בהמשך לשרשור הארוך

בהמשך לשרשור הארוך

ובעיקר לפיצקי שלא הבינה דבר וחצי דבר. מה שכתבתי נועד לחדד נקודות, ולהבהיר מתי אדם נקרא מכור, אם על ידי עצמו ואם על ידי חבריו. אני בהחלט קראתי כמה עמודים כדי להבין על מה ולמה הפורום הזה, אבל גם אני אם אני נכנסת וכותבת משהו זה לא אומר שאני לא יודעת מה הנושא, במקרה זה התמכרות. אחרי חמש שנים באינטרנט אני יודעת מהי התמכרות והשתתפתי בדיונים אחרים ובפורומים אחרים בנושאים "מתי אתה מכור?". זה כמו שאכנס לפורום חדש (לגביי) בנושאי מחשבים ואכתוב שם תשובות, היתי כבר בארבעה פורומים של מחשבים, ואני יודעת מה לענות ולמי. מה שאני טוענת שאינטרנט (ומחשבים) עדיין לא נחשב לגיטימי בעולם המתקדם של היום, ומי שנהנה ומוצא עניין והמון לקרוא, ולא סתם יושב בצ´טים שעות על גבי שעות. אני אישית מבלה בין 300 ל-400 שעות בכל חודש באינטרנט, ולומדת כמעט כל הזמן, אני עוזרת ותומכת בכמה פורומים, בנושאים שונים לחלוטין. אבל אצלי האינטרנט הוא במקום ללכת לספרייה, או לצאת לבילוי בחוץ, שנים לא היה לי מה לעשות בבית, וישבתי עד השעות הקטנות מול הטלויזיה בשעמום נוראי. היום אני נהנית מהאינטרנט ומכל מה שהוא מציע לי, ויש לי הרבה מה לעשות כל יום, ויש לי משימות אישיות ואני אוהבת לעשות אותן ולעזור לאחרים. על אחד צריך לעשות לעצמו את החשבון - כמה ומתי להיות ליד המחשב, והאם זה גוזל מהחיים הרגילים שלו, אני כבר מזמן מזמן עשיתי את החשבון שלי.

cardo

New member
לנו זה לא עוזר

שאת לא מכורה, תשמעי אני לא מכור לסיגריות ולא מכור לסמים ולא מכור לספורט ולא מכור לשום דבר. אנחנו מבינים שאת לא מכורה, השאלה היא מה זה עוזר לנו, המכורים, שאת לא מכורה?

cardo

New member
../images/Emo52.gif כשאמרתי לא מכור לשום

דבר, התכוונתי חוצמאינטרנט.

