בואו נדבר על כסף

UriCS

New member
בואו נדבר על כסף

הי כולם,
אז כמו שהבהרתי באינספור שירשורים - אני עומד להתחיל דוקטורט במדעי המחשב בארה"ב, כנראה שבאזור שיקגו אבל אולי בואכה בוסטון...
קיבלתי הצעה מNW שכוללת הצעה להיות RA בשנה הראשונה, ולאחר מכן RA, TA או משהו אחר.
סליחה על הבוטות, אבל ההצעה שלהם היא 2100$ לחודש (לדעתי לא כולל את חודשי הקיץ), ועוד 1500$ חד פעמי לצרכי מעבר, שישולם לי להבנתי מכספי המחקר של המנחה שקיבל אותי (שהוא מקסים).
האם זה נחשב הרבה או קצת (אבנסטון יקרה...)? זה אומר שזו תהיה הקצבה גם בעתיד? האם מעבר ל TA או וותק ישנו את הסכום? האם נהוג לנהל עליו מו"מ כמו בראיון עבודה? האם עכשיו זה הזמן הנכון לשאול לגבי הקיץ?
ובהקשר הזה - מה עושים דוקטורנטים בקיץ? זה ביזנס אז יוז'ואל, או שלומדים יותר או חוקרים יותר, או טסים לטייל במרכז אמריקה? איך עובד כל העניין הזה של סמסטר קיץ?

חשבתי לשאול את המנחה שלי את כל השאלות האלו, אבל העדפתי לרחרח פה לפני זה כדי להרגיש לאן נושבת הרוח (ושוב, אני מרגיש קצת לא בנוח לזרוק את המספרים המדוייקים באוויר, אבל בעצם אני לא רואה סיבה שלא)

Sonic hedgehog

New member
אני מתחום אחר אז יכולה רק להגיד

על מה שקורה אצלנו. הכסף למעבר הוא יפה, זה לא מקובל אצלנו בתחום ואם זה בא מתקציב המנחה זה יפה מאו מבחינתו (ומראה דברים טובים על היכולת הפיננסית שלו והתחשבות בסטודנטים).
לגבי המלגה אצלנו היא נחשבת קצת נמוכה. מה שאני מכירה זה יותר בסביבות 2400-3000 בחודש וכולל את חודשי הקיץ.
מצד שני מלגות מאוד משתנות בן תחומים ובביולוגיה הבנתי שהם יחסית גבוהות.
אנחנו כמובן עובדים בקיץ כמו בכל זמן אחר ולא ממש שמים לב לחופשים.

UriCS

New member
והסכום שמסוכם מהשנה הראשונה נשאר?

בלי קשר לאם אתה TA או RA, וותק או פרמטרים אחרים?

וכמובן תודה על התגובה

Sonic hedgehog

New member
אצלנו היו עליות בהתאם לאינפלציה

ועליה ביוקר מחיה. זה היה בערך 1000$ בשנה אבל זה רק היה מתוך רצון של התוכנית להשאר תחרותית ביחס לאונברסיטאות האחרות בסביבה.

אצלנו לא היו משרות TA כל המלגה מבוססת מחקר. אני ודעת שבתוכניות אחרות לפעמים מקבלים תשלום נוסף על TA ולפעמים זה פשוט חלק מהחובות שלא מקבלים עליו כסף נוסף.

ayulli

New member
בטח צריך לתקנן את המספרים לפי אזור

אבל כשהתקבלתי לתוכנית בארה״ב באזור בוסטון (קיימברידג׳) ב-2006 אז זה בערך היה הסכום שהוצע בחבילת המימון. מספרים דומים באותה עיר אחרי 8-9 שנים נראה לי קצת מדאיג. אל תתן תשובה לפני שהבנת בדיוק כמה משלמים ומתי, וכמה מזה מובטח מול כמה מזה זה בגדר ״נראה״.

מה האופציות שלך מבחינת מגורים? זה כנראה יהיה הסעיף הכבד ביותר בתקציב שלך. אם יש לך אופציות הגיוניות (מעונות?)מבחינה כלכלית, אולי זה כן אפשרי. תשלום הוצאות המעבר על ידי המנחה זה באמת משהו לא שגרתי, ויופי שאתה מקבל את זה. שווה לשאול גם על מימון לצרכי מחקר (השתתפות בכנסים, סדנאות וכו׳).

