בד סימפוניה מודפס

ו שתי

New member
בד סימפוניה מודפס

יתאים לשמלה למישהי שיש לה צמיגונים בבטן ובאגן? או שמוטב לעשות ממנו חצאית לחוד וחולצה לחוד? (לא, זו לא אני, אני בכלל שואלת בשביל חברה
)

lirola

New member
יש המון סוגים של סימפוניה

חלקם בעייתיים וחלקם לא. אם את מדברת על בדים מאוד דקיקים, כמו טישו אז שמלה זה בעייתי, אלא אם מבד כהה ואז זה סביר.

אני עושה מסימפוניה שמלות במידה גדולה

אבל כמו שלירון אמרה זה חייבת להיות בד איכותי, וגם צריך לקחת בחשבון שאם הולכים למשל עם תיק גב שמשפשף את הבד בנקודה מסויימת תמיד יצאו 'גולגולים' של בד. הכי חשוב זה לשים לב שהסימפוניה היא באמת מויסקוזה, זה צריך להיות עם קצת ברק, כי לכותנה תמיד יש סיבים יותר קצרים מה שגורם ללינטר לצאת יותר מהר.

lirola

New member
אגב, קניתי מפוש בד סימפוניה שקוראים לו

"טלי"-סתם השם המסחרי שלו, והוא מיועד למידות גדולות. הוא בכלל לא כמו הסימפוניות הרגילות שאני מכירה. הוא נשפך מצד אחד ולא נצמד וגם לא דק מאוד. מתאים גם לקיץ וגם לחורף. לצערי יש רק מגוון צבעים מצומצם אבל אולי יהיה לך טוב-שחור, ירוק בקבוק, חום ולבן. בד ממש מדהים, נעים ובגלל שאינו עם לייקרה אז גם פחות דוהה.

lirola

New member
סימפוניה זה שם של כל בד

שהוא כותנה עם ויסקוזה. המשקלים והצפיפויות יכולים להיות מאוד מגוונים. זה מה שהסביר אפריים מפוש. יש להם את בדי הסימפוניה הטישויים וגם אחרים שתופתעי מאוד שהם סימפוניה אבל הם כאלה בשל ההרכב שלהם.

lirola

New member
כתבתי מקודם בשרשור לא נכון

מה שהוא אמר זה שהבד, מבחינה טכנית הוא הוא viscose open end ... ולחברות רבות יש אותו וזה קשור לליפוף של הסיבים ... בטח עדי מבינה יותר ממני.אבל יש סימפוניה ויש סימפוניה.

אני תמיד מחפשת לפי ההרכב אם אפשר

אין לי כח לזכור את כל השמות שנותנים לדברים לא יודעת למה את מתכוונת בopen end אני מחפשת ויסקוזה עם מעט לייקרה היתרון בויסקוזה זה אורך הסיבים והברק, ככל שהסיב ארוך יותר יש פחות סיכוי לגולגולים, והויסקוזה גם חזק יותר, מה שאומר שהבלאי פחות. לדעתי גם יפה יותר בגלל הברק שיש לסיבים. לגבי לייקרה יש בכך יתרון בגלל הזיכרון התרמופלסטי של החומר ששומר על צורת הבגד אחרי כל כביסה, וגם מחזק את היריעה באופן כללי. יש באמת בעיה להשיג במשקלים גבוהים, אני מוצאת ב 220 אבל הייתי שמחה למצא ב 300 גר' זה היה לי טוב ואף יותר. ובמידות גדולות חשוב לי מאוד רוחב הבד, כי אחרת יש לי פסולת רבה שנזרקת. אגב כבר אמרתי לגבי התחרות של בלומי , לא משהו בכלל, את רוב הדברים אפשר למצא בדרום, והצבע זה ענין של בקשה, יצבעו לך במה שתרצי בלי תוספת כסף המקום הכי מגעיל אבל הכי יעיל לתחרות נמצא בסמטת השוק , מאחורי הבנין של יפו תל אביב 44, אבל אין להם סבלנות בגרוש

lirola

New member
לא כתוב אף פעם סימפוניה

כתוב כותנה ויסקוזה או ויסקוזה ספנדייקס וכו'. וגם חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי כזה. נראה שזו המצאה שלנו?

ו שתי

New member
מרחיבה קצת את הנתונים:

זה בד נמתח- כבד ועבה יחסית, עם הדפס צפוף בגוונים של ירוק בקבוק וחום. אני בתחושה ששמלה מהבד הזה חייבת להיות צמודה יחסית לקווי המתאר של הגוף, ולכן עלולה להיות בעיתית. מצד שני- האם העובי היחסי של הבד יש בו כדי לטשטש, או שאני חיה בסרט?

lirola

New member
מספיק לקחת את הבד ולהניח אותו על

הגוף (לא מעל בגדים כמובן) וכבר תראי איך הוא יושב. אם הוא כבד ועבה זה יהיה פחות בעייתי. לגבי הגיזרה המומלצת לבד, צריך לראות.

לא צמוד

בבדים דקים ואלסטים, אפשר דווקא לעשות גזרה יותר רופפת, הבד מתישב על הגוף בכל מקרה, להצמיד בד כדאי רק אם יש אחוזי ליקרה גבוהים כמו ניאון או אינטרלוק של בגד ים,

רות מלר

New member
רק זיכרו שמדובר בסריג

וככזה כדי לתת את הדעת בגזרה ולהוסיף רוחב כי איך שלא נשחק איתו הכובד ימשוך אותו מטה והתוצאה הסופית תתקבל צרה משהתכוונה להיות והפוך לגבי האורך אם האורך מאוד עקרוני אז בידיעה שהכובד ימשוך- טיפה לקצר. מכנסי לייקרה/כותנהשתפרתי- במשך קיץ שלם בכל שבוע קיצרתי

והפוך אם מקצרים בגד יש לתת את הדעת על

הבד שמושך כלפי מטה ולתת מקדם של אורך לפני שגוזרים לפי הסימון.

למעלה