בואו נחווה דעה [רגיש]

סביוני

New member
בואו נחווה דעה [רגיש]

מכיוון שזהו נושא מאוד רגיש ומאוד עדין, הדיון הבא יחייב את כולנו לנקוט משנה זהירות של אתיקה. אז אנא מכולנו - שום שמות פרטיים, שום נקיטת שמות של מסגרות לימודים, שום רמיזות סמויות או גלויות, לא תיאורי זמן או שפיטה ערכית של צד זה או אחר. רק דיון כללי וסוגי, עם ציון עובדות בלבד. ולגופו של עניין: כמו שהבנתם - אני בונה עסק קטן (אם כי עדיין בשלב החשיבתי והתכנוני שלו). אני כבר מרגיש שנושפים בעורפי, ושאנשים מתיימרים על יסוד היצירה שלי לחקות כל מיני דברים (אסטרטגיות, תכנים ועוד). לכאורה זה בסדר, כי אני מספיק שולט בחומר המקצועי שלי ויש לי מטען רב מכדי שאקפא על שמריי או אסוג לאחור מבחינה מקצועית. יחד עם זאת, ברמה האסטרטגית, אני למד שעולם העסקים אכזרי, ולהיות כריש הוא ברירת המחדל כי תמיד מישהו יגנוב מימך, יחקה, יעשה כסף על חשבונך וכו'. שאלתי לשרשור (ובבקשה - נישאר נא ברמת האסטרטגיה, בלי רמיזות כמוזכר לעיל): מה עושים? לא להיעלב זה עניין של ניסיון - ולכן כמה סטירות לחי על פניי מאנשים יחספסוני במידה הראוייה אבל בלי קשר לזה: 1. האם חוויתם חוויות כאלה? 2. מה עשיתם? כיצד התמודדתם? 3. האם הצלחתם בהתמודדות זו? מה היה מחירה? 4. האם צמחתם מימנה? כיצד זה בא לידי ביטוי? 5. במי ו/או במה נעזרתם? 6. מה היה הלקח שלכם? עד כמה הוא שירת אתכם? ברור שאם שני הצדדים (הטוב והרע) חברים בפורום זה אז הם לכשעצמם יבינו מי מדבר ועל מה בדיוק, ושוב - בלי זיהויים ובלי רמזים או עקיצות, אחרת אני אהיה עצוב על פתיחת סוגיה נוקבת זו לדיון. אבין אם בעקבות חריגה מכללי האתיקה בתחילת הדיון או במהלכו הנהלת הפורום תחליט להורידו. ושוב חתימה טובה לכולנו, סביוני

Amelli

New member
אכן, עולם העסקים אינו ענין פשוט

אם אין לך פטנט רשום על הרעיון שלך, אתה צריך לקחת בחשבון שבכל רגע עלול לצוץ עסק מתחרה. אבל אף אחד לא יכול לקחת ממך את היכולות שלך , את הידע שלך, ואת הרצון להצליח. אם אתה נחוש בדעתך , יודע לקראת מה אתה הולך, לוקח בחשבון את כל ההתמודדויות הצפויות, ברמה האישית וברמה העסקית,והולך לקראת העתיד בעיניים פקוחות ,סביר להניח שתצליח להתמודד גם עם מתחרים ופלאגיטורים, כי במסחר ובעסקים קשה מאוד לשמור על בלעדיות, אבל יחודיות ומיוחדות הם ביידים שלך. אני מבינה שאתה שכיר כרגע, האם העסק יהיה במקביל לעבודתך כשכיר, או שאתה מתכונן לעזוב את עבודתך ולהשקיע רק בעסק? בכל מקרה ,אני מאחלת לך הצלחה בכל דרך שתפנה. אמלי

רובידה

New member
דעתי...

