בהמשך למה שהיה פה

noga ke

New member
בהמשך למה שהיה פה

אני הכי פתוחה ואני הכי מקבלת ביקורת בעולם- לא על גבי הפורום.

יש לכן ביקורת? בכיף, אני אשמע ואני אגיב בהתאם במסרים ואם אתן צודקות אני אגיד שאתן צודקות ואם צריך לשפר אני אשפר. אבל זאת לא הפעם הראשונה וכנראה גם לא האחרונה שאני אגיד את זה- אני לא אסבול ביקורת ניהולית על גבי הפורום.

בנתיים כל אחת ששלחה מסר קיבלה תשובה עליו ואם לא עניתי כנראה שעדיין אין לי תשובה וכשתהיה אני אענה או שלא ראיתי. אין לי בעיה לחזור הביתה ולקבל 20 מסרים, יש לי בעיה עם הודעות "הנהלה- למחוק!" וכיוצא בזה. השרשור הזה נשאר מסיבות מסוימות מאוד ובעיקר בגלל שהעניין נשאר בבדיקה ועדיין לא ברור מה קורה עם הבחורה. הוא יימחק ברגע שנדע בוודאות שאפשר למחוק אותו. תאמינו לי שאני לא עושה דברים סתם ואני לא משאירה שרשורים שצריך למחוק כי אני מתעצלת להכנס למחוק אותם או משהו בסגנון.

לחלק פה יש גם דרכי התקשרות אחרות איתי, כמו פייסבוק (לא כזה בעיה למצוא אותי שם), ווצטאפ וכו', במקרי חרום אני עונה גם מהעבודה למרות שאסור לי.

מקווה שהבהרתי את עצמי הפעם.

תיקון ניסוח

אם תחשבי שאנחנו צודקות תגידי שאנחנו צודקות (או שאת חושבת שאנחנו צודקות). אין לאף אחת מונופול על הצדק.

אני בעד שקיפות

אני אכתוב את זה שוב - הניהול שלך לא מעניין(אותי, בכל אופן), הפורום מעניין אותי. לכן, אני חושבת שיש נושאים ודיונים(במיוחד שהם בהמשך ובהקשר לשרשור שעדיין מתנוסס בפורום) שמקומם על גבי הפורום ולא במסרים שלך. הפורום לא שלך, ואם עולה בעיה שמפריעה לגולשות הפורום - את צריכה לקרוא ולהקשיב, גם אם את לא מסכימה, וכן, לתת דין וחשבון על השיקולים שלך בנושאים רגישים, כי זה פורום שיתופי.

אני עדיין תוהה במה השרשור הזה מועיל למשרד חקירות שרלוק הולמס התפוזי בבדיקת הברור מה קורה עם הבחורה. מה שאני מפחדת להמשיך לתהות לגביו זה איך תרגיש גולשת אחרת עם מצב נפשי גרוע(או חלילה, הגולשת המפורסמת מהשרשור), כשהיא תקרא בפורום הודעות עם תכנים מעודדי התאבדויות, ש-משום מה בחרת לא למחוק.

noga ke

New member
נכון ולא נכון

אני מפרידה בין שני נושאים.

1. זה הניהול. כמו שאמרתי, הודעות עם ביקורת ניהולית בפורום לא מקובלות אצלי. כלומר, הודעות בסגנון "מנהלת- למחוק" יימחקו.
2 זה בעיות שלא קשורות לניהול. בכאלו רצוי ומבורך לדון ע"ג הפורום. לדוגמה, דברים שמעוררים שרשורים מסויימים. גם אותם יש דרך לנהל ויש שפה וצורה להגיב בה וזה בטח לא בהתלהמות, תקיפה וירידה לפסים אישיים כמו שהלך פה.

אני לא רואה תכנים מעוררי התאבדות בשרשור הזה. מחקתי את רוב מה שהיה צריך למחוק ומה שלא השארתי. אם יש משהו שאני לא רואה, מוזמנת להאיר את עיני במסרים.

אז הבעיה היא "חלוקת הוראות"?

כי אני לא רואה איפה הביקורת הניהולית האישית כלפייך, אם גולשת(או שלוש) ביקשו למחוק שרשור מסוים בפורום שלדעתן הוא פוגעני / מעליב / בעל תכנים לא ראויים. את יכולה לא להסכים עם הבקשה ואת יכולה ורצוי שתסבירי גם למה. מדובר פה בנושא סופר רגיש שצריך להתייחס אליו בסופר רגישות.

