בואו לאכול איתי -הנה השבוע הרביעי, אחד לפני האחרון, עונה 9, השרון והכרמל

אבח"י

Well-known member
תמהיל הדמויות לדעתי, אבל אין לי הוכחה כמובן, השבוע זה יצא קצת משליטת הבימאי ושאר המפיקים. אני מתייחס לשברי משפטים, למשפטים שהקשרם נעקר מהם והציגו תמונה די מוזרה של "המציאות".

אלה המארחים לפי סדר ההופעה:

אילנית יורמן - אילנית אירחה הראשונה. בהיותה נכה מגיל 8 היא מתניידת על כסא גלגלים חשמלי. האוכל שהכינה היה מפרודוקטים מוכנים, ולא זכה לאהדת האורחים. היא הציגה במהלך התוכנית עמדות פמיניסטיות מוכללות מאוד, עמדות פרו "איכות הסביבה" גם מוכללות מאוד ובפרק האחרון הסבירה את המורכבות הנפשית של מצבה: לא רוצה עזרה אבל כועסת כשלא מקבלת אותה. מקבלת עזרה וכועסת על אלה ש"מרחמים" עליה.
ייאמר לזכותה שהיא היתה המשתתפת המפרגנת ביותר, על אף התדמית של "מומחית" "פיין שמקרית" וכו'
קארין מקס - אישה שהודיעה מראש שפניה אינם פניה, שיניה אינן שיניה. יש לה קליניקה לטיפולי יופי, טיפולי הצערה, כולל בוטוקס, ושהיא מתענינת בחיצוניות, בנראות האסתטית מאוד. היא גם הצהירה שאינה מתחבקת, שיש לה רגישות ל-תחתיות ובעיקרון שיש לה OCD. כמו בהרבה עונות לפניה, תמיד ישנו המארח ש"בישול" אינו הענין שלו באמת. קארין לא מבשלת. אבל היא בישלה אוכל שהיא לא אכלה ממנו. במה זה שונה מההוא שהזמין אוכל מהבורגר ראנצ', למשל?
אורי זיצ'ק - איש הייטק שבגיל 50 פרש. מבחינה כלכלית אין מה לדאוג לו. הוא חי בדלית אל-כרמל, באשראם [?], אבל מהערה של אביתר, מתברר שיש לו נכסים מניבים רבים שמאפשרים לו "רוחניות" ללא חשבון. כמו רבים וטובים חוסר מודעות עצמית ליכולות שלו כבשלן עומד בעוכריו, והוא מצהיר על זכייתו בכל אפשרות.
מאיה לב קורן - אישה גדולה שזכתה לייצוג רע בפרקים הראשונים. ללא ספק היא הועמדה כניגוד המלא של קארין. אשת טבע מול אשת ה"פלסטיק". אישה שתגהק בפרהסיה ואפילו ישר לפנים של קארין בלי לחשוב שמשהו פגום בזה. נימוסי שולחן מהסוג הזה לא ממש מרשימים אותה.
אבל בפרק שלה היא הפתיעה ושברה את כל הדעות הקדומות שיצרתי עליה. היא הצליחה לגרום לשני זכרים ישראליים בעקבות סשן שעשתה לרביעייה במסגרת "הבידור" להביט זה בעיני זה, להתחבק בחוזקה ולא לפחד מ-מה גידו עלינו. האוכל שלה לטעמי היה אוכל טעים מאוד.
אביתר בן פורת - מצהיר על עצמו ללא הצגות של צניעות מזויפת - "עשיתי את עצמי". הוא נהנה ממעמדו החברתי, ממצבו הכלכלי, ומדוע שלא יהנה?! אך הוא לא ראוותן ולא מנקר עיניים. יש לו מה לומר על כל דבר. יש לו דיעה מוצקה, לדעתי, גם כשאינו מבין גדול. זו התנהגות ישראלית [או ארצ'י באנקר] ידועה. אין ספק בכלל שהוא בתוכנית ע"מ לקדם את עסקיו, אבל בניגוד למקדמי עסקים אחרים שאין להם ענין אמיתי בבישול [קארין, למשל] הוא יודע לבשל, והוא מבשל מצויין.
עד כדי כך מצויין שמאיה הבינה שכנראה הוא לוקח ממנה את התחרות, והיא נתנה לו ציון נמוך כדי אולי למנוע את הזכייה שלו. לא כעסתי עליה. אדם שפועל עפ"י רגשותיו, "אותנטי" כך יתנהג. היא באה לנצח. חד וחלק.
ולסיכום
מתח ברור בין קארין לבין מאיה. בין אישה עם OCD שמחזיקה אצלה בבית רק סכום חד פעמי וצלחות חד פעמיות. כך היא הגישה לאורחיה, ולכן היא כנראה נעלבה מהתגובות הקיצוניות של אילנית. "היא פוגעת בסביבה, אני לא שותה מכוסות פלסטיק"... וכו' וכו' מה שלא מנע ממנה לקבל זריקת בוטוקס בחינם [יש בזה משהו קצת צבוע .. לא?]
אבל בין מאיה לקארין זה היה המאבק האמיתי. האחת שלא מסוגלת לסתום את הפה ולומר, ללא טקט בכלל מה היא חושבת על השנייה [מאיה] והשנייה ששומרת על "פאסון" ומקפידה "לא להעליב" [קארין]. אך בלית ברירה "משחקת" באוכל בצלחת. מעליב[?] אני דווקא רואה דמיון עז ביניהן: נשים חזקות, מחוברות לעצמן היטב, בעלות דיעות מוצקות של נכון/לא נכון. נשים שלא צריכות להוכיח כלום לאף אחד ואף אחת, רק לעצמן. זה היה מוקד המתח לדעתי. שתי נשות אלפא מובהקות.
לדעתי פרקי התוכנית זכו לעריכה אגרסיבית מאוד.
כנראה הנוכחות מלאת שמחת החיים של אביתר ורודפת השלום של אורי לא ממש עזרה בהרגעת הרוחות.
גם הדרך בה הוצגו קארין ומאיה, כולל הטקסט המלווה יצר התנגדות אל שתיהן, למה?
האוכל היחיד שהייתי נוגע בו היה של מאיה ואביתר.
האחרים לא יודעים לבשל.

