בהקשר להיי טק

ננסנס

New member
בהקשר להיי טק

אחרי השירשור הארוך של אנשי ההיטק בתפוצות (ואני איני כזה אלא אחד שנותן להם כסף לבזבז...) ראיתי הערב כתבה ב Sixty Minutes על מכון הטכנולוגיה ההודי (ITT) המייצר כל שנה 4000 מהנדסים אשר מוצאים את מקומם די מהר בכל רחבי עולם הייטק ורק לא בהודו... האבסורד הוא ש 80% מעלות הלימודים מסובסד ע"י המדינה... כך שניתן למצוא מנהלי הייטק הודים בכירים בכל חברת הייטק מובילה בעולם, אך כמעט ולא ניתן למצוא אף חברת הייטק הודית מובילה. ושאלתי לכלכם ולאנשי הייטק בפרט, האם במצב הנוכחי של ישראל, יש סיכוי שגם אצלנו זה עלול לקרות? או שזה כבר קורה?

גם לנו יש את הIIT שלנו

ההלצה הידועה היא שבוגרי הקמפוסים של הIIT מקבלים בטקס הסיום, יחד עם הדיפלומה, גם כרטיס טיסה לכיוון אחד לארה"ב. גם לנו יש את הIIT שלנו, הלא הוא ה-ISRAEL INSTITUTE OF TECHNOLOGY, הוא הטכניון. ואגב, לפני מספר שבועות כתבת השער בBUSINESS WEEK דיברה בדיוק על תהליך הפוך. יותר ויותר חברות מעבירות פרויקטים יותר ויותר מתוחכמים למדינות העולם השלישי. פעם זה היה טקסטיל, אבל היום זה כבר מתחיל לטפס לגבי עבודות של צוארון לבן. עלות מהנדס הודי - והם מצוינים - כחמישית מעלות מהנדס אמריקאי. מי בדיוק יעבוד בסוף בארה"ב? לא ברור.

stardustit

New member
המגמה הזו

(העברת פרוייקטים למדינות העולם השלישי) היא עתיקת ימים, כבר לפני לפחות 5 שנים התחילו בכך. למרות השם הטוב של המהנדסים ההודים, מדובר בעיקר בפרוייקטים ברמת תיחכום פשוטה. גם רבים מה- call center מתפקדים ממדינות כגון הודו.

az ma

New member
5 שנים זה כבר "עתיקת ימים" ../images/Emo2.gif

וואי, אז אני כבר מתושלח...

stardustit

New member
אל תכנס למרה שחורה בגללי

אני פשוט לא בוררת את מילותי בקפידה...

az ma

New member
יאנו, לא ממש להתיחס לדברייך../images/Emo35.gif../images/Emo9.gif

stardustit

New member
הכנסתי את עצמי למלכוד 22

אם דבריי נראים לך מועילים ו/או נעימים, תתייחס. אם דבריי נראים לך קנטרנים או פוגעים, דע שלא שקלתי מילים.

זו בדיוק היתה הנקודה בכתבה

זה התחיל בתעשיה (טקסטיל), אח"כ עבר לקול-סנטרס, וזה ממשיך לזחול כלפי מעלה, למקצועות כמו אנליסטים, ארכיטקטים, יועצים, וכד'. בואו נחשוב על זה. מה מונע, למשל, מH&R BLOCK להעסיק רואי חשבון הודים שעברו הכשרה מתאימה להכין את הדוחות השנתיים של אזרחים אמריקאים?

roy269

New member
וזה בדיוק מה שהם עושים

בעונה הבוערת - בימים אלו הם שוכרים משרדים, מכניסים אליהמ עובדים שעברו הכשרה מינימלית כמו קרוא וכתוב ואפשרות לסמן x במקום הנכון והם ממלאים את הדוחות עבור השאר שלא יודעים קרוא וכתוב כאשר הם נתקלים בבעיה קצת יותר מורכבת מסימון x במקום המתאים הם פונים למשרד אזורי עם כאלה שיודעים גם את לוח הכפל

az ma

New member
לדעתי אתה מתאר "חצי אמת"

החצי שהחסרת הוא העובדה שהרבה מהStartups שמוקמים ע"י אותם הודים בארה"ב יוצרים מאות אלפי גו'בים בהודו... מצב דומה, במידה מסויימת, קיים לגבי הרבה מהנדסים ומדענים ישראליים. אני זוכר ראיון עם מי שהיה מנהל כ"א בתדיראן לפני כ10-15 שנה. הוא ראיין עשרות מהנדסים ומנהלים בכירים בסיליקון Ally בנסיון "להחזיר כמה מהם הביתה". במסגרת אותו ראיון הוא אמר שלוא הצליח להחזיר לישראל "רק" את המהנדסים ואת המנהלים הבכירים "הוא היה סוגר/משתק את הסיליקון וואלי". גם הלימודים באוניברסיטאות/טכניון בארץ מסובסדים ע"י המדינה, ומה מונע מבוגר כזה לעבור, מייד עם סיום לימודיו, לחו"ל?

ננסנס

New member
לא הבנתי...

האם המצב הוא שמאות המהנדסים הישראלים בארה"ב יוצרים עבודות לאלפי עובדים בישראל? או האם הטכניון ודומיו מייצרים מאות מהנדסים עברו תעשיית ההייטק בעולם? או שניהם? בשנתיים האחרונות אני רק שומע על פיטורים, פשיטות רגל והעברת חברות לחול. בנוסף, מידי שבוע אני מקבל פניות של חברים מהענף בארץ לעזרה במציאת עבודה בארה"ב. מנגד, ההייטק ממשיך להיות ענף הייצוא המוביל של ישראל ועל אף המשבר העולמי, ממשיך לגדול (במונחים ראליים) מידי שנה. ההייטק בישראל, לאן?

בואו נשאל את ביבי

אולי עד שאני אחזור ארצה בעוד כשנה, מצב ההיי טק בישראל ישתפר ויחזור לימי הזהב, או לפחות הכסף, שלו.

ננסנס

New member
האם זה תלוי רק בה?

ולא שאני רוצה לסנגר עליו... אבל זה תלוי במספר גורמים נוספים ובינהם גם מנהלי ובעלי חברות הייטק עצמם. וקחי כדוגמא את מקרה אמדוקס שלאט לאט מוציאה את כל פעילויותיה מחוץ לישראל.

הלוואי

כי אני דווקא חושבת שלו זה היה תלוי רק בו, אולי הוא היה מצליח להוציא את ישראל מהבוץ. דווקא בקטע הכלכלי לדעתי יש לו המון מה לתרום, חבל שהתפקיד של שר אוצר הוא תפקיד שאי אפשר להצליח בו.

Ayelet CA

New member
החברות יוצאות החוצה בגלל המיסים

הגאות שהיתה בהייטק היתה חלק מהגאות העולמית וזו תופעה שכנראה לא תחזור על עצמה. מדינת ישראל המשופעת כידוע במשאבי טבע (כגון נפט), דואגת לבריחת מוחות מסיבית החוצה. המיסוי הוא מטורף ובהחלט לא מעודד הישארות של אנשי הייטק או הקמת חברות בישראל, וזאת במקום לנצל את אחד המשאבים היותר טובים שיש ("הראש היהודי ממציא לנו פטנטים").

az ma

New member
אכן "שניהם"...

המיתון העולמי ובעיות הביטחון במיוחד (בישראל), הביאו להפחתה ניכרת בהשקעות הון סיכון בארץ. מקווה/מצפה שתוך שנה נתחיל לראות שיפור משמעותי...

למעלה