גם בתגובה הזאת את לא באמת מגיבה לדברים שנאמרים וכל מה שמשתמע ממך זה שהעיקר לעבור למסרים. אני לא יכולה להאיר את עינייך יותר ממה שפירטתי על גבי הפורום(ומחקת, שוב), השרשור עדיין כאן, בלי סיבה הגיונית, או לפחות אחת כזאת שאת טורחת להסביר אותה. החצי נחמה היא שבסוף בחרת למחוק את ההודעה עם התוכן הבעייתי של "עצם העניין" , אז אני משערת שכן הבנת שיש כאן איזושהי חציית גבולות.

noga ke

New member
אבל הסברתי.

ולא פעם אחת. אם אתן לא מסכימות עם ההסבר או שאתן חושבות שזה לא מספיק, זה משהו אחר. אבל אני הסברתי. וכן, זאת הבעיה.

אז תפתרי את הבעיה עם עצמך.

אם את קוראת לתגובות ה-"אני מנהלת וזה מה יש" הכוחניות שלך הסברים, את מעליבה רק את עצמך.

הפורום לא צריך לספוג מחיקת תגובות ברוטלית ולא מוצדקת כי את מרגישה "חלוקת הוראות", שמסתכמת בהערת גולשות למחיקת שרשור ספציפי, שלדעתן, אין מקומו בפורום(הפורום של כולן, להזכירך). את מפספסת את התפקיד הניהולי ומונעת קדימה מענייני אגו טהורים.

הרעיון בפורום חברתי הוא ליצור קבוצות דיון ותקשורת של משתתפות קבועות. באופן טבעי, לעתים, מנהל, כל מנהל, מפספס נקודה * מסוימת שגולשות זיהו כבעייתית או פוגענית. התפקיד שלהן זה "להציף" את הבעיה והתפקיד של המנהל זה לקרוא ולהקשיב, לזהות את הבעיה ולטפל בה בצורה בוגרת, רגישה והגיונית שמניחה את דעת הכלל, במסגרת הנהלים בפורום.

כל זה - לא קרה כאן.

אני חושבת

שהצהרה על התאבדות שעדיין לא אושרה משום גורם שהוא לא וירטואלי- היא לא ממקומה של אף אחת בפורום ולכן אין שום סיבה הגיונית להשאיר דבר כזה פה.
אני הזדעזעתי כשקראתי על המוות הזה (במיוחד כשכתבתי לה תגובה ארוכה דאז) ואז פתאום נכתב שזו אולי בדיחה.
זה משחק ברגשות של אנשים, גם אם זה דרך מחשב, ויש דברים קיצוניים שלא יכולים להתאפשר.
זה לא קשור אלייך באופן אישי, אני מדברת על המקרה בכללותו.

נגה, אני מאוד לא מסכימה.

כאשר את ל-א יודעת מה קורה,
להשאיר הודעה כזו בפורום, כאשר הודעה של מישהי שכותבת ש"היא פועלת יחד עם המנהלת!" והיא יודעת וזה עדכון ו..

זה לא המקום, זה לא מתאים ולא נכון.
לא במקום.

זה ענין פרטי, אישי.
בין אם הבחורה אמיתית, לא אמיתית. בין אם כל הענין הוא זעקה לעזרה- או אמיתי.
לא במקום להשאיר את זה ולו רגע ולהשאיר את כל התהיות הללו לעיני כל כלהזמן הזה והיו מספיק רגעים, דקות ושעות! כאשר היית מול המחשב, מול הפלאפון- כאשר הגבת כאן ולאנשים(כי פעלו איתך, לא?)
כדי לעשות עם זה משהו.

ואם היו דנים עלייך ככה?

זה נכון? זה בסדר?
זה ל-א מתאים. ועם כל הכבוד, אם הבחורה הזו הייתה מישהי שאני מכירה באופן אישי, הייתי מייעצת לה ללכת ולעשות כאן גם צעד משפטי, כי זה פשוט בזיון. יש כאן גולשת שעודדה את זה והדליקה את כל זה שיותר מכולם אמורה להבין את זה.

