בואו נפתח דיון!

Oi va av Oi

New member
לידיעתכם(אולי אתם יודעים)

"הנביא" מוחמד רצח את כל מי שסירב להתאסלם, לדעתי אצלם אין בכלל אותו יחס למוות/רצח של בן-אדם כמו בדתות האחרות..

אתם לא מבינים

שכל עניין הרצח משורש אצלם חזק בתרבות??? מגיל אפס מחנכים אותם למות בשביל אללה, ואתם חושבים שאחר כך הם יוכלו לפתח צורת חשיבה קצת שונה??? מעבר לזה.. מוסלמים אמידים לא מתאבדים רק מוסלמים עניים, שאין להם גם-ככה מה להפסיד, וכל דבר, כל עולם אחר, יראה להם הרבה יותר טוב. עם הבתולות או בלי הבתולות [וסלחו לי אם הניסוח שלי לא היה ברור במיוחד.. שימו לב לשעה
]

Mooa-Numi

New member
בולשיט

הרבה אנשים, יהודים, מתו למען המדינה. הקריבו את עצמם נגד כיבוש (של הטורקים, הבריטים) או סתם נגד נאצים. חללי מלחמות ישראל, למשל. איך קוראים לזה כאן? גיבור? לח"י, אצ"ל, כולם השתמשו בדרכים לא קונבנציונליות. אבל היי, הם פוצצו גשרים מכוונה טובה. בכל זאת, מה הם רצו? מדינה משל עצמם? אז מה אם הם הרגו כמה חיילים בריטים או פיצצו מלון מלא חפים מפשע. ותאמיני לי, את חושבת שהם שטופי מוח? את לא יודעת כמה שטיפות מוח יש בארץ.

את משווה אותנו אליהם?!

תעשי לי טובה גם את וגם אני יודעות ש.. מה לעשות.. הם הרבה יותר פרימיטיביים מאיתנו [לא כולם, אבל לפי מה שראיתי והבנתי - הרוב], הם תחת שלטון טוטאליטרי שלא מאפשר להם להביע שום דעה, רק ללכת עם הזרם אין מה להשוות פה ממש אין מה להשוות חוץ מזה שבעניין המלחמה למען הקמת מדינה - כמה שנים הם כבר "נלחמים על המדינה הזאת"? 50 שנה? 60 שנה? אמנם אנחנו גם הלכנו בדרכים קונבנציונליות בהתחלה, אבל כמה שנים כבר הדרך הזו נמשכה? כמה שנים בודדות.. אנחנו, בניגוד אליהם, פנינו בשלב מסוים לדרכים קונבנציונליות, והנה - יש לנו מדינה עכשיו! הקטע הוא.. שזה כבר בכלל לא עניין של מדינה לפלשטינאים הם לא רוצים אותנו פה ולא רוצים אותנו בכלל הם [כל המוסלמים, לא רק הפלשטינאים] נשענים על הבעיה שיש להם בארץ כדי למשוך את הסיכסוך הזה עוד ועוד.. למה? כי זה מה שדחפו להם לראש מגיל אפס! למה אף מדינת ערב לא רוצה לקבל את הפלשטינאים? שתי סיבות: 1 - כי הם נטל 2 - כדי שהסיכסוך ימשך הם ניזונים מהסיכסוך הזה. הם מוותרים עליו - והם מוותרים על הכל זה חלק מהם פשוט ככה אז אל תשווי לי את ההגנה לחיזבאללה ואל תשווי לי את אצ"ל לטאליבן ואל תשווי אותנו אליהם - כי פשוט אין מה להשוות הלוואי שהיה אפשר להשוות.. כי אז היה אפשר לדבר איתם ובגובה העיניים

מסכימה איתך

ועוד
קטנה... לראות את הסרט "בשם האלוהים"! הכל יראה לכם אחרת, אתם פשוט לא תאמינו מול מי אתם עומדים... ואפילו אם תגידו שזה לא כולם...אז מה? זה הרוב, הרוב המוחץ והמכריע, הרוב שקובע את הטון ושבגללו אנו מתים יומיום וממשיכים עם המלחמה הזאת.

