בהוראת קצין משטרה?

בהוראת קצין משטרה?

לאחרונה נראים יותר ויותר תמרורים , עצור , אין כניסה , וכד' שמתחתם מצויין שלט- "באישור קצין משטרה" האמנם ? בשביל מה? תודה.

be_roo

New member
בשביל שלא יצטרכו לחכות עד לסיום

התהליך הבירוקרטי כדי להציב שלט בטיחותי או להסדרת התנועה. האישור של ועדת התמרור יגיע בהמשך, אלא אם השלט זמני.

וואלה?

גם בשביל תמרור עצור צריך תהליך בירוקרטי? ולמה לי זה צריך להיות איכפת אם זה עבר את כל האישורים או שזה בינתיים רק באישור קצין משטרה ?

be_roo

New member
ודאי. איך אפשר אחרת? כל אחד מציב

תמרור לפי ראות עיניו? ולמה זה צריך להיות אכפת לך? כי תמרור שלא הוצב כחוק יכול להיות מסוכן וליצור הטעיה ובלבול.

העניין הוא שהם מחוייבים בתקנה להציב

שלט כזה מתחת לתמרור ורק בגלל זה הם שמים אותו? כי הרי אף אחד לא ילך ויחקור כל תמרור , באישור מי הוא הוצב....

offirla

New member
תמרור "עצור"

תמרור "עצור! תן זכות קדימה" הוא הכי בעייתי. כיוון שבכדי להציב תמרור זה חייבים אישור ספציפי מאת משרד התחבורה / המפקח על העבורה המחוזי. לא מספיק שוועדת תנועה מקומית מאשרת ושהמפקח על התעבורה רק ישים חותמת וישלח חזרה. על-פי הנחיות משרד התחבורה, המפקח המחוזי עצמו או מי מטעמו - חייבים לאשר ספציפית תמרור "עצור", הצבת רמזור חדש, תיקון/שינוי סדר הפעלת הרמזור ועוד... לעניין אכיפה: קיבלת דו"ח תנועה, והשוטר ציין בדוח "לא צייתת לתמרור ..... בניגוד לסעיף 22(א) לתקנות התעבורה" או תקנה 72(א)(16) לתקנות התעבורה {מקום שמור לנכה} -> באם תוכיח כי התמרור לא הוצב כדין ו/או לא רשום בספרי ועדת התנועה המקומית -> הרי שעל פי החוק, אתה זכאי בדין, ודינו של הדו"ח להתבטל!

offirla

New member
תודה אוראל....

באמת יש לי היום יום הולדת, גיל 28.....

be_roo

New member
אין ביטול אוטומטי במקרה של תמרור

שלא הוצב כחוק, כבר היה נהג שהורשע למרות שהוכיח בעיה בירוקרטית בהצבת התמרור.

offirla

New member
אני לא יודע מאיפה הבאת את זה...

אני כמתנדב, כבר הייתי ביותר ממשפט אחד, בהפ הנהג הוכיח שהתמרור הוצב של באישור ועדת התנועה המקומית - והדוח זוכה... והנה הנוסח שקבע המחוקק, תקנה 22 (א) {ציות לתמרורים}: 22 (א) - עובר דרך חייב לקיים את ההוראות הניתנות בתמרור, אולם תהיה הגנה טובה לנאשם אם יוכיח שהתמרור הוצב, סומן או נקבע שלא כדין.

NewUser4

New member
אמנם הגנה טובה

אך לא הגנה מוחלטת, ואכן לא חסרים מקרים בהם פסק הדין קבע לחובת הנהג. בכל מקרה, יש צורך בעורך דין אם נוקטים בטקטיקה משפטית שכזו. דבר כזה עולה הרבה יותר כסף מדו"ח על עצור (250 ש"ח, לא על זכות קדימה הכוונה אלא על אי עצירה). בנוסף, השופט יהיה זה שיפרש את המקרה בהתחשב בכל הנסיבות המסויימות של המקרה עצמו שהרי החוק מאפשר לו את שיקול הדעת ואינו סותם את הגולל שכן צמד המילים "הגנה טובה" נותן אמנם לגיטימציה לערעור אך לא מחייב את השופט שידון בתיק בהתאם לנסיבות המקרה.

be_roo

New member
ומה זה בדיוק מוכיח?

