בהמשך לשרשור הקודם

Tinkerbell55

New member
בהמשך לשרשור הקודם

שבו רשמתי שהפנטזיה הבדסמית שלי היא תליה בחבלים באוויר(למעשה בהמשך ל2 השרשורים הקודמים כי כאן מוצגת דקוטה ג'ונסון ששיחקה את אנסטסיה הבתולית וכאן נראית הרבה יותר נועזת וסקסית לדעתי)
קודם כל שאלה: איך זה נקרא בשפה הבדסמית: שיבארי או סספנשן? כי בחיפוש בגוגל מקבלת תמונות של בודי סספנשן ולא תליה באוויר עם חבלים.
שנית, תמיד אני רואה את התוצאה. גם כשהייתי בדאנג'ן ראיתי את התוצאה וגם בתמונות בנושא.
הייתי רוצה לדעת איך עושים את זה מהתחלה עד הסוף. סרטון, הסברים או תמונות להמחשה.
גם חוויות מאנשים שעשו או עשו להם את זה אשמח לקרוא.
תודה ובוקר טוב פורום

Onemoment

New member
יש מלא קושרים

לא חסר אנשים שמתעסקים בשיבארי (אומנות הקשירה) בארץ. אם אף פעם לא ניסית להיקשר קודם תנסי קשירה על הריצפה. לא כולם זורמים עם זה.
המקום טוב להתחיל זה גם פירים - מפגשי קשירה (קיימים בירושלים ותל אביב)
תליות (סספנשן) זה דבר הרבה יותר מסוכן, מכאיב, מאשיר סמנים(זמניים). אם את מוכנה לקבל את זה תחפשי קושר/ת עם נסיון שמבין אותך, שתוכלי לסמוך עליו, שיודע על כל הסיכונים ויסביר לך על כל הבעיות אפשריות כמו כללי בטיחות ופציעות בעצבים.
אני בטוחה שאחרי הודעה הזאת יכתבו לך כמה קושרים שלא חסרים פה. תנסי לדבר ולהיפגש עם כמה אנשים מהתחום, אל תקפצי ישר לתליות.
קשה להסביר איך לבחור קושר. לי יש כמה שאלות בסיסיות שאני שואלת אצל בן אדם שמציג את עצמך כקושר.

A לוןA

New member
איזה שאלות למשל?

מה חשוב לשאול?
ושאלה נוספת-
את נקשרת לשם הקשירה עצמה? או שזה חלק מאיזשהו קשר יותר עמוק?

Tinkerbell55

New member
תודה על תשובתך

פירים? לא שמעתי על זה.
את מתכוונת קשורימות שמתפרסם כאן מידי פעם?
את ניסית כזו תליה?
אלו שאלות את שואלת?

Onemoment

New member
תשובות

אענה לכולם באותו שרשור.
אני אישית לא נקשרת בשביל סתם חוויה להיות באוויר ולא כל כך מבינה מה החוויה. בשביל כזה דבר יש יוגה באוויר או אקרובטיקה או קפיצות עם בנג'ו.
אני חושבת שכל מי שרוצה לקשור/להיקשר צריך לשאל את עצמו, למה אני רוצה את זה ובשביל מה. וזאת גם אחת מהשאלות שאני שואלת בדרך כלל.
אני חושבת שתליות וקשירות זה משהו מאוד בדסמי ומאוד מיני - כי יש שליטה, חוסר אונים, כאב, משיכה מינית, אקסביציוניזם מסוים, פטיש לחבלים, ליטופים ומגע.
אני מעדיפה באמת להיות בקשר עמוק עם מי שקושר או נקשר איתי. מכוון שזה לא תמיד קורה אני לפעמים גם קושרת/נקשרת בלי מגע מיני במפגשים.
Peer - פיר - זה מפגש קשירות, בדרך כלל חצי לימודי, כשאמרתי פיר ירושלמי התכוונתי למפגש קושרימאותו.
לTS - אם יש לך שולט/בן זוג עדיף קודם כל לשאל מה דעתו לגבי שתקשרי עם אנשים אחרים, האם הוא יהיה מוכן ללכת איתך לכל מיני מפגשים וללמוד איתך ולהגיע לתליות איתך, בקיצור צריך לקבוע גבולות די ברור.
השאלות שאני שואלת אצל קושר די פשוטות: במה הוא קושר, איזה סגנון הוא אוהב, אני מבקשת תמונות של עבודות שלו ואז יש לי אפשרות להבין מה הרמה שלו ומה הנסיון.
כמובן מאוד חשוב אישיות של בן אדם אבל זה לא שונה מהכרות רגילה לכל מטרה אחרת.