e-magine

New member
כמה דברים לי אלייך

הראשון 300 - 400 שעות זה הרבה שעות, השני, לגבי התמכרות, השאלה המרכזית היא האם את חשה תלות נפשית בגלישה והאם הגלישה הזאת גורמת לך נזקים בחיי היומיום, בעבודה, בקשרים משפחתיים, בקשרים חברתיים, בזוגיות. האם כשאין לך אינטרנט את חשה סבל, "קריז". עכשיו אני רוצה לספר לך משהו. אני מבקש סליחה ממי שכבר שמע את זה ממני. כשהתחלתי לעסוק בנושא הזה, התחלתי לפרסם את הפורום הקודם שהקמתי. האינטואיציה שלי אמרה לי שבין אנשי היי - טק ומחשבים צריכים להיות לא מעט מכורים מוסווים, מכורים לאינטרנט שמסווים את ההתמכרות שלהם בהתמכרות לעבודה = workoholism. לכן התחלתי לפרסם את הפורום בפורומי מחשבים, תוכנות, בניית אתרים וכדומה. ברוב הפורומים לא היתה התייחסות או שהיתה התייחסות מזלזלת, משהו בסגנון "אנחנו אנשים שלומדים או עובדים, אתה אדם שסתם בוהה במסך ומבזבז את הזמן" במקרה הטוב היו תגובות בסגנון, אם אתה כבר מכור, תתחיל לעשות אם זה משהו, תלמד מחשבים. בסך הכל עיצה הוגנת הייתי אומר, אם כי נובעת מחוסר הבנה. אל תשכחי שבאמת חלק מהמכורים הם מה שמכונה מכורי או מורעלי מידע, אבל יש גם סוגים אחרים של מכורי אינטרנט ואני פירטתי כאן את הסוגים לא אחת. במהלך הדיונים הראשוניים שלנו בפורום הזה, היו לנו כמה דיונים בנושא הזה, והגענו למסקנה שיש קבוצה של מכורי אינטרנט שלא הוגדרה במחקרים שפורסמו, זאת קבוצת המכורים לפיתוח ובניה באינטרנט. זוהיא קבוצה שבאמת קשה לזהות אותה, כלומר, האנשים האלה בדרך כלל מאד משקיעים בעבודה, נשארים לעבוד מאוחר, חרוצים וכו´ ולכן הם נחשבים מועילים לחברה. הם דומים מבחינה חיצונית לוורקוהוליסטים, כלומר, אם אדם כזה נשוי, הוא עשוי לגרום לאשתו לאותה מידה של סבל כמו נגיד עובד בכיר בבנק או עו"ד או רו"ח, שלא קשורים בכלל לאינטרנט. אותו אדם גם לא יודה בהתמכרות שלו.

cardo

New member
למה את יורדת על הילדה?

לפי מה שכתבתם בכרטיסים האישיים, את יכולה להיות אימא שלה, אז אפשר קצת יותר בעדינות, מה זה "לא מבינה שום דבר"?

אני בהחלט מכורה

רק מה שכתבתי פה לא הובן, ולצערי הובן בצד השלישי, שלא כך היתה הכוונה.

e-magine

New member
עכשיו אני מבקש שתסבירי לי, ורד

פתחת בזה שאצ לא מאמינה שיש התמכרות לאינטרט ואחר כך אמרת שאת מכורה. איך זה מתיישב?

e-magine, הנקודה הראשונית שלי

לא הובנה, ולהרגעת הרוחות אמרתי שאני מכורה. הענין שמה שאני באה להגיד זה שלאהוב דבר מסוים לא חייב להיות מכור, אם מישהו אוהב גולף, או טלויזיה, או את העבודה שלו, זה התמכרות? (כמובן שאני מתייחסת לכל ההיבטים של הנזק האפשרי). בקיצור, אני אוהבת את המחשב ויושבת שעות לידו - אני לא מסכימה להקרא מכורה. זה כל מה שאני אומרת מהתחלה, אבל אז מתחילים ויכוח ומופיעים פרצופים כועסים.

lady_anne

New member
עכשיו בכלל התבלבלתי

בהודעה שלך שמופיעה בשרשור הנוכחי את כותבת שאת יושבת מול המחשב 400 שעות בחודש ולכן זה עושה אותך מכורה. בהודעה שלעיל את כותבת שאת אוהבת את המחשב ויושבת לידו שעות אבל לא מסכימה להקרא מכורה. הרוחות כאן לא התלהטו בגללך ואת יכולה להגדיר את עצמך איך שבא לך, אבל רצוי שזה יהיה עקיב (הגרסה התקנית לשיבוש של המילה "עקבי").

ורד השאלה אם הגדרת לעצמך את

השליטה שלך על הכניסה לרשת כלומר האם את לא מסוגלת לשלוט בדחף הזה לגלוש והאם את דוחה דברים בגלל הגלישה או לא מבצעת בכלל והאם הסביבה האנושית הקרובה שלך ניזוקה מכמות שעות הגלישה שלך והאם כשהמחשב מתקלקל את נכנסת לקריז ומטפסת על הקירות וכל מיני פרמטרים כאלה שמצביעים על בן אדם האם הגלישה שלו שפויה או היא בגדר התמכרות קשה שתובעת את המחירים והנזקיםשלה אפשר להסכים שאינטראקטיביות ופעילות ברשת יותר חיובית למשל מהצפייה הפאסיבית בטלויזיה אבל זה לא יקדם אותנו לעניין הנזק הנפשי שנגרם בעקבות ההתמכרות לנט כי השאלה העיקרית היא שאלה של מינון ושליטה ונניח שהיית לבד בעולם ללא משפחהוילדים והיה לך מספיק כסף לא לעבוד והיית יכולה להיות כל היום מול המסך ולגלוש... ונניח שאכן היית עושה את זה מה היה קורה לך או אפילו לי במצב כזה אז?