לא אמרתי שבכל מקרה זה לא מבטל דו"ח, אמרתי שכבר היו מקרים בהם הנהג הורשע. ולשון החוק זה דבר חשוב, אבל הפרשנות של בית המשפט היא זו שקובעת. מאיפה הבאתי את זה? מכאן: http://www.topspeed.co.il/forum/forum_posts.asp?TID=23862&KW=%E4%E5%F6%E1+%EB%E7%E5%F7 אומנם מדובר בתאונה ולא בדו"ח, ולא הוכח שהתמרור לא הוצב כחוק אלא רק חסרו פרוטוקולים אבל השורה הרלוונטית היא זו:אף אם הוצבו שלא כדין, הנהג בעת כניסתו לצומת, לא ידע על כך, ולפיכך הינו נושא באחריות לתאונה." לתמרור יש לציית, אחרי זה אפשר להתווכח על הצבתו.

NewUser4

New member
זה דומה למקרה מאוד נפוץ דומה לזה

ישנם מקרים רבים בהם נהגים מקבלים דו"ח על אי ציות ל22(א) מסויים. לאחר כמה שבועות מוסר אותו תמרור או מוחלף (לדוגמה מעלים את הגבלת המהירות אף שלא היו עבודות בכביש, או מוסר תמרור עצור והופכים אותו למתן זכות קדימה משולש). אותם נהגים ששים לבית המשפט לערער על הדו"ח. השופטים אחידי דעים בעניין. והנהגים אינם מזוכים. במחשבה שניה, המקרה הזה לא מאוד דומה אך יש לו גורם משותף אחד. הנהג, בהגיעו לתמרור אינו יודע אם התמרור הוא מוצב כהלכה, מוצב באופן זמני, הוצב שם בטעות, וכו'. ולכן הוא חייב לציית לו. אם יש לו ספקות לגבי התמרור יבדוק זאת אחר כך אולם כל עת שהתמרור מוצב יציית לו.

be_roo

New member
אם כבר העלת את העניין

דווקא שמעתי על שופטים שהקלו בעונש (אם כי לא זיכו) בגלל שהתמרור שונה זמן קצר לאחר הדו"ח להוראה מקלה יותר (העלאת הגבלת המהירות ואפילו המרת "עצור" ב"תן זכות קדימה"). לטעמי דרך אגב, זו תפיסה שגויה בדיוק מהסיבה שציינת. אין סיבה שנהג שנתפס יום לפני שהוחלף התמרור יהנה מעונש קל, לעומת נהג שנתפס באותו מקום חצי שנה קודם וכבר הספיק לקבל את העונש הקשה יותר.

תות15

New member
ואני ראיתי

תמרור עצור שמתחתיו "במקום אמצעי אכיפה מוגברים". זה קצת מפחית מהערך של תמרורי עצור אחרים לא..? יעני בתמרור הזה חובה לעצור אבל במקומות אחרים עם עצור אני לא אעצור כי אין "אמצעי אכיפה מוגברים"..? מוזר..

MrJacKasS

New member
זה כמו התמרורים האלה

שיש בכבישים מאוד מסוימים בארץ (הערבה למשל) שיש שלט שאומר "אמצעי אכיפה מוגברים" או "מצלמות מהירות באיזור" ..יעני רק באיזור הזה צריך לשמור על המהירות .. וזה גם די טיפשי לדעתי שמודיעים על זה (אם אני נכנס לראש של המשטרה..) ..טוב לדעתי זה גם דפוק שהמשטרה מבליטה את עצמה עם צ'קלקה..

למעלה