בהרת שמש

• פותח הנושא einit
  • פורסם בתאריך

einit

New member
בהרת שמש

שלום לכן, יש לי גוזלה קטנה בת שנתיים וחודש, אתמול שמתי לב כי צץ לה נמש ראשון, לי אישית יש המון נמשים ואני אישית לא כ"כ אוהבת נמשים, נקלעתי למצב ריגשי שמאוד קשה לי להתמודד עם זה שלקטנה שלי הולך להיות עכשיו בטח המון נמשים... האם גם לכן יצא להתמודד עם מצב כזה שהילדים שלך קיבלו ממכם כל מיני דברים שאתם לא אוהבים במראה החיצוני שלכן? אשמח לקבל עצות ותמיכה בנושא, תודה !!!

בוקר טוב

לא הבנתי מדברייך האם הבהרת עצמה "מפריעה " לך או העובדה שקשה לך להתמודד עם זה. חלק חשוב מאיך שאנחנו רואים את עצמנו זה איך שאחרים רואים אותנו אולי בכך נעוצה הבעיה. לא באופן אישי אין שום בעיה עם מה שהילד שלי קיבל ממני,הוא דומה לי כמו שתי טיפות דבש
. יותר מטרידות אותי תכונות שעוברות בירושה כמו עקשנות ומרדנות. המראה החיצוני הוא רק קליפה.

einit

New member
השילוב של הדברים

אני חושבת שנמשים זה דבר לא יפה, וזה מפריע לי מהבחינה שאני חושבת שזה גורם לביתי להיראות לא יפה, וזה משפיע קצת על אהבתי כלפיה... אני מניחה שלחלק מכן זה נשמע מוזר/הזוי אבל אני חושבת שבטח יש כאן גם נשים שמתמודדות במידה זו או אחרת עם בעיה דומה.

לא הבנתי ...זה שיצא לבתך נמש אחד

או אפילו אלף...משפיע על אהבתך אליה ??? זה דבר נורא להגיד אני מקווה שלא התכוונת (בשביל הבת שלך )!

צימעס

New member
הרבה יותר טוב להגיד את זה מאשר לשמור בבטן.

ככה שזה נאמר, זה גם יכול לקבל פרופורציה, וגם לטופל. תארי לך שכשהילדה בת 15 תטיח באמא שלה "את אוהבת את אחי יותר ממני", einit תקלוט שבאמת כל החיים היא אהבה אותה פחות. לכי תתקני דברים אז...

זה שדברים נאמרים בפורום לא מקטין

את חומרתם !! נמש משפיע על אהבת אם את תינוקה ? זה דבר מוזר מאוד וחסר פרופורציה - מה בגלל זה אמא תגלה אחרי 15 שנה שאהבה את ילדתה פחות - כי היו לה 2 נמשים.... את יודעת...לא נראה לי שאפשר לטפל בזה, זה משהו מבפנים, זה להסתכל על אהובך בזכוכית מגדלת זה משהו שקשור באופי.

צימעס

New member
לדעתי, הכל אפשר לשנות, אם רק רוצים.

אני מאמינה בכנות שכשמדובר ברגשות כ"כ קשים וכ"כ שנויים במחלוקת, להודות בהם בפני עצמך, ואח"כ להודות בהם בפני אחרים זה שלב הכרחי בטיפול בהם. לא ניתן לשנות משהו שלא יודעים שקיים. גם פה אני אפנה לספר ילדים מבריק בחוכמתו - "דרקון? אין דבר כזה!".

אני בהלם בגלל זה את אוהבת אותה פחות ? ../images/Emo7.gif

אני חושבת שזה יפה ואם היא כמוך אז לדעתי זה מיוחד ומרגש.

memko

New member
תשמעי, גנטיקה זה דבר נפלא, ואנו רק יכולים

לקוות שהילדים שלנו לא יקבלו את "הפגמים" שאנו לא אוהבים אצלנו..אבל אין על זה שליטה. את חושבת שנמשים זה לא יפה, בעניי זה מקסים! לא כל ילד צריך להיות דומה לשני, כל אחד והייחוד שלו. יש אמא שתגיד ששיער מקורזל זה לא יפה, ויש אמא שתגיד שעניים שחורות זה לא יפה...וכן הלאה, אין לזה סוף. אבל - להגיד שזה פוגם לך באהבה שלך אליה.....?

mom2ia

New member
נמשים נקודות חן ואלרגיות

הם שלושת הדברים שקיוויתי שהילדים שלי לא ירשו ממני ומבעלי. בינתיים לעמית מתחילות נקודות חן (לא מעטות) ונמשים ועידו כבר נולד עם אחת. רק עם האלרגיות עוד יש לי תקווה... אלה החיים. זה מאוד מבעס אותי אבל זה לא בר שינוי (אלא אם תעברו לשבדיה או למדינה אחרת חסרת שמש). נכון שקשה לאהוב (אפילו אצל הילדים) דברים שאנחנו לא אוהבים במראה שלנו אבל אם לא תשני את הגישה אז גם היא תשנא את זה בעצמה וזה חבל. תנסי ללמוד ביחד איתה לאהוב כל חלק בך (ובה) כולל הנמשים. לי זה קשה שבגלל הגנים הדפוקים שלי הילדים שלי יצטרכו לראות רופא עור כל חצי שנה (כבר עכשיו הייתי עם עמית פעמיים, היא בת שלוש, ועם עידו פעם אחת) לפחות בנמשים אין סיכון רפואי (וגם זה די חמוד...)

