בהריון ראשון

sali 4ever

New member
בהריון ראשון

יש לי שאלה ... אני בהריון מהאקס המיתולוגי שלי. 13 שנים של און ואוף (בעיקר אוף) ועכשיו אני בהריון. אני לא אתחתן איתו ואני לא גרה איתו כי לא טוב לי בזוגיות הזו. השארתי את הילד כי אני בת 36 ולא רציתי לפספס את ההזדמנות להיות אמא. השאלה: האם יש לו חובות כלכליות גם עכשיו כשאני נושאת את ילדו? אני לא עובדת (פוטרתי לפני כמה חודשים - בלי קשר להריון) ומחתימה בלשכה. אם יש לכם מושג למי כדאי לי לפנות על מנת לקבל ייעוץ על הזכויות והחובות שלי ושלו - אשמח מאד. תודה, סאלי

עדיין לא נולדה הזכות

עדיין לא נולדה לך הזכות כדי לחייב את האייקס שלך , על כל פניים כל הזכיות המגיעות לך בתור אם חד הורית יתקיימו רק לאחר הלידה. יש לך הזכות לשאת את ילדך אני בטוחה כי לקחת על עצמך החלטה מאוד נבונה. הרבה הרבה הנאה חבויה בעצם גידול ילד , בהצלחה....

m i c h a l i

New member
שלום לך../images/Emo140.gif

לא הבנתי מסיפורך האם האב יודע על קיומו של הילד? האם הוא מוכן להתחלק איתך בהוצאות של הבדיקות וכל ההכנות לקראת הלידה? האם אתם מתכוונים לגדל את הילד יחד? כעיקרון אין לו חובות כלל עד הלידה. לאחר הלידה הוא יצטרך לחתום שהוא האב של הילד. (זו לא חובה, זו זכות או רצון) כמו כן, אם הוא חותם על אבהות את זכאית לדרוש ממנו את מזונותיו של הילד. באם אינו חתם על אבהות תצטרכי להוכיח את אבהותו. מקווה שעזרתי

sali 4ever

New member
תודה

אנחנו הבאנו את הילד מתוך כוונה ולא בטעות. הוא שותף לבדיקות והכל. אני הבנתי שמרגע שהילד יוולד והוא מכיר בו, מחובתו לדאוג לו. (ולא שזו זכותו או רק אם הוא רוצה). אני טועה? סאלי

m i c h a l i

New member
אם הוא מצהיר על אבהות

הוא חייב במזונותיו. אם הוא מתנגד עליך לתבוע את מזונות הילד. הסדרי ראיה הם זכות ולא חובה .

odelyav1

New member
תשובה לגבי זכויתך

אני נמצאת באותו מצב שלך אני אישית תבעתי את האב על אבהות כי מגיע לילד לקבל מזונות האב של הילד חייב לתת לך גם מזונות גם השתתפות בשכר דירה חצי חצי בגן ילדים בית ספר חוגים הוצאות רפואיות וחצי מהקניה הראשונית של הדברים לתינוק אז אל תוותאי ושיהיה בהצלחה ולידה קלה

m i c h a l i

New member
אני לא חושבת שאתן באותו מצב...

ראשית את כבר ילדת והיא בהיריון עד כמה שידוע לי תביעת מזונות אפשר להגיש רק לאחר שהילד נולד. אני לא חושבת שהיא יוצאת כאן למלחמה ... בסך הכל יש הסכמה בינהם לדבריה אז אפשר לעשות הכל ברוח טובה ובהתחשבות הדדית. לא ניתן להכריח אותו להשתתף בקניה הראשונית או בכל דבר אחר. והשתתפות בכל ההוצאות שהזכרת נקראים "מדור" והם נכללים בסכום המזונות ע"פ הכנסותיו של האב וע"פ ההכנסות של האם.

sali 4ever

New member
תודה

אני לא חושבת שאנחנו באותו מצב משום שאני לא התחתנתי איתו. אם הייתי מפילה הייתי ממשיכה הלאה ולא מסתכלת לאחור. אבל החלטתי להשאיר את הילד והצבתי לו ברירה - או שאתה חלק מהחיים של הילד - אבא ואז יש לך זכויות וחובות. או שאתה לא שותף ואני אגדל אותו לבד. הוא בחר באופציה הראשונה לשמחתי. עכשיו אנחנו מחכים ללידה. הוא משלם את הבדיקות. הוא יעזור בקנייה הראשונית. והוא ישלם מזונות - לפי מה שנחליט. אני מקווה שנגיע להסדר בשלום ולא במלחמה.

