בהמשך להעסקת הערבים

sela v

New member
בהמשך להעסקת הערבים

אף אחד לא נתן את דעתו על כך שיש אחוז נכבד של רופאים ערבים בבתי חולים. איך זה ששם אתם לא מפחדים שרופא ערבי יטפל בכם? בכלל הדו קיום בארץ זה לא רק עם הערבים, וחרדים חילונים. כל מי שטיפה שונה ממך יש טינה נגדו. רוסים, אתיופים, ספרדים אשכנזים.

קצת פוחדים

במקרה של טפול רופאים בבתי חולים, אנחנו אכן קצת פוחדים אבל ההערכה שלי היא שהסיכון הוא מאד מאד קטן (למרות שלא מזמן נתפס רופא שסייע לחיזזבללה - האם באמת היית בלב שלם מפקיד חיי חיל קרבי בצה"ל בידיו?) לגבי אפליה של אתיופים, רוסים, חרדים וכולי - צריך שוב לבין את ההבדל בין אפליה לאבחנה. אני נגד אפליה של אף אחד, כולל ערבים. אני טוען שיש צורך לפעמים לעשות אבחנה בגלל גורמים שונים כמו רמת הסיכון. גם אתה מסכים אתי שיש צורך בכך (לדוגמא, לא היית מגייס את בנו של שייך צאלח לצה"ל). ההבדל ביננו הוא המידתיות. אין פה שום קשר לגזענות.

sela v

New member
אני חושב שגם הערבים

קצת ואולי הרבה פוחדים מהישראלים. לגבי עבודות. יש הבדל בין שמישהו ישרת במודיעין בצבא לבין לעבוד במטבח. האם דרוזים ובדואים לא משרתים בצבא? האם אין כאלה מביניהם שהתגלו כמרגלים?

הערבים פוחדים?

בכל ההיסטוריה של השנים האחרונות היה מקרה אחד שבו יהודי הרג פלסטינו-ישראלים, ועוד כמה מקרים בודדים שבהם יהודים בצעו פעולות טרור נגד פלסטינים בשטחים. אינני חושב שיש פלסטיני (עם או בלי ת.ז. ישראלית) שיחשוש לטייל ברחובות של עיר יהודית. להיפך? בטוח שיש. אני לא מניח שאין לך שום חשש להכנס לאום אל פחם עם מכונית שנושאת את דגל ישראל, לדוגמא.

sela v

New member
כן הערבים פוחדים

סתכל איך ערבי מתנהג שהוא רואה שוטר, ותראה שהם מפחדים. אני לא חושש לטייל בכפרים ערבים שלא בשטחים, וכמו שערבים לא מסתובבים עם דגלי פלסטין שהם מגיעים לת"א, ככה אני לא נכנס לכפר/עיר ערבית עם דגל ישראל. בכלל המקום היחידי שאני כן תולה בו דגל זה המרפסת ביום העצמאות, ולא על האוטו.

סלע, מי מפחד מישראלים?

עוד לא נולד הישראלי שיגרום לי לפחד ממנו. נכון שהערבים נחשבו לאימפוטנטים אחרי כל המלחמות שעברו נגד ישראל, ושלא לדבר על והסירוס של משטר צבאי ואפליה ממוסדת. אבל בחיאת סלע,לא הגענו לרמה של לפחד מישראלים. בעניין המשטרה, אתה צודק חלקית, כי אחרי אוקטובר 2000 אני זהירה בהתעסקות עם שוטרים. לפני כמה חודשים התחיל איתי שוטר ברמזור. הוא הזמין אצבע משולשת, אבל לא נעים... לצערי, הוא היה עם מדים אז התאפקתי.

למעלה