קלייטון.ש

Well-known member
או ארצ'י באנקר
(קראתי הכל, דיווח וניתוח מעניין)
מזכיר לי שבאיזו שיחה עם הבנות שלי שהגיעה להומואים וטרנסים וכאלה, הבעתי את דעתי בנושא, והן מזועזעות אמרו לי שהדעות שלי נורא מיושנות וקיצוניות.
אז אמרתי כן, כמו ארצ'י באנקר.
אומרות לי - מי זה?
זה היה תורי להזדעזע. לא יודעות מי זה ארצ'י באנקר? מה הבורות התהומית הזו? מיטהד בטח גם לא יודעות? אדית, גלוריה? הפעם שגלוריה חבשה פאה חדשה והבעל מייק נדלק עליה ככה ולקח אותה לחדר שלהם שוב ושוב, והיא נעלבה כי הוא בוגד בה, איתה. והפעם שארצ'י ומייק מתווכחים על הסדר בו גורבים גרביים ונועלים נעליים, האם קודם את שתי הגרביים ואז את הנעליים, או שקודם גרב ונעל, ואז לרגל השניה. ומה ארצ'י באנקר אמר על חיל האויר הישראלי, יודעות?
לא מכירות וגם לא ראיתי שמיהרו לגגל.
זה מילא שלא מכירות, אבל ראיתי אצלם את הסרטים הצהובים האלה קשורים לעגלות, שאלתי אם יודעות מאיפה זה הסרט הצהוב? יודעות שזה בא משיר כזה שאמא שלי נורא אהבה וכילד ביקשתי שתסביר לי ותספר לי את הסיפור בו שוב ושוב? לא, אין להן מושג.