UriCS

New member
האמת שאנחנו נוציא *הרבה* כסף על מגורים

אני משער שכמו אצל הרבה מכם, המעבר לארה"ב הוא גם בשביל החוויה שבדבר, ואני ואשתי מדברים על זה כבר לפחות 5 שנים. בכל מקרה, הסכמנו מראש שאנחנו נחסוך כסף כדי לגור בדירה נעימה, "שווה" ויקרה. אז יש חסכונות (טפו טפו טפו), ונוכל "לעמוד" בזה.
מה שאני מנסה להבין זה האם יש פה בכלל סיכוי למו"מ, האם בדרך כלל הסכום החודשי משתנה עם הזמן, ואני מסכים עם העצה להבין את הדברים לאשורם ולא להשאיר אותם בגדר "נראה לי".
תודה! :)

ayulli

New member
לא בדיוק מנסיון אישי, אז אני רוצה להיות זהירה

להבנתי מקובל יותר לנסות לבקש עוד כסף בארה״ב, אבל אני בזמנו הייתי צריכה לבחור בין אופציה אחת בארה״ב לאופציה אחת בבריטניה, כך שלא התנסיתי בזה בעצמי. אם תכנית א׳ מציעה לך איקס ותכנית ב׳ איקס פלוס חמש, ואתה מעוניין בתכנית א׳, יכול להיות שיש מצב לשאול בצורה מאוד דיסקרטית אם אפשר לעשות משהו בעניין חבילת המימון, בעיקר אם מדובר נגיד בעיר עם יוקר מחיה רב יותר.

לדעתי, קח את השאלה הזו גם לפורום של ״עוברים לארה״ב״. יש שם אנשים שמכירים מבפנים גם את המערכת האקדמית בארה״ב, גם את מה נהוג ולא נהוג לבקש, וכו׳ וכו׳ וכו׳. אף אחד לא יכול כמובן לתת תשובות חד משמעיות, אבל בין הפורום הזה לפורום ההוא יכול להיות שתקבל מספיק תמונה של המצב בשביל להבין מה לעשות ואיך לעבוד הלאה.

Philip Jr

New member
לא צריך להוציא *הרבה* כסף

כדי לגור בדירה שווה.. לילי שכתבה מטה הכירה לי את אזור ROGERS PARK, והיא גם עברה לגור שם כאמור. אזור מאד נחמד, קרוב לאבנסטון אבל זול משמעותית. ראיתי שיש שם דירות שוות מאד ב - 750-800 דולר (כולל מים וחימום בחלק מהמקרים). אלו דירות שבהחלט יתאימו לכם כל עוד זה רק שניכם. ובמחיר כזה, אתם תעמדו בהמלצה לא להוציא יותר משליש מהמשכורת על דיור, במיוחד אם גם אשתך תתחיל לעבוד בשלב כלשהו. מהאזור הזה אתם צ'יק צ'ק באבנסטון, וצ'יק צ'ק ב - DOWNTOWN שיקגו, אז אני בטוח שחוויות יהיו לכם!

tsrs

New member
החוויה לא תלויה בעלות הדירה

ממש נראה לי טפשי לשרוף חסכונות כדי לגור בדירה יקרה יותר בשכירות.
במיוחד אם אתה מתכנן קריירה אקדמית שבה המשכורות לא מדהימות.
לנו חלק מהחוויה היא להרגיש שוב סטודנטים תפרנים :)
אבל כל אחד והחוויות שלו

Sonic hedgehog

New member
לך זה נראה טפשי למישהו אחר לא

לי למשל היה חשוב בהתחלה שיהיה דירת חדר שינה אחת ולא סטודיו כדי שיהיה לנו קצת מרחב ואפשרות להפרד כל אחד לחדר אחר.
דירה זה המקום שתבלא בו את רוב זמנך (מלבד האונברסיטה) חשוב להרגיש בה בנח ולכן לדעתי זו אחת ההוצאות שהכי הגיוני להוציא עליהם.

עכשיו למשל גם מוכנה להוציא הרבה מאוד כדי שהמגורים יהיו בשכונה טובה וקרוב לאונברסיטה.

tsrs

New member
א. כתבתי לי

ב. השיקולים שלך ממש לא טיפשיים בעיני.
טיפשי בעיני לשלם על דירה יקרה כדי להרגיש שאתה גר ב"אמריקה" ואתה נורא עשיר

Philip Jr

New member
אני חושב שהחדשות הם טובות לפותח השרשור

הם יוכלו לגור בדירה שווה מאד, במיקום מצוין, בפחות כסף ממה שהם כנראה חשבו שזה יעלה. המחירים בשיקגולנד עוד יחסית סבירים לערים גדולות אחרות. הם ישלמו פחות ממה שאנחנו משלמים פה ב - boonies.. בעיקר כי היינו חייבים לקחת בית פרטי Off-campus, לאור הכלב הענקי והחתולה שיש לנו.

