בד סטרייץ

שש שבע

New member
אין סתירה בדברי

תפירה לא לומדים מהאויר. והבנות שלקחתי ל מ ר ו ת מכללת מרים מוכשרות, לא נלקחו לעבודה בתפירה, אלא לתפקידים אחרים, ( ואת התפירה למדו במקום, אצלי וזה צופר רציני, לא חלק מדרישות העבודה שלהן...). התופרות שלי למדו בבית יעקב מגמה מקצועית, ושמה לומדים הכי רציני תפירה... אם