בואו נניח לרגע

OrEl74

Well-known member
מנהל
בואו נניח לרגע

שגולדן עושים סוויפ לגמר ומסיימים פלייאוף עם אליפות ובלי הפסד.
איך לדעתכם זה ישפיע על הליגה?

מור תור

New member
זה יוכיח לכולם

שכמה שחקנים טובים צריכים להתאגד יחד כדי ליצור קבוצה מצוינת כמוהם
מה שיוביל לריכוזיות בNBA
=
בעיה לNBA

rapgamer4ever

New member
ישפיע לרעה, אף אחד לא רוצה ליגה חסרת תחרות

מוקדם מדי לדבר על השערות כאלה למרות שאני די בטוח זו תהיה השיחה בתקשורת במידה והווריורס ינצחו הלילה.
יש ציפייה שסדרת הגמר "תפצה" על פלייאוף לא תחרותי ואם הגמר גם יהיה חד צדדי נרגיש שזה היה פלייאוף מעפן וכמו שאמרו פה יתחילו לתהות האם זה בכלל אפשרי לנצח את הווריורס מבלי לבנות בעצמך סופר טים דרך צירוף של כוכבים לקונטנדרית (סטייל דוראנט לווריורס).

קשה לי מאוד להאמין שזה ייגמר בסוויפ גם אם גולדן ינצחו הלילה

במידה ויהיה סוויפ,מלבד קיטורים ותלונות בתקשורת לא נראה לי שהליגה תעשה משהו משמעותי בעניין, לא נראה לי שהיא יכולה גם בשלב זה.
המגמה כיום בליגה היא בכל מקרה לבנות סופר טימס, כשהווטרנים קופצים על העגלה בשביל טבעת עם חוזי מינימום למיניהם

OrEl74

Well-known member
מנהל
אני לא חושב שהליגה יכולה לעשות משהו בנדון

עם תקרת שכר כל כך גבוה, אף אחד לא יכול למנוע את היווצרות הסופר טימס האלה
&nbsp
&nbsp

rapgamer4ever

New member
התקרה עלתה אבל גם המשכורות עלו

קיץ שעבר הוא המקרה היחיד בו התקרה עלתה דרסטית בכ-20 מליון בעוד שרוב השחקנים היו על חוזים ישנים, מה שאפשר לגולדן להחתים את דוראנט.
עכשיו המצב יותר מאוזן ולקבוצות החזקות אין מקום לעוד חוזה מקסימום, כאשר בוסטון היא היוצאת דופן בזכות העובדה שאייזיאה, בראדלי וקראודר חתומים על חוזים מצחיקים.

Roeiii1

New member
כמו שאני רואה את זה הפתרון היחיד

אם יורידו את השכר המקסימלי , אומנם זה ימנע מ3 כוכבים להתאגד ביחד , אך עם זאת זה רק יאדיר יותר ויותר את הסופרסטארים.
אנחנו רואים שינויים קיצוניים בשנים האחרונות במהירות המשחק,שחקנים לוקחים על עצמם במשחק 30-40 זריקות בקלות,וזה כשעוד הם משחקים עם שחקנים טובים. אף אחד לא רוצה לראות לדוגמא את לברון וקיירי משחקים עם קבוצה של קונוסים

איך שאני רואה את זה כרגע - יש לעשות שינוי דרסטי בליגה ולהקטין את הליגה ל20 קבוצות - 76 משחקי ליגה ולהמשיך עם הפלייאוף במתכונת הרגילה שלו.
עכשיו הבעיה האמיתית היא אילו קבוצות להוריד - כי בNBA רוב הקבוצות מתנדנדות כל כמה שנים,אבל הם חייבים לעשות שינוי

rapgamer4ever

New member
אי אפשר להפוך פתאום את חוקי הליגה

כרגע נחתם הסכם שכר שעוסק בדיוק בדברים האלה.
כמובן שההצעה למחוק 10 קבוצות היא עוד יותר לא באה בחשבון.
גולדן בנתה דיינסטי בזכות ניהול מעולה וקפיצה מוגזמת של תקרת השכר. הליגה תמשיך להתקיים גם אחרי שגולדן תשלוט בה בשנים הקרובות וילמדו להבא להעלות את התקרה בצורה יותר הדרגתית או להכניס מגבלות מסוימות כאשר התקרה מזנקת. בכל אופן אתה לא יכול לשנות חוקים בדיעבד רק בגלל שגולדן בנו קבוצה היסטורית.

רחל 78

New member
הרוב פה צעירים

וזה טוב ...

כמי שחוותה את הליגה בשנות ה70 והשמונים
גם אז הליגה לא היתה תחרותית משהו
וגם אז שלטו שחקני על כמו הדוקטור
רק אז כוכבי העל לא תוגמלו בהתאם...
וגם אז היו קבוצות הזויות ובלתי תחורתיות

היתה תקופה ארוכה שהלייקרס שלטה במערב עשרות שנים
וקבוצות כמו קנזס קינג היו יותר הזויות מברוקלין

picki23

New member
אתה יודע כמה כסף ה NBA יפסיד אם אתה לוקח 10 קבוצות?