גם בנותי קיבלו ממני נמשים...

תאמיני לי..אני פשוט לא מבינה אותך....הנמשים הם חלק ממך...הם חלק מהאופי שלך (בין אם את אוהבת ובין אם את לא אוהבת)... אישית אני חושבת שזה מקסים...
הבת שלי אומרת ש*אמא ציירה* עליה כאשר עוד היתה בבטן , אבל רק עכשיו רואים כי היא כבר גדולה... אל תנטעי בילדתך חששות היא הבת שלך עם או בלי הנמשים.

צימעס

New member
לא ממש קרה לי

(אלא אם מתיחסים לעגלגלות הקלה של הבת שלי, ועל ההערות ה - אחסוך סופרלטיבים - של אמא שלי - על הדמיון בינינו בנושא הזה) מצד שני, הם קיבלו ממני ים תכונות אופי מפוקפקות... תשמעי, אני בטוחה שלא קל להודות ברגשות כאלה כלפי עצמך וכלפי בתך. עם זאת, יש לך תפקיד חשוב בקשר לבתך: לגדל אותה ככה שהיא לא תתביש בנמשים שלה (ובגלל בגופהּ). הבעיה היא שכל עוד את שונאת את הנמשים של עצמך, יהיה לך קשה מאוד לאהוב את אלה של בתך, וכנ"ל ללמדותה שהיא יפה ושהיא ראויה לכל האהבה שבעולם. מה אני מציעה? 1 - לפתור את זה עם עצמך. יש בלי סוף סוגי טיפולים, סדנאות וספרי מודעות שיכולים לעזור בנושא הגדול הזה של דימוי גוף. זה יכול להיות פסיכולוג, חוג ריקודי בטן, חוג כתיבה, "העבודה" של ביירון קיטי ועוד ועוד. 2 - לבת שלי (אותה אחת שאמא שלי חרדה שתגדל להיות שמנה כמוני) יש נמשים. את לא מאמינה כמה אנשים אומרים לנו "איזה יופי! איזו מקסימה! מאיפה הנמשים האלה?" ואני עונה - "אנחנו יושבים כל בוקר ומציירים אותם אחד אחד". נמשים זה מקסים. 3 - אם מדאיגות אותך נקודות חן, גם מהבחינה הבריאותית, עדיף פשוט ללבוש בשמש בגדים ארוכים מבדים קלים. סליחה על ההתפרצות לפורום, וסליחה אם התשובה שלי קצת קשוחה איתך.

צימעס

New member
אפשר לצטט לך מ"בילבי"?

מצאתי את הקטע שאני רוצה לצטט בבלוג של רוצקיפוצקי. תודה לה על ההקלדה: מסופר שם שבילבי טיילה בעיירה וראתה שלט פרסומת על דלת בית המרקחת "האם את סובלת מנמשים?". היא נכנסה פנימה ואמרה "לא". המוכרת תמהה למה היא עונה, ובילבי אמרה "אני לא סובלת מנמשים". "אבל, יקירתי" אמרה המוכרת, "הלא פניך מלאים נמשים". "נכון" ענתה בילבי, "אבל אני לא סובלת מהם, אם יש לך משחה שתוסיף לי עוד נמשים, אודה לך מאוד". ואז היא יצאה והשאירה את המוכרת המומה.

einit

New member
ריגשת אותי...../images/Emo7.gif

רצית להודות לך על התשובה החמה והמעודדת... מאוד מאוד עזרת לי, ואני אכן משתדלת לעבוד על עצמי (אין ספק שמדובר בבעיה יותר עמוקה ביני לביני). עכשיו כל פעם שאתקף באיזה "התבאסות" בעניין הנמשים - אקרא את הקטע שציטטת... וזו ההזדמנות להודות לכל העונות והמפרגנות !!!

gallish

New member
../images/Emo45.gifמסכימה לגמרי... ומוסיפה

בתור מי שגדלה עם אמא שחרדה להשמנה, יצא שזה עבד בדיוק הפוך וגדלתי להיות ילדה/בוגרת שמנה (ולו רק מהסיבה הזו!) מה שגרוע יותר, הוא שבגלל החרדה שלה והקושי שלה עם ההשמנה שלה, גדלתי בתחושה שאני פגומה, "סוג ב'", בדיוק בגלל הסיבה הזו (ואני בטוחה שהיא לא התכוונה לכך במודע!) אני מבינה את הקושי שלך עם זה שלביתך יש דברים שאת לא אוהבת בעצמך, או יותר נכון שלדעתך יהיה לה קשה להתמודד איתם, אולם יכולה להעיד על עצמי, שעוד לפני שהייתי אמא הבטחתי לעצמי דבר אחד: לעשות ככל יכולתי לקבל ולאהוב את הילדים שלי בדיוק כפי שהם ובעיקר לתת להם את התחושה שהם הכי מדהימים בעולם כמו שהם, כי בעיני, רק ככה הם יצליחו לגדול להיות אנשים חזקים, בטוחים בעצמם, וירגישו הכי אהובים בעולם
בהצלחה

למעלה