בואו נסכים על משהו!!!

בואו נסכים על משהו!!! ../images/Emo22.gif

יכול להיות "לוחם" (בכוונה כתבתי במרכאות!) שיודע: - לעשות שפגט; - לבעוט (באוויר או על שק) בצורה מדהימה, בדייקנות, בקלילות; - לעשות בעיטות ריחוף מדהימות; - לעשות קאטות יפהפיות; - לבצע באוויר בלימות / התחמקויות במהירות מסחררת; - לבצע סלטות תוך כדי בעיטות - ובכל זאת - הוא לא יהיה שווה כלום בלחימה! יבוא אליו איזה ג´אבר עם אינסטינקטים טובים, או להבדיל איזה מישהו שכן למד להילחם - ויקרע לו את הצורה תוך שניות. הרי אותו "לוחם" מהדוגמא הקודמת יכול להיות גם "סתם" (זה לא באמת סתם, זה לא נאמר כדי לזלזל חלילה) רקדן בלט מוכשר ב"בת שבע" שלמד לבצע תנועות יפות... זה עדיין לא עושה מישהו ללוחם!!! לפיכך, אינני מתרשם משחקני-קולנוע מרחפים למיניהם, או מכאלה שלמדו אמנות לחימה תצוגתית בלבד - וכשאני אומר "אינני מתרשם" אינני מתכוון לכך שאני מזלזל בהם, אלא רק שאינני יודע דבר וחצי דבר על רמת הלחימה שלהם, כי יכול לבוא אליהם מישהו שלמד להילחם ובשניה אחת להוריד להם כאפה ולגמור עליהם את הצורה. נכון או לא??? לפני שאתם מגיבים בצורה בלתי-מאוזנת, מבלי להבין את כוונתי או תוך עיוות שלה, אנא, קראו שוב את ההודעה ואל תייחסו לי דברים שלא התכוונתי אליהם... שלכם, בן

היי בן אתה שוב פה!!!!!!!! ../images/Emo6.gif

אני חושב שאתה צודק, אך ישנם אמני קונג פו בסרטי שלמרות שהם מציגים את הבעיטות היפות וכל מיני דברים, הם עדיין יודעים להילחם .... יש כאלה ויש כאלה שלא...
אז מה נשמע? מה קורה??? ביי עידו.....

GABAY

New member
נכון מאוד וגם...

אבל אם ה"לוחם" הזה לומד באיזשהו מכון ולא מחכה משהו שהוא ראה פעם בסרט ועדיין כמה שהקאטות יפות והכל- הוא לא שווה כלום זה רק מראה שהוא לא מבין מה שהוא עושה כשהוא מבצע קאטה . כל מרכיבי האימון באמנויות לחימה חשובים וללא יסוד וקאטה לא תהיינה התוצאות המקוות באימוני הקרב. בגלל זה רצוי לבצע את רצף תרגילי היסוד שאתה מבצע, מול בן זוג כדי שתראה אם התזוזה, העיתוי, ההגנה או ההתקפה שווים משהו בקרב.

שריר

New member
אני מבין אותך אבל מצד שני

ג´ט לי וג´קי צ´אן למדו את זה לא כמו בשאולין הם לא למדו כמו שאני או אתה או כל אחד אבל אחרי כל כך הרבה שנים וכל כך הרבה סרטים נראה לי ש בכל זאת אי אפשר לזלזל בהם ואת הקאטות הם יודעים פשוט לא ממש לימדו אותם את זה כאומנות או את הפילוסופיות או את הצ´י (לפי הבנתי)

מי מזלזל בהם?!?!

