בהוראת קצין משטרה?

NewUser4

New member
במדינה שהמשטרה מתפקדת כהלכה

תפקידה של המשטרה הוא בראש ובראשונה הרתעה, רק לאחר מכן אכיפה (בכל הנוגע לתנועה לפחות).

MrJacKasS

New member
זהו ..

שאני רואה לפעמים ערסים על הכביש שעוקפים בזיג זג במהירות מטורפת בלי לאותת כמובן והם ככה קרובים לאבד את השליטה על הרכב ולהתנגש במישהו .. אבל כשיש משטרה עם צ'קלקה? הכל טוב ויפה, לא עוברים בקמ"ש 1 את המהירות, מאותתים תמיד .. נכון שיש משטרה סמויה גם ..אבל רוב משטרות התנועה מלוות בגורמי הרתעה, והייתי מת שיתקעו לערסים כאלה את הדו"ח של החיים שלהם .. (עם כל שנאתי למנאייקים למיניהם ..)

מה תגיד על זה?

לפני בערך חודש ראיתי משטרת תנועה שהיא גם שיחקה את התפקיד של הערסים שעוקפים בזיג-זג? חחחחח משטרת תנועה עאלק... מדינה שכונה

ShMo0LiKiPoDa

New member
ראסמי

לפני שבועיים בערך עמדתי ברמזור עם שני נתיבים, כשהשמאלי הוא לפנייה והימני הוא להמשיך ישר (בו אני עמדתי).. איכשהו משטרה הגיעה, נצמדה לי לנשמה מהנתיב השמאלי והצליחה לחתוך אותי (כשאני עומדת ברמזור אדום!).. חשבתי לתומי שאולי משהו קרה, מקרה חירום או משהו.. הסתכלתי על הנהג כשהוא חתך אותי (מאחר ובין כה וכה אני עומדת במקום) וקלטתי חיוך עצבני על הפנים שלו כשלידו יושבת מישהי ומאחור עוד אחת.. ווואאאללהה יפה.. שלא נתחיל לדבר על כל הפעמים שבכבישים בין עירוניים (בדרך לעכו מחיפה למשל.. למי שמכיר) עם איזור בנייה ומהירות מוגבלת ל40 אני נוסעת על 50 והמשטרה פשוט טסה לידי.. בהתחלה עוד הייתי מופתעת אבל עכשיו זה כבר ממש לא חדש לי..

flutter girl

New member
בדרך מעכו לחיפה

איפה שיש איזה 4 מסלולים? כביש מפחיד, יחסית לצפונית שכמותי.

ShMo0LiKiPoDa

New member
זה בערך כמו

שפעם (כבר יותר משנה שלא יצא לי לראות) היו מציבים קרטונים בצורת מכונית בצד כדי שזה יראה כמו משטרה.. אין תקציב להציב באמת אמצעי אכיפה אז מאלתרים.. אם כבר, אז יש קטע בחיפה אחרי כביש מהיר שאחרי שהוא נגמר כל שתי מטר בערך יש שלט של 50 קמ"ש.. באמאשלכם

offirla

New member
את בטוחה שתמרור הגלה ל- 50 קמש

את בטוחה שתמרור הגלה ל- 50 קמש מוצב כל 2 מטר או שקצת (הרבה) הגזמת? יכול להיות המציבים "כל 2 מטר" בגלל שהתמרור הקודם התבטל על-פי החוק ולכן מציבים תמרור מחדש? צומת מבטלת כמעט כל תמרור, למעט "כניסה לשטח בנוי"... בפעם הבאה, תנסי לשים לב....

ShMo0LiKiPoDa

New member
אני כמעט בטוחה שזה ככה..

יוצא לי לנסוע די הרבה בכביש הזה. הסדר של התמרורים הוא ככה- בהתחלה יש תמרור שנגמר הכביש המהיר ושנכנסנו לשטח עירוני (עד כה הכביש הוא אותו כביש, לא השתלבנו עם שום תנועה אחרת). אחרי זה (אאל"ט אין צומת בדרך) יש תמרור ל50. ואז בכניסה לעיר (לפני ההשתלבות עם התנועה בתוך העיר) יש שוב תמרור ל50. אני אשתדל לשים לב יותר לצמתים בפעם הבאה שאני אעבור שם, למקרה שאני לא זוכרת במדוייק.

be_roo

New member
זה כדי להזכיר לנהגים היות ורבים

ממשיכים לנהוג שם כאילו זה כביש בינעירוני.

offirla

New member
תקנה 20 לתקנות התעבורה

20. סמכות קצין משטרה וקצין משטרה צבאית פיקודי קצין משטרה ו- קצין משטרה צבאית פיקודי רשאים להציב בדרך אזרחית או בשטח צבאי שבמרחב הפיקוד עליו הוא ממונה, תמרור זמני הנושא עליו סימון מטעם משטרת ישראל או מטעם המשטרה הצבאית - ויראו את התמרור כמוצב כדין (גם מבלי שעבר אישור של ועדת התנועה המקומית). התמרור אגב, מוצב בפועל על-ידי העירייה או הרשות המקומית, למרות שהתמרור לא אושר להצבה על-ידי העירייה. לקצין, יש סמכות להורות לרשות להציב תמרור - והרשות המקומית חייבת לעשות כן.

