בואו לעזור לילדים!

בואו לעזור לילדים!

בארץ חיים הרבה ילדים שאחד מהוריהם נפטר, או מעולם לא היה... (ילדים שנולדו מתרומת זרע, מ"סטוץ" אקראי, וכולי). ב-אים ההורה היחיד שלהם בונה זוגיות טובה ויציבה, הוא יכול לאפשר לבן/בת זוגו, לאמץ את הילד ולאפשר לילד לגדול עם שני הורים אוהבים, ובבית שמבטיח שבעת מוות (לא עלינו) של ההורה הראשון - הילד לא יועבר לבית-יתומים. בארץ חיים כמה מאות ילדים שהוריהם הומוסקסואלים או לסביות. ילדים אלו לעולם לא יזכו להורה שני!!! החוק אינו מאפשר לבן/בת הזוג של ההורה לאמץ את הילד, למרות שלעיתים אותו אדם גידל את הילד מאז לידתו, אימוצו וכולי. ביום שלישי, ה19/3 בבית תמי בגינת שינקין, ייערך כנס הקורא לממשלה להכיר בילדינו כזכאים ל-שני הורים. (20 ש"ח דמי כיסוי הוצאות.) בואו להלחם איתנו נגד הכפייה הדתית, על זכותם זו.

Dorfl

New member
רגשותיי אמנם מעורבים

בכל הנוגע להומוסקסואליות, אבל בדבר אחד אני בטוח - זכותו של כל אדם לעשות כרצונו (הדילמה היחידה שלי בנושא היא לגביי החשיפה הרחבה לה זוכה התופעה). אני לא רואה מאיפה נובעת החוצפה של הדתות השונות לקבוע לאנשים אחרים מה מותר ומה אסור.

אנדרי ז

New member
אני יודע מצויין מאיפה נובעת החוצפה

מכך ששינוי עוד לא מספיק חזקה! אז אתם בטח יודעים מה לעשות...

אל תיבהל מהשוואה אליו..

פשוט כל הודעה שלך ולא חשוב (כמעט) מה הנושא אתה דוחף את "שינוי" אתה ממש פרסומת "מהלכת". מתישהו זה מתחיל להיות נודניק.. מצידי תמשיך, זו הייתה סתם הערה לתשומת לבך.

אנדרי ז

New member
אני "דוחף" את שינוי כשיש הקשר מתאים

ההודעות שלי משקפות את הדברים שאני מאמין בהם, ושינוי היא אחד מהם. איזה קטע, עשיתי את זה שוב.

שנוי וטומא לפיד

שינוי זאת מפלגה המושתתטת על שינאה ואנטישמיות , אבל דוגרי זה מפלגה שאפשר לעשות ממנה עסק משתלם מאד אפשר לדוגמא ללכלך כל היום על החרדים בטענה שהם עושים עסק מהדת בשעה שהם עושים עסק מהחרדים , אפשר לקבל בזכותה לימוזינה ונהג פרטי, אפשר לקבל אפילו 6 מנדטים מכל מיני דפוקים שכל מה שייש להם בראש האנטישמי והמכוער שלהם זה איך להלחם בחרדים ואיך להוריד להם את הזכויות כמה שאפשר , בדיוק כמו שעשו הגרמנים ליהודים , ממש אותו הדבר , אפשר לעשות משינוי עסק מאד מצליח , אפילו אם הוא קורע ומפלג את העם , העיקר שלטומא לפיד יהיה כסף לקנות חזיר שנראה בדיוק כמוהו , לאכול אותו בערב שבת , ולהשמין עוד קצת ..........

חיבים להתיחס

הילד הזה מאוד מצחיק, אם לא יתחסו אליו הוא יפסיק לכתוב, נדמה שלא יזיק לנו לצחוק קצת, אז תמשיך ילד, תכתוב, כל הכבוד!!!, הקב"ה מאוד מרוצה ממך במיוחד מזה שאתה קורא לעצמך "כוסון", דא"ג האם פרוש המילה כוסון הוא: כוס (וגינה) קטן(קטנה), ואם כן האם למה את מתיחס לעצמך בלשון זכר???

taro

New member
ההשקפה הדתית אינה ש"הדתות קבעו"

אלא שהאל קבע, והאל, כידוע, רשאי לעשות הכל. בכל מקרה, הבעיה העיקרית, עד כמה שידוע לי, של הממסד האורתודוכסי עם הכרה בזוגות הומוסקסואלים, הינה בעיה עקרונית בעיקרה. הכרה בזוגות חד מיניים לצורכי אימוץ, היא בעיקר פרגמטאית, והיא צריכה להנתן לדעתי לכל אדם המגדל ילדים, ללא קשר להיותו נשוי או לא (היכולת לרשום ילד לביה"ס, קבלת קצבאות וכו´). הבעיה מצד החרדים היא, אם אינני טועה, העובדה שהדרישה הופכת ל*הכרה בהומוסקסואליות*, דבר שהאורתודוכסיה לא יכולה לעשות.

גוססי

New member
לא, הדתות קבעו

לפחות כך גורסת היהדות. החקיקה הדתית הוצאה זה לא מכבר מידיו של האל והועברה לידי חכמי הדת (ראה פרשת תנורו של עכנאי).

taro

New member
בהתבסס על פרשנות התורה

והרי אפילו כאשר עמלו חכמי התלמוד והמשנה יומם וליל כדי להפוך את עונשי המוות על פיהם (כמו למשל בנושא בן סורר ומורה), הם מעולם לא סתרו את העובדה שעונש מוות הינו ציווי אלוהי במקרים מסויימים.

גוססי

New member
רק כשנוח

וכבר הבאתי דוגמה לחקיקה הלכתית (הפרוזבול) המנוגדת לצו מקראי מפורש.

taro

New member
גם ביטול עונשי המוות נוגד את הצו

המקראי המפורש. אינני מכיר את דוגמת הפרוזבול, אבל המשנה והתלמוד, לפחות עד כמה שידעתי משגת, מעולם לא נגדו את המקרא, אלא פשוט טענו שחלקים ממנו לא רלוונטים לימינו, שמילים מסויימות משמען אחרת, שהאדם הפשוט מבין את הטקסט בצורה מוטעה וכו´. גם כשבוטל עונש המוות, אין מדובר במצב של "נוחות". כזכור, עונש המוות בוטל גם לגבי משכב זכר. הטענה הייתה שעונש מוות היא שפיכת דם, ודיני נפשות בהעדר, בהתחשב בעובדה שיש לדקדק בהן ולהיות בטוחים שהנענש הוא אכן הרוצח (כמו לדעת מה מניעיו, האם שלט בעצמו באותו רגע וכו´) אינם אפשריים לימי הגלות. כשם שבן סורר ומורה עדיין נחשב דבר לא ראוי (אם כי העונש עליו בוטל), כך גם משכב זכר (אם כי העונש עליו בוטל). נא לזכור, שכיום נהוג לראות באיסור זה "מצוות מלך" (לפחות בקרב החוגים שלא הושפעו מהויקטוריאניות של המאה ה-19), כלומר, מצווה שאין הגיון מאחוריה (אך לא ניתן לבטלה). משכב זכר לא שונה מחילול שבת ואכילת חזיר.

taro

New member
ולאחר עיון קצר בדיון שלך ושל נעים

מאד בדבר הפרוזבול (שעדיין אינני יודע מהו), אני חושב שהוא די הסביר לך שאין מדובר בסתירה.

preacher

New member
מוזר. זכור לי במעומעם...

שליהדות אין בעיה עם הומוסקסואליות אלא רק עם משכב זכר. מישהו כאן אמר את זה...

למעלה