אז איך היה להציג את הפורום ?
מעניין, זה אנדרסטייטמנט. היה לי מחשב נייד (שלי) וברקו וחיבור לרשת, והכי חשוב - היתה לי אפרת@הבית שהצטרפה אלי ולקחה חלק פעיל עד פעיל מאוד במצגת כמו גם בויכוחים עקרוניים בנושאי פמיניזם (ותודנה שהיא יודעת לעשות את זה....
). ולמה מעניין זה אנדרסטייטמנט ? כי במועצת הנשים ברעננה מצאנו מגוון עמדות שאינו מבייש שום פורום. נכון שבאופן טבעי היה ייצוג גורף לפמיניסטיות, אבל למעט שתיים רדיקליות בתפיסתן - גם זה היה מגוון כראוי. התנהל דיון למשל ביוזמת אחת הנשים על ה"גועל נפש" שבזה שנשים בהריון הולכות עם הבטן בחוץ ואיך הן מתפלאות אחר כך שיש עליהן פרסומות מיניות....ושזו צביעות לצאת נגד הפרסומות כשהולכות עם הבטן בחוץ. נו נו נו, אתן יכולות לתאר לעצמכן את השיחה
ראשית דגדגה לי מיידית הפרובוקציה והודתי קבל עם ואולם שגם אני עד לפני חצי שנה הייתי מהמגעילות האלה (מה שנכון נכון) ואני לא רואה בזה הזמנה לאביוז של נשים בפרסומות. היה מתח לכל אורך המצגת מול אותה אשה, שקמה ופרשה לפני סיומה (לטעמי די בהתנשאות). היו שם כמה נשים מרשימות - ואני מודה מקרב לב לעדית דיאמונד, יו"ר מועצת הנשים העירונית - על האפשרות להציג בפניהן, לשוחח עמן, לצחצח דיעות ועמדות מולן ולראות שוב כמה אני מעריכה נשים.... אני לא אזכיר שמות כי אני לא ממש זוכרת שמות - אבל אני מקווה לראות אותן כאן בפורום ולהמשיך את הדיונים והחלפת הדיעות שהתחילו אמש. אזכיר רק את רחל מאוסטרובסקי שסיברה את אזני בכך שיש תקווה - יש נשים בספרי ההסטוריה החדשים לתלמידי ותלמידות תיכון ואשמח אם היא תספר על זה כאן יותר. ואת דבורה - נציגת אמונה שמארגנת קבוצות לימוד לנשים חילוניות ודתיות ואשמח גם להארותיה כאן בנוגע לנשים ביהדות. היא הרשימה אותי כמי שיודעת יותר מ"מקור המידע" הנוכחי שלנו
זהו בינתיים. חשוב לי לסקר את זה כי שוחחנו בזמנו על מצגות והרצאות בנושא ע"י נשות הפורום. אז עברנו את הראשונה בשלום. אפרת טענה שלא התכוננתי מספיק - היא צודקת, היה יום מוטרף לפני. רק שאני חיה את הנושא (למזלי ולשמחת השומעות
) כ"כ חזק - שהיה מעניין - לי ולהן. חנה