בהצלחה לפורום החדש! מי יתן שרק

GuyDuer123

New member
בהצלחה לפורום החדש! מי יתן שרק

נרוויח ולא נפסיד משני פורומים, זה לצד זה... עוד עניין, ד"א - הגעתי בשמחה לאחר ששמעתי, כי מלחמת התרגומים הנה והתחדשה לה, אך הנה משהגעתי, וקראתי את ההודעות, לא יודע... נראה לי שההתלהבות שכחה, ולי הטיעונים נראים חבוטים וישנים... האם זה רק אני חברים, או שמא באמת הצטננו?

פרמיר

New member
זה אומר דבר אחד.

הגענו למסקנה שאי אפשר לכפות את דעך על אחר, ואף טיעון נגד לוטם לא יהפוך את אייתלאדאר ללבניתי מסור כמו שאף טיעון נגדי לא יהפוך את יובל ווליס ללוטמיסט נלהב...

אלרוהיר

New member
אבל זו מעולם לא הייתה הכוונה...

הכוונה היא לשכנע את הרוב הדומם. אני לא צריך לשכנע את אייתלאדאר, אני צריך לשכנע את הרבים שקוראים היום את הספר בתירגום לוטם ונחשפים לפרק שלם של דלגיטימציה למהדורה הישנה. אלה שלא מכירים את תירגום לבנית המקורי ויש סיכוי סביר שגם לא יכירו כי המהדורה נעלמה לבלי שוב.

Y. Welis

New member
אני חושב שהתשובות כבר התקצרו מרוב

שימוש... הן נכתבות כמעט בראשי תיבות... חלק מהלהט בעבר אני מניח נבע מהצורך למצוא מלים לבטא את התחושות החזקות, בעוד שהיום הדברים מוגדרים יותר וברורים. אתה אגב בחופשה ארוכה? יש אייציק?..

שלום גיא!

לא נראה לי שנפסיד מקיום שני פורומים, הקצב בפורום הישן אמנם הואט מעט כש"כולם" עברו לפה לראות על מה המהומה ואיך זה נראה, אבל כרגע נראה לי ששני הפורומים חיים יפה מאד זה לצד זה. אני, בכל אופן, מרוצה. אשר למלחמת התרגומים, היא כמעט והתחדשה - אבל נראה לי, לשמחתי הרבה, שכעת היא הפכה באמת ל"פולמוס התרגומים" ופחות למלחמה. ההתלהבות לא שככה (וגם לא שכחה, אגב, אבל זה משהו אחר) - היא פשוט מוצאת לה ביטוי בצורה קצת יותר מרוסנת ותרבותית. וזה משמח. לו הייתי בא ומוצא כאן פורום שכל הודעה שנייה היא "ירידה" ילדותית או מתלהמת על תרגום זה או אחר, לא הייתי נשאר כאן. אה, ואם לארו מגיעה תודה כלשהיא על כך בזכות ניהול נבון (ארו, האם נאלצת למחוק, לתקן או להעיר משהו עד עתה? נראה לי שלא, אבל אני לא רואה מאחורי הקלעים) אז תודה רבה, ארו. ואם זה לכלל המשתתפים אז באמת המון תודה לכל מי שטורח לשמור על הדיון הזה ענייני. ובכלל, כפי שאתה רואה, יש המון במה לדון חוץ מאשר בתרגומים.
(אם כי יש לי עוד הרבה מה לאמר בנושא, שאולי אומר בקרוב - לא בפתיל זה כמובן).

ארו

New member
../images/Emo106.gif לשמחתי

יש כאן פורום איכותי. האנשים כאן נהגו בצורה ממש מכובדת. אחד או שניים היו זקוקים ל"טפיחה קלה" כדי להזכיר להם שכולנו בעצם בעד טולקין, ולא משנה איך. אבל אני ממש מרוצה מהפורום הזה. אנשים נהדרים. ארו - האחד שמחייך.

Lambengolmo

New member
גם חששותי שלי התבדו

חששתי שיהיה כאן פורום "ליגולסוווש שולת!!!!1" או "תולכין זה אכלה ספר!!!!!!11"...

Lambengolmo

New member
בין השאר

חשבתי שהודעות כאלו תהינה בכמות הרבה יותר גדולה.

למעלה