הרבה יותר מחוסר עניין מסוים בפלייאוף.

אני נגד הסופרטימז באופן טבעי אבל עם מוניטורינג זה יכול להתפתח וכבר מתפתח לכיוון מעניין בעתיד:
כוכבים ייקחו פחות כסף בשביל לנצח את גולדן סטייט - שזה חיובי
קבוצות שעושות טאנקינג ישאפו לבנות ביג 4
תמיד תהיה קבוצה שבתקווה תעשה חיים קשים לקליבלנד ולגולדן - לדוגמא:
שנה הבאה בוסטון וניו אורלינס יעשו קצת רוח בתחילת העונה.

בשביל להגיע למצב שבו העניין באמת נופל דרסטית צריכים לקרות כמה דברים:

גולדן סטייט צריכה להשאר בריאה
לברון ג'יימס צריך להמשיך לשחק כמו השחקן הכי טוב בעולם
גולדן סטייט מנצחת עוד 2 אליפויות רצופות ו/או קליבלנד לא לוקחת אליפות בשנה הבאה

לדעתי הדיונים בנושא הזה ממש מוגזמים

אם גולדן סטייט תנצח עוד שתי אליפויות רצופות היא בסה"כ תעשה טריפיט ועוד אליפות. טריפיט זה נדיר אבל לא ארוע חד פעמי. מה גם ששיקגו של ג'ורדן עשו יותר מזה, לייקרס של מג'יק עשתה יותר מזה וכן הלאה. אני לא רואה אותם יוצרים את בוסטון של ביל ראסל שהיו לה 11 אליפויות ב13 עונות. ממילא הקבוצה שלהם תתפרק עוד שנתיים שלוש ארבע בנסיבות טבעיות (ירידה ברמה של הכוכבים, שכר, ירידת מתח, חיכוכים).

OrEl74

Well-known member
מנהל
המשכורות עלו כי התקרה עלתה ולא להיפך

וזה שהתקרה עלתה מאפשר לקבוצה כמו גולדן סטייט לשמור על הנכסים שלה.
לצורך העניין, אם ב-2012 התקרה היתה כמו שהיא היום, הארדן כנראה היה נשאר באוקלהומה.
בזמנו בארקלי ממש רצה לחתום בבולס אבל מה לעשות שתקרת השכר לא איפשרה את זה?
ואז המשכורות נעו סביב ה-6 מליון ולא סביב 25 כמו היום
&nbsp
תקרה השכר הגבוה היא זו שמאפשרת בניית סופר טים כמו קליבלנד וגולדן ואין דרך אמיתית להילחם בזה.
&nbsp

rapgamer4ever

New member
אף אחד לא אמר להפך

המספר הנומינלי 6 או 25 לא כזה משנה. בהסכם הקיבוצי שנחתם חוזה מקסימום הוא % מסוים מהתקרה וזה לא משנה אם התקרה 60 מליון או 120 מליון. גורדון היוורד חתם רק לפני כמה שנים על חוזה מקסימום של 16-17 מליון, עכשיו קונלי חתם על 30+.
&nbsp
תקרת שכר גבוהה היא לא מה שמאפשר לקבוצות לבנות סופר טים. קפיצה חד-שנתית גדולה מדי בתקרה יוצרת פער בין המשכורות הנוכחיות לבין התקרה החדשה ואז יש את ההזדמנות לצרף שחקן מקסימום. זה היה משהו חד פעמי וכל עוד התקרה עולה בהדרגה אנחנו לא נראה מקרים כאלה חוזרים על עצמם.
&nbsp
אגב בוא לא נתבלבל שגולדן וקליבלנד החתימו פרי אייג'נטס על ימין ועל שמאל... הראשונה נבנתה דרך הדראפט, השנייה דרך הדראפט+טריידים.

אפילו הגמר לא מעניין..אהבתם את המעבר של דוראנט

אני לא מבין איך אפשר לאהוב כזה דבר..
הוא משחק אותה גבר עכשיו בגולדן סטייט, פאתטי משהו
שנה שעברה הוא עצמו (כשהם בלי שחקן בסדר גודל שלו עדיין) לא הצליח לנצח אותם בסדרה.
&nbsp
עזבו אתכם שטויות, אין לי כבר מה לקום יותר בלילה

אני לא יודע מה תהיה הדיעה שלי על דוראנט

אם זה ייגמר בסוויפ קליל למשל.. אז באמת כולם יגידו שזה התאפשר רק בגלל המעבר שלו ושזה כביכול לא פייר.
&nbsp