אבח"י

Well-known member
רק בענין בוגד בי איתי -
ישנה סדרה ב-אפלTV שנקראת SEVERANCE. בסדרה אדם מפוצל באמצעות שבב במוחו לשתי אישיויות:
חיצוני - מי שחי בעולם החיצוני למקום העבודה
פנימי - האדם בעבודה.
התהליך פשוט - מגיע לעבודה, כל זכורונות העולם החיצוני נמחקים; יוצא מהעבודה - כל זכרונות עולם העבודה נמחקים.
בעונה השניה יש שתי הדגמות בולטות:
אחד מהבונוסים ל-פנימיים' Innies, פגישה עם בת הזוג של ה- Outie. זה מייצר תחושות קשות מאוד בין שתי האישיויות, עד האשמה בבגידה.
דוגמה נוספת ה- Outie נשוי למישהי אבל ה- Innie מתאהב בעמיתה.

קלייטון.ש

Well-known member
ה- Outie נשוי למישהי אבל ה- Innie מתאהב בעמיתה
מארק והלי, בטח. סידרו יופי של סיום לעונה השניה. הפרק האחרון היה מופתי בעונה שסה"כ הרגישה משעממת. הויכוח בין האישיויות של מארק היה קצת מעייף, אבל בסוף הקונפליקט הצפוי והבנאלי הזה עשה סיפור טוב.

אבח"י

Well-known member
מארק והלי, בטח. סידרו יופי של סיום לעונה השניה. הפרק האחרון היה מופתי בעונה שסה"כ הרגישה משעממת. הויכוח בין האישיויות של מארק היה קצת מעייף, אבל בסוף הקונפליקט הצפוי והבנאלי הזה עשה סיפור טוב.
אני ממש מקווה שהם לא יתפתו לעונה שלישית.
גם העונה השנייה, יש שטוענים בתוקף\ נחותה מקודמתה. יש שממש השתעממו בה, ואחד אף כתב שברור שיוצרי הסדרה כבר לא ידעו מה הם באמת רותים להגיד.

קלייטון.ש

Well-known member
אני ממש מקווה שהם לא יתפתו לעונה שלישית.
גם העונה השנייה, יש שטוענים בתוקף\ נחותה מקודמתה. יש שממש השתעממו בה, ואחד אף כתב שברור שיוצרי הסדרה כבר לא ידעו מה הם באמת רותים להגיד.
העונה היתה משעממת אבל הפרק האחרון תיקן הכל. נכנסו לנתיב חדש ומעניין. כי עכשיו הקופליקט בין האיני והאאוטי מגיע לשיאו, כאשר אם לפני כן בסה"כ הם שיתפו פעולה כך שהאאוטי בא כל יום לעבודה ובכך נתן קיום לאיני, והאיני עבד ובסוף יום העבודה יצא והחזיר קיום לאאוטי, עכשיו יש בעיה. כי מי שיוותר מעמיד את קיומו בסכנה. כי האישיות השניה יכולה להחליט שזה נגמר. ועכשיו אנחנו מדברים על מוות של האישיות.
כרגע בסוף העונה השניה מארק והלי במצב איני, בתוך מתקן לומן, והם בשליטה. האאוטי שלהם, במקרה של הלי זו ממש הבעלים של כל העסק, נמצאים בקיום מושעה.
מה יקרה עכשיו? אותי זה מעניין מה היוצרים יחליטו לעשות.

אבח"י

Well-known member
העונה היתה משעממת אבל הפרק האחרון תיקן הכל. נכנסו לנתיב חדש ומעניין. כי עכשיו הקופליקט בין האיני והאאוטי מגיע לשיאו, כאשר אם לפני כן בסה"כ הם שיתפו פעולה כך שהאאוטי בא כל יום לעבודה ובכך נתן קיום לאיני, והאיני עבד ובסוף יום העבודה יצא והחזיר קיום לאאוטי, עכשיו יש בעיה. כי מי שיוותר מעמיד את קיומו בסכנה. כי האישיות השניה יכולה להחליט שזה נגמר. ועכשיו אנחנו מדברים על מוות של האישיות.
כרגע בסוף העונה השניה מארק והלי במצב איני, בתוך מתקן לומן, והם בשליטה. האאוטי שלהם, במקרה של הלי זו ממש הבעלים של כל העסק, נמצאים בקיום מושעה.
מה יקרה עכשיו? אותי זה מעניין מה היוצרים יחליטו לעשות.
ולא שכחנו את אירווינג שנסע, לאן?
והרמוני - האם גם היא איגן, בעצם?
אבל ביני לבינך, כמה שמסקרן, אני ממש חושש שעונה 3 תהפוך ל"אמריקאית מדיי".