חויתי חויה אחת ראשונית מאוד לא נעימה בסגנון של מה שאתה מתאר. ברמה האישית נפגעתי מאוד, ומאז למדתי להיזהר אבל... רק מהבחורה הספציפית. לא נתתי לחויה הלא נעימה לקלקל לי את הפתיחות, החופשיות והאמון שאני נותנת לאנשים אחרים. בסופו של דבר הדברים הסתדרו בדיוק כפי שהיו צריכים להסתדר. אני מאמינה בצדק קוסמי. כמו כן אני מאמינה בעצמי וביכולותי וגם אם יש הרבה תחרות בסביבה והרבה מרפקים- כרגע זה בכלל לא מפריע לי כי אני יודעת מה אני שווה, אני יודעת שלא כולם חייבים לאהוב אותי ואני יודעת שתמיד אהיה מיוחדת ותמיד תהיה לי הנישה שהיא רק שלי. אז למה לבזבז אנרגיה על חששות וכעסים שליליים? שיהיה המון בהצלחה. אתה יחיד ומיוחד בדיוק כמו שאמא שלך אמרה לך כשהיית קטן.

לסביוני הכריש...

למדתי מנסיון ש: * לא לדבר ולא לספר על מה שאתה הולך לעשות כי - ברגע שמוציאים מילה מהפה היא כבר לא שלך בלעדית. כשרוצים לעשות משהו שיהיה לו אפקט ראשוני ובלעדי - אסור אסור לספר עליו או להתייעץ עם אנשים שהם מאותו ענף שיש להם אינטרסים משותפים. רק עם אנשים שקרובים ללבך ולנשמתך ושאינם קשורים קשר ישיר לאותו סוג של עסק שהנך מעוניין לפתוח ולפתח. * אסור לפחד מתחרות וממתחרים גם אם צצו לפתע כפטריות אחרי הגשם עסקים שעוסקים באותו תחום שבו אתה עוסק. תחרות היא דבר בונה ותורם לכל הצדדים. * לפני כחמש שש שנים (אני נותנת עכשיו דוגמא מהמתחום שקרוב לליבנו) היו מעט מאוד מורות שלימדו מחול מזרחי. וכיום ברוך השם הענף התפתח ויש מספר רב של מורות וכולן מתפרנסות ועובדות וכולם נהנים מהפריחה בתחום. * עם העסק שאתה הולך לבנות יהיה מוצלח, אין לך ממה לחשוש "ממעתיקים" למיניהם, זה רק יחזק אותך כי אתה תנסה להיות כל הזמן יותר מקורי, יותר מעניין, תיתן שירות יותר טוב וככה כולם ירוויחו גם אתה וגם הלקוחות שלך! עצתי לך - אל חשוש ואל תפחד, המשך בדרככך, המעט לשתף אחרים בתוכניות, היה נאמן לעצמך ותראה שהכל יהיה בסדר! בברכת עלה והצלח תמרה

חוות דעת../images/Emo13.gif

לסביוני היקר!עצה קטנה ממי שלימד אותי איך להצליח: (זו תפילה אישית שיש לאומרה בכל יום וההצלחה מובטחת מנסיון) "באין סופיות החיים שבה אני מצוי הכל מושלם, שלם ומוגמר. אני מאוחד עם הכוח שיצר אותי אני פתוח ונכון באופן מוחלט לקלוט את הזרם השופע של שגשוג אשר מציע היקום. כל צרכיי ורצונותיי מסופקים עוד בטרם אוכל כלל לבקש זאת. אני מודרך ומוגן באופן אלוהי ואני מגיע להחלטות המועילות לי. אני מתענג על הצלחותיהם של אחרים מתוך ידיעה שקיים שפע המספיק לכולנו. אני מגביר ללא הרף את מודעותי לשפע ותהליך זה משתקף בהכנסה הגדלה ללא הרף. טובתי נובעת מכל מקום ומכל אחד. הכל כשורה באולמי. שלם אני. ב ה צ ל ח ה!!!

למעלה