ספק אם בחינה פסיכומטרית תיחשב קשה יותר למועמדים לרבנות מאשר מבחני הרבנות עצמם. זה פשוט תחום שונה. בכלל, ספק אם בחינה פסיכומטרית יודעת באמת לסנן ולקבוע מי חכם יותר או פחות, מי אידיוט ומי לא. זה כלי סינון שמתישהו מישהו החליט שהוא נורא יעיל, אך יעילותו מעולם לא הוכחה במציאות (ואם לגמרי נדייק, דווקא הוכח שהוא לא שווה יותר מדי).אני מציע שמועמדים לרבנות יעברו בחינות פסיכומטריות
ויוכלו לשמש כרבנים רק מעבר לציון מסויים
לא ייתכן שכל אידיוט יוכל להיות רב .
מי שנפל במבדקים אלו, ברור שיגיד שהיא לא משקפת את האמת, אנו יודעים זאת היטב שאתה חושב באותה צורה על תעודת בגרות ועודספק אם בחינה פסיכומטרית תיחשב קשה יותר למועמדים לרבנות מאשר מבחני הרבנות עצמם. זה פשוט תחום שונה. בכלל, ספק אם בחינה פסיכומטרית יודעת באמת לסנן ולקבוע מי חכם יותר או פחות, מי אידיוט ומי לא. זה כלי סינון שמתישהו מישהו החליט שהוא נורא יעיל, אך יעילותו מעולם לא הוכחה במציאות (ואם לגמרי נדייק, דווקא הוכח שהוא לא שווה יותר מדי).
אז אם תרצה להטיל מגבלות על 'מי יכול להיות רב', בכיף. אבל חוששני תצטרך למצוא שיטה טובה יותר. אגב, בקהילות רבות רבנות כלל לא נקבעת על סמך מבחנים כלשהם, אלא בדרכים אחרות לחלוטין. משזה המצב ממילא לא שייך לקבוע מבחנים לרבנים שמגיעים לדרגה זו בדרך מסוימת, כאשר זה ממילא יעבוד רק על כמחצית מהמוגדרים כך.
צודק בהחלט.ספק אם בחינה פסיכומטרית תיחשב קשה יותר למועמדים לרבנות מאשר מבחני הרבנות עצמם. זה פשוט תחום שונה. בכלל, ספק אם בחינה פסיכומטרית יודעת באמת לסנן ולקבוע מי חכם יותר או פחות, מי אידיוט ומי לא. זה כלי סינון שמתישהו מישהו החליט שהוא נורא יעיל, אך יעילותו מעולם לא הוכחה במציאות (ואם לגמרי נדייק, דווקא הוכח שהוא לא שווה יותר מדי).
אז אם תרצה להטיל מגבלות על 'מי יכול להיות רב', בכיף. אבל חוששני תצטרך למצוא שיטה טובה יותר. אגב, בקהילות רבות רבנות כלל לא נקבעת על סמך מבחנים כלשהם, אלא בדרכים אחרות לחלוטין. משזה המצב ממילא לא שייך לקבוע מבחנים לרבנים שמגיעים לדרגה זו בדרך מסוימת, כאשר זה ממילא יעבוד רק על כמחצית מהמוגדרים כך.

אני מציע שמוסד הרבנות והמועצות הדתיות ינותק מעטיניה הפיננסיות של מדינת ישראל ויבוטל בית הדין הרבני.אני מציע שמועמדים לרבנות יעברו בחינות פסיכומטריות
ויוכלו לשמש כרבנים רק מעבר לציון מסויים
לא ייתכן שכל אידיוט יוכל להיות רב .
אבל יש ציבור גדול שאלה אורחות חייו .אני מציע שמוסד הרבנות והמועצות הדתיות ינותק מעטיניה הפיננסיות של מדינת ישראל ויבוטל בית הדין הרבני.
בשביל לעשות את זה צריך להפריד דת ממדינה.אני מציע שמוסד הרבנות והמועצות הדתיות ינותק מעטיניה הפיננסיות של מדינת ישראל ויבוטל בית הדין הרבני.
בשביל להתחיל מלמטה בהיררכיה השיפוטית, צריך להיות בעל וותק של 5 שנים בעריכת דין ולעבור וועדת קבלה, לרוב מי שיש ויטמין P עובר בקלות, בגישת חבר מביא חבר שידועה בחונטה המשפטית.האם יש בישראל מוסד / אוניברסיטה שמכשירה שופטים? כל עורך דין מטומטם שפוליטית פופולרי במערכת, יכול להתמנות להיות שופט. ואחר כך להמשיך ולעלות למעלה עד שהוא ניהיה שופט בעליון ואחר כך ממנה את עצמו לנשיא העליון.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.