דקל נור*

Well-known member
לא הבנתי איך מרבית התגובות ברשתות היו בעד קארין הרדודה והפלקטית עם ההתנהגות המעיקה, ונגד מאיה המעניינת שמביאה נשיות אחרת, לא מקובלת והולכת איתו באומץ עד הסוף. עולם הפוך.
רוצה לחשוב שהן תגובות אותנטיות ולא מטעם, כמו הביבי בוטים שמתחזקת מערכת הרשע. אין לי הסבר לזה.

אבח"י

Well-known member
לא הבנתי איך מרבית התגובות ברשתות היו בעד קארין הרדודה והפלקטית עם ההתנהגות המעיקה, ונגד מאיה המעניינת שמביאה נשיות אחרת, לא מקובלת והולכת איתו באומץ עד הסוף. עולם הפוך.
רוצה לחשוב שהן תגובות אותנטיות ולא מטעם, כמו הביבי בוטים שמתחזקת מערכת הרשע. אין לי הסבר לזה.
קארין נכנסה מייד לנישת הקורבן.
אם תשימי לב לשפה הויזואלית, לייצוג החיצוני של שתיהן - אחת, דקה, עדינה השניה גדולה וגסה. אחת לבוש בבגדים דקים ועדינים, השניה בבגדים עבים וצבעוניים. זה מספיק, לא?!

סופהו 1

Well-known member
בימים טרופים אלו, אל תטרחי לנסות להבין.
ואם כן, אז אולי כי העולם אוהב רדידות, או אוהב את מה שמקובל ולא את מה שמעניין בעינייך, או, למרות שאת מקווה, התגובות אינן אותנטיות?

סופהו 1

Well-known member
תמהיל הדמויות לדעתי, אבל אין לי הוכחה כמובן, השבוע זה יצא קצת משליטת הבימאי ושאר המפיקים. אני מתייחס לשברי משפטים, למשפטים שהקשרם נעקר מהם והציגו תמונה די מוזרה של "המציאות".

לדעתי פרקי התוכנית זכו לעריכה אגרסיבית מאוד.
כנראה הנוכחות מלאת שמחת החיים של אביתר ורודפת השלום של אורי לא ממש עזרה בהרגעת הרוחות.
גם הדרך בה הוצגו קארין ומאיה, כולל הטקסט המלווה יצר התנגדות אל שתיהן, למה?
האוכל היחיד שהייתי נוגע בו היה של מאיה ואביתר.
האחרים לא יודעים לבשל.
אני, להבדיל ממך, צופה מדי פעם ובחלק מהפעמים רק בחלקי תכניות.
אי לכך ובהתאם לזאת, לא אוכל להביע חוות דעת כ"כ מנומקת ומפורטת, רק להגיד שאולי שונתה מטרת התכנית.
פעם זה היה בואו לאכול ונמצא בשלן. כעת זה- או, בואו לאכול ונמצא את ההזוי/השרוט/המשונה ביותר, או, בואו לאכול ותוכלו לפרסם את עצמכם/העסק שלכם.
כך או כך, בהפקה עובדים קשה כדי לאתר דמויות שיצליחו לגרום לצופים להרים גבה, לתהות תהייה, להתעצבן, לגחך, או כל תגובה אחרת.

נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
אני, להבדיל ממך, צופה מדי פעם ובחלק מהפעמים רק בחלקי תכניות.
אי לכך ובהתאם לזאת, לא אוכל להביע חוות דעה כ"כ מנומקת ומפורטת, רק להגיד שאולי שונתה מטרת התכנית.
פעם זה היה בואו לאכול ונמצא בשלן. כעת זה- או, בואו לאכול ונמצא את ההזוי/השרוט/המשונה ביותר, או, בואו לאכול ותוכלו לפרסם את עצמכם/העסק שלכם.
כך או כך, בהפקה עובדים קשה כדי לאתר דמויות שיצליחו לגרום לצופים להרים גבה, לתהות תהייה, להתעצבן, לגחך, או כל תגובה אחרת.
בוודאי - צריך למכור, צריך לממן את ההפקה שאיננה זולה.