the xecutioner

New member
אני לא חושב שזה רוב

הבעיה, כמו ששירה אמרה, היא בשילטון שם - שלא נותן מקום לדיעה עצמאית, ככה שאת לא יכולה בדיוק לעשות את האבדלה (כן, ב-א') בין מי שתומך בדרכי הפעולה ה"לא קונבנציונליות" למי שמתנגד להן... אני באמת רוצה ומקווה להאמין שזה לא הרוב שם, אלא רק מיעוט רועש, כי את השאר פשוט אי אפשר לשמוע.. זה מה שאני חושב בכל מקרה

פנטילון

New member
אמרו דבר אחד חשוב לפני הסרט

שזה לא הרוב! הסרט מתואר כ"תמונות מהאיסלאם הקיצוני" זה שיש חלק שחיים עדיין כמה מאות אחורה לא אומר שכולם כאלה.

R a a B

New member
שירה לידיעתך

אין לי שום דעות שמאלניות, אני רק מעלה עובדות אבל עם כל הכבוד הם היו פה לפניינו ואנחנו באנו והעפנו אותם לעזאזל. ועובדה, רוב ארצות ערב לא רצו שתהיה פה מדינה זה כבר כעס שמצטבר אצלם הרבה שנים. יש להם אש בעיניים. נכון, דרכיי ההוצאה של הכעס הזה ממש לא נאותות. והם לוקחים את זה בדרכים קיצוניות מדיי שמלוות בשטיפות מח ועוד דברים מהסוג הזה. אבל את חייבת להסכים איתי. אנחנו בעצם התחלנו את הסיכסוך הזה

אנחנו התחלנו אותו

בלי כוונה להתחיל אותו זה לא משנה תקרא שוב את ההודעה שלי כתבתי שם שזה כבר לא מלחמה על המדינה

Mooa-Numi

New member
לא...

את רואה אותם יותר פרימיטיבים ממך. כנחותים, שאנשי-חיות ששווים פחות. אני רואה אותם כבני אדם. וזה ההבדל ביננו. קצת היסטוריה: לפני אלף שנה היו פה כנראה יהודים. חורבן בית שני, או בבלים, או השד יודע מה-אבל גירשו אותנו. לעזאזל. לגולה. אפריקה, ספרד, אשכנז ושאר מקומות שהיום הם עדות. 200 שנה אחורה מהיום הסכסוך היחיד שהיה ליהודים היה נוצרי-יהודי, שהם האמינו שרצחנו את ישו ושאר בולשיט. המוסלמים [אם הם גרו באפריקה, המזרח התיכון או פלסטין] דווקא אהבו את הדת היהודית, והעריכו אותה. כי בכל זאת, היהדות-עם הספר, העם הנבחר [הם האמינו בזה], את יודעת. סוף המאה ה19, הציונות מתחילה להתבסס [אנחנו לומדים על זה בהיסטוריה
], ויהודים מתחילים לעלות ארצה. כדי למות, כדי להקים חברה חדשה. בכל מקרה, ככה התחילה העליה הראשונה. וורק אז, באלף תשע מאות ומשו, התחיל אותו סכסוך. יהודי-פלסטינאי, ישראלי-פלסטינאי, יהודי-מוסלמי אחרי זה, ששאר מדינות ערב שכיבדו אותנו כל השנים, מיהרו לתפוס דיעה. היו מעשי אלימות, היו פרעות, היו רציחות בקטנה, והרבה מאוד נסיונות להבריח את כל העולם החדשים. תחשבי שיום אחד, מישהו נכנס לבית שלך. פותח את הדלת, אומר "היי, מה נשמע?" נכנס לשירותים שלך ובונה שם בית. בשירותים שלך. טוב, נו, נגיד-יש לך עוד שירותים בבית, לא? אז עוד בנאדם בא ומתבצר בעוד חדר שירותים, ואחד ובארון, והשלישי במטבח-ולאט לאט מתחילים הרבה מאוד אנשים להשתלט לך על הבית ובלי ששמת לב מרחב המחייה שלך מורכב מאיזה פינה בחדר שלך. לא היית מתעצבנת? אז כן, הם התחילו עם המכות בעקרון-אבל אני חושבת שאת אם היית במצב שלהם זה היה מאוד הגיוני. אחרי זה, שהטורקים נהפכו לבריטים והתרבושים הוחלפו במבטא בריטי מסוגנן, מישהו-תודה לאל-אסר על כל האנשים להכנס לבית שלך. סוף סוף, את יכולה להתרווח בחדר שלך בשקט. אומנם הרבה חלקים מהבית תפוסים על ידי האנשים המוזרים האלו, אבל העיקר שזה לא יתפתח. אבל פתאום אנשים מתחילים להכנס מהגג, והחלון, והמרתף, ואנשים גם מתחילים להתמרד. לא תתעצבני? הרי קבעו פאקינג חוק שאומר ש"אסור להם להכנס לבית שלך"!! באיזה זכות הם עושים את מה שהם עושים? לא תדחפי איזה אחד החוצה? שיעזוב כבר את הבית שלך? "אמנם אנחנו גם הלכנו בדרכים לא קונבנציונליות בהתחלה, אבל כמה שנים כבר הדרך הזו נמשכה? כמה שנים בודדות.." כן, עד שקיבלנו את המדינה שלנו!! וגם אז המשיכו כמה ארגונים. הפתרון לסכסוך: בשנת 1999, אני חושבת, אהוד ברק הסכים ל99% מרצונות הפלסטינאים. שזה כולל את כל ירושלים, רמת הגולן, ועוד שלל דברים. חוץ, מזכות השיבה. זכות השיבה, אחד הדברים הכי שנויים במחלוקת שקיימים בערך בפוליטיקה בעולם, היתה דומיננטית ביותר אצל הפלסטינאים, וגבול ברור אצל הישראלים. כלכך גבול אדום, עד שאפילו המפלגות הכי שמאלניות בארץ לא מוכנים לדבר עליה אפילו. וזה למה קמפ דייוויד לא השיג שום דבר, וזה למה הסכסוך נמשך. לא בגלל אמונה עיוורת שמלחמה זה טוב. ובשביל לדבר עם מישהו בגובה העיניים, הדבר היחיד שאת צריכה לעשות זה להסתכל עליו בגובה העיניים. הכל, על מה שאמרתי פה, זה נגד השטיפות מוח של הצד הישראלי, גאד דאמיט. כמו למשל העובדה ש"ג'נין ג'נין" נאסר לפרסום בארץ כי זה יפגע ברוחינו, ו"בשם האלוהים" לא. לממשלה פשוט יותר נוח שנשנא ערבים מאשר שנסתכל על כמה הולך להם לכיס. זה שאת זו את, ואת נראית לעצמך הכי צודקת בעולם והכי נכונה-זה לא אומר שכל השאר חארות. רק את עושה אותם כאלו. המשמעות היא בעיניי המתבונן.