John the Savage

New member
מהצצה מהירה על המחירים בשיקאגו

ניראה שהמחירים באוונסטון אמנם לא מתקרבים למחירים בנ"י או בסן פרנסיסקו, אבל הם די דומים למחירים שאני מכיר באזור מרכז העיר בפילדלפיה.

סתם מרפרוף מהיר, הרושם שלי ממעבר על כמה מודעות אקראיות באזור הוא שדירה של 2BR תעלה שם כ-1500$. בשמפיין אני רואה מחירים שהם חצי או שליש מזה.

Philip Jr

New member
כן, זה לא שבשמפיין יותר יקר משיקגו

ממש לא.. מה שניסיתי לומר זה שבגלל שיש לנו חיות, ורצינו לגור OFF CAMPUS, היינו חייבים לקחת בית פרטי שעולה לנו 1000 דולר, לא כולל הוצאות חימום ומים ודברים אחרים שכלולים במחיר של דירות בשיקגו. בנוסף, לסטודנטים ב - NW יש אפשרות לגור בשכונות קצת יותר זולות מאבנסטון כגון Rogers Park, שכונה טובה עם מחירים שיורדים מ - 1000 דולר לדירה מצוינת. אני לא יודע מה URI חשב שהם ישלמו, אבל אני מנחש שאלו חדשות טובות מבחינתו. בהנחה שאשתו תמצא עבודה, עלות שכר הדירה לא תעלה על 25% מהכנסתם, שזה מקום טוב להיות בו כלכלית. אם אתה דוקטורנט רווק בעיר גדולה, אין לך הרבה סיכוי למצוא דירה שווה במחיר שיהווה אחוז כל כך נמוך מהמשכורת שלך.

John the Savage

New member
ממש לא חושב שזו היתה הכוונה שלו

אני חושב שהכוונה היתה לגור בשכונה נעימה, במיקום נוח, ובדירה בגודל סביר. והדברים האלו יכולים לעלות הרבה כסף, בתלות באזור בו נמצאים.

Lady Ling

New member
זה תלוי בתחום ובאיזור

עבור בוסטון, בהנחה שמדובר במשכורת לתשעה חודשים בלבד ובסכום לפני המיסים (לא הנטו), זה נשמע די נמוך. לגבי אבנסטון אני לא יודעת אבל אני מניחה שהיא יותר זולה ולכן המשכורת טובה יותר. הסכום להוצאות המעבר נשמע מכובד, אבל בכל מקרה בחישוב הכללי הייתי חושבת עליו כבונוס ולא כשיקול מרכזי בהשוואה בין הצעות מימון.

באופן כללי (לפחות באוניברסיטה שלי), המשכורות מתעדכנות מדי פעם בהתאם לשינוי במדד המחירים. ההצעה שקיבלת תהיה הבסיס למשכורת שלך בכל השנים שלך בתוכנית, אבל ייתכן שתרגול יאפשר לך להרוויח קצת מעבר למשכורת הבסיס (אבל זה דבר שצריך לשאול את התוכנית -- בחלק מהמקרים התרגול הוא חובה שהמימון שלך כרוך בה, אבל לעתים אפשר לתרגל מעבר לחובה הזאת עבור תשלום או שאין חובת תרגול בכלל).

באשר ליכולות מיקוח, שוב זה משהו תלוי תוכנית ותחום. בתחום שלי מקובל שכל הסטודנטים מקבלים מימון זהה ולכן אין שום אפשרות מיקוח על שכר הבסיס. בחלק מההצעות שלי הוסיפו גם הוצאות מעבר, אבל שוב בסיכום הכללי זה סכום יחסית שולי בהשוואה למשכורת השנתית. אני באופן אישי הצלחתי לקבל מימון נוסף לקיץ כמעט כל שנה שלי כאן (לבד האחרונה שבה אני כבר עוזבת בקיץ), אבל זה לא משהו שהבטיחו לי מראש שיקרה.