סופהו 1

Well-known member
(קראתי הכל, דיווח וניתוח מעניין)
מזכיר לי שבאיזו שיחה עם הבנות שלי שהגיעה להומואים וטרנסים וכאלה, הבעתי את דעתי בנושא, והן מזועזעות אמרו לי שהדעות שלי נורא מיושנות וקיצוניות.
אז אמרתי כן, כמו ארצ'י באנקר.
אומרות לי - מי זה?
בדקתי בקרב הדור הצעירוכמו שהם אומרים- תרגיע.
הבנות שלך לא היחידות שלא מכירות.
כאן חלק מכירים חלק לא. וגם אלה שמכירים לא זכרו מה אמר.
גם אני לא, אז בדקתי ונזכרתי שבזמנו היה איפשהו "דיון" בנושא.

And you do anything to a Jew, whoaaaa, oh boy, the whole Israel Air Force swoops down on you, and kick it the crapola out of you/ kick the crap hole out of you

מה הוא אמר באמת?

זה מילא שלא מכירות, אבל ראיתי אצלם את הסרטים הצהובים האלה קשורים לעגלות, שאלתי אם יודעות מאיפה זה הסרט הצהוב? יודעות שזה בא משיר כזה שאמא שלי נורא אהבה וכילד ביקשתי שתסביר לי ותספר לי את הסיפור בו שוב ושוב? לא, אין להן מושג.
לפחות הסברת להן?

קלייטון.ש

Well-known member
לפחות הסברת להן
גלשתי לשיר ביוטיוב בטלפון והראיתי להן. לא עניין אותן במיוחד. איזה ילד או שניים בכו - תמיד יש שם איזה ילד שבוכה - וזה עניין אותן יותר.
אגב העובדה הזו על השיר כתובה בכל מקום, בויקיפדיה, בגוגל ה-AI אומר את זה ישר. לאנשים צעירים פשוט לא אכפת מדברים שקרו לפני שהם נולדו.

נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
אני מנחשת שקארין זו דמות שההפקה שתלה. לא מאמינה שבביתה אוכלים רק עם סכום מפלסטיק. הרי אי אפשר לחתוך עם הסכין משהו שקשה יותר מפירה. או אולי הם מזמינים הכל מוכן ומציינים בהערות למסעדה נא לחתוך לחתיכות בגודל ביס תודה.

סופהו 1

Well-known member
אני מנחשת שקארין זו דמות שההפקה שתלה. לא מאמינה שבביתה אוכלים רק עם סכום מפלסטיק. הרי אי אפשר לחתוך עם הסכין משהו שקשה יותר מפירה. או אולי הם מזמינים הכל מוכן ומציינים בהערות למסעדה נא לחתוך לחתיכות בגודל ביס תודה.
מה אי אפשר לחתוך? לא נחתכת מסכין חד פעמי? התמזל מזלך
לא זכורה לי בעית חיתוך, כן זכורה בעית שבירה של מזלג.
אגב, אצל ההיא אוכלים רק בסכו"ם מפלסטיק, או משתמשים גם בצלחות וכוסות חד"פ? מעניין האם הסכו"ם איכותי או מהסוג של ארבע בשקל.

בעצם, לא מעניין.

נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
מה אי אפשר לחתוך? לא נחתכת מסכין חד פעמי? התמזל מזלך
לא זכורה לי בעית חיתוך, כן זכורה בעית שבירה של מזלג.
אגב, אצל ההיא אוכלים רק בסכו"ם מפלסטיק, או משתמשים גם בצלחות וכוסות חד"פ? מעניין האם הסכו"ם איכותי או מהסוג של ארבע בשקל.

בעצם, לא מעניין.
כנראה לא נחתכתי כי לא ממש השקעתי בחיתוך, תמיד הרמתי ידיים ממש בהתחלה
הצלחת למרוח חמאה קרה על הלחם?

למעלה