semenawa

New member
יש מלא קושרים

יש מלא קושרים שיתנדבו לקשור, לתלות, ואפילו ללמד לעזור ולהשגיח.
ובכל זאת, ואם אלון לא ימחוק את ההודעה הזאת הנה כמה מקורות שכדאי שתתחילי בהם:
הסכמה ואמון
Rope Incident Reports
Israeli rope incidents
ואחרי שתקראי שם אני ממליץ לך לבחור קושר לפי הקריטריונים הבאים:
הכרות אישית, קליק, קשר אישי, כימיה. אהבה משותפת לחבלים, הבנה הדדית, יכולת תקשורת אישית.
תבדקי שהוא לא מתלהב, לא מונע על ידי אגו, ושאיכפת לו ממך כבת אדם קודם כל.
אחרי זה תבדקי אם הוא יודע לקשור, ואחרי זה תשאלי כמה תקריות לא נעימות היו לו תוך כדי קשירה. אם לעולם לא החזיק חבל - לכו ללמוד בייחד. אם הוא "מנוסה" וטוען שהכל אצלו מושלם ולעולם לא היו אי נעימויות כלשהן - אני מציע לך לברוח.
לגבי תליות ספציפית אני מאוד ממליץ לך לחפש את האדם הכי מנוסה שאת מכירה בשביל תלייה ראשונה כדי שתקבלי חוויה טובה, אפילו שאין בניכם מערכת יחסים בדסמית וכאלו.

בהצלחה

Tinkerbell55

New member
תודה אבל

קודם כל, אין לי חשבון בפטלייף אז לא מצליחה לפתוח קישורים אם תוכל להעתיק ולשים לי כאן אודה לך מאוד.
עניין התליה באוויר זה יותר בקטע החוויתי. להתנסות.
ובאמת נראה לי קצת מפחיד לעשות את זה עם מישהו שלא סופר מקצועי בעניין.
גם לא חושבת שזה חייב להעשות במסגרת קשר בדסמי.
קשירות פשוטות וכאלה ברור שנעשות עם השולט שלי אבל תליה באוויר נראה לי משהו שקצת מוגזם לצפות מכל שולט לעשות חחח
זה משהו חוויתי יותר. פחות מיני. אלא אם כן באמת עושים את זה עם זה שיש לך איתו מערכת יחסים ואז כמובן שגם הוא צריך להתמקצע בנושא אחרי שהולכים יחד ולומדים את זה. כי ברור שזה לא דבר של מה בכך.

semenawa

New member
לגבי מפחיד

אז תפתחי חשבון פטלייף.
לגבי מפחיד - זה לא מפחיד אם יודעים לאן נכנסים וחווים את הדברים לאט לאט ובצורה הדרגתית. כמו שמפחיד לנהוג 150 בכביש 6 למי שלעולם לא נהג, לעומת נהג מנוסה.
אם יש לך שולט ויש בניכם קשר טוב - לכו בייחד ללמוד. זאת העיצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך.
&nbsp

semenawa

New member
אגב

אגב אני באופן אישי לא מתייחס ברצינות לכל הנשים שבאות רק בשביל החוויה.
תחשבי שיבוא אליך גבר רק בשביל לקבל ניסיון בליקוק רגליים או מכות בביצים, איך תתיחסי אליו? די בזלזול, תגידי לו שאת לא זונה ואם בא לו שילך למלכה בתשלום.
על אותו עיקרון כשבאה אלי בחורה רק בשביל "לקבל את החוויה" אני מסביר לה שאני לא ויברטור-חבל, ושולח אותה לחפש "תולה בתשלום". אגב יש בכל מיני מסיבות כמה אנשים שמסכימים לתלות כל מה שזז ואני ממליץ להמנע מתליות ספונטניות עם אנשים שאת לא מכירה בנסיבות שכאלו.
מבחינתי בכל הנושא הזה הכל מתחיל בהכרות, ידידות, עניין משותף, קריאה של חומרים חשובים, הסכמות, אמון, ורק משם אפשר להמשיך.
יאללה חפרתי.

Tinkerbell55

New member
יש משהו בדבריך

וגם בדבריה של וואן-מומנט מלמעלה
לא חשבתי על הפעולה ככזו אינטימית ואישית
כנראה שיש בזה משהו הרבה יותר עמוק מסתם הרגשה נהדרת של להיות תלויה באוויר כשכל גופך קשור

ולוואן-מומנט: ברור שזה היה צריך להיעשות בהסכמתו ובאישורו בלבד

נראה לי שאנסה פשוט לסחוב אותו איתי לסדנת קשירות הבאה
בתקווה שיסכים

semenawa

New member
סדנא, מפגש או הדגמה?

