בהנחה ששיבק נשאר

סלים וארזה

New member
מנהל
בהנחה ששיבק נשאר הרי לא יחליפו אותו לפני המשחק הבא
מה צריך לעשות בנבחרת כדי לצאת מהברוך אליו נקלעה, או לפחות לא להיראות כמו חבורה של נפלים כפי שקרה ברבע הרביעי ובהארכה אתמול?
האם צריך לשנות את הסגל? לשנות רוטציה? או שאולי זה מה שיש לנו ופשוט רמת הנבחרת אינה מספקת, ובכדורסל כמו בכדורגל על הנייר המצב נראה טוב יותר מאשר במציאות?

Puskas

New member
לשנות רוטציה לשחק סמול בול עם שני מובילי כדור (אוחיון והלפרין), לפתוח עם קלעי נוסף (לימונד) ועם כספי ואליהו כגבוהים לצורך העניין.
למה? כי אין טעם לשחק עם טיוס, קוז'י או כדיר מאחר והם גם ככה לא פונקציה מול הגבוהים שמולם והם לא תורמים התקפית כלום.
אז אם כבר מקריבים בהגנה משהו בכל הנוגע לעמדות הפנים, אז לפחות בואו נשחק הרכב התקפי איכותי עם 4 קלעים ורכז קלאסי שיודע לחדור טוב.
אני אומר שצריך לשחק על החוזקות של הנבחרת ולא להתעקש על משחק בשני גבוהים כשאין לנו אפילו אחד ראוי.
השחקן השישי צריך להיות פניני שימשיך את הקו של הקלעים והוא יעלה כשכספי, הלפרין או לימונד יצטרכו לנוח,
השחקן השביעי יהיה מקל והוא יעלה כשאוחיון צריך לנוח או במידה ושניים מהשלושה (הלפרין/לימונד/כספי) צריכים לשבת בצד (עבירות או משהו אחר),
השחקן השמיני צריך להיות טיוס והוא יעלה רק כשאליהו צריך לנוח וזאת מאחר והוא הגבוה היחיד שמסוגל תאורטית לשים כדור בסל (מבין המחליפים כמובן),
כל שאר הסגל יהיו רק למקרה חירום ולסופי רבע כשלא רוצים לסכן עבירות על השחקנים המובילים ולא אמורים לשחק יותר מ-3-4 דקות פר שחקן בכל ערב.

לרסן את כספי להעיף לספסל כל מי שלא נותן כתף בהגנה ובריבאונד , לשלוט בהחלטות התרגילים.
במילים פשוטות לעת עתה להחליט הכל בעצמו עבור הרכז.

לא יזיק לתת לקטש לנהל את פסקי הזמן, אינטואיציות זה ממילא הנקודה שבה קטש מאד מוצלח
שלא לדבר על החלטות והמצאות של תרגילים.

אם צריך כשלא הולך לנסות את כל מי שיושב על הספסל,

להתפטר.

1krembo1

New member
לנסות שינוי שיטה כמו שפושקאש אמר,
לנסות לשחק עם אליהו וכספי כגבוהים, ולראות אם ישראל מצליחה לגרור למשחק ריצה...
לתת צ'אנס למקל לנהל את המשחק למשך יותר מ-3 דקות....
ולהפסיק לתת קרדיט לפניני שהיה זוועה בשני המשחקים הראשונים.

כשהמשחק קצת תקוע,
יכול להיות כדאי לנסות שלישייה של נעימי-הלפרין-יבזורי...3 קלעים מעולים...עם טיוס בפנים יחד עם כספי/אליהו

יש לי בעיה עם ההצעה הזו הבעיה של הנבחרת היא הגנתית בעיקר , הנבחרת לא משיגה סטופים ,לא משחקת הגנה אפקטיבית , ואני לא קורא לריצה היסטרית משחקן שהכדור אצלו לשחקן שהוא מסר לו הגנה אפקטיבית.

אני לא חושב שצריך להיצמד לשחקן כזה או אחר , כי אף אחד בנבחרת הזו לא מראה יכולת ביצוע כל כך מרשימה בעקביותה בצורה שמשתלבת במשחק הקבוצתי , צריך לתת דבר ראשון צ'אנס לשחקנים היותר מוכשרים אבל אם הם לא הגיעו למשחק או שהאגו העלה במשקל לא צריך להפסיד איתם בכוח .
נעימי יכול ומוכן לנצח משחקים , וזה יותר ממה שאני כרגע יכול להגיד על הלפרין גם אם להלפרין יש בזרת יותר ממנו , זה לא שווה אם הלפרין ממשיך להתחבא , נכון שעם נעימי באופן קבוע לא נגיע רחוק ועם הלפרין עוד אפשר , אבל כשהוא לא מגיע למשחק נתון , נעימי , יבזורי , מקל , ואחרים צריכים לקבל את הצ'אנס.

וצריך למצוא דרך להביא את ג'ייק כהן לעשות עליה, טיוס זה לא זה.

סלים וארזה

New member
מנהל
עזוב מהלך אחד הבעיה שחוזרת על עצמה היא מחצית שניה רעה והנבחרת היריבה מתחילה לקלוע מהשלוש... ומפסידים

עמיקם10

New member
לא זוכר שמישהו קלע 9 שלשות במחצית שניה כבר פעמיים קבוצות חוזרות נגד ישראל עם תשע שלשות- אחרי 2 מ-11 וגם ישראל המתעייפת מפסידה...אוחיון אליהו כספי וטיוס- הם באנקרים. זו בעיה של המאמן- לשלב גם את האחרים. נעימי-כדיר-ופניני- צריכים להוות חמישה שניה-עם קוז'יקרו. וישנו גם לימונד. יותר מדי מוטל על שלשת הראשונים. כל קבוצה שתיקלע תשע שלשות במחצית השניה בסוף תנצח. ביחוד עם ההוראה היא לא לעשות פאול במצב שאתה המוביל בשלש. [שיבק- אומר שהוא הורה לא לעשות פאול-וברור שהפעם זו היתה טעות...לדעתי תמיד זו טעות.]

למעלה