בהתלבטות קשה

trippled

New member
בהתלבטות קשה

שלום,

אני בן 25, סיימתי לימודי הנדסת קול והתחלתי לעבוד באולפן הקלטות מהגדולים בארץ.

זה משהו שמאוד רציתי להגיע אליו עוד לפני הלימודים, אבל הבעיה היא שהעבודה היא מאוד קשה, המון שעות(יש פעמים שאני ישן באולפן) שהרבה מהן נחשבות כהתלמדות,
ולצערי אין לי זמן או מקום מנטאלי לשום אפיק אחר בחיים שלי נכון להיום, המשכורת אגב, עומדת על קצת פחות מ3000 ש"ח, מצב שכניראה יישאר דומה בשנתיים-שלוש הקרובות לפחות.

קצת קשה לי עם המציאות הזו בגלל שאני מוזיקאי הרבה לפני שאני טכנאי סאונד ואני לא מצפה ולא צריך עשרות שעות בשבוע לעסוק במוזיקה אבל אני כן רוצה לשמר את האלמנט הזה בחיים שלי
ואולי לא כל אחד יכול להבין אבל מבחינתי יצירה זה חלק אינטגרלי מהחיים ואני מרגיש צורך למצוא עיסוק שיתן מקום לזה ויהיה יציב כלכלית.

אני מרגיש שאם אני רוצה לעשות שינוי כיוון, זה די הזמן, אין לי רצון להישאר עוד הרבה שנים בבית וזה אולי גבולי אבל עדיין סביר ללמוד משהו אחר.
הבעיה שלי היא שאני לא מוצא נקודת איזון, המשיכה הטבעית שלי היא למקצועות הומניים, אבל אני לא מוצא מקצוע הומני אחד שמפרנס בכבוד את אלה בעוסקים בו,
חשבתי לכיוון הנדסת תוכנה או מדמ"ח או אפילו קורס מקצועי בג'ון ברייס אבל אני כל הזמן שומע מאנשים שגם שם יש דרישה לעבודה מסביב לשעון(אולי לא לישון במשרד אבל עדיין)
ושהתחום בעצם צריך להיות מרכז החיים והעניין שלך.

אני לא שלם עם זה, כי אף עבודה שאעשה לא באמת תהיה מרכז העניין שלי, וכמו שאמרתי, אני צריך משהו שיתן לי מקום ליצור.
אני מתנצל על זה שהפוסט מרגיש אינפנטילי ולא מצפה מכל אחד להבין, אבל זה המקום שבו אני נמצא.

אם יש מקום להארה אני אשמח.
תודה ויום טוב.

הפוסט ממש במקום:)

היי
הדברים שאתה מעלה הם חשובים ומובנים
ואני שמחה שאתה מעלה את ההתלבטות

בוא נעשה קצת סדר
קודם כל ברור שבתנאים הנוכחיים זה באמת לא בריא להמשיך ככה
ומצד שני כן חשוב למצוא משהו שהוא פרקטי ושתוכל להמשיך ליצור
אין ספק שתעשיית המוזיקה היא לא פשוטה
אך צריך לזכור שיצירתיות היא כלי שניתן להשתמש בו בהרבה מקצועות
הייתי שמחה אם תרשום קודם כל מה מעניין אותך?
נכון, התחום ההומאני הוא דיי מופשט מבחינת פרנסה
אך ציינת מקצוע תכנות למשל - האם אתה מתחבר לתחום הזה?
מה מעניין אותך?
מה אתה חושב שתוכל להיות בו טוב וגם יעניין אותך?
תענה על שאלות אלו קודם כל ואוכל להמשיך לכוון

trippled

New member
הממ

אני לא בטוח אם אני מתחבר לתחום ואחרי בדיקה שעשיתי מול כמה אנשים מתחזקת אצלי ההרגשה שזה לא ממש הכיוון ולא ישפר את המצב בהרבה. אני תמיד התעניינתי בלימודי פסיכולוגיה, זה משהו שהייתי ניהנה מימנו, אבל ממה שידוע לי, גם מעבר לזה שקשה להתקבל לתואר שני גם קשה למצוא עבודה ומקומות להתמחות בהם, מה גם שעד שאסיים אהיה כבר בסביבות גיל 30, ומה שאני שואף אליו זה להיות עצמאי בגיל הזה בלי שום תלות בהורים שלי. גם פילוסופיה היה מעניין אותי אבל שוב, מצב קשה עוד יותר מבחינת עבודה.

שאלה למחשבה...

הי אני מבינה את הרצון לעצמאות
אך למדתי שההשערות שלנו לגבי הישגים בזמן מסויים
לא בהכרח יובילו אותנו להחלטות הנכונות עבורינו.

לסיים פסיכולוגיה בגיל 30 זה גיל צעיר
כן הייתי מעודדת אותך לבחור מקצועות שאתה מתחבר אליהם
ואם לא לפחות להתמחות בהם במקביל ליצירת עצמאות
כי תוכל גם להחזיק מעמד זמן רב יותר מול אתגרים.

אבל שוב זו רק דעתי תעשה מה שנכון לך...

בהצלחה!

traveller0036

New member
הייתי ממליץ לך

אחד משלוש:
או שתלמד מקצוע עם שכר סביר שאתה מתחבר אליו
או שתעבוד במשהו עם שכר סביר (בנקים??) שמשעמם אותך אבל מסיימים מוקדם ואז תוכל להתפנות לעשות מה שאתה אוהב
או תעבוד במשהו בשכר גבוה גם אם אתה לא מתחבר במשך כמה שנים, תחסוךאת הכסף ואחר כך תעשה מהשאתהרוצה (או שאז תעבור למשהו עם שכר נמוך ושעות מועטות)

למעלה