נראה לי שאני לא מובנית פה בכלל

וכנראה שאני מדברת בשפה אחרת ממכם. אנסה לענות סעיף סעיף רעננושקה לשלוט בדחף? כן, אם יש לי סיבות, אם מישהו צריך את עזרתי, אם אני מחליטה שאני צריכה לשבת עם המשפחה ליד הטלויזיה, או להכין ארוחת ערב, או לתלות כביסה, או השד יודע מה, אבל אני יודעת שהמחשב מחכה לי שם. דוחה? אני לא יודעת אם זו דחיה, אני מנווטת בין הדברים שאני צריכה לעשות לבין המחשב, אני יכולה לעשות קודם מטלות, לשבת קצת ליד המחשב ולקום לעוד מטלות, הרבה פעמים המחשב נשאר לבד, דלוק ומחובר לרשת, ואני במטבח, או מנקה, או דברים אחרים. סביבה אנושית? לא יודעת, לא יודעת אם הם ניזוקים או מרגישים נבגדים. שהמחשב מתקלקל? אני כועסת, כי לפעמים זה פוגע לי בתוכניות לעשות משהו במחשב, אבל כיוון שיש לי הרבה ידע, אני יכולה לתקן הרבה דברים לבד, הענין הוא שאם אני צריכה משהו שעולה כסף, אני בבעיה, כי אין לנו כסף בכלל, בקושי לאוכל ודברים אלמנטריים, סך הכל כל הענין שלי בחיים זה דרך המחשב הזה, בגלל מגבלות גופניות אני לא יוצאת, וגם אף פעם לא אהבתי לטייל או ללכת לקניות או דברים כאלה, תמיד היתי טיפוס שיושבת בבית ואוהבת את זה ! ואם היתי כל הזמן יכולה לגלוש? לא יודעת אם היתי כל הזמן גולשת, לא תמיד יש לי מה לעשות. אני גם ישנה הרבה תתפלאו, אתמול הלכתי לישון בשתיים עשרה בצהריים, קמתי בשלוש לפנות בוקר, היתי שעתיים ברשת, ניקיתי את המטבח, רחצתי כלים, ניקיתי את הפינה של הכלבים, סידרתי בסלון, ופניתי מאפרות מלאות, התקלחתי, וחזרתי למיטה בסביבות שש, וקמתי לפני חצי שעה, עשיתי כמה דברים ואני ליד המחשב. אז אני לא יודעת אם אני מכורה, לא סובלת את המילה הזו, אני אוהבת את הגלישה, אני לומדת כל יום, עוזרת לאנשים בכל מיני פורומים, יש לי מטרות, אני לא סובלת ולא נכנסת לצ´טים, יש לי איסיקיו אבל אני לא מתכתבת בו הרבה. עוד שאלות?

e-magine

New member
ורד, אף אחד לא קרא לך מכורה כאן

אני ככלל, אמרתי ללא מעט גולשים שבאו לכאן וטענו שהם מכורים, שלדעתי הם לא. אני יודע שחלק מחברי הפורום בדעה שמי שקורא לעצמו מכור, יש לקבל אותו ככזה, אבל לא אני ולא אחרים, לא הולכים לאנשים זרים לקרוא להם מכורים. ולו מהטעם שאף אחד לא מינה אותי לקבוע מי מכור או מי לא מכור. אני כן מביע דעה כשמישהו שואל אותי מה דעתי עליו.

למעלה