לדעתי האישית חופשת הקיץ היא הזמן הטוב ביותר להתקדם במחקר ולכתוב מאמרים. אני אישית נמצאת במשרד במהלך הקיץ למעט כמה שבועות של ביקור מולדת. רוב הסטודנטים במחלקה שלי גם הם מנצלים את הזמן כדי להתקדם במחקר, אבל בגלל שאין לנו מימון רשמי חלק מהסטודנטים נוסעים לכל מיני מקומות לחלק/רוב הזמן. למשל יש מי שנוסע לעשות מחקר שדה, או לבקר משפחה וחברים, או סתם לטייל. כך גם מרצים - כמעט כולם נוסעים לאנשהו לחלק מהזמן, אבל לא לכל הזמן. אני לא מכירה אף אחד שבאמת נעלם לשלושה חודשים ולא עובד בכלל (אחרי השנה הראשונה בתוכנית), למרות שתיאורטית זה אפשרי גם כן.

Philip Jr

New member
שאלות מצוינות

הטעות הכי גדולה שלי לפני הבחירה במנחה/תוכנית/מוסד הייתה שלא התחשבתי מספיק בשיקולים הכלכליים, ולא הבנתי כמה זה ישנה לך אחר כך..

מצטרף לאלו שאמרו שהוצאות המעבר זה יפה, לא מקובל בכלל בתחום שלי ותחומים אחרים שאני מכיר במדעי החברה.

לגבי המשכורת, יש כאן המון פרמטרים שמשנים, או שאתה צריך לחשוב עליהם. אני מניח שאתם לא אזרחי ארה"ב / מחזיקי GC? בהנחה שלא, זה מאד מגביל אותך בעבודה במהלך הסמסטר וגם בקיץ, ולי היו המון קשיים עם זה. זה גם משנה לצורך המיסים שתשלם. וזה מאד מאד משנה מבחינת ה - FELLOWSHIPS והגרנטים שיהיו זמינים לך (או לא..) מאד חשוב שתבין לכמה שנים מובטח לך מימון, ומאילו מקורות. האם תצטרך להיות TA/RA או שיש לכם FELLOWSHIPS מחלקתיים. מאד חשוב להבין האם תוכל לקבל מימון מהמנחה לנסיעה לכנסים, להכשרות מקצועיות שונות, לציוד שאולי תצטרך, תוכנות.. אלו גם הוצאות די רציניות שהרבה מנחים מוכנים לממן מעבר למשכורת שלך. מימון הקיץ זו נקודה ממש חשובה.. סוף סוף אחרי שנתיים מצאתי עבודה במחלקה שיש לה מימון גם בקיץ, וזה היה מאבק.. נכון - גם אני מתמקד במחקר בקיץ, אבל עם כל הכבוד החשבונות וההוצאות לא מפסיקים..

משנה גם הסיטואציה שלכם - איפה אתם רוצים לגור, באיזו קרבה לקמפוס. האם אתם מתכננים להחזיק רכב או לא, שזו הוצאה די רצינית במיוחד עם עלויות הביטוח בהתחלה. האם חשוב לכם לחסוך כסף לביקורים בארץ / דברים אחרים. האם יש לכם הלוואות שאתם עדיין משלמים בארץ / חסכונות שזמינים לכם לצורך הוצאות המעבר (אלפי דולרים לריהוט ואבזור הבית והוצאות שונות..).

הרבה מההחלטה גם קשורה באשתך. אם אתם לא אזרחים/GC, מניח שתקבלו ויזת J? אם כן, אשתך תוכל להוציא EAD ולעבוד. מה התחום שלה? מה פוטנציאל ההשתכרות שלה? כמה משרות פנויות בתחום שלה יש באזור? אני מקווה שהיא תמצא משרה בזמן סביר, ואז ההכנסה שלכם תהיה משמעותית יותר גבוהה. ביחס לעלויות הדיור באבנסטון, המשכורת שלך לא משו כמו שאומרים.. אבל א. האם באמת תרצו לגור באבנסטון? ב. אם לוקחים בחשבון שגם אשתך תרוויח, זה משנה לגמרי את התמונה.

זה בהחלט הזמן לשאול את השאלות האלו, גם את עצמך וגם את המנחה. גם צריך להשוות את ההצעה לזו ממדיסון, ואולי עוד שעוד יבואו.. מדיסון יותר זולה מאבנסטון לדעתי, אם ההצעות יהיו זהות זה אומר דרשני.

למעלה