בהתלבטות

שמירה

New member
בהתלבטות

כבר כתבתי בפורום הזה שהעבודה שלי עולה לי על העצבים, אבל היום היה משהו שהרגיז אותי יותר ואני שואלת את עצמי איך להתמודד. אולי להרבה כאן יש בעיות גרועות יותר בעבודה, אבל זה לא מה שינחם אותי. אני עובדת בתחום מסוים של נתינת שירות. הוחלט בהנהלה לתת לנו בונוס על עבודה טובה, כי העבודה שלנו חשובה מאוד לחברה (אנחנו צוות של 15 אנשים), שיטת הבונוס אומרת שכל מקרה שמטפלים בו מקבל בונוס אם טיפלנו בו יפה, אם כל הדוקומנטים מדוייקים ואם הלקוחות מרוצים, וכמובן, אם היינו בסדר כלפי המחלקות האחרות כמו הנהלת חשבונות. לכל מקרה ישנו סוכן שאחראי עליו, והוא מקבל בונוס על פי הרווח. התפקיד שלנו הוא גם לרצות את אותו סוכן שמאוד מעוניין שהמקרה, העסקה שלו תצליח. הסוכן הזה יכול להיות מאוד מלחיץ ומאוד עצבני אם לא קורה בדיוק מה שהוא רוצה, אפילו שאין בזה הגיון. העבודה שלנו קשה ודורשת מאמץ מחשבתי, כי אנחנו צריכים לחשוב על 1000 דברים בבת אחת ולעשות עוד אלף דברים. לא אפרט יותר מדי. בכל אופן, העבודה הזאת כבר נמאסה עלי, במיוחד בגלל שהיא כפוית טובה, ואנחנו זוכים רק בתלונות, אפילו שאנחנו עובדים כמו חמורים. הבונוס, אגב, ניתן על פי רווחי החברה, אם יש רווח טוב, יש יותר בונוס, ואם לא, אז לא. החודש היה ממש חודש מצוין מבחינה ריווחית וכל המקרים שעסקתי בהם נעשו בצורה מדוקדקת ומדויקת ביותר. בכל אופן, לפי החישוב שלי הייתי צריכה לקבל די הרבה בונוס, אבל קיבלתי פחות מחצי ממה שמגיע לי. כששאלתי למה ועל מה נאמר לי שהסוכנים לא היו מרוצים... וכאן נקודת השבירה שלי: הסוכנים לא מרוצים בגלל שאני לא מחייכת אליהם ולא מתחנפת ולא מלקקת כמו האחרים! אין שום קשר לטיב העבודה! וזה ממש מרגיז אותי וכמובן שגם אם אצעק אף אחד לא ישמע. אז מה עושים? איך מתמודדים?? החלטתי להיות סופר נחמדה לסוכנים: לקנות להם מתנות (כן לשחד אותם!!!!) ולהביא להם קפה ועוגה, להחניף להם כל הזמן על כל דבר וכו', למרות שזה ממש בניגוד לאופי שלי! אני כל כך בזה להם! אז מה עושים? אני כל כך רוצה למצוא משהו אחר! בסך הכל אני מאוד מוכשרת ואין שום סיבה להישאר במקום העלוב הזה. יש למישהו פתרון? תודה.

בדיקה

בואי נעשה קצת סדר. כדי להמשיך הלאה חשוב להבין את כל היבטי המצוקה הרגשית שאת חשה. תבדקי האם מה שאני שומע שעולה מתוך הדברים שלך הוא אכן כך. למעשה עולה פגיעה עצמית. המציאות מכריחה אותך לנהוג בחנפנות אפילו בדרך של שוחד כלפי מי שמשפיע על הכנסתך, באופן שסותר את הדרך האישית שלך. זה יוצר לך קונפליקט קשה וכופה עליך התנהגות שאיננה הבחירה הטבעית שלך. יתכן שתוכלי לפעול אחרת, בשקט ובאינטגריטי אישי, אבל לפני כל מחשבה קדימה חייבת להיות לך בהירות על כל החוויה הרגשית שעוברת עליך. על כל החלקים השונים הכלולים בהרגשה שלך. בדקי האם אני מדייק. האם בנוסף למה שציינתי יש בתוכך רגשות נוספים ? קחי זמן, שחזרי מצבים וחוויות שונות ונסי לראות את כל מה שעבר בך. לאחר מכן נוכל להתקדם. אמיר

