בהצלחה לחנה

• פותח הנושא r.v
  • פורסם בתאריך

r.v

New member
בהצלחה לחנה

שתציג היום את הפרו"ם0 בפני מועצת אנשים העירונית של רעננה.

../images/Emo51.gif

שכחתי לספר לכן (מרוב לחצי היומיום - ילד חולה וכאלה) - הערב, עם מחשב נייד, חיבור לאינטרנט וברקו - אני מציגה למועצת הנשים ברעננה את פורום פמיניזם. אם זה יצליח ויביא לחיבורים ענייניים - אולי נוכל לעשות דבר כזה במועצות ערים נוספות, שלכן ושל ערי / יישובי מגוריכן ? אדווח בלילה.

אז איך היה להציג את הפורום ?

מעניין, זה אנדרסטייטמנט. היה לי מחשב נייד (שלי) וברקו וחיבור לרשת, והכי חשוב - היתה לי אפרת@הבית שהצטרפה אלי ולקחה חלק פעיל עד פעיל מאוד במצגת כמו גם בויכוחים עקרוניים בנושאי פמיניזם (ותודנה שהיא יודעת לעשות את זה....
). ולמה מעניין זה אנדרסטייטמנט ? כי במועצת הנשים ברעננה מצאנו מגוון עמדות שאינו מבייש שום פורום. נכון שבאופן טבעי היה ייצוג גורף לפמיניסטיות, אבל למעט שתיים רדיקליות בתפיסתן - גם זה היה מגוון כראוי. התנהל דיון למשל ביוזמת אחת הנשים על ה"גועל נפש" שבזה שנשים בהריון הולכות עם הבטן בחוץ ואיך הן מתפלאות אחר כך שיש עליהן פרסומות מיניות....ושזו צביעות לצאת נגד הפרסומות כשהולכות עם הבטן בחוץ. נו נו נו, אתן יכולות לתאר לעצמכן את השיחה
ראשית דגדגה לי מיידית הפרובוקציה והודתי קבל עם ואולם שגם אני עד לפני חצי שנה הייתי מהמגעילות האלה (מה שנכון נכון) ואני לא רואה בזה הזמנה לאביוז של נשים בפרסומות. היה מתח לכל אורך המצגת מול אותה אשה, שקמה ופרשה לפני סיומה (לטעמי די בהתנשאות). היו שם כמה נשים מרשימות - ואני מודה מקרב לב לעדית דיאמונד, יו"ר מועצת הנשים העירונית - על האפשרות להציג בפניהן, לשוחח עמן, לצחצח דיעות ועמדות מולן ולראות שוב כמה אני מעריכה נשים.... אני לא אזכיר שמות כי אני לא ממש זוכרת שמות - אבל אני מקווה לראות אותן כאן בפורום ולהמשיך את הדיונים והחלפת הדיעות שהתחילו אמש. אזכיר רק את רחל מאוסטרובסקי שסיברה את אזני בכך שיש תקווה - יש נשים בספרי ההסטוריה החדשים לתלמידי ותלמידות תיכון ואשמח אם היא תספר על זה כאן יותר. ואת דבורה - נציגת אמונה שמארגנת קבוצות לימוד לנשים חילוניות ודתיות ואשמח גם להארותיה כאן בנוגע לנשים ביהדות. היא הרשימה אותי כמי שיודעת יותר מ"מקור המידע" הנוכחי שלנו
זהו בינתיים. חשוב לי לסקר את זה כי שוחחנו בזמנו על מצגות והרצאות בנושא ע"י נשות הפורום. אז עברנו את הראשונה בשלום. אפרת טענה שלא התכוננתי מספיק - היא צודקת, היה יום מוטרף לפני. רק שאני חיה את הנושא (למזלי ולשמחת השומעות
) כ"כ חזק - שהיה מעניין - לי ולהן. חנה

r.v

New member
חנה אני חושבת

שפספסת את המקום שממנו נוצר המתח. היות ומרבית המסרים שלך בערב הזה מדברים אלי, (חוץ מנושא ההתנדבות שאני רוצה לבדוק)אני יכולה להגיד לך שביחסלאותה אישה פ-שוט היה קושי בתקשורת הדו צדדית. היות ואת צריכה במקומות כאלה לפתוח ערוצי מודעות, ולא לשכנע את המשוכנעות,כדאי שנדבר על הדרך...

