בהמשך לשרשור המטלות...

Internet Mom

New member
דיון לשבת: מטלות בבית כבילוי יצירתי!

כן... אני לא צוחקת.
אספתי הרבה חומר השבוע על החשיבות של שיתוף הילדים במטלות בבית, אפילו ילדים פעוטים יחסית- כמובן בצורה מותאמת ועם הרבה הדרכה.
לי זה נשמע מאד מעניין וחשבתי להעלות את הנושא לדיון.
אני מודה שזו כנראה תגובה על חופשת חנוכה שבה אספתי כמו עבד את כל הבלגנים של כולם!

ואם כבר הנושא עולה לדיון- גם רעיונות למטלות מתאימות יתקבלו לברכה!

לדעתי,זה מאוד חשוב לשלב את הילדים

במטלות השונות,הם גם מאוד אוהבים את זה במיוחד בגיל הצעיר.
אני בגן מקפידה על זה שכולם אוספים ומסדרים אחריהם ותמיד נעזרת בילדים-הם מאוד אוהבים להיות "העוזרים" ורק מחכים לזה...
אצלי זה גם חלק ממי שיושב לידי במפגשים-כל פעם בוחרת ילדים אחרים והם העוזרים-אוספים ומחלקים אביזרים,אוספים מהילדים מוצצים לתוך סלסלה..

חשוב ביותר, וככל שהם יותר צעירים

רעיונות:
1) הם שמים את הכביסה בארון- לפי המדף שהם מגיעים, ואני אח"כ מסדרת במדפים הנכונים
2) הם מוצאים זוגות גרביים -אנחנו משחקים כמו "לוטו גרביים" פורסים חצי מכמות הגרביים, ומנסים בחצי הנותר להתאים ל"לוח הגרביים" שפרוס על הספה.
כשהם במצברוח משתולל, אני עושה את זה כתחרות.
3) כמובן הרגל של לאסוף כל משחק לפני שמוציאים חדש, או אם יש אוירה טובה והם באמת משחקים ולא משתוללים, בכל מקרה אוספים לפני שמתחילים שגרת ערב
4) הגדולה שלי (שהיא עדיין קטנה בעצם) מתחילה להביע נכונות לשטוף כלים- אז היא שוטפת את הצלחת שלה ושל אחיה כשהיא רוצה (אני לא לוחצת עליה היא צעירה מידי לכדי דרישה רשמית בנושא)
5) פירוק מדיח- הם ממינים את הסכ"ום למקום
6) כביסה- עוזרים במיון והכנת הבגדים למכונה
7) הם אחראים בלעדיים על סדר וארגון ונקיון פינת היצירה שלהם. החוק הוא שכל מה שאני מוצאת על הרצפה גזור/מרוח/כו אני זורקת לפחו בלי לשאול שאלות. אחרי פעמיים כאלה הם למדו שאוספים את הטושיפ/מכחולי/דבקיות/ ומחזירים למקום

והכי חשוב-
א- לגוון. כל פעם משהו ארחר, ולא ביום אחד את כל המטלוץת.
ב- זו הזדמנות שלנו לשוחח שיחת אם/בת/בן

Internet Mom

New member
רשימה מעולה

עוד הסתייגות חשובה שראיתי ברשת היא לשבח אותם המון, במיוחד פעוטות.
היא נתנה כלל אצבע: על כל הערה מתקנת- תני עשר מחמאות!

עקרונית כן, אבל בגבול

לא להגזים
יש בעייתיות עם תשבוחות יתר
כשאומרים "כל הכבוד" בעצם נותנים להתנהגות מעמד מיוחד- משהו חריג מיוחד מועצם שקורה כרגע.
בתור התחלה זה לא רק רצוי אלא נדרש וחשוב
אבל עם הזמן להדהות את זה, אחרת זה הופך להיות "חריג וראוי לפרס" זה לא המצב שאנחנו בד"כ רוצים להגיע אליו, אלא רוצים "לנרמל" את ההתנהגות וככזו היא לא אמורה לקבל שבחים בלי סוף כל פעם מחדש

אאוץ'. פשוט אאוץ'.