הם מדהימים לחלוטין (לגבי ג´ט לי אני משער, כי אני לא בטוח שאני יודע מי זה). אני רק לא יודע אם הם לוחמים. ויכול להיות שכן, אני פשוט לא יודע. חוץ מהסרטים, אין לי שום נתונים עליהם. למישהו כאן יש, במקרה? זה דווקא מעניין! על צ´אק נוריס אני יודע שהוא לוחם, כך גם על סטיבן סיגל ונדמה לי שגם ואן דאם, אבל... אולי מישהו יכול לתת לנו באמת קצת נתונים, אולי איזו רשימת שחקנים + פירוט מי מהם לוחם וכאלה... זה יהיה מעניין נורא, לא?! בתודה מראש, בן

../images/Emo35.gif תודה + שאלה על וושו מודרני.

האם זה קרבות? קאטות? ואם זה קרבות - 1. מה החוקים בקרבות? 2. האם זה כולל רק את אותם קרבות לפי אותם חוקים, או שבאמת לומדים להילחם? ולגבי החוקים בקרבות - 1. האם זה פול קונטקט? 2. האם מותר אגרופים / ידיים לפנים? 3. האם מותר ברכיים? מרפקים? לפנים? וכולי... כדי לדעת אם ג´ט לי היה לוחם, אני מניח שצריך לדעת מה זה וושו מודרני... אז אשמח לדעת! בתודה מראש, בן

שריר

New member
אני מקווה שג´ט לי או ג´קי לא יקראו

אבל איך שהוונתי הם למדו בתיאטרון את הקונג פו אז הם לא למדו כמו שאתה מלמד של כל השיחות שהולכות פה אז נכון לוחמים הם כנראה לו אבל לא יודע עדין לדתי הם ממש טובים כאילו ברור שיש את הכירוגראפיה אבל אתה יודע בן אדם שעשה כל כך הרבה האינסטינקטים חייבים לפעול כאילו עכשיו שאני חושב

שריר

New member
מצטער על כת טעויות הכתיב לא מרוכז

ואני רואה שטעיתי בקשר לג´ט לי לפי חובבן

G.G

New member
מה שאני יודע עליהם..

ג´קי צ´אן למד אקרובטיקה ווושו בבית ספר בסין כי ההורים שלו היו עניים אז הם שלחו אותו לשם הוא למד שם גם משחק לפי מה שאני יודע... על ג"ט" לי אני לא יודע הרבה אבל הוא עושה דברים יפים במיוחד את השיכור שגם ג´קי צאן עושה יפה.. ואן דם הוא קיק בוקסר אנמי חושב... אבל ברוס לי היה באמת תותח שגם ידע באמת להילחם... לגבי וושו אני לומד אבל אני לא יודע אם זה מודרני אבל עושים קרבות לפעמים ..

G.G

New member
מה שאני יודע עליהם..

ג´קי צ´אן למד אקרובטיקה ווושו בבית ספר בסין כי ההורים שלו היו עניים אז הם שלחו אותו לשם הוא למד שם גם משחק לפי מה שאני יודע... על ג"ט" לי אני לא יודע הרבה אבל הוא עושה דברים יפים במיוחד את השיכור שגם ג´קי צאן עושה יפה.. ואן דם הוא קיק בוקסר אנמי חושב... אבל ברוס לי היה באמת תותח שגם ידע באמת להילחם... לגבי וושו אני לומד אבל אני לא יודע אם זה מודרני אבל עושים קרבות לפעמים ..

ירון-מ

New member
וושו

הי G G תהיתי היכן לומדים וו-שו במרכז אתה יכול למסור קצת פרטים על כך ?