שמירה

New member
חיטוט עצמי

תראה, קשה לי לעשות לעצמי ניתוח מדויק של כל מה שעובר עלי. זה הרבה מאוד דברים. יש לי רצון פנימי לעשות דברים שאני אוהבת ולא לצאת להתפרנס מכל עבודה. הבעיה שלי היא שאין לי מימון ואני מרגישה במין כלא כזה שאני עובדת כדי לחיות וחיה כדי לעבוד... אני יכולה לעבוד קשה והרבה שעות רק על פרוייקט שאני מאמינה בו ושיש בו יצירה. אם אני עובדת במקום של שקר (עולם העסקים) בו כל אחד נחמד לשני רק כדי לעשות יותר כסף, וכל אחד לא מהסס לדרוך על השני - אני לא מצליחה להחזיק מעמד. באופן כזה, אין אפשרות לשנות גישה ממש. ניסיתי לעבוד על עצמי ואפילו ניסיתי להתחנף לאיזה סוכן היום, רק שזה לא הלך, כי הרגשתי כל כך מגעיל עם עצמי. אני מתארת לעצמי שזה קשור למזל שלי - קשת - שאוהבים חופש ועצמאות. כרגע אני שכירה במקום הזה, ואין לי שום יכולת לראות איך אני מתמודדת עם המצב. אין לי מוטיבציה לעבוד כאן אבל אין לי הרבה ברירות. הייתי רוצה לנסות לחפש משהו אחר, אולי אפילו עצמאית, אבל איך ואיפה מתחילים?? ומה אני עושה עם הכישורים שלי? כן, זה קצת מבולבל, אבל אולי אתה תוכל לעזור לי לעשות סדר??

אחדד

חיטוט זאת מילה שמרמזת על איזו שהיא ביקורת. במושג חיטוט יש משהו פולשני, לא תכליתי, למטרות לא בריאות ואולי אפילו "מוקצה". ממקום של "חיטוט" באמת קשה להסתכל פנימה ולהכיר מה בדיוק מתחולל בתוכנו. עמדה פחות שיפוטית, יותר מקבלת, מוכנה להכיר בכל חלק רגשי היא עמדה שמתוכה ניתן יהיה, זאת אומרת את תוכלי להכיר מה בדיוק קשה לך עם הסביבה שבה את עובדת. לעוף רק מתוך מצוקה זה להזמין את עצמך לחטוף זבנגים דומים במקום אחר. לא שאני רומז או מציע חלילה לפעול כנגד רצונך או האינטואיציה שאומרת לך לא ללקק, מה שאני אומר שמרוב קושי ודחייה קשה לפלס דרך חלופית. בנוסף לכך, כדי להתחיל לחשוב על דרך חדשה בעבודה צריך יותר מאשר מימון, צריך מקום פנימי שמוכן להכיר בכוחות כמו גם בחולשות, אחרת יחזרו השגיעות והנפילות על עצמן. מה אני ממליץ ? להתחיל בעבודה פנימית שתוכלי לעשות בהירות לאותם מקומות טעונים, משם לא תאחר התשובה להמשך הדרך להופיע. ערב נעים. אמיר

האם צריך להתחנף כדי להתחבב על אדם

כיצד מתחבבים על אדם אחר? זוהי שאלת השאלות! האם צריך להתחנף? מחקרים מצאו שאנשים בזים לחנופה ולחנפנים ("ליקוקים") כעצמאית , הגישה שלי בעסקים, היא שבמקום בו אתה מרגיש קטן ומושפל- אתה לא צריך להיות- שם עובר הגבול. זה גבול מוסרי שהצבתי לעצמי ואני עומדת בו וכככה שומרת על היכולת שלי לקום בבוקר להסתכל בראי ואפילו לחייך לעצמי ולחוש כבוד אבל...ה לא אומר שלא בולעים כמה צפרדעים לפעמים. בכל מקרה- בתור שכירה הייתי חנפנית, כדי לשרוד במירוץ, וסבלתי מכל רגע (זה פשוט לא אני!) אז- שיניתי כיוון ובדרך החדשה, היה עליי ללמוד איך להתחבב על אנשים יותר מהר - חשבתי שהמרדנות שלי תפריע לי בעסקים. בדקתי, חקרתי ומצאתי מה אנשים אוהבים... הקשבה! פשוט לסתום את הפה כשהאדם מולי מדבר ולהראות כאילו אני מקשיבה לו בכל מאודי. לאט לאט למדתי להקשיב והיום זה בא לי באמת ומתוך כוונה. מה המסקנה? הקשבתי היטב לדברייך והסקתי שאת חכמה אז...תביני לבד!

למעלה