דרשתי, קיבלתי, ואני מאושרת!
עכשיו תורי. אני הרבה דברים, ואפשר ליחס לי המון תכונות אבל תמימה אני לא. אני לא מחזיקה בדעה ששמורה לי, ליוסי שריד, לשמעון פרס ולאורי אבנרי, אני לא מסיקה מסקנות שרק חברי שלום עכשיו\ גוש שלום \ ושות' מסוגלים להסיק, אני ריאלית יותר משאת יכולה לתאר לעצמך, הרי ניסינו ממשלת ימין, וזה לא עבד, אז מה? עכשיו הולכים על מרכז? שינוי הם הפיתרון? עם ממשלה כזו אנחנו לא צריכים את הפלשתינאים שיפילו אותנו.. ולידע כללי שלך, אותו יוסי, מרצניק, שמאלי, מתחסד, יפה נפש, המודל שלי, אמר בכבודו ובעצמו שהוא את ידו של ערפאת לא ילחץ והוא לא לחץ, אותו אחד שמסנג'ר לכאורה,שמפריח ססמאות לאויר, שטוען טענות חסרות כל בסיס, שמציע פתרונות לא רציונלים, שמדבר מילים גבוהות כל היום וטורח לשבץ אותם במשפטים שהפוליטיקלי קורקטיות נוטפת מהם, הוא בכבודו ובעצמו האדם הכי אמיתי בפוליטיקה היום, אחד האנשים היותר חכמים (ראית איזו מסקנה הוא הסיק על שינוי.. חכם או לא חכם? גאון!!) והוא אחד היחידים שמסוגלים להביא לשינוי. ועכשיו, השטחים המשוחררים (כביכול), אותם שטחים משוחררים (כביכול) שוחררו (כביכול) ע"י חיילי צה"ל (בלי כביכול) ב-67. למה הם שוחררו (כביכול)? אווו זה מעניין מאוד.. עם כל הכבוד למצביא (בלי כביכול) הדגול (כביכול) משה דיין הוא עשה טעות שעד היום אנחנו משלמים עליה, לאחר נפילתו (או אם תרצי הפלתו) של לוי אשכול, החליטה ממשלת ישראל באותה תקופה לצאת למלחמה, היה להם דווקא די נוח באותה תקופה, בכל מקרה הוחלט לצאת למלחמה (בלי כביכול) ובאותה מלחמה שוחחרו (כביכול) שטחים, נקרא להם כיום יש"ע (בלי כביכול) אותם שטחים ששוחררו (כביכול) באותה מלחמה לא היו שייכים לנו, הם עדיין לא, ועל זה מוחה העולם. אז את אותם השטחים ששיחררנו בעבר, אנחנו צריכים ללמוד לשחרר היום. ולבוא ולומר שהחמא"ס לא מעוניין בהידברות וביישומה של מפת הדרכים זה מאוד נוח אבל להזכירך, החמא"ס לא מכיל את כל האוכלוסיה הפלשתינאית, הוא לא עומד בראשה ולכן אין לו בכלל צד בנושא. הדבר היחיד שניתן לעשות עם החמא"ס הוא להמשיך לתפוס אותם, להמשיך לכלוא אותם ולהמשיך לעמוד ברדכם (מה שהצבא עושה ביעילות רבה ביחד עם המשטרה והמשמר האזחי ואני מודה לכל הגופים האלה על כך). לבוא ולומר, החמא"ס הטיל ותו ולכן מפת הדרכים יורדת מהפרק זה לא לענין, זה לבוא ולומר החמא"ס מכתיב לנו איך לחיות. בקשר לבריטים, אף אחד לא טען שהייתה להם זיקה לארץ, העובדה היא שהם שלטו פה אז, ואנחנו שולטים בה היום, זהו מקור ההקבלה. בקשר לאותן הפגנות נגד ההסכמים, אני רוצה לספר לך סיפור קצר. לי יש היסטוריה ארוכה עם הפגנות, קטנות וגדולות. פעם אחת הייתי בהפגנה של "אנונימוס" (נגד פיטום אווזים), והיינו שם כ-200 איש גג, העיתונאים הנחמדים שבאו לסקר פשוט לקחו את כולנו קיבצו אתנו בעיגול מסויים וצילמו, בכתבה נכתב שהיינו 500 איש לפחות, והתמונה של האנשים הצפופים שממלאים את הרחבה תרמה מאוד . אז כל זה טוב ויפה אבל כשהיעתונאים אומרים לך שיש הפגנות קחי את זה בעירבון מוגבל, איזו מין ראיה היא זו? מה קרה לכל שיעורי התקשורת עד היום? לאן הם הלכו? (תלמדי ממני! אני קיבלתי 99! לא כמוך!) כמובן שיש מתנגדים, תמיד יש מתנגדים, וכמובן שיש פנאטים, זה ידוע, וכמובן שהם עושים רעש וצילצולים, זה מתבקש.. בקשר ל-"זיינו אתכם", דיברתי קודם על השמחה שלי בהתחלה, עוד כשרק הכריזו שמפת הדרכים אושרה, זו הייתה שמחה לא נורמלית, הרי לשם זה פעלנו כל הזמן, הרי זו המטרה העילאית שלנו, הרי אלו הצעדים שאנחנו תמכנו בהם. אז כמובן ששמחתי, וכמובן שיותר שמחתי כשאת היית לידי (כי אין שמחה יותר גדולה משמחה לאיד). אח"כ התיישבתי, קראתי, הקשבתי והבנתי, ומכל המחשבות האלה יצא מה שכתבת קודם (עם הציטוט של אורי אורבך). את יודעת שאני אוהבת אותך למרות הכל..