בהתלבטות, מה דעתכן

בהתלבטות, מה דעתכן

שבוע הבא חברה מהעבודה הזמינה אצלי עוגה ליום הולדת של אחיה הקטן. הוא מבקש את צבי הנינגה ואני מכינה לו מעין טירה שעליה ישב דרקון (שכבר הכנתי - בתמונה) כאשר צבי הנינג'ה ילחמו בו. יהיה גם צריח יפה שאולי אולי תהיה עליו צבת נינג'ה (אשה) שהם ירצו להציל..... חחחחח איזה סיפור. הבעיה היא שאני לא יודעת כמה לוקחים על עוגה כזאת, שאני מאמינה שתהיה יפה מאוד (מבטיחה) כמה אתם לוקחים בדר"כ על עוגות כאלה עם הרבה אלמנטים. גם אם לוקחים בחשבון שזו חברה טובה ולא נעים לי ממנה. אני אשמח אם תאמרו לי פחות או יותר כמה עליי לקחת. האמת שחשבתי על 200 או 250 ש"ח לכל היותר. מה אתן אומרות. בגלוי.

net the jet

New member
קודם כל התמונה לא טובה. לא רואים כלום...

שנית, אני מזמן סיימתי עם 'לא נעים' וחברים טובים או חברים לא טובים.... את עובדת- מגיע לך כסף! את לחוצה ולא יכולה, התרעה קצרה- לא לקחת הזמנה ( זה לא קשור, אבל זה גם עולה כאן ) למדתי על בשרי, ולשמחתי הפנמתי יחסית מהר ( שנה שנתיים ) לא לוקחת הזמנות בהתראה קצרה, גם אם אין לי שום תוכנית על הפרק....לפעמים זה רק מתכון לצרות... אז עדיף שלא. לגבי מחיר- תקחי כמה שאת חושבת שמגיע לך עבור העבודה חומרים. אף אחד לא יכול להגיד לך כמה , או מה מערכת היחסים שלך עם אותה חברה וכ"ו. אני אתן לך דוגמא- אחיינית שלי התקשרה בשישי, רוצה עוגה לפריסה שלה ( משתחררת השבוע ) סיכמנו מה...מתי . אחרי כמה דקות היא שולחת לי הודעה בפייסבוק שהיא שכחה לשאול כמה עולה. אמרתי לה שהעוגה עלי- מתנת שיחרור. בזה פטרתי לעצמי לחשוב מה לקנות לה, ולא עמדתי בהתלבטות כמה ( אם בכלל ) כסף , לבקש על עוגה שתיקח לי X זמן.... אבל זו החלטה שלי ! זה מה שחשוב. עוד דוגמא... יש לי לקוחה קבועה שגרה ברחוב שלי.. יש לה 4 ילדים, ובמשך השנים היא מזמינה פה ושם ... לפני שנה וקצת, הזמינה עוגה לאירוע. היא אף פעם לא שואלת מחיר מראש, ואני לא עושה לה "הנחות" כי היא קבועה. החלטתי שעל אותה עוגה שהזמינה, אני לא גובה, אלא נותנת מתנה. כמובן שהיא היתה מופתעת ומאד שמחה. אבל שוב- החלטה שלי!! בהצלחה

נטע תודה על תשומת הלב וההסברים

האמת שהיא לא הזמינה בהתראה קצרה, שבועיים לפני. דווקא יש לי זמן וזו לא הבעיה. גם אני הכנתי לגיסתי עוגה לאחר שהתקשרה ואמרה לי שהיא רוצה ליומולדת של הקטנה לגן ולא משנה מה העלויות. הכנתי לה כמובן (בתמונה) ורק אחרי כמה ימים היא התקשרה לשאול כמה היא צריכה לשלם לי. בגלל שזו גיסתי אמרתי לה שתשלם לי רק על החומרים וסיכמנו על 100 שקלים. כמובן שעד היום לא קיבלתי אותם. לא משנה, בפעם הבאה היא תתבייש לפנות שוב. מקווה. בכל אופן, הבעיה שלי היא שאני לא מודעת למחירים שגובים בדר"כ. בגלל זה שאלתי למחירים. בכל אופן בשבוע הבא אני אכין את העוגה ואח"כ אשאל לדעתכן, כמה אתן הייתן גובות על זה. מקווה שתעזרו.