odelyav1

New member
תשובה לתודתך

גם אני לא נשואה וגם אני אמרתי לו את אותו הדבר פשוט לגברים לפעמים יש נטיה להתחמק מאחריות אז נעלצתי לעשות את מה שעשיתי כדאי לדואג לעתיד ילדי וכתושבה למישהי שכתבה שאפשר להתחיל רק אחרי הלידה אני התחלתי בתביעה שהייתי בחודש חמישי ואפילו שכבר ילדתי גם אני עברתי הריון בלי נשואין זה לא משנה את העובדהשלבד לא קל ולכן צריך לדאוג מעכשוו שלא יהיה קשה אחר כך

galita71

New member
אני רוצה להבין משהו

נראה לי שאתן כאן מבינות קצת. זקוקה לעזרה.... אם אני לא רוצה לתבוע את האבא - כמה המדינה משלמת לי? ואם אני תובעת אותו (הבנתי שהמינימום שלו לתשלום זה משהו כמו 1500 ש"ח) הם המדינה מפסיקה לשלם לי? האם 1500 זה הרבה יותר ממה שהמדינה משלמת? כי אני מעדיפה שהמדינה תשלם ולא הוא.... תודה על העזרה

odelyav1

New member
תיראי

תיראי לא בדיוק הבנתי אותך אבל אני יכולה לומר לך שאם אין לך פסק דין מוזונות מבית המשפט המדינה לא תשלם לך שקל.... אז כחי את זה בחשבון וכדי לתבוע יש עזרה משפטית של ויצו ונעמת כי עורך דין פרטי זה יקר יותר אם יהיו לך עוד שאלות אשמח לעזור

galita71

New member
אני אנסה להסביר...

עוד לא ילדתי. אני יודעת מי האבא אבל מעדיפה להסתדר בלעדיו. הבעיה היא שאני מרוויחה מחצי מישרה רק כ 2000 ש"ח בלי עזרה מהמשפחה. אני יודעת שאם אתבע ממנו מזונות אצליח לקבל מנו לפחות 1500 ש"ח. השאלה היא, בלי לערב אותו, האם המדינה צריכה לשלם לי משהו? כמה? והאם היא תפסיק לשלם לי אם הוא יתחיל...

odelyav1

New member
אז ככה

יש לי חברה שאמרה שהיא לא יודעת מי האבא ואז ניראה לי ששילמו לה משהו לדעתי לטובתך וגם לטובת הילד כדאי שיהיה רשום האבא במיקרא שהאב רשום את מקבלת פסיקה של מזונות ואז את מקבלת גם מזונות ותוספת הבטחת הכנסה מהביטוח לאומי עוד 1100 ש"ח שביחד יצא לך 2600 ש"ח וזה לא רק זה במקרה שלי בית המשפט פסק גם שהאב צריך להיתחלק איתי בחצי מההוצאות הרפואיות בעתיד חצי בגנים מעונים בתי ספר חוגים כל זה זה גם הרבה כסך שקשה להתמודד איתו לבד ובזה המדינה לא עוזרת בנוסך הוא צריך להישתתף איתך בשכר הדירה ובהוצאות הראשוניות מיטה עגלה וכו..... אז תחשבי טוב מה את מעדיפה לדעתי אם אתם ביחסים טובים אז תחסכי לך את הכסף של התביעה ותציאי לו להגיע להסכם אצל עורך דין של הזכויות והחובות שלו ואז העורך דין שולח את ההסכם לבית משפט וזה יעלה הרבה פחות בכול מיקרא שופט לא ישפוא במקרה עד שלא תלדי אז תחכי אם זה עד לקראת הלידה ואז תעשי את הצעד אבל תדברי איתו קודם אולי תוכלו לעשות את זה בדרכי נועם. מקווה שעזרתי במשהו אם תצתרכי עוד משהו או סתם לדבר אשמח לעזור לך

odelyav1

New member
תחשבי גם

שאחרי שתלדי לא תוכלי לעבוד תקופה מסויימת אז תצתרכי כסף ןה 1000 ש"ח של ביטוח לאומי בלבד לא יספיק לך..

odelyav1

New member
דרך אגב

משבוע 13 אם את לא עובדת את זכאית לקבל הבטחת הכנה מביטוח לאומי אז כדאי שתיגשי לשם ותמלאי את הטפסים

galita71

New member
עוד שאלות

תודה על התגובה המהירה, אני אמשיך ואשאל. 1000 ש"ח מביטוח לאומי לתמיד? כל חודש תמיד או רק לכמה חודשים? ברור שעד שאגור עם מישהו או אתחתן.... אבל, הם לא יפסיקו לשלם לי כשהוא יתחיל? חשבתי שהם משלמים קצת יותר ומפסיקים ברגע שהאבא מתחיל לשלם מזונות. טעיתי?

odelyav1

New member
אז ככה

לי הם נתנו 1000 ש"ח + - עד חודש אחרי הלידה ואז הגשתי להם את המסמכים שהם דרשו מימני כגון תעודת לידה הסכם המזונות ואישור בית המשפט להסכם הזה ואז אחרי חודש שהם "יושבים וחושבים" ממש . הם המשיכו לי את הכסף לתקופה של עוד שנתיים אחרי זה אני עוד לא יודעת אבל עד אז אני מקווה לעבוד בכוחות עצמי וכן טעית הם נותנים לך רק 1000 ש"ח אולי קצת יותר לא הרבה ואחרי שיש לך פסיקה למזונות הם מוסיפים קצת אז כפי שאת רואה עדיף לך שתהיה לך פסיקה למזונות אפילו שהוא יחעס שיתפוצף ידע ל... שידע לשלם. ואל תפחדי מימנו ולא מאף אחד בהצלחה מתוקה ושוב תרגישי חופשיה לכתוב לי ולשאול ..

למעלה