ולגבי מהרגע שהדבר נודע- יש גורמים מעל שמעבירים אליהם.
לא משאירים את זה כאן לכוורת דבורים וביצה כזו.

ובאשר לשאר-

לפעמים אנשים לא מסכימים איתך, נגה.

אני כן חושבת שיש מקום לנהל דיונים ע"ג הפורום.
זו השיטה שלך והדרך שלך- מכבדתף לא מבינה אבל את המנהלת.
אבל למה?
אם זה נוגע לאחת הגולשות, לדוגמא, הייתי מבינה. נניח אם דניפ איתך על גולשת בעייתית או משהו שקשור למקרה שקשור למקרה שקשור לגולת- והופכים אותו ל"תיאורטי"- אני עוד מבינה.

אבל כאן מדברים על משהו אחר. כללי.
אז למה?

noga ke

New member
אני רואה שלא הבהרתי את עצמי כמו שצריך

אז אני אנסה להבהיר את זה שוב.

אני הכי בעד דיונים, אני הכי בעד דעות שונות, אני הכי בעד ביקורת. בלי דיונים והבעת דעות אין פורום. בשביל זה אנחנו כאן, בין היתר. מבחינתי שיהיו פה בכיף שרשוריפלצת עם דיונים שלאו דווקא קשורים ישירות לקהילה.

אז עם מה כן יש לי בעיה?

כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אני לא רוצה לבוא הביתה ולראות הודעות של למה השרשור הזה נשאר. כל שרשור. לאו דווקא השרשור הזה. רוצות לדעת למה שרשור מסויים נשאר? אני אגיב במסרים ואתמול ישבתי עד 3 בלילה לענות למסרים ולנסות לאתר את הבחורה.
אם אני ארגיש שיש צורך להסביר על גבי הפורום- אני אסביר. קחו בחשבון שלא תמיד ההסבר שלי ימצא חן בעיניכן, לא תמיד יהיה לי הסבר מספיק טוב בעניכן, לא תמיד אני אוכל להסביר ולא תמיד אני צודקת. אני בן אדם ואני גם טועה. וכשאני טועה אני בדרך כלל פועלת לתקן את הטעות, ממש כמו שקרה אתמול ובדיוק כמו שקרה, ההסבר שלי לא מצא חן בעיניכן כנראה. החלטתי להשאיר את השרשור עד שדברים יתבהרו. לוקח זמן לנסות לאתר אותה, לוקח זמן להבין מה קורה פה, מה גם שלא הייתי מעורבת בזה מההתחלה. עד אז השרשור הזה ישאר.
למה? א. כדי לאותת לה שדואגים לה כאן, לתת לה הזדמנות לבוא ולהגיב אם היא בסדר. כי למי ששאלה איך אני הייתי מגיבה- הייתי שמחה שדואגים לי והייתי נותנת צפירת הרגעה. אולי גם הייתי נבהלת מכל הבלגאן שגרמתי. ממש לא הייתי חושבת על כיוון משפטי כלשהו.
ב. כדי לתת הזדמנות לבנות שמכירות אותה לבוא ולהגיד מה קורה, שזה גם מה שמחפשת ביקשה בשרשור.

ממה שהבנתי אתמול, הבחורה כנראה חיה. אני עוד רוצה לוודא את זה בוודאות ולא להשאיר שום סימני שאלה מרחפים.

אני אגיד את זה שוב. דעות שונות זה מבורך בעיני, זה מאתגר, מלמד ומפתח. אבל קודם כל תנסו אותי במסרים לפני שאתן שואלות על גבי הפורום. ואני לא מוכנה שבנות יפחדו להביע כאן דעה שונה וקצת שנויה במחלוקת רק כי הן יודעות שדקה אחרי זה חצי פורום מתנפל עליהן עם אבנים וירטואליות. יש דרך לנהל דיון גם אם אתן לא מסכימות עם הדעה, לא משנה עד כמה הנושא רגיש ונפיץ ועד כמה אתן רגישות אליו.

מקווה שהצלחתי הפעם להעביר את המסר.

noga ke

New member
כמו שאמרתי

ברגע שנדע מה קורה השרשור יימחק. דיברתי איתה אתמול, מחקתי את השרשור.

למעלה