תודה . תמרור כזה מוגבל בזמן ?

או עד שייאשרו אותו סופית? ועדיין לא הבנתי למה לי צריך להיות אכפת כשאני מגיע לתמרור אין כניסה למשל , שכתוב שם שזה באישור קצין משטרה? ואגב מדובר על קצין מהמשטרה המקומית או קצין ארצי שמתמחה בתעבורה? תודה.

offirla

New member
אז ככה....

* ברמת העיקרון - התמרור הזה (באישור קצין משטרה) - אמור להיות זמני; ועדת התנועה המקומית, אמורה להתכנס "בקרוב" ולהחליט האם התמרור יהיה קבוע או שהוא יוסר או שיונהג הסדרך תנועה אחר, חלופי. קצין המשטרה, לא אמור לעשות את התפקיד של ועדת התנועה המקומית, ולכן הוא מחליט להציב בדרך של החלטה מנהלית (בדומה להחלטה של קצין לפסול רישיון נהיגה - התייחסתי לנושא הזה, כאן בעבר...) * תמורים המוצבים "באישור קצין משטרה" תמיד, יוצבו כאמור בצורה מנהלית: כלומר תוך 3 ימי עבודה, התמרור יוצב במקום שהקצין קבע. * ישנם יישובים בארץ, שבהם ועדת התנועה לא עושה את עבודתה בצורה טובה - ושם רוב התמרורים הם "באישור קצין משטרה". לגבי הקצין החוק הגדיר "קצין משטרה" כ- מפקד משטרת מחוז או ראש מחלקת תנועה במטה הארצי של משטרת ישראל או נציגם לעניין הנדון; בנוהל המשטרתי נקבע - שהקצין חייב להתעסק בנושא תנועה והתפקיד שלו הוא "קצין תנועה" ועבר הכשרות מתאימות בבית-הספר לתנועה של המשטרה וקיבל היתר לכך ממפקדיו. נהג שלא נתן זכות קדימה לרכב אחר לדעתו של שוטר, רשאי השוטר לרשום לו "הזמנה לידן" וכן לזמנו ל- קצין משטרה בכדי שישקול לפסול אותו מנהיגה ל- 30 יום בצו מנהלי, עוד בטרם הורשע בעבירה. כל "קצין משטרה"? - לא! רק קצין תנועה, כאמור.

תודה רבה

כמה הבהרות לגבי הקצין : אם הכוונה למפקד מחוז , יש בסה"כ שש בכל הארץ אם אני לא טועה...יש להם את ההכשרה ואת הזמן להתעסק בתמרורים? אם אני מבין נכון הוא יכול למנות נציג מטעמו כגון קצין תנועה במטה הארצי? ידוע באיזה דרגה? בנוגע לפסילת רשיון בידי קצין משטרה מדובר באותו אחד ובעל דרגה מקבילה? תודה.

offirla

New member
תשובות....

נכון - מפקדי מחוזות יש 6 והם גם לא קציני תנועה, כפי שקבע הנוהל המשטרתי.... "קצין תנועה במטה הארצי" - הכוונה ל- קצין תנועה המשטרת באגף התנועה של המשטרה. ברמת התכל'ס, מי שמתעסק בנושאים האלה, הם: קציני תנועה מרחביים (לדוגמה: קצין תנועה שפלה, קצין תנועה תל-אביב), ראשי-משרד תנועה בתחנות העירוניות, קציני יחידות סיור במתנ"א (להם אין היתר להציב תמרור), מפקדי מתנ"אות וסגניהם (להם יש היתר לפסול לגבי הצבת תמרור {לפי הסכמים עם קצין את"ן המחוזי/המרחבי}) וכדומה לגבי פסילות - כן, לכאורה מדובר באותו אחד, אבל לא מחייב שקצין שמוסמך לפסול יהיה גם קצין שמוסמך לקבוע תמרור. מי מוסמך לפסול - קצין משטרה בדרגת מפקח לפחות. המשטרה החמירה והסמיכה רק קצין שעבר הכשרה בנושא תנועה והוסמך לפסול וכל עוד הוא משרת באותו תפקיד -> קצין שהיה מוסמך לפסול והועבר מתפקידו (קידום או סיבה אחרת) - חייב לעבור הסמכה מחדש בכדי להמשיך להיות מוסמך לפסול.

למעלה