פרספקטיבה אוונסטונית
היי! כל הכבוד על הקבלה, וברוך הבא (אולי) לאיזור!
ברוח הפתיחות שלך, אנסה לתת כמה שיותר מספרים....
אני לומדת בנורת'ווסטרן במחלקה אחרת (מדיה,טכנולוגיה וחברה, בבית הספר לתקשורת) ונשמע שהתנאים טיפה שונים - אצלי המימון הוא 23,000 לשנה (מחולק ל-1900 דולר, על פני כל חודשי השנה)- זו תכנית של ארבע שנים למי שבא עם תואר שני (על הנייר, בפועל נראה לי שאנשים מסיימים אחרי חמש שנים). בשנה הראשונה והאחרונה אין מחויבויות ובשנה השניה והשלישית אותו סכום כולל עבודה כ RA/TA. זה סכום הבסיס - יש כל מיני אפשרויות אצלינו לגרנטים/fellowships חלקם של הבית הספר, חלקם של האוניברסיטה, חלקם חיצוניים, חלקם ארוכי טווח, חלקם של כמה אלפי דולרים שנועדו לסייע במחקר ספציפי. הרושם שלי מ NU זה שהם מאוד, מאוד דוחפים ומעודדים דוקטורנים להגיש את עצמם למלגות שונות. ייתכן שאם אתה לא אזרח (אני כן אז זה פחות הטריד אותי) האפשרויות שלך מוגבלות משהו ביחס למגלות החיצוניות (למשל ה- NSF) אבל אני לא חושבת שזה משנה לפנימיות. בכל אופן, לא הייתי בונה על מלגות שחלק משיקולי העלות, אני רק מציינת שזה מאוד דומיננטי פה. בנוסף למימון הנ"ל, יש תקציב די מכובד לנסיעות לכנסים (השנה נניח אני זכאית ל-1800 דולר, בשנים מתקדמות יותר ישנם עוד מקורות מימון אפשריים לכנסים)
לגבי מו"מ - אני חושבת שאם יש לך הצעה מתחרה - זה משהו שאפשר בעדינות להעלות. אם לא הציעו לך במדיסון יותר, אני לא בטוחה שיש לך יותר מדי leverage. אבל אני לא בטוחה...
לגבי הקיץ - עוד לא חוויתי את זה (זו השנה הראשונה שלי פה) אבל כפי שאמרו קודמי, נראה שלמעט חופשות קצרות, אנשים עובדים ומתקדמים במחקר שלהם, במיוחד מי שעובד במודל של פעילות במסגרת מעבדה. אבל אני מניחה שהקצב טיפה יורד.
לגבי יוקר מחייה פה - אוונסטון לא זולה במיוחד, אבל הכל תלוי בצרכים שלך ושל בת זוגתך.. אני ובן זוגי גרנו באוונסטון ממש עד לאחרונה. היות ואנחנו די חדשים, נכון לעכשיו המלגה שלי היא מקור ההכנסה העיקרי שלנו, ואנחנו מסתדרים פחות או יותר, אבל עם נגיסה קטנה בחסכונות. אנחנו בלי אוטו (אבל התחבורה הציבורית פה לא רעה, וכדוקטורנט יש לך כרטיס רכבת/אוטובוס די שווה), עושים קניות בסופר זול (מצאנו את המקבילה האוונסטונית לרמי לוי

), אבל יוצאים לפחות פעם בשבוע לאכול במסעדה ולבלות. התקציב שלנו לדיור כשהגענו היה לא יותר מאלף דולר לחודש, לדירה עם חדר שינה אחד. מצאנו כזו באוונסטון - זה דורש חיפוש אבל זה לא בלתי אפשרי. אם תדרימו לצפון שיקגו (rogers park, edgewatrer) תוכלו למצוא דירת חדר במחירים זולים יותר (הכי זול שאני ראיתי עד כה היה משהו כמו 750-800 דולר). אנחנו בדיוק עברנו לרוג'רס פארק, ולטעמי זה נחמד יותר מאוונסטון שהיא קצת סטודנטיאלית ו"שבעה".
1500 דולר לצרכי מעבר זה ממש נחמד - זה לא מכסה הרבה, אבל כמחווה של רצון טוב וגם למה שזה כן יכסה, זה מאוד נחמד.
זהו בינתיים, מוזמן לשלוח עוד שאלות בפרטי או פה. היה לנו לא מזמן מפגש פורום שיקגו (שכלל את פיליפ, אותי ואת בעלי) - the more the merrier!