בה גוואה ז'אנג

fa jing

New member
בה גוואה ז'אנג

סרט תעודה משנות השמונים על הבה גוואה ז'אנג. הסרט כמו כל סרט סיני/הדגמה מכיל קצת חארטה אבל יש שם דברים נחמדים שניתן לראות שם. רשימת חארטה (חלקית) להתעלמות: 1.הבחורה עם הוורוד שעושה בה גוואה וו-שו ולא "מסורתי". 2. השבירות שיש שם (שימו לב שהוא מרים את החפץ ממש לפני המכה בכדי שיתרחש אימפקט ע"י המכה ע"ג השולחן וכך החפץ נשבר ולא ע"י ידיו של המתרגל). 3. חלק מהטכניקות הזויות ( אני חושב שמטרתן רק להראות תנועת גוף). הדברים הטובים: 1. יש שם שיטות אימון מאוד נחמדות שכיום לא מרבים לעשותם. 2. בהתחלה ניתן לראות את תמונתו של דונג האי צ'ואן (אליו מיוחס פיתוח הבה גוואה ז'אנג). 3. בדקה הראשונה ניתן לראות את כל הגווארדיה הזקנה (רובם כבר לא עמנו), אבל יש שם כמה וכמה מהדמויות המשפיעות והחשובות של הבה גוואה מהמאה הקודמת כגון:סון שי קון, לי זי מינג (יש ראיון עם תלמידו הבכיר), ליו שינג האן- שכתב כמה ספרים על בה גוואה , שיה פאיי צ'י ז"ל עמו יש לי ראיון. 4. עבודת רגליים וגוף שונה במקצת ממה שאנו מכירים. תהנו

fa jing

New member
ועוד סרטו קטנטן של

B.K Franzis הסרטון גם כן ישן יחסית כקומר פראנסיס היה צעיר "רזה" ובכושר. חנן

fa jing

New member
Mind Body and Kick Ass Moves

כל הסדרה ב Yuotube. יש שם כל מיני סגנונות בעיקר סינים אבל יש גם אסקרימה, סיוף יפני וכיוב'. תהנו, במגלול בצד ניתן לראות את שאר הפרקים הזמינים. חנן

Zeev Foux

New member
בה גווה

עוד קצת על הסרטון (כאמור, מהפנינים של חנן) 1) רוב תרגולי הזוגות לקוחים לדעתי מבית ספרו של לי זהמין (LI ZIMIN), שגם מוזכר כיועץ/עורך בתחילת הסרטון 2) ניתן לראות חלק מההבדלים שבין הזרמים השונים של הבה גווה, ובפרט את הזרם של יין פו, בו התנועות חדות ומהירות, ואצבעות הידים סגורות וישרות, במה שנקרא לעתים "לשון פרה" ומזכיר את היד הישרה בשוטוקאן. 3) למרות הרתיעה הבסיסית שלי מהוושו, ומהחלקיות השיטחית בה מציגים דרכו את אומנויות הלחימה הסיניות, הרי גם התבניות שבוושו מבוססות על המקורות. ומעבר לכך, עוד שבועיים ניפגש בגבעת חביבה (לא רחוק מחדרה) לשלושה ימים מרוכזים של בה גווה מהרמה הגבוהה ביותר. למעוניינים בפרטים (בקובץ ה PDF המצורף להודעה) http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=77562436 או בקישור הזה HTTP://BAGUA.WUSHU.CO.IL זאב

למעלה