את מכניסה לי מילים לפה

ואני לא סובלת שעושים את זה
אני אמרתי שאני לא רואה בהם בני אדם
אני אמרתי שאני רואה אותם כנחותים
אני אמרתי שאני רואה אותם כאנשי-חיות
אני אמרתי שהם שווים פחות
אני אמרתי שאני הכי צודקת בעולם
אני אמרתי שאני הכי נכונה
אני אמרתי שכל השאר חארות
תסלחי לי שפוליטיקה וענייני המדינה לא מעניינים אותי ובגלל זה אני לא מתמצאת בהם כל כך כמוך. עכשיו, אחרי שעשית לי סקירה הסטורית.. תסתכלי טוב.. "לפני אלף שנה היו פה כנראה יהודים" "אבל גירשו אותנו" "תחשבי שיום אחד, מישהו נכנס לבית שלך. פותח את הדלת, אומר "היי, מה נשמע?" נכנס לשירותים שלך ובונה שם בית[...]לא תתעצבני?" אז אנחנו היינו בבית שלנו, גורשנו, רצינו לחזור לבית שלנו, קבעו לנו חוק שאסור לנו לחזור לבית שלנו, אז נלחמנו עליו. הם רואים את זה אותו דבר, אני מודעת לזה. הכל בעיניי המתבונן - כמו שאמרת. את מתעלמת לחלוטין מחלק גדול מההודעה שלי. מהשורה הזו "הקטע הוא.. שזה כבר בכלל לא עניין של מדינה לפלשטינאים" ועד לסוף ההודעה אני רואה אותם כקורבנות של השלטון והשטיפות מוח שהם עוברים. אין להם זכות לדבר, להביע, לחשוב בעצמם. שחס וחלילה לא "ימרדו". ואם הם יעזו לפתוח ת'פה שלהם - הם יחטפו כדור לראש, או שסתם יהרגו להם את המשפחה. הם חיים תחת שלטון טרוריסטי, מטילים עליהם אימה בכל דבר שהם עושים, הג'יהאד היא הדרך היחידה ש"מרשים" להם ללכת בה. וכמו שאמרתי בהודעה הקודמת שלי: משרישים להם את זה מגיל אפס! תוקעים להם את זה כל כך עמוק במוח שגם אם הם ירצו לפתח צורת חשיבה אחרת - הם לא יוכלו, כי בנו להם זוית ראייה מסויימת! ואסור להם לפצות את פיהם! תגידי, את בכלל מצליחה לקלוט אותם? כי אני לא. באמת, אני מנסה, אני מנסה להבין את ההגיון של אמא שמולידה 16 ילדים כדי שיגדלו להיות שאהידים, שימותו מות קדושים, בשביל אללה, בשביל הדת.. התשובה היחידה שיש לי לזה זה השטיפות מוח שהם עוברים. אני לא רואה מצב שאנחנו מדברים איתם בגובה העיניים. לא בגלל שהם "נחותים" ואנחנו "עליונים" [ולא, אני לא חושבת ככה. רק שלא תוציאי את דבריי מהקשרם שוב..], אלא בגלל שהאינטרסים שלנו מקבילים, לא מנוגדים - מקבילים, שווים, רק כל אחד לעם שלו, למדינה שלו, לדת שלו וללאום שלו. אנחנו טוחנים מים. פשוט מאוד. אין לזה פתרון. ולא, לא יהיה לזה סוף עד שאחד ממנו יסכים להתחפף מפה, וזה לא יקרה. מצטערת על הפסימיות, אבל אני לא מאמינה שאי פעם הסיכסוך הזה ישקוט.

