בהמשך לשאלתי השבוע....

בהמשך לשאלתי השבוע....

שאלתי אם יש מצב שהחלב נגמר, כי הקטנה מסרבת לינוק וכשאני מנסה לסחוט לא יוצא לא כלום!!! כבר שבוע שאני נאבקת איתה (כן!!! ממש היאבקות....) והיא יונקת "על כלום" ואחרי רבע שעה בערך (שבהם היא מפסיקה, ממשיכה, מפסיקה, וכו') אני מרגישה שמתחיל לצאת לה חלב\ אמנם לא בכמויות שהיא הייתה רגילה אבל אני לא מתייאשת ועם עוד קצת מאמץ אני מאמינה שנחזור לכמות הרגילה, ולמס' הייקות הגדול כמו שהיה עד היום! (אחרי כל הנקה אם היא עדיין לא רגועה אני מוסיפה לה כיום סימילאק!!) השאלה שלי היום היא שנראה לי שהיא מתחילה להתרגל לבקבוק, ובזמן הקרוב לא תרצה לינוק לי... אני כבר רואה התנגדות.... מה עושים?!?! בלי סימילאק זה בלתי אפשרי... היא ממש לא רגועה!!!!! ולוותר על ההנקה אין מצב!!!!! תודה!!

מינימי2

New member
הנקה ובקבוק

כאשר משלבים בקבוק קורה דבר כזה - התינוקת מתעצבנת כאשר זרם החלב בשד איטי (שלא כמו מהבקבוק בו הזרם קבוע לאורך כל ההאכלה והחלב זורם בקלות). כאשר זרם החלב מואט היא לא מוכנה להתאמץ ומפסיקה לינוק אך עדיין רוצה לאכול ומפגינה זאת. את מוסיפה בקבוק והיא מקבלת את המשך הארוחה באופן זה. כך ייצור החלב עלול לרדת בהדרגה כיון שהתינוק לא מרוקן את השד כמו שצריך ולומד שבסוף ההנקה יגיע הבקבוק. מדברייך אני מבינה שביתך לא מקבלת בקבוק לאחר כל הנקה אלא רק לאחר חלק מן ההנקות. כמה היא אוכלת ממנו? האם את משתמשת בבקבוק בעל זרימה איטית ביותר? בת כמה התינוקת?

עונה..

היא בת חצי שנה. אחרי הנקה היא אוכלת 60 מל` אבל שוב,ביומיים שלשה האחרונים היא בקושי יונקת,רק כמו שאמרת את הזרם הראשון ומפסיקה.. ואז אוכלת 120 מל` היא אוכלת מפטמה די קטנה,ממש של תינוקים קטנים, וזה לא יוצא הכי בקלות. איך את מסבירה את זה שכשאני סוחטת עם היד אז יוצא שפריץ קטן ואח``כ טיפה אחת וזהו... יש מצב שזה סוף ההנקה שלי עם הילדה הזאת? תודה ענקית!

מינימי2

New member
ממשיכה

הסחיטה לא מצביעה על שום דבר... כאשר תינוק יונק הוא 'חולב' את השד ולא סתם מפעיל לחץ ולכן הלחיצה והסחיטה שאת מבצעת שונות. הבעיה כאמור, היא הבקבוקים. במתן בקבוק עלולים להיכנס למעגל שקשה לצאת ממנו. אם חשוב לך להמשיך להניק כדאי מאוד לפנות אל יועצת הנקה מוסמכת ולקבל הנחיות ומעקב. בנתיים את יכולה להתחיל לשאוב לאחר כל הנקה ולרוקן את השד עד כמה שניתן, להמשיך לשאוב עוד כמה דקות על ריק מכל שד כדי להגביר ייצור חלב, מה שאולי ישפיע על המוטיבציה של ביתך לינוק. בהצלחה

עדכון קטן...

הערב זה היה הפעם הראשונה מאז ``המשבר`` שהיא ינקה יחסית טוב,וזה הרגיע אותה לזמן רב.. איך אני משיגה יועצת הנקה באיזור בני ברק - רמת גן?

מינימי2

New member
יועצת

את יכולה לפנות למרפאת ההנקה של אסתר בביח ליס (תשלום פחות גבוה מלהזמין יועצת הנקה לביקור בית) - בטלפון 03-6973113 או לפנות ליועצת מהרשימה הזו

למעלה