בואו נדבר על קארמה.

בואו נדבר על קארמה.

אני מבקשת לברר דמיון והבדלים בין תפישת המושג קארמה כפי שאני מבינה אותו, לבין התפישות של משתתפים אחרים כאן בפורום.

אינקה

New member
טיפות על החלון

כשטיפת מים אחת גולשת למטה היא יוצרת שביל רטוב. הטיפות שלידה נוטות לעבור בשביל שנוצר, כך גם הבאות בתור עד שטיפות במיקום שונה מעט משפיעות ומשנות את השביל. אבל כשכל הטיפות מתחברות זו לזו לשכבת מים אחת, כל השבילים נמחקים. זוהי הקרמה של טיפות.

זה שונה ממה שלמדתי

אני מבינה קרמה כפעולה. כל פעולה שאנחנו עושים יש לה השפעה עלינו. השפעה לתווך קרוב וגם לטווח הרחוק. כי לכל פעולה יש הד ביוניברס, עם ההד חוזר מקיר קרוב, תבוא התגובה מיד. אם הוא חוזר מכוכב רחוק, יקח לו הרבה יותר זמן לחזור. אבל הוא יחזור. כך שאנחנו גם מייצרים קרמות, טובות יותר או פחות, בכל חיינו הפעילים. וגם מקבלים קרמות מכל תקופות העבר. זה הזכור לנו, וגם זה ששכחנו. כך הבנתי את דברי מהרישי בספר : מדע ההויה ואמנות החיים.

אינקה

New member
אין סתירה

אני מאמין שאם תמצאי את המכנה המשותף של שני ההסברים תמצאי את המשמעות האמיתית של מה ששאלת.

כן

אבל לשם שינוי אני אחזיר את השאלה אלייך: מה את יכולה להפיק מלמוד כזה, ואיך תוכלי ליישם זאת בחייך?

שובטמה

New member
בוא נדבר על קרמה......

הקרמה זו עולם האשליות וההתניות שכל אחד מאיתנו סופג מאבא ואמא. על מנת לצאת מהקרמה עליו לפתור את זה עם אבא ואמא. זה כל מה שקיבלנו, ואנו חושבים שזה שלנו ומתנהגים כאילו זה שלנו ולא מודעים לזה שזה לא שלנו.

למעלה