net the jet

New member
שוב.. זו לא הבעיה ( ענין ההתראה, רק ניתן

כדוגמא ) לענין המחירים: יש מאות מעצבות והמחירים בשוק נאים בין 200 -500 שקל לעוגה ( אותו גודל עם פחות או יותר אותו סדר גודל של פיסול ) זה הפרש גדול, אבל יש בשוק מעצבות שמוכנות למכור ויהי מה.... ויש כאלו שלא יזיזו אצבע מתחת למחיר מסוים... כל אחת צריכה לעשות את החשבון שלה- מחיר החומרים, מחירי העסק ( אתר, טלפון, נסיעות ) זמן עבודה ועוד.... ולהחליט מה שווה לה. וכל זה לא קשור להנחות\הטבות שאת רוצה לעשות למשפחה או קרובים- אילו החלטות שלך.... אז אני מקוה שאת מבינה שאין כזה דבר " מחיר שגובים בד"כ"... ואף אחת לא תגיד לך כמה היא היתה גובה עבור עוגה שאת הכנת.. לא יודעת כמה זמן לקח לך.... אני למשל זריזה מ-א-ד, מה שלוקח לי שעה לוקח לאחרות 4 שעות.. מבינה ? נשאלת השאלה- האם את מוכרת עוגות ( או כל דבר שהוא מלאכת יד ) כעסק ? עסק נוסף ? הכנסה מוצהרת ? משהו של פעם ב... גם את זה צריך לקחת בחשבון. זה גם נכנס לשיקולים הכללים, שמאד קשה ל"העתיק" ממשהיא אחרת... ז"א שזה לא משהו שהוא שווה ערך בין ה"יצרניות" השונות.. הנה קחי לדוגמא מה שקורה השבוע עם סופגניות. עשרות סופגניות, כל סופגניה יש לה מחיר אחר... אחת עם ציפוי X במקום אחת תעלה 5, במקום אחר 6... למה ? וכ"ו....

vered0810

New member
מסכימה עם נטע

חשוב מאוד שתדעי להעריך את העבודה שלך כולל החומרים, החשמל והזמן שלוקח לך לפסל/לעצב) - כראוי. ברור שהמקצועניות בתחום, עושות הערכה שונה של העלות, מפאת ההוצאות המשתנות שיש להן (אתר אינטרנט, פרסום, טלפונים, חומרי גלם , שכירות מקום וכו). בנוסף - חשוב שלא לגרום לזילות המקצוע ע"י הורדת המחיר מפאת היותך חדשה בתחום/מתחילה. לא נראה לי שתקבלי תשובה של עלויות לעוגה (גם ממני לא-כי אני לא מוכרת) אבל: תבצעי הערכה גסה של כל ההוצאות ותקבעי מחירי מינימום לדוגמא, פעם כשבדקתי ביקשו על עוגה בגודל 24 עם פיסול אחד בין 250 ל-300 ש"ח ,שוב תלוי כמובן ברמת המומחיות של המעצבת. כל פיסול נוסף בעלות של 50-70 ש"ח , פשוט לקבוע רף מחירים ולא לחרוג ממנו, ככה את מכבדת את עצמך ואת אלה שקונים ממך.

