בואו נדבר פתוח

c a s t r o 1

New member
בואו נדבר פתוח

מי כאן יכול לומר לי שטוב לו בחיים. ושהוא באמת בשמחה? . אני לא בא לשבור אתכם רק שהשאלה היא מה זה טוב? ומה זה נקרא שמחה? כי באמת אם נבדוק מה יש לנו ביד מה תפסנו -לא תפסנו כלום. למשל: כמה פעמים רדפנו אחר בחורה ומה לא עשינו בשביל להשיג אותה ולבסוף אחרי שכבר תפסנו משהוא לרגע אחרי שגמרנו מה נשאר? המוח סתום . עיפים . עצבנים. ויש טעם של מרירות ואין חשק אפילו לדבר. ולא רק זאת אלה שגם את אותה אחת שרדפנו-כבר לא רוצים יותר. ולמחרת בבוקר שוב אותו הסרט רודפים אחרי כלום. וגם כך בעבודה עובדים שעות על גבי שעות אין ימים ואין לילות ובבנק תמיד יש מינוס ואת החודש אי אפשר לגמור. כמה סרטים כבר ראינו בטלוויזיה ואת זה שלפני יומיים כבר לא זוכרים. כך הוא היצר הרע מסתובב עם ידו סגורה וכולם רצים אחריו כאילו מי יודע מה הוא מחזיק בשבילנו. ימים חודשים ושנים ולבסוף הוא פותח את ידו ואין בא כלום (שיחות הר"ן ו"). נו ותבונן על עצמך כשאתה עכשיו קורא זאת. מוצא את עצמך כאן בין השורות? ולא באתי לשבור אתכם כלל. אלה רק לומר לכם שהגיע שנצא לצאת מהגהנום הזה ולהכיר את עצמכם לחפש את הטוב שבכם (ובטוח שיש הרבה טוב) כי מה כבר מבקשים מאיתנו שנשמח שנהנה ושנכיר בטוב ושנדע ממי כל זה בא כי דרך הטוב-להטיב ולא כמו אותם אלה שחושבים שהקדוש ברוך הוא יושב מאחורי ענן עם חרב ביד כמו איזה רודן ומחכה מתי להוריד לנו את הראש חס ושלום. השם אוהב אותנו אצל השם יתברך חשוב כל חיוך שלך וכל געגוע הכי קטן שלך וכל רצון וכל דיבור.וכשזוכים להכיר ב"טוב" הזה אזי יודעים מה זאת "השמחה" האמיתית.

korinalir

New member
אני מאושרת

יש לי ימים טובים ורעים כמו לכל אחד אחר וגיל ההתבגרות שמכניס אותי לדיכאון לפעמים אבל בתכלס אני מאושרת. נכון שיש אכזבות בחיים אבל יש גם הצלחות העיקרון הוא ללמוד מההפסדים לפעם הבאה ולהתגבר לקחת את החיים באיזי. ולהיות מודעים לעצמך. אני מסכימה שלפעמים צריך תמיכה מכוח עליון אני משתמשת בכוח העליון בתוכי זה לא האל היהודי אפילו לא קרוב. זה המקום האנרגטי שלי אני שואבת ממנו אנרגיות ומשתדלת להחזיר לחברה את מה שאני לומדת מהחיים האלה, להיות אדם טוב זה מספיק. מסיבות עושות אותי מאושרת, חברים עושים אותי מאושרת, לצאת עם בנים עושה אותי מאושרת, ועוד אין לי עצמאות כלכלית (אני בת 16) אבל טפו טפו טפו אצלי בבית המצב הכלכלי טוב אז זה לא ש"בקושי גומרים את החודש". סה"כ העולם מקום די יפה החיים סבבה תעשו מה שטוב לכם ואל תסתבכו עם מצוות שעבר זמנן ושאין הוכחות קיום למי שנתן אותם. לא שחס וחלילה צריך להוכיח את אלוהים מספיק שתאמין בו אבל אם האל שלך מעניש אותך ושלי רק עוזר לדעתי שלי עדיף. לסיכום לכל הדתיים האושר שלנו לא פחות טוב מהאושר שלכם כמו שאתם מבינים את העולם בדרך שלכם לנו יש את הדרך שלנו. והעיקר הוא להבין את העולם מי צודק זה לא משנה. בהמון
קורין בהודעה פלספנית כמו זו שלפניה

למעלה