בואו לשולחן

נחמנית

New member
בואו לשולחן

אחרי סופ"ש עמוס אני נכנסת לפורום ורואה כאלה חדשות! האמת, שבא לי להגדיש פינה שלמה לפרפרי שממלאת את הפורום לדעתי בקריאות שמחה ואווירת חג.

השבוע עברנו ליד קוסטקו עם בשר כשר. דבר ראשון קניתי בשר, אחר כך הגעתי הביתה לחשוב מה עושים ממנו למרות שלא קניתי מצרכים נלווים. מהבקר הוכן pulled beef - כלומר בריסקט. נאפה בחום נמוך כמה שעות ברוטב אדום. ביציאה מהתנור קורעים לגזרים עם שני מזלגות ונותנים להכל לספוג את הרוטב. יצא כל כך טעים, שביום שבת הכנו שוב. חשבנו שמגיעים חברים והוספתי גם קדרה עם תפוחי אדמה וביצים קשות. בסוף החברים ביטלו ונותרנו אנחנו עם ערימות בשר ותפוחי אדמה.
בקוסטקו גם נקנה חזה עוף אז הכנתי ממנו אורז ירוק עם עוף. השריתי את העוף ביין לבן עם מלח, פלפל, ופפריקה ל15 דקות בערך. טיגנתי בסיר בצל אדום, הוספתי את החזה עוף לצריבה חיצונית, הוספתי את האורז, אפונה, שמיר, וכוסברה, מים רותחים ובישלתי על אש קטנה. יצא טעים אבל עדיין צריכה לעבוד על הטמפרטורה הנכונה והזמן כדי שיצא בדיוק.
בסופ"ש הכנתי מאפינס פטריות נטולי גלוטן עם קמח שקדים.
אתמול הוכנה כמות מכובדת של לביבות תפוחי עץ שהילדון אוהב לארוחת ערב, מקפיאה על מגש את הרוב ואז כשהוא רוצה אני מכינה לו 3-4.

מחכה לשמוע מה אתם הכנתם השבוע. בנוסף, מאוד אהבתי את הרעיון של אורז עם חתיכות עוף שמתבשלות יחדיו עם האורז. יש לכם מתכונים שווים לעניין?







 

נחמנית

New member
בקר, תפוחי אדמה וביצים בבישול איטי

מה שעשיתי היה פשוט לשמור בצד חלק מהרוטב של הבשר. בכלי אחד עשיתי את הבשר ובכלי אחר שמתי תפוחי אדמה וביצים שעברו הרתחה קלה (בזמן שהכנתי את הרוטב). התפוחי אדמה נשארו כ-5 שעות בתנור, היו יכולים להשאר גם לילה שלם בכיף

SLOW-COOKED PULLED BRISKET

Author: Olivia's Cuisine
Serves: 6
INGREDIENTS
3lbs beef brisket
1 large spanish onion, thinly sliced
5 cloves of garlic, minced
3 tablespoons olive oil
1½ cups peeled tomatoes, blended
½ cup Worcestershire sauce
2 tablespoons apple cider vinegar
2 tablespoons Dijon mustard
1 tablespoon brown sugar
½ cup ketchup
1 tablespoon chili powder
1 canned chipotle pepper in adobo
Salt and pepper to taste
Order Ingredients
INSTRUCTIONS
1. Season the brisket generously with salt and pepper.
2. In a large cast iron skillet, over medium high heat, heat the olive oil and, once smoking hot, brown the brisket on all sides until golden brown.
3. Transfer the browned brisket to your slow cooker, fat side up.
4. Back in the skillet, lower the heat to medium low and add some more olive oil if necessary. Add the onions and garlic and sauté for about 10 minutes or until the onions have caramelized. Transfer to the slow cooker.
5. In a medium sized bowl, combine the blended tomatoes, the Worcestershire sauce, the vinegar, the mustard, the brown sugar, the ketchup and the chili powder, whisking everything together until smooth. Pour the sauce into the brisket in the slow cooker.
6. Finally, add a whole chipotle pepper to the slow cooker and cover. Cook on low for 9 hours, until the brisket is fork tender.
Discard the chipotle pepper and take the brisket out of the slow cooker.
On a cutting board, take the fat out using a serrated knife. Discard the fat.
9. Shred the brisket using two forks and bring it back to the slow cooker. Cover and cook for one more hour.
10. Serve hot with buns or mashed potatoes.
NOTES
If you don't have a slow cooker, just braise your brisket in a dutch oven in the oven (300F degrees) for 3 to 4 hours!
 