להגיד שאני מצליחה לאסוף איתה ביחד כל משחק לפני שמתחילים משחק אחר - אז לא. הייתי רוצה, אבל לפעמים גם אני מתעצלת.
ברור בעולם אידאלי היא היתה אוספת את מה שהיא מפרקת. בינתיים רוב הדברים אנחנו אוספים אחרי שהיא הולכת לישון.
בינתיים אני מסבירה לה למה זה חשוב, מבקשת שתעזור לי, היא מאבדת ענין די מהר אז אני מנסה שלא להפוך את זה למלחמה עם צרחות, כי באמת יש נושאים אחרים מבחינתי. היא כן אוהבת לטאטא ולנקות עם מגבונים, אז אני מנצלת את זה מדי פעם.
הסיבה היחידה שאני ממש מפוצצת כל משא ומתן איתה זה כשהיא משחקת בלפזר
(מי מכיר, הצבעה, בלי לצעוק), במיוחד אצל חברים

והסיבה שבעצם אני עונה לשרשור - זה המקרה שקרה ביום ראשון האחרון - היא היתה ביום חופש מהגן, ואני אמרתי לה שהיום עושים פרוייקט ומנקים ועוברים על כל הצעצועים שלה - והתחלנו להזיז ספות ושידות, להפוך את כל הקופסאות, לעבור על כל צעצוע במגבון ולסדר מחדש. מהבוקר עד אחר הצהריים.
אז קודם כל הגברת היתה מזועזעת מכמה בלאגן יש מאחורי השידה ומתחת לספה (בכוונה לא ניקיתי כמה ימים לפני, צריך לייצר הרתעה) ואפילו, תחזיקו חזק, התנצלה שבלגנה כל כך.
ודבר שני ישבה איתי במשך שעה וחצי ומיינה וניקתה חצי מהצעצועים שלה. באמת עשתה עבודה טובה. ואפילו הסכימה לזרוק דברים בפח, וחשבה איתי ביחד איזו קופסא תתאים לאיזה סוג צעצועים.
ודבר שלישי, ובלתי צפוי לגמרי - יומיים אחרי זה שיחקה בחדר עם חברה, ואחרי שזו הלכה הביתה רוני פתאום יוצאת מהחדר עם קופסא מסודרת של צעצועים ביד - תראי, אמא, אספתי הכל. ובאמת אספה הכל, בלי שביקשתי. יווווווו!!!!!!

Internet Mom

New member
שיואו! זה לגמרי סיפור מדהים!

מסוג האירועים ששווה לזכור ולנצור!

מצדיעה לך! (מבין ערימות כביסה)

בגיל קטן זה אכן יכול להיות חלק ממשחק, ורוב הילדים מאוד אוהבים להרגיש גדולים ולהשתתף. הבעיה הגדולה יותר מתחילה כשהם אכן גדולים, ונדרשים להשתתף לא כמשחק ולא כאילו, אלא פשוט כי צריך לעשות את זה...

לצערי, זה כל מה שיש לי לתרום לדיון... באתי מתוך תקווה שלמישהי יהיו כאן רעיונות אופרטיביים שאוכל לגנוב!

אין לי סבלנות למטלות לילדים

אני אוהבת שהמטלות מבוצעות כמו שאני אוהבת, ומה לעשות, הילדים לא יכולים לעשות את זה (הבת שלי בת כמעט 8, אבל אני מתיחסת גם לגילאים צעירים יותר).

אז היא עוזרת לי, לתלות כביסה - ואני "מתקנת" את מה שהיא עשתה, אז מה קיבלתי? ילדה שיודעת שמה שהיא עשתה לא מספיק טוב
בעיה. אז אני מעדיפה שלא תעזור.

אני לא מוכנה שבסלון ישארו צעצועים בלילה. אז היא לוקחת את כל הצעצועים שבילו במשך היום בסלון לחדר שלה, וחדר השינה צריך להיות מסודר ברמה סבירה לפני שהולכים לישון, וגם את זה היא עושה.

אני יודעת שאני לא כל כך חינוכית בתחום הזה, אבל קשה לי

אני חושבת

שלאוסף את כל הצעצועים בסלון ובחדר זה המון.
והאמת גם אני בקטע עם הכביסה מחזיקה את עצמי וחורקת שיניים ואז תולה מחדש...

Internet Mom

New member
טוב אז... במקרה! יש לי כמה רעיונות

סתם, לא במקרה. בחנוכה נורא התמרמרתי על התחושה שאני אוספת, סבלנית, נחמדה, מנקה והילדים ממש כבר לוקחים את זה כמובן מאליו... אז אספתי כל מיני סוגי מטלות ורעיונות.

רעיון שאהבתי במיוחד הוא קוביית מטלות- מדביקים מטלה על כל פאה והילד זורק- וכך הגורל אשם שהוא צריך לטאטא את המדרגות ולא אני.

לגבי מה שנירית כתבה- זה נכון אבל קצת מזכיר לי את מה שהרבה נשים כותבות על בני הזוג... בתור עצלנית מלידה אני מעדיפה שיעשו מטלה באופן גרוע במקומי במקום שאני אעשה אותה טוב! אבל ברצינות זה מאד נכון שצריך להתייחס למטלות האלה- בגילאים הקטנים- כמו אל משחק ולא כמו אל מישהו שמחליף אותך... כי תכ'לס העזרה היא לא באמת עזרה.

