בהמשך להודעה הקודמת

בהמשך להודעה הקודמת

מה דעתכם על אנשים שמציגים את עצמם כידידים שלכם ולמעשה מאוהבים בכם? האם זה היה מורגש והדחקתם על מנת לא ליצור מצב לא נעים? האם אמרתם משהו? והכי חשוב, איך הכל נגמר?

"מציגים את עצמם"

למה הכוונה? קורה שידידים מתאהבים, קורה שרק אחד מהם מתאהב. "הדחקתם"? אולי זה מצב חדש שנוצר מתוך הקירבה שהיתה? מה עדיף בעינייך? אמת קצת לא נעימה או אפילו הרבה לא נעימה, אבל אמת, או "הכל סבבה" ושקר? אגב הנקודה מוסרת לך ד"ש.

אני אסביר

יש אנשים שמאמינים שאם הם ישארו מספיק לצידך כידידיך אולי תפתחי כלפיהם רגש, כך קרה לי פעמים רבות, הבעיה היא כשהמסכה מתחילה להתקלף לאט לאט ומתחילים להרגיש אבל אף אחד לא אומר כלום, ואז יש מבוכה וכל אחד בוחן טוב טוב מה שיוצא לו מהפה, והאוירה לא עושה טוב בנשמה. כשאני עמדתי בסיטואציה הזאת לא ידעתי איך לצאת מזה בסדר, ובעצם האם באמת זה היה צריך להגיע לידי כך? למה לא לומר נדלקתי ולראות לאן זה מוביל? ד"א אני מוסרת את אהבתי לנקודה...מקווה שנשוב לראות אותה בהקדם

כנות

צריכה להיות בסיס לחברויות מכל סוג. ידידות בין איש לאישה, בין חברים טובים ובין בני זוג. אין הבדל. כמו כן תיקשורת. אנשים שלא יכולים לדבר זה עם זה, לא יכולים להיות "חברים".

מסכימה בעיקרון

אך מה אם הכנות המושלמת תיצור מצב של הרס? אני לא קיבלתי את זה טוב שידיד טוב שלי סיפר לי שהוא מתאהב בי אמנם הערכתי את הכנות ולכן לא ניתקתי את הקשר, אך אולי אם הוא היה ידיד פחות טוב שלי לא הייתי מרגישה בנוח יותר לידו

s0uljacker

New member
לא מקובל

"יש אנשים שמאמינים שאם הם ישארו מספיק לצידך כידידיך אולי תפתחי כלפיהם רגש" האם את שומעת את עצמך? מה בדיוק את חושבת? אדם קם בבוקר והחליט לכבוש את ליבך ישב וחשב: למה לא אתחזה לידידה, אחכה לשעת כושר ואסתער על המטרה! בוקר טוב! זה לא עובד ככה! אנשים הם לא רובוטים רגש זה דבר שמתפתח ומתעצם אני רק יכול לנחש שאותו אחד שאת מדברת עליו, באיזשהו שלב שהביו איך הוא מרגיש - פשוט פחד לאבד אותך ולכן החליט מה שהחליט בכל מקרה,מבלי להכיר את הבן אדם, אני לא מאמין שאנשים מתנהגים בצורה מחושבת כפי שאת מתארת זהו לילה טוב

הדוגמא שלך

דווקא מחזקת את הדברים שלי. הכנות שלו גרמה לך לשמור על קישרי ידידות איתו. כן ירבו נשים כמוך. "ניק מוזר"? בכלל לא. זה קטע מהסרט שבעה חטאים. פלוני אלמוני אנונימי...

אני טוענת שבמקרה הזה

גם הכנות נגעה לליבי, וגם הוא היה מאוד יקר לי אבל, לא כל ידיד שהיה מתפרץ בכנות לחיי ואומר לי שהוא אוהב אותי היה עובר את ה"סינון". לפעמים כל הקטע הזה הוא עלבון לאינטיליגנציה שלי, כי האדם שקוף, אותו ידיד שעליו סיפרתי לא היה שקוף, האמת הופתעתי.

אקווה

New member
גם לי קרה מקרה כזה....