the xecutioner

New member
שכחת את כל הגירוש למחנות פליטים

ודרך אגב, מה את חושבת על זכות השיבה?

Mooa-Numi

New member
שזה נושא מאוד קשה.

שנכון, הם צודקים, אבל אני לא מוכנה לוותר על הבית שלי. אבל יש כלכך הרבה אזורים לא מיושבים בארץ, שאפשר להתיישב בהם או מקומות שאפשר להתחלק. אז אי אפשר להרים את פרדסיה ולבנות שם כפר ערבי במקום, אבל טכני-מה הבעיה שערבים יתמקמו בפרדסיה? או ליד?

the xecutioner

New member
אז מבחינתך

זכות השיבה יכולה להנתן להם, בתנאי שהיא תהיה מוגבלת ל"אזורים לא מיושבים בארץ"?

Mooa-Numi

New member
לא.

אני לא מסכימה איתה, זה הכל. וזה הגבול שאני מוכנה למכור את הארץ שלי, כי זכות השיבה בעצם אומרת "זה או אנחנו או אתם" (משהו כמו הטרנספר רק עם הגיון), משני הצדדים, ואני לא מאמינה בזה. אני מאמינה ששני העמים יחיו כאן ביחד, מתישהו, ואף אחד לא יצטרך לעוף מפה.

daniHell564

New member
את באמת חושבת

שהמשפחות שאין להם כלום שחיות בשטחים לא רוצות מדינה?? הפלשתינאים הפסידו המון מאז תחילת האינתיפדה.. אבל מי שכן נהנה מכל הסיכסוך הזה וניזון ממנו זה המנהיגים של הערבים שאין להם שום קשר לדעות של העם... ואי אפשר להשוות אותם אלינו כי לנו יש מדינה ולהם אין כלום..אז הם נלחמים בדרכים שהם יכולים למרות שאני לא מסכימה עם זה וכשהפלמ"ח פוצצו את הגשרים ב"ליל הגשרים" הם כן נתנו הוראה להתשתדל לפגוע בכמה שפחות אנשים..אבל אני לא יודעת מה עם שאר האירגונים..

Oi va av Oi

New member
יש הבדל...

זה שהכנסיה הרגה, זה לא אוטו דבר, פה מדברים על הבנאדם שהם מאמינים בו או משו כזה, וישו עצמו לא רצח אף איש מימיו(לא שידוע לי...) ובקשר לדבריה של שירה כסף זה לא הכל בחיים, ראית עורכת דין, אישה עם השכלה ונראה לי שגם פרנסה הלכה והתפוצצה במסעדה בחיפה..(חחחח יצא חרוז!)

למעלה