מצד שני, אם לא נחנך את הילדים מגיל קטן להשתתף איך נפיל את זה עליהם דווקא בגיל ההתבגרות?!

רעיון מקסים עם הקוביות

אבל איך מקפלים קובייה?

ניסיתי לקפל קובייה בעצמי פעם אחת לאיזו פעילות (פעילות שהייתי צריכה לעשות כדי להוכיח שאני גננת ששווה להכניס לגן... אני כבר שנה שנייה שם,אז נראה לי שזה עבד
) ולא הצלחתי לקפל קובייה כזו, בסוף הבעל עבד שעתיים על קיפול כזו קובייה.

מה הדרך הכי קלה לעשות את זה

Internet Mom

New member
היא פשוט הדפיסה ציורים של המטלות מהרשת

והדביקה על קוביית עץ.
ובאשר לקיפול קובייה... חאליק. אני בקושי מצליחה לקפל את הסדינים עם הגומי!

yafyafit

New member
א. רעיון מהמם עם הקוביות, נראה לי שאאמץ!

ב. בעבר שיתפתי את הילדים במטלות הבית במשחק האסימונים, על כל דבר שעשו בבית הם קיבלו אסימון (חרוז, משהו שאפשר לאסוף). אבל ממש על כל דבר, החל מלהרים את הבגדים מהרצפה לכביסה, ועד עזרה בסידור הבית.. על לוח מחיק רשמנו מה הם יכולים לקנות עם האסימונים שצברו, למשל שלושה אסימונים יעניקו חצי שעה משחק מחשב, חמישה עבור חטיף וכו'. זה עבד מצוין, הם חיפשו מה לעשות ולפעמים בכו כשהאח השיג אותם ועשה את המטלה לפניהם. לפעמים הם שכחו לבקש אסימון עבור ההתנדבות וזה בכלל היה מעולה. ואיכשהו אחרי תקופה זה התמסמס. אם ארגיש שצריך, אחזיר את המשחק, הם אהבו אותו.
ג. שמתי לב שלאחרונה הבנים עושים ג'סטות של נקיון וסדר כשהם רוצים להרשים אותי!
אתמול היה השיא - פתאום הקטנצ'יק שלי שממש נוהג להתחמק מכל מטלה - לוקח מטאטא ויעה ומנסה לטאטא, ממהר להביא סמרטוט ולנגב כשמשהו נשפך ... כמובן שהוא זוכה לעידוד כמה זה נפלא וכמה זה עוזר לי ולבית (וכנראה שזו הסיבה שהוא ממשיך עם זה )
ועוד אומר לי - אמא אני המשרת שלך היום ...

Internet Mom

New member
חחח... זה ילד שישבור לבבות!

כי יש לו את השכל להבין מה יקנה את ליבה של אמא!
ראיתי ברשת מישהי שעשתה דבר נחמד- היא תמחרה מטלות וכך הילדים יכולים לבחור מה לעשות- כשכמובן המטלות השנואות יותר שוות יותר מבחינה כלכלית...
אני אישית לא כל כך רוצה לשלם על מטלות, כי מי משלם לי?! אבל כולנו יודעות שתגמולים פשוט עובדים!!!

yafyafit

New member
שאלה מענינת בהורות,

כשעברתי קורס להורים של אדלר דיברנו על הנקודה הזו: האם תגמול הוא דרך ראויה או לא להשיג דברים כאלה כמו עזרה בבית?
האם זה בסדר שהילד לומד למבחן, נגיד, רק בגלל שהוא יודע שמצפה לו תגמול כלשהו, או שהוא צריך לעשות את הדברים מרצונו?!
לאחר דיון הגענו למסקנה שלפעמים כן, זה בסדר, אם השגנו את מה שרצינו, לפעמים זה לא נורא אם הילד עשה אותם מהטעמים הפחות ראויים...

Internet Mom

New member
שבוע?

סתם...
אבל ראיתי אפילו פוסט על מטלות שאפשר לתת מגיל שנה וחצי.
אני חושבת שהקוביה מתאימה יותר לגילאים גדולים, כי לילדים קטנים אני מנסה למכור שזה בכלל כייף. לפעמים זה עובד אבל בואי נגיד שבת הכמעט חמש שלי כבר עלתה עלי לגמרי. אז הייתי מסמלת את גיל 4.5 כגיל שבו כדאי להתחיל למכור את המטלות בעזרת אביזרים...

למעלה