ידיד טוב שלי, שהיה לצידי כמה שנים טובות (שנה וחצי בערך..:)), "ניסה את מזלו" בקטע אחר, רומנטי. זה לא היה כל כך מפתיע כי חברות מסביב אמרו ש"יש לו אינטרס", אבל זה כן היה מביך. אני לא הייתי מעוניינת והיה לי קצת קשה להסביר לו למה בדיוק (משיכה...). בסוף מה שקרה הוא, (כמו שתמיד קורה..) שהוא מצא חברה, אני נתקעתי בקשרים שלא התאימו, ואז "התעוררתי" וחשבתי שזה היה יכול לעבוד נחמד בינינו. היום, במחשבה מפוכחת, אני לא חושבת שהיינו מסתדרים בתור בני זוג, ומבינה שזו היתה רק גחמה רגשנית-נשית של אגו בסיסי, ואני שמחה לציין שאנחנו עדיין ידידים טובים מאוד, ושאני מאוד מחבבת את החברה שלו...:) אז יכולים להיות גם סופים טובים בקטעים כאלה.. לא צריך "למדר" ידיד רק כי הוא ניסה להעביר את היחסים לפסים רומנטיים. נכון שזה קצת מביך בהתחלה, אבל מתגברים - אנחנו ילדים גדולים, לא?

על האש

New member
סיטואצייה נוראית ../images/Emo2.gif

במקרה שלי הכרתי מישהי ברשת היינו מדברים בתור ידידים ברשת באיי סי במשך כחצי שנה. ולאחר מכן נפגשנו ונמשכתי אליה מהרגע ההראשון שראיתי אותה. התברר שהעיניין אינו הדדי ולמרות שאמרתי לה את מה שאני מרגיש כלפיה המשכנו ותיפקדנו במשך חודש על תקן ידידים. (מצב שבהחלט לא עובד במיוחד שהיא מספרת לך דברים על חיי המין שלה עם אחרים שאתה לא רוצה לשמוע.) איך זה נגמר?. בצורה צורמת למדיי התברר שכתבתי עליה משהו במקום מסויים שהיא ראתה,מה שנכתב לא נעשה בזדון ולא מתוך כוונה לפגוע כנראה שהיא הבינה את נעיניין לא נכון,וגם אני לא הייתי בסדר בצורת הניסוח של מה שכתבתי בצורה לא נכונה,בקיצטור הייתה אי הבנה גדולה מאווד.היא נפגעה מאווד מהעיניין ומאז נותק הקשר בינינו. אבל איך אומרים מה שלא הורג אותך מחשל אותך.

nawa

New member
תגובתי

קודם כל רציתי להודות לכל מי שנתן עצות ולכל מי שהביע את דעותיו ! אז תודה. אני חושב שהגעתי למסקנה שהכנות זה הפתרון. הבהרה - לא חשבתי לרגע לספר לה על רגשותיי כדי שתיפרד מהחבר שלה , אני מכיר גם אותו ואני מכבד אותו ולכן לא אעשה דבר כזה. דבר שני - אני חושב שאמצא את הזמן המתאים ואספר לה על רגשותיי בארבע עיניים, כמובן שאבהיר לה שאינני רוצה שתיפרד מהחבר שלה ואינני רוצה לקלקל את היחסים בינינו וכולי תקווה שהיא תבין ונמשיך להישאר ידידים טובים... בכל מקרה כפי שכבר אמרו פה הזמן ירפא ! NAWA

Shadowmage

New member
אני חושב

שזה קשור לאופן בו מתנהג הידיד הזה. לי אישית קרה כבר פעמיים שאמרו לי או הבהירו לי שאני רק ידיד אחרי שאמרתי מה אני מרגיש. זה לא נעים, אבל בגלל שאני מאוד מכבד את שתי הנשים הנ"ל נשארתי איתם בקשר ועד היום אני בקשר קרוב מאוד עם שתיהן. הפתרון למצבים כאלו הוא תמיד כנות מוחלטת משני הצדדים, אבל צריך גם לדעת לקבל לא כתשובה. פשוט צריך להשתלט על הרגשות ולאט לאט זה עובר. מי שבאמת אוהב מישהו יכול לעשות את זה ולהפוך את האהבה / משיכה שלו למשהו טיפה שונה שזו האהבה שיש בין ידידים. אם, לעומת זאת אתה רק נמשך למישהו פיזית אז זה לא אפשרי.

למעלה