ורד תודה על ההתייחסות וההסברים, פשוט

אני גרה בקרית שמונה, לצערי אנשים פה לא ממש מעריכים דברים יפים, קשה להם מאוד להוציא כסף על עוגה כזו, למרות שיש פה בחור שיש לו קונדיטוריה שמוכר עוגות, את יודע ת, עוגות עם דפים שהוא מוציא מהמחשב ומשלמים על זה 150 ש"ח או יותר. אני גם מפרסמת את עצמי רק דרך הפייסבוק, לחברים שלי שמעבירים לחברים שלהם. יכול להיות שבגלל זה הביקוש קטן לעוגות. לפני שבועיים הכנתי עוגה לשופט שעבדתי איתו ועבר לעבוד בנצרת, נסעתי לבקר אותו ולקחתי את העוגה איתי, המזכירות ועורכי הדין שם התלהבו מאוד וביקשו שאני אכין להם לימי הולדת עוגות, הבעיה היא שזה רחוק מקרית שמונה ולא אפשרי מבחינת ניידות. חבל. גם חברות שלי מבית משפט בחיפה מאוד מתלהבות ורוצות עוגות אבל שוב זה רחוק. רק פה, לא הולך לי וחבל. יש לי כל מיני רעיונות לעוגות שאני מתה להכין לאנשים, לימי הולדת לילדים וגם עוגות למבוגרים (את יודעת, מסיבות רווקות וכאלה) אבל אין הזמנות, חבל. בעוד שבוע אני צריכה להכין לערב בנות שאנחנו עושות בעבודה הבנות, עם סקסולוגית ונומרולוגית. אני אכין כהפתעה איבר מין זכרי. כשאני אסיים אני אעלה את זה לפה, מקווה שמותר להעלות כאלה דברים...חח ביי ותודה.

זו בעיה מוכרת בערים קטנות

כשהתחלתי עם העגות בעיר הקטנה שלי ( ערד) אנשים היו המומים מהסכומים. חשבתי שזו תהיה תוספת נחמדה למשכורת שלי... השקעתי 8-9 שעות בכל עוגה שלא לדבר על שעות ההגייה והתכנון. השתמשתי בשוקולד בלגי 70 אחוז, קקאו הולנדי, וחמאה- כלם אמרו שהעוגה טעימה נרא אבל לא הסכימו לשלם. החלטתי שאני לא מתפשרת - זה החזיק כמה חודשים ואז החלטתי שזה ממש לא שווה- גוזל ממני המון שעות , נוסף לעבודה הרגילה,ואין רווח מספק. החלטתי להפסיק עם העוגות היום אני מכינה רק לילדים הפרטיים שלי ומתמקדת בסדנאות לילדים וירידים בחגים הגדולים- העסק מאוד הצטמצם אבל כשהוא עובד- הוא עובד ללא הפסדים. אם את חשה שהשוק בקריית שמונה רדום- תנסי לפרסם במושבים/ קיבוצים/ צימרים תנסי למצוא פלח שוק אחר ואם זה לא הולך- לא בכוח... לא שווה להשקיע כל כך הרבה ללא תמורה ראויה