shuttles3

New member
נהיה לי חמים ונעים מלקרוא ולראות


אני והילדון בישלנו מרק עדשים כתומות (חתכתי את כל הירקות מבעוד מועד והוא שלף סיר, העביר את הירקות, שפך ציר ירקות ומים וערבב את הכל טוב-טוב).
ועוד יש במקרר:
קציצות עוף ברוטב עגבניות
"כרוב ממולא" לעצלנים (כל המרכיבים של כרוב ממולא בסיר אחד, רק שהכרוב חתוך לרצועות. כלומר זהו למעשה תבשיל של בשר בקר מטוגן עם בצל, אורז מלא וכרוב ברוטב עגבניות)
הכנו עוגת קפה ולימון עם הילדון (הוא שפך מרכיבים לתוך קערה ועזר לערבב)
יש גם תערובת דגנים, תפו"א צלויים, פירה, סלט כרוב, סלט אבוקדו וכו' - דברים מהירים ופשוטים לארוחות ערב של השבוע.
בסופ"ש המקרר מתמלא. בימי שישי הוא ריק בצורה מדכאת למידי...
&nbsp
 

נחמנית

New member
אני אוהבת מתכונים לעצלנים

מקווה לנסות עלי גפן ממולאים לעצלנים במפגש נשים הבא. נראה איך יצא
 

שיגרמ

New member
עוף עם אורז

מבוסס על מתכון מהמטבח הערבי שעבר אצלי הפשטה. לוקחת כרעיים ומטגנת קלות (בלי הרבה שמן) בתוך מחבת רחב או סוטאז' והופכת עם הפנים למטה. מוסיפה קוביות של ירקות (תפו"א, בצל, כרובית. קישואים ופטריות אפשר להוסיף מאוחר יותר כדי שלא יהיו מעוכים) ואז שופכת למעלה אורז. אני עובדת בלי כמויות... לפעמים מוסיפה גם עדשים או אורז מלא. מתבלת ומוסיפה מים. שוב, מבשלת ליותר משעה כדי שהעוף יהיה מוכן. אפשר להוסיף גם ציר מרק ליותר טעם. העוף מוציא שומן ככה שהאורז הופך טעים יותר ולא צריך הרבה שמן. במכון המקורי, אמורים להפוך את כל הקדירה ויוצאת "עוגת אורז" שהלמטה אורז, מעל הירקות ובסוף העוף. הגרסאות הפרסיות מוסיפות שקדים ואפשר גם פירות יבשים. מה שתחליטי, אבל העקרון דומה.
 
אצלי היה שבוע די פעיל במטבח


מנסה להכין לי משהו לקחת איתי כל יום כדי שאוכל מסודר.
ביום שני הכנתי בורקס גבינה הום מייד
ביום שלישי לקחתי דונאטס אפויים בציפוי סוכר וקינמון שהכנתי בתבנית שיש לי.
והיום- סלט יווני שיצא לי ממש טעים
&nbsp
למחר לא יודעת עדיין מה אכין...
&nbsp
זה נראה לא הכי בריא אבל משתדלת כל ערב לאכול משהו בשרי קל ויותר מסודר (לרוב מזמינה או שאוכלת ממה שהבעל מכין לעצמו). אני פשוט סופר בררנית ואין לי איפה לחמם וצריכה משהו שקל ומהיר לאכול.
 
למעלה