

boldjos

New member
רגע אחד...

זה מאד מרגש אותי שכולכם רוצים להיות חברים שלי פתאום... אז כדי להעמיד את הדברים במקומם אין לי שטח אדמה... יש לי רק 1 דונם וזה ליד שכנים אז לא טוב ... אבל נניח שאפשר למצוא שטח אדמה שלא בשימוש במקום נידח יותר. שטח חקלאי לדוגמה... חוץ ממשטרה ... מה לגבי ביטוחים ? נניח שמישהו נופל ושובר את הגב ... אני צפוי להתבע? יש כיסוי לדבר כזה? נראה לי שהעסק מורכב יותר משחשבתי לא?

SENDA

New member
תשובות לחלק המשאלות

ברמת העקרון אם במקרה יש לך מסלול ומשהו נסע בו ונופל ושובר את הגב אז הביטוח חובה משלם אבל אם הם יתחילו לחקור ויתברר שהיו שם מרוצים אז אתה בבעיות. ברמת העקרון אפשר לקנות איזה 100 דונם בנגב להקים "מגרש חניה" ולסמו עליו, אבל בסופו של דבר אם יהיו בעיות יתלבשו אליך עד הסוף. קיצור אפשרי לקבוצה קטנה של אנשים כל עוד הם לא ישתפו אף אחד בסוד.

עדי®

New member
200 ש"ח..

לדונם אדמה על הירח (בצד המואר). מכאן, ש-5 דונם יעלו 1000 ש"ח. לדעתי השקעה משתלמת. בלי משטרות, ובלי בלאגאן. סיקור לוויני מלא. יש רק בעיה אחת-איך גזלן עם טרזיט מודל 80 יגיע לשם.. אבל שטויות-על הפיצ´פקעס נחשוב אח"כ. עדי

JonnyBoy

New member
אל תדאג לגזלן...

כמו שבכל תרגיל בצבא חותם את טור הטנקים/נגמשים/מטוסים/צוללות גזלן, כך גם בנאס"א - גזללית אחרי כל חללית. רק מה, (חייב, חייב לדחוף ת´בדיחת קרש הזו), המחירים שלו בשמיים.

מיצו

New member
גזללית!!! גדול!!!

אני אאמץ את המונח! אז אני מניח שבחיל הים יש גזלזלת? או גוזללת? ונושאת גוזלנים? ובשיריון יש גזללה סימן 3ב´? ובחיל אוויר יש F-Gozal ע"ש עוף גוזל? מדהים מה שאפשר לעשות על שילדה של טרנזיט מודל 80!

silicon

New member
אני גם רוצה להיות חברה שלך!

במיוחד אם אתה מארגן מסלול כזה. ולגבי טביעות- נזיקין, לפי מה שקורה היום, גם אם מישהו (נניח השכנה) מחליקה אצלך בסלון- היא יכולה לתבוע אותך על כך. לא רק טנצר המאנייק עושה דברים כאלה... יש אפשרות להחתים את המשתתפים (החברים שלך) על כך שלא יתבעו אותך, בעל המסלול, באם יפגעו. מה שכן- צריך לבדוק נוסח משפטי לדבר כזה- כי זה לא תמיד תופס מבחינה משפטית... וכמו תמיד- הדבר הכי בטוח לעשות בחיים הוא לא לקום בכלל מהמיטה.

SENDA

New member
תביעות נזיקין

הבעיה היא הביטוח. ברגע שמימהו יפצע הפיצוי יכול להיות בין אלפי שקלים למיליונים (נכויות), אף בן אדם לא יעשה חשבון שהיית בסדר איתו ונתת לו לנהוג במסלול במצב כזה וחברות הביטוח לא יסכימו לפצות אותו. שמשהו מחליק בבית זה מכוסה על ידי הביטוח (אן יש)

guysha

New member
עדיין ישארו לך עניינים כמו

רשיונות לבניית כביש פרטי, ונניח ויהיו לך פתאום הרבה חברים שחלקם אתה לא ממש מכיר ונניח שיהיה בוטקה בכניסה שיקח כמה לירות, אז יש לך עוד רשימה ארוכה של רישיונות, היתרי בניה, ביטוחים, אנשים מהממשלה שירצו להתחלק איתך ברווח וכו´ טרילוגיה מהעכוז...

TShavit

New member
מצטער לפוצץ את הבלון... ../images/Emo10.gif

אבל זה שזה שטח פרטי לא מעניין את אף אחד, מבחינת החוק. חוקי התנועה תופסים בכל מקום במדינה - אני יודע כי ביררתי את הסוגיה הז. בשום מקום - אני חוזר, בשום מקום - אסור לך לנהוג מעל המהירות המותרת, לנהוג בחוסר זהירות, לסכן את עצמך או מישהו אחר, לנהוג בלי חגורת בטיחות וכו´ וכו´, בין אם זה הכביש הציבורי ובין אם זה איזור נידח בלב המדבר. מצטער, אבל מבחינת החוק היבש זה המצב.

SENDA

New member
מממ שני דברים

1 במקום פרטי אין בדרך כלל מי שאוכף את החוקים, אני לדוגמא שמעתי על מישהו שנסע בכביש פרטי 320 קמ"ש על נינג´ה 12 וצילם את זה ;) 2. חוץ מזה מדובר על קטנועים כך שאין עברה על חוקי המהירות (סביר להניח) ואם מדובר ב"נסיעת תמימה" כביכול? חוץ מזה אמרתי הבעיה העקרית היא מה יהיה כאשר יהיו פציעות.

"נהיגה בחוסר זהירות" הוא

חוק מאוד אהוב על השוטרים ובתי המשפט בכל הקשור לדו גלגלי..מאוד קל להאשים דו גלגלי מהיר (למראה) בחוק הנ"ל גם אם נסעת מתחת למהירות המותרת.. ועד כמה שידוע לי , זה שנסע על 320 קמ"ש באנגליה וצילם את זה , הורשע בבית משפט על סמך הקלטת שהוא הוא צילם..

למעלה