כדאי שתבררי אם זאת סדנא או שיעור או הדגמה או מה שזה לא יהיה. כולל אם יש שם אנשים שמייד יציעו לך להיתלות רק בשביל "התחושה" ותוך כדי זה יעברו לך חבלים בין הרגליים ויקרצו אחד לשני.
אם מישהו מלמד אתכם כדאי מאוד שתבררי מי זה, מה הוא יודע, כמה זמן הוא קושר, ותקחו את מה שהוא אומר בערבון מוגבל.
כבר שמעתי על "מורים גדולים" שקושרים חצי שנה, לעולם לא תלו, אבל יגידו לך משהו כמו "אין בעיה, הקשר הזה יחזיק כל תלייה ואין שום בעיה לתלות מהידיים, מקסימום יכאב קצת". מתוך אין ספור "מורים" מעטים יודעים על מה הם מדברים.
תשפטי ידע והבנה בחבלים לפי הוכחות בלבד, לא לפי עניין חברתי, צעקנות בפורומים, מעמד בקהילה, ושאר שטויות לא רלוונטיות. אגב קחי בחשבון שדווקא המנוסים יותר הם פחות מעורבים בקהילה, ובדרך כלל לא זקוקים לטפיחה על האגו מסוג "ללמד מתחילים" או "להוכיח שהם יכולים".
ואם נרשמת לאתרים שהצעתי לך תוכלי לקרוא על ההשלכות.

semenawa

New member
אין לי המון ידע, רק קצת ניסיון. אני בעצמי כל הזמן לומד

קראתי קצת.

קודם כל הכי טוב שתעשי את זה איתו.
דבר שני קשירה אם לומדים את הבסיסי טוב
מה מותר ומה אסור. הופכת לקלה מאוד. ואם תתנו לדמיון לפרוח תגיעו רחוק.

לא מסובך ללמוד. לא מסובך ליישם.

Onemoment

New member
תוספות לתשובה

כדי להגיע לתליות המיומנויות צריכות להיות קצת יותר מקשירות פשוטות. לא הייתי ממליצה לתלות לבן אדם שלא התאמן על הריצפה בקשירות מתקדמות לפחות שנה באופן קבוע. לא מחזיקים בן אדם קשור שעות, לכן מאוד חשובה הטכניקה והמהירות. מאוד חשוב לדעת לא רק לתלות אך גם לשחרר מהר ובהדרגה.
לפעמים אנשים לא מבינים למה קושרים עושים אותה קשירה מיליון פעמים ומתאמנים על אותו דבר. אבל בלי טכניקה שלא רוכשים ביום אחד אין סיכוי שבן אדם יוכל לתלות אותך באופן כייפי ונוח.

לא מסכים איך רגע..

הנה דוגמה לקשירה מאוד פשוטה.

מאוד אבל מאוד בטוחה. עם כמה אופציות לגוון את התלייה.
לימדתי אנשים בכמה דקות להכין אותה, ותלו לידי והיה מצויין.
תזכרי ברגע שאנחנו מנכסים לעצמינו משהו ומציגים אותו באור שמתאים לנו.. אנחנו מונעים עונג מאחר.
אישית מעדיף לקשור לאט..מאוד לאט. להתעמק להנות ממה שאני עושה.הדרך לא פחות חשובה מהתוצאה.
ולגביי שיחרור מהיר...זה יכול להיות מאוד בעייתי. מי שנלחץ ומסה לשחרר מהר במחיר של הטלת הנקשרת לרצפה.. עדיף לו שיימנע מלקשור.

semenawa

New member
עמדתי האישית

נראה דומה לרתמה של לטו אם כי אני לא מכיר אותה לעומק. מהמבנה שאני רואה נראה שזה די יקרע לבחורה את המותניים ועשוי למעוך את העצב הפמורלי במפסעה. אגב מה זה החבלים האלו, למה לא ג'וט? חבלים סינתטיים מועדים יותר לכוויות חיכוך.
לגבי לקשור מהר/לאט, אני חושב שלא צריכים למהר לשום מקום אבל קשירה לא צריכה להיעשות לאט מידי, אלא בקצב זרימה טבעי. ככלל המיומנת הגדולה יותר מתבטאת ב TK ושאר וריאציות של קראדה-TK לתלייה, ולא בהכנת רתמה.
בשחרור מהיר אין הכוונה לקשר לא בטיחותי, אלא ביכולת ומיומנות הקושר לשלוט בצורינאווה כך שיוכל להוריד את הנקשרת לרצפה תוך מספר שניות בסיטואציה פשוטה.

למעלה