בהמשך לדיון

Marks103

New member
בהמשך לדיון

שהיה פה לפני כמה ימים... כמה עבודה יש למישהו שיודע יפנית, עברית ואנגלית ברמה טובה? נניח ואין לו עוד תואר? ואם יש לו...אז באיזה תחומים הוא צפוי להשיג עבודה? יש דרישה למשהו כזה פה בארץ? תודה.

ToHrU

New member
אתה שואל שאלה . . .

שמאוד מאוד קשה לענות עליה . . . אבל בגלל שהתחבטתי בה לא מעט (אני שוקלת איזה תואר ללמוד ולמה) אנסה לענות. אני מכירה מספר אנשים שללא קשר לתואר שלהם מצאו עבודה בזכות ידיעת היפנית שלהם. אם אתה שואל אותי, זה לא משהו להסתמך עליו. קודם כל, לעניות דעתי, שפה כזו (ובכלל כל שפה) צריך ללמוד מאהבה ולא משיקולים אחרים. דבר שני, אתה לא יכול להגיד לעצמך OK אני יודע יפנית אז בוא ונזרום עם זה. לדעתי, לרוב המקומות תהינה דרישות נוספות בענייני השכלה, אבל הכול תלוי בהיצע העובדים שמתוכו הם יכולים לבחור. אני חושבת שכיום אפשר להסתכל על ידיעת השפה היפנית כפלוס בלבד (בשוק העבודה כלומר) ולא כבסיס קבלה לתפקיד.

Marks103

New member
אוקיי

גם אני חושב על מה ללמוד, בדיוק עכשיו. אני רוצה ללמוד מחשבים ואולי עם זה לשלב לימודי מזרח אסיה. אני כבר יודע יפנית לא רע...למרות ששכחתי הרבה, אבל אני מאמין שזה יחזור אלי די מהר. בכל מקרה, אני תוהה האם יש איזו דרישה בשוק ההייטק או בכל שוק אחר (טלקום, אולי) לדוברי יפנית...מן הסתם לא רק עם יפנית, אלא גם עם תואר רלוונטי..

hazu1

New member
אני בהייטק

והעובדה שאני יודעת יפנית עזרה לי להתקבל לחברה, כי יש לנו מפיצים יפנים. וכידוע, היפנים ברובם לא ממש יודעים אנגלית, כך שזה מאוד עוזר שיש מישהו שדובר יפנית. כמובן שיש צורך בהשכלה מתאימה, אבל ידיעת השפה מהווה יתרון בחברות שעובדות עם יפן. נשמע לי שילוב טוב- מחשבים ומזרח אסיה. בהצלחה

Marks103

New member
אוקיי, אבל

כמה חברות כאלה יש, עם מפיצים יפנים? כמה אתה צריך להשתמש ביפנית? מה אתה עושה שם חוץ מלדבר עם המפיצים הנ"ל? אתה היפניסט היחיד בחברה? תן קצת פרטים, אחויה.

passioneta

New member
אז ככה

אני נסעתי ליפן ללמוד יפנית, חזרתי עם יםנית שוטפת אבל רק 500 קנג'י. למדתי הנדסת אלקטרוניקה בטכניון, ואני עובדת בתעשייה משנת 94 (בהתחלה בפיתוח, אח"כ בשווק). ידיעת יפנית תעזור למי שאין לו יכולות אחרות למצוא עבודה. כלומר, מי שאינו מהנדס אבל רוצה למצוא עבודה אז ידיעת יפנית (ברמת שפת אם!) תעזור לו למצוא משרה. אם למדת הנדסה ואתה רוצה לעסוק בפיתוח (מב שעושים בד"כ עם סיום התואר) אין משמעות ליפנית (זה קוריוז נחמד בראיונות עבודה). אם תעסוק במכירות, או סיוע למכירות, או ניהול פרויקטים מול יפן (ולכך יש סכוי מאוד מאוד קטן) - היפנית תעזור אבל, אם היא לא טובה מאוד, רק ברמה של שבירת קרח. ואני אסביר למה: כשאתה במצב של מו"מ או שיחה מקצועית, אתה רוצה להיות בעמדת כוח. אם היםנית שלך לא מאוד מאוד מאוד טובה, שימוש בה ישים אותך בעמדת נחיתות - תצטרך להשקיע אנרגיה בשפה במקום בנושא השיחה ובמו"מ. יםנים בעמדות ניהול בחברות בינלאומיות יודעים אנגלית לא רע, רק נמנעים מלדבר אם הם לא חייבים. לכן בכל מקרה העבודה מולם תהיה באנגלית (בין השאר כי הקולגות שלך לא יודעים יפנית). בכל מקרה מספר המשרות הספציפיות מול יפן נמוך מאוד. אני ממליצה - תלמד מה שמענין אותך.

GnomeBubble

New member
אם אתה מתכנן לעבוד בחברת הייטק ביפן

אז זה יעזור לך. יש בפורום שלנו מישהו שעושה את זה
אם אתה מתכוון לעבוד בארץ, אז כמו ש-passioneta אמרה, זה לא יהיה הרבה מעבר לקוריוז. אבל חוץ מזה, לתכנת מחשבים אין הרבה מה לעשות עם יפנית ברוב המקרים. עקרונית, אולי אתה יכול ליפול על חברה שתרצה שתתרגם לה ממשק של תוכנה ליפנית, אבל זה לא אמור להיות ג'וב חלומותיך בתור תכנת. חוץ מזה, רק עם הרבה מזל תמצא משהו מתאים בארץ. אם אתה רוצה להגיע בסוף להשתמש ביפנית ברצינות בשיווק (וקח בחשבון שבד"כ לא מסיימים תואר ראשון במדעי המחשב וישר מקבלים תפקיד בשיווק
), תצטרך ללמוד יפנית עסקית. את זה אי אפשר ללמוד בארץ. בסופו של דבר, אני מציע לך רק דבר אחד - תלמד מדעי המחשב עם זה מעניין אותך, ובאותה המידה תלמד יפנית אם זה מעניין אותך. אם אתה מחפש ערך מוסף לעבודה, תואר ראשון ביפנית שווה בערך כמו תואר ראשון בפסיכולוגיה או אפילו בלימודים קלאסיים - שזה בערך כלום, בכל המקרים.

Marks103

New member
מצויין

אני נוטש את הרעיון, כי על ההיסטוריה של יפן כבר למדתי מספיק...

למעלה