בהמשך לדיון הסיני ...

אטיוד5

Active member
בהמשך לדיון הסיני ...

של רנג'ין-טללי-נאטמג שכבר נדחק לפינות השמאליות ביותר של הדף, אני מביא פה סיפור על פילוסופיה הודית כדי לעמוד עוד קצת על הבהונות בסקרנות ולדרוך לתרבות המזרח המסתורי על האצבעות. מעשה שהיה כך היה - חברה ישראלית ששהתה בארה"ב, צמודה לבעלה שיצא לרגל עבודתו שם, יצאה, כדי להעביר את הזמן, לאוניברסיטה המקומית ללמוד קצת על העולם. ומה יותר טוב מפילוסופיה הודית כדי להרחיב אופקים? נכון? עומד שם המרצה, ממוצא הודי, ומספר סיפור שכזה בזכות ערך הלימודים, ובפרט לימוד העצמי, התעמקות בנפש וכיוצ"ב. הסיפור הוא על נזיר הודי קרח עטוי גלימה צבעונית, גורו או לללמממה, קרישנה-שמישנה, או מה שלא קוראים לזה שם, שמסתודד עם חבר הגרופיס שלו בקרחת יער, והם מיגעים מוחותיהם בעינייני הרוח, הנשמה והנפש. פתאום מופיע נמר בקצה הקרחת. (של היער, הכוונה). מעירים התלמידים לרבם שכדאי אולי להסתלק מהמקום. "אה, זה כלום" אומר להם הגורו " אנחנו חזקים מהנמר, בכח הרצון נמגר אותו". הנמר מתקרב אט אט, ושוב פונים התלמידים לגורו שמא אולי בכל זאת כדאי להתנדף. "ממש אין צורך" כך הנזיר "בואו ונחשוב חיובי, כולנו בעת ובעונה אחת, ובכח הויברציות החיוביות בלה-בלה-בלה". הנמר כבר קרוב-קרוב, וכל התלמידים נסים על נפשם. הנזיר נטרף. עולה הסטודנטית הישראלית וברוב חוצפה אומרת למרצה - "כאילו דא? מה רצה כבודו להגיד?" אומר לה המרצה "שמעי, גם אצלכם הנוצרים (היא פולניה אסלית לבנבנה) יש סיפור דומה על נזיר בשם פרנציסקוס וכו' ..." "נכון, אבל בסיפור הנוצרי הנזיר לא נטרף.", אומרים לו יודעי דבר. מתפלא המרצה ההודי - "נו, מה זה משנה נטרף או לא נטרף?" so much בשביל פילוסופיה הודית.

גנגי

New member
לא מתאפקת

ומוסיפה סיפור מימי נעוריי: לפני שנים רבות מספור הייתי טבעונית. אדוקה. הרבה יותר קיצונית מאמנונימוס האנונימוס או מבירה המחשמלת. והיתה לי חברה (טוב, האמת היא שעד היום היא חברה שלי) טבעונית אף היא, ונהגנו לדון בעניינים שברומה של טבעונות ביחד אגב לעיסה - ימין-שמאל-טיף-טף - של גבעול סלרי מעודן (רוצו לקרוא את "פונטנלה"!). באותם ימים היה בארץ גורו טבעוני אחד ידוע, ממייסדי אגודת הצמחונים והטבעונים, שנודע באדיקותו הרבה לתורת התזונה הנכונה ובטוהר מזונו, ולא הכניס לפיו דבר טומאה כמו לחם או ירק שנחתך בסכין. אתרע מזלו של הנ"ל ויום אחד חלה באיזו אנגינה, רחמנא ליצלן, וטיפל בעצמו בשיטות הטבעוניות שלו, ולא החלים. עמדו רופאים ומומחים ששמעו זאת והמליצו בחום על אשפוז ועל טיפול אנטיביוטי, אך הנ"ל עמד במריו וסירב להכניס לגופו דבר-רעל. וכך מת האיש מאנגינה, בטרם עת, עקשן,נקי וטהור מרעלים. זכורתני שהסיפור הזה כל כך הצחיק אותי באותם ימים, עד ששלוש שנים לאחר מכן זנחתי את הטבעונות וחזרתי להטמיע במערכת העיכול שלי ירקות חתוכים בסכין, את הדגה אשר בים, את עוף השדה, את הבקר אשר על המנגל ואת התרופות אשר בסל הבריאות הממשלתי. תהיו לי בריאים.

אוֹחַ

New member
ראבאק! הבנאדם מת! מה לקח לך שלוש

שנים?!

גנגי

New member
תמיד אני האחרונה לדעת.

ועוד מגדילים עשות ומסתירים ממני מידע רלוונטי בעזרת וואי-וואי-וואי-נט..

למעלה