G.G

New member
תשובה לירון

אני גר בכפר סבא ולומד ברמת הכובש (ליד כפר סבא) תגיד לי אם תרצה עוד פרטים

ירון-מ

New member
תגובה לתשובה

דבר ראשון מענין אותי לשמוע עוד פרטים אודות הסגנון האם הוא רך או קשה (או גם וגם) האם יש דמיון בין הופעת נזירי שאולין (SHAOLIN WHEEL OF LIFE) האם זאת שיטה אשר בולטת בריחופים/בעיטות גבוהות ובכלל באקרובטיקה נ.ב. אני גר בבת ים ותהיתי אם יש משהו יותר קרוב מהמקום בו אתה לומד

alon_o

New member
וושו מודרני

1. זה כינוי לאוסף של שיטות, או ליתר דיוק מוטציות של שיטות כשהדגשים שונים במקצת מהשיטה המקורית(יותר ללחימה תחרותית ביריב בודד), ולכן גם התנועות שונות. בוושו מודרני מבוסס שאולין התנועות הם סיבוביות בעיקר (בניגוד לשאולין מסורתי שבו הן ישרות) והתנוחות הרבה יותר נמוכות (ב"מה בו" למשל הירכיים מקבילות לריצפה (הברכיים מכופפות ב-90 מעלות). 2. יש אגודה לוושו בארץ, אבל אין לי כרגע פרטים פה, אני יכול לברר אם אתה רוצה. 3. אני לומד וושו בסגנון חולדה שחורה (נגזרת של בגואה ז´נג) בראשון (מרכז), 45-30 דקות נסיעה ב- 85 או 83 (אגד) מבת-ים.

חובבן

New member
האופרה הסינית

צ´אן, כמו רבים משחקני הסרטים מהונג קונג למד בילדותו באופרה הסינית. איתו למד גם סאמו המוכר מסדרת הטלוויזיה "ידי החוק". מהמעט שאני יודע על מוסד זה, מתרכזים שם בלולינות, משחק, אקרובטיקה וכדומה, ולאו דווקה באומנות לחימה. בסרט שראיתי פעם בגאוגרפיק, מתוארים בתי הספר בסגנון הזה (למעשה פנימיות) בצורה די קשה. הסינים לא חסים על הילדים, ולביצועים המרשימים מגיעים אחרי הרבה מכות. אגב, מי שרוצה ללמוד על האבות הרוחנים של ג´קי צ´אן, אני מציע לשאול את הסרטים של באסטר קיטון והרולד לויד. צ´אן "גונב" מהם קטעים שלמים ומציין אותם (בעיקר קיטון) כמקור השפעה.

סטיבן סיגל

למד קראטה (שיטו ריו) והגיע לדרגת דאן 2. עבר ללמוד אייקידו בשיטת אייקיקאי, בעקבות הדגמה בה ראה "איש זקן עושה קסמים ומטיל אנשים באוויר" למיטב ידיעתי הוסמך לדאן 5, וייתכן מעבר לזה. הלא-יפני היחיד שפתח דוג´ו ביפן לאומנויות לחימה. מלמד אייקידו, כמובן. שיחק במספר רב מאד של סרטים, לאחרונה ניסה נישה של סרטי "טבע" זוועתיים אבל כנראה התאושש מהטראומה וחזר עם "בשם החוק" המעולה. אומן הלחימה המדהים הזה מתנשא לגובה 1.89 והוא כיום בן 50, והוא אחד משחקני הלחימה היחידים בהוליווד עם כרס... אריאל... שראה את כל סרטי סטיבן סיגל... שלוש פעמים לפחות.

אבל גם לסאמו יש כרס!

והמהירות שלו באמת מדהימה... אבל אני לא מכיר את ההיסטוריה שלו, רק הלוואי עלי הזריזות והתזמון שלו... את הכרס כבר יש לי!

מריושי

New member
רקדני באלט

שמעתי כבר דעה שאומרת שלוחמים יהיו רקדנים יותר טובים אם הם יתחילו לרקוד הם יהיו יותר מדויקים לדוגמא ראיתי לפני כמה שנים קלטת של רקדן באלט שלימדו אותו קטה יפה ושלחו אותו לתחרות של קאטות אמנם הוא זכה מקום ראשון כי הוא עושה את זה יפה אבל בהילוך איטי אפשר לראות שהוא לא "למד" את התנועות. בעיטות שנזרקות לאויר וכו´

למעלה