על נושא ההתנדבות

כפי שציינה רחל - גם במשרד החינוך שונתה ההגדרה מהתנדבות ל"מחוייבות אישית" - ולא בכדי. התנדבות היא הפינה שאליה דוחקים נשים ושמסייעת בפמיניזציה של תחומים - גורם מרכזי בהפרשי שכר וגמול במשק לרעת נשים. התנדבות יש לה גם קונוטציה שהוזל ערכה משמעותית בדיוק כי היא אופיינית לנשים בכל תחום ולא נדרשת הרבה תעוזה מגופים זכרניים כדי לדרוש - אפילו ללא נימוקי בקשה נימוסיים - מנשים להכנס למשבצת (גם כשגבר במקביל עושה את מעשיו שלא בהתנדבות). התנדבות היא גם מילה נרדפת לחובבנות וגם היא - בשל ריבוי נשים מתנדבות - נדבקת לנשים כמו מסטיק. אני נגד השימוש במילה הזו. אני לא מתנדבת לכלום. אני מקצה מזמני (=הון) לטובת מטרות שראויות בעיני להשקעה.

.inbal

New member
ועוד בעניין התנדבות שמעתי אתמול

בבוקר את נציגת ועדה לקידום מעמד האישה (לא זוכרת מאיפה, אולי חדרה?) מספרת שחברות הועד אירגנו התנדבות של נשים למען נפגעים בפיגועים. עם כל הכבוד לפעילות החשובה, בשביל זה הן שם?

.inbal

New member
ועד שמטרתו לקדם את מעמד האישה

לא נראה לי שצריך להתעסק באירגון פעילויות התנדבותיות של נשים, גם אם הפעילות עצמה חשובה. זה חמור במיוחד לאור העובדה שזו היתה פעילותן לכבוד יום האישה. זה שוב דוחק אותנו לנישה של המתנדבות הסיעודיות.

אורין - הצגתי את המילה זכרנות

תוך מתן קרדיט מלא ליוצרת. רובן רשמו וחייכו בהנאה כמוצאות שלל רב
אחלה מילה.

aaa123

Member
המילה תוקנה לזכרתנות,ואני חושב

שזכרתנות היא מלה יותר מוצלחת כי אין לה את המשמעות החיובית שנגזרת מהמלה זכרון.

זכרתנות זה לא זכרנות

וזכרנות זו המילה לדעתי שאורין הציעה וכולנו קבלנו באהבה....אגב - אתמול כשהעלתי את זה בערב ובכל פורום כשמזכירה את המילה - היא נקלטה / נקלטת מייד ע"י הנוכחות והנוכחים. לדעתי, למרות הסתייגותך - דוקא הקשר לזכרון הופך אותה לעמוקה וטובה יותר. וקליטה יותר. זכרתנות מזכיר לי כרסתנות.

aaa123

Member
אורין כבר השתמשה לא פעם אחת

במילה זכרתן או זכרתנות את יכולה לעשות חיפוש על המלה זכרתן או זכרתנות ,ותקבלי לא מעט הודעות של אורין קיי. אני מצרף קישור לאחת ההודעות. זכירת דברים היא תכונה חיובית,ואני לא אוהב שמלה שאמורה לאפיין התנהגות שלילית מקושרת אסוציאטיבית למילים חיוביות. המלה זכרתנות מעוררת אסוציאציות של מילים אחרות שליליות,ולכן נראית לי מתאימה יותר לתיאור התנהגות שלילית.

למעלה