Cade Foster

New member
לא ישפיע

הדברים היחידים שיקרו הם שגולדן תיזכר בתור הקבוצה היחידה בהיסטוריה שעשתה fo fo fo fo וכמה פרשנים וטוקבקיסטים יתלהמו עד שיעבור להם ונראה אותם כמו תמיד מתרגשים כמו ילדים בערב הפתיחה של 2017/18.
&nbsp
כמו שיובל כתב בדיון הזה, בטווח הקצר זה מה יש. גולדן תעשה עוד 4-5 פיינלס רצופים לפחות שמהם היא תזכה ב3 אליפויות נוספות לפחות ואחר כך אנשים ילמדו לקח ובעתיד יהיה קשה יותר ליצור כזה פער על שאר הליגה. במזרח לברון ימשיך לטייל עד שיימאס לו/ידעך משמעותית.
&nbsp
אני יודע שזה מבאס, אבל מקיטורים והתבכיינויות שום בעיה עדיין לא נפתרה. שחקנים ימשיכו לעבור קבוצות (כולל סופרסטארים, כולל לקבוצות גדולות אחרות) ואנחנו צריכים לקוות שבעתיד תהיה לזה השפעה פחות קיצונית מההשפעה שהייתה להחלטה אחת של קווין דוראנט.

rapgamer4ever

New member
ג'ואקים נואה סיים רביעי במירוץ ל-MVP לפני 4 עונות

מה שאני מנסה לומר הוא שלמרות שכרגע לא נראה שיש לגולדן יריבה במערב, דברים משתנים בקצב מהיר וזה הימור די אמיץ לומר שהם יעשו עוד 4-5 פיינלס רצופים לפחות.
בעידן הכדורסל המודרני אף קבוצה לא הגיעה ליותר מ-4 פיינלס ברציפות. גולדן קבוצה היסטורית ששוברת שיאים מהסוג הזה אבל לומר שהיא תעשה 7-8 פיינלס רצופים לפחות נשמע לי לא טריוויאלי בכלל.
אני סתם זורק את זה בתור הערה.

אני מקווה שהם יבינו בדיוק איפה התקלה

גולדן סטייט היא לא טעות ולא פוקס. שילוב של מנג'ר ששנים בחר טוב בדראפט, ובאופן שיטתי חיפש שחקנים שיתאימו לתפישה שלו - אתלטים יוצאים מן הכלל עם קליעה מכל טווח ויכולת לשחק 3 עמדות על המגרש. היה לו גם מזל והוא בחר את קרי. היה לו עוד קצת מזל והוא החתים אותו על הארכת חוזה מאד נמוכה. גולדן של השנה שעברה היתה קבוצת על שנבנתה כך - ומגיע לה לקצור את הפירות.
התקלה היתה בקפיצה המטורפת של תקרת השכר.
בסופו של דבר, כנראה לא חזו את זה ב CBA הקודם, אבל הליגה כנראה צריכה סעיף ב CBA שיגן עליה מפני קפיצה כזו במשכורות, שתאפשר לאלופה להנחית עוד שחקן טופ 3 לשורותיה.
אני הייתי רוצה לראות מצב שבו אם התקרה קופצת במעל 3% בשנה אחת, יחד איתה מתעדכנים כל החוזים, על פי החלק היחסי שלהם בתקרה, וכן הייתי מצמיד את שכר המינימום לתקרה. אלמלא המעבר של דוראנט, אני בטוח שהיינו רואים סדרת גמר מעניינת ואיכותית, לדעתי גולדן היתה מנצחת - אבל בטוח שהיינו נהנים.

rapgamer4ever

New member
הצעה טובה

אתה קצת קשוח מדי עם ה-3% אבל בעיקרון אני איתך. הדרך הכי קלה למנוע את זה היא להעלות את התקרה יותר בהדרגה. אם בכל זאת זורם המון כסף שמכריח להקפיץ אותה בבת אחת (אני מעדיף את איזור ה-10% כ-cutoff) אז כמו שאתה אומר יש להעלות את החלק היחסי של החוזים הנוכחיים.

נכון שזו הדרך הקלה

אבל היא לא כל כך ריאלית מבחינת השחקנים - אם מעלים את התקרה בהדרגה, זה אומר שהשחקנים מרוויחים פחות מה 51% שמגיע להם ב CBA. אם אתה רוצה לפצות אותם בשנים שאחרי, השחקנים שמשחקים עכשיו יפרשו עד אז ולא ייהנו מהפיצוי (והם מהווים את ארגון השחקנים בנקודה הזו בזמן), לכן זה לא ריאלי כל כך לדעתי.
&nbsp
אם מצמידים לשחקנים את המשכורות אז כולם נהנים מהעלייה במשכורות כאן ועכשיו ואף קבוצה לא נמצאת פתאום עם מקום לשחקן מקס מתחת לתקרה.

למעלה