vered0810

New member
דווקא במקומות רחוקים כמו קרית שמונה

יש פחות היצע מבאיזור המרכז - דבר שיכול לעזור לך למכור. גם במרכז יש לא מעט אנשים ש"נחרדים" מהמחיר בגלל חוסר ידיעה והכרות עם התחום. גם במרכז לאנשים קשה להיפרד מסכומים כאלה, ולומר את האמת - גם אני לא בטוחה שאם לא הייתי מכירה הייתי מוכנה להיפרד מ- 300 שח בעבור עוגה. אבל אם תעבירי מסר ל"קונים הפוטנציאלים" שמדובר בעוגה איכותית (והיא גם תהיה כזאת) ותעבירי את גודל ההשקעה ככה גם יתייחסו אליה ובסופו של יום גם למחיר. אל תשכחי שבאיזור המרכז יש מלאאאאאאאאאאאאאא בנות שמכינות עוגות. ובכוונה אני אומרת בנות ולא מעצבות עוגות כי בלי לפגוע באף אחת - לא כל מי שלוקחת קורס או חושבת שיש לה את זה יכולה למכור. לפעמים זה נחמד ונעים לכין עוגה לילד/ילדה משפחה אבל מכאן ועד למכור לטעמי הדרך ארוכה. יש "מעצבות עוגות" כמו פטריות אחרי הגשם וגם המחיר שהן דורשות בגלל רמת המקצועית משתנה מאחת לשניה, אז יקנו מהן פעם , פעמיים, ומה אח"כ ? תראי כמה דפים/אתרים/בלוגים נפתחים ונסגרים. לדעתי צריך המון אימון ואימון ואימון לפני שמתחילים למכור אלא אם כן ניחנת בידיים מדהימות. שימי לב ששוב בלי לפגוע באף אחת אנשים מעלים תמונות של עוגות שהם "מוכרים" ואז את מסתכלת על העוגה ושואלת את עצמך אם היית מוכנה לקנות אחת כזאת (מבחינת רמת ביצוע ) ולעיתים בגלל מחמאות (שאין ספק שהן מתבקשות ואף חיוניות למישהי שנמצאת בתחילת הדרך) מקבלות את "ברכת הדרך". כמובן כבודן של המעצבות המדהימות במקומן מונח וגם ניתן לראות את הרעיונות המדהימים ורמות הביצוע הגבוהות וגם את ה"וותק" שלהן בשוק ועל כך איו מחלוקת ובהתאם הסכום שהן דורשות עבור העוגה מורכב מסך נתוני הפתיחה המרשימים. בסופו של דבר זה לא אומר שאם תמכרי בזול תוכלי לשרוד, כי זול לא יחזיק לאורך זמן מעמד בגלל העלויות/העבודה/הזמן וכו. גם לרכוש מעגל של קונים פוטנציאלים וקונים חוזרים לוקח זמן. אבל כמה שתהיי יותר טובה/מקורית/טעימה תהיי יותר אטרקטיבית. לפעמים שווה להגיע למסיבת יום הולדת (משפחה/חברים/מכרים) עם עוגה במתנה-אפילו אחת קטנה - אבל כזאת שתעשה את העבודה כמו שצריך ותביא קונים פוטנציאלים. דרך אגב - יש מעצבות שאנשים מגיעים אליהם לאחר נסיעה ארוכה - כי מה לעשות -הן שוות את זה. בכל מקרה הרבה הצלחה!

יפה

רואים שאת אוהבת ליצור בבצק סוכר, העוגות מושקעות על כל פרטיהן.. כל הכבוד לך את צריכה לדעת להעריך את העבודות שלך! על עוגה כזו הייתי דורשת לפחות 350 שח וזה רק בגלל שזו ההתחלה יש פה השקעה רבה..

אפשר שאלה?....

האם טירה, צריח, צבה ודרקון זה פרי דימיונו של בעל השמחה? כי אם לא - תיזהרי שלא תהיה אכזבה! זה בכלל לא קשור לסיפור, צבי הנינג'ה זה מין עתידני כזה. הבנים שלי, למשל, לא היו מקבלים כ-זה שינוי אטמוספרה...

חחח. תראי צבי הנינג'ה זו הבקשה, אבל כמו שאני

מכירה את הילד שחוגג, הוא ישמח לקבל את הטירה על הדרקון וכל המשתמע מכך. מה שכן, נראה לי שאני אוותר על הצריח והצבה. בכל אופן את הצבים הכנתי אתמול, עוד מעט אעלה תמונות. את העוגה אני צריכה למסור ביום שלישי. אני אעלה תמונות אחרי המסירה, מקווה שימצא חן בעיניכם. בטוחה בטוחה שבעיני הילד ימצא חן. אבל תודה בכל אופן, אני לוקחת את הסיכון, נראה מה היה..... אני אגיד לך מה קרה עם השינוי ואיך הגיב הילד...

למעלה