בהלה גדולה

אדל 272

New member
בהלה גדולה

שלום רב
ברצוני לשאול,ואיני יודעת האם זה הפורום הנכון,אבל אנסה ובמידה ולא אני מיתנצלת מראש.
בני בן החמש היתקלח עם חברו בן גילו בהסכמתי כמובן,הרשתי להם לשחק עד שאבוא לעזור להם במקלחות,שניכנסתי שמעתי שקט והרגשתי שמשהו מיתחולל,הצצתי וראיתי שהחבר אומר לבי לנשק לו את העינים,ובני נישק ואז בני אמר לו תנשק לי את הישבן ואת האיבר הפרטי וכך עשה החבר.אני חיבת לאמר שעמד לו האיבר הפרטי.אני ההיתי בהלם,אינני יודעת מה לעשות האם הבן שלי צריך טיפול פסיכולוגי?האם זה מעיד על בעיה כל שהיא?
תודה רבה ואתם עושים עבודת קודש.

MotheRonit

New member
לא נראה לי שהבן שלך זקוק לטיפול פסיכולוגי

בשבילו היה מדובר במשחק. אבל גדול!
זאת הזדמנות לחדד את עניין הגבולות, שמירת הפרטיות, והגנה על איברי הפרטיים. בשום פנים ואופן אסור היה לו להסכים, ומוטב להטמיע אצלו את הערכים האלה ומהר. אם את צריכה עזרה מה להגיד ואיך את יכולה להתייעץ עם אנשי מקצוע.
לגבי הילד השני. אני לא מאבחנת. ואי אפשר לומר ממקרה אחד. בוודאי שלא ראיתי, אלא שומעת התבוננות (שגם אם היא תיאורית לחלוטין באופן לא מודע יש בה פרשנות/ביקורת). קשה לדעת אם מדובר בסקרנות טבעית לגיל, למרות שחייב לומר שההתנהגות נשמעת לי קצת חשודה ועם מאפיינים של התנהגות מינית יתרה (לגיל הזה לא אמור להיות לו ידע או רצונות לגבי נישוק האיברים הפרטיים).
לגבי הזקפה בנים הם בנים ובסך הכל כנראה שהחוויה הייתה לו נעימה

לדבר איתו

על האיברים הפרטיים ועל הגוף שלו
לא לעשות מזה סיפור ולא להלחיץ אותו או את עצמך

חיכית בסבלנות רבה

אם אני הייתי בחדר עם הבן שלי ועוד בן בעירום והייתי שומע שאחד מבקש מהשני לנשק לו איברים אינטימיים, סביר להניח שהייתי אומר משהו שיעצור את העניין.

מבינה את דאגתך

אך לא הייתי ממהרת לטיפול פסיכולוגי. מצטרפת להמלצה לדבר עם הילד. אני מבינה שבנך הוא זה שביקש את הנשיקות על הישבן והאיבר הפרטי. השאלה היכן הוא ראה התנהגות כזו. כדאי לספר שראית אותם, כאשר את רגועה ולא בטון מאשים. תנסי לשאול היכן הוא ראה אנשים מתנשקים כך. חשוב לדעת כיצד הוא נחשף להתנהגות כזו. יתכן בהחלט שיש ילד אחר בגן שלימד אותם ואז חשוב לדווח לגננת. זו התנהגות שלא בריא שילדים יחשפו אליה.
המשך התגובה שלך הוא על פי תשובותיו. בנוסף, כמובן, שחשוב להסביר לו את גבולות הגוף - לא נוגעים באיברים פרטיים ולא נותנים לאחרים לגעת.
כמו שנכתב כבר - טבעי שעמד לו. ניתן לראות גם אצל תינוק שנוגע בעצמו שיש זיקפה.
כל טוב.

kriz

New member
מסכימה בייחוד

עם כך שיש לברר מאיפה הוא למד את ההתנהגות הזאת.
איפה הוא ראה את זה?
איך הוא בכלל הגיע למצב של לבקש כזה דבר

kriz

New member
לדבר עם הילד

להסביר לו על איבריו הפרטיים.
כמו שהציעו לך פה - את יכולה להתייעץ עם איש מקצוע איך לגשת לילד ולדבר איתו על זה.

ואם קורה שוב משהו כזה אני אכן הייתי מתערבת בשנייה שהייתי רואה את זה.

למעלה