בהמשך לקורס שהופסק

e l l u s h

New member
בהמשך לקורס שהופסק

לאלו מכם שזוכרים, לפני בערך שבועיים סיפרתי פה שהתחלתי קורס סינית שהופסק כעבור חודש "כי המורה נסעה לחו"ל", ומאז לא חודש (כי לא מצאו מורה אחר). לאחר פגישה עם מנהלת בית הספר והתעקשות על כך שברצוננו לקבל החזר מלא עבור כל הקורס ולא החזר חלקי כפי שהוצע, סוכם כי הכסף יוחזר לנו במלואו. בגלל העיכוב שנגרם ותכניות שונות שיש לכל אחד ממשתתפי הקורס, אנחנו פונים כל אחד לדרכו, כך שלקחת מורה פרטי לשלושתנו זה לא רלוונטי. השאלה שלי אליכם היא אם יש לכם המלצות לגבי מקום אחר בו אוכל ללמוד (המטרה שלי היא להגיע לרמה גבוהה ובנוסף ללמוד לקרוא ולכתוב), או לגבי מורה פרטי שיכול לעזור לי להשיג את היעדים שלי. בנוסף אשמח לדעת כמה נהוג לשלם עבור שיעורים פרטיים, ואת היתרונות/חסרונות שיש לדעתכם במקום בו למדתם (בארץ כמובן, לא בסין). תודה.

BenBaryo

New member
מה שאני כן יכול להגיד

זה שעכשיו אני מסיים את הקורס הבסיסי ב"דיאלוג" שזה בית הספר לשפות של האוניברסיטה הפתוחה, והקורס היה מאכזב מינוס. המורה הסינית (כמה מקסימה שלא תהיה) פשוט לא הצליחה להעביר לאנשים את החומר כמו שצריך, הספרים שסופקו לנו היו מיושנים וברמה נמוכה מאוד (אפילו המורה אמרה שהיא דיברה עם ההנהלה ו-'זה מה יש') והרגשה כללית של חוסר מקצועיות. זהו. אמרתי את מה שרציתי! :) חח סליחה אם זה לא כל כך קשור. מה שכן, המורה לוקחת 100 ש"ח לשיעורים פרטיים אז אני משער זה סכום להתחיל ממנו. חוצמזה, אם יש איזשהו רקע בסינית אני יכול להמליץ על ספר מצויין שנקרא: "דקדוק הלשון הסינית המודרנית" של ליהי יריב-לאור בהוצאת האוניברסיטה העברית. הספר פשוט מצויין, מסביר את הכתיבה/דקדוק בצורה מעניינת וקלה להבנה. דרושה סבלנות ויכולת להשקיע לבד, אבל הספר בהחלט מעביר את הסחורה לטעמי. הספר עולה משהו כמו 120 ש"ח (צומת ספרים)

הי

אני יכולה להמליץ על המורה שלי. היא בחורה מקסימה מסין (צפון סין) ומלמדת בביתה ברחובות. אם תרצה עוד פרטים אני אשמח לתת לך במסר אישי.

e l l u s h

New member
ואיך היא מלמדת?

אני בעיקרון מאיזור השרון, אבל סתם שאדע, בשיעורים פרטיים, איך מלמדים? כלומר יש להם ספרים שהם נותנים? ועם מה מתרגלים לבד? יש לה תכנית שלפיה היא עובדת או שאת צריכה להגדיר לה מה את רוצה לדעת?

myokwang

New member
היא מלמדת ממש טוב

יש לה ספרים שהיא מלמדת מתוכם - והיא מצלמת את החומר של השיעורים עבורך. בעקרון, יש לה תוכנית לימוד משלה, אבל אנחנו לומדים 3 אנשים יחד וכולנו בוגרי לימודי רפואה סינית, ביקשנו ממנה להתמקד בכל מני דברים שחשובים לנו והיא מתאימה את השעורים לצרכים ולרצונות שלנו בנוסף לדברים הבסיסיים שלפי דעתה אנחנו חייבים לדעת. את יכולה להגיע אליה לשיעור נסיון.

נכון:)

היא בהחלט אחלה מורה. אם מתאים לך להגיע עד רחובות אז נראה לי שדוקא מאוד תהנה. היא מלמדת מצוין ויש לה הרבה חומר לימוד שממנו היא מצלמת . חוצ מזה שהיא גם מתאימה את הרמה ואת השיעור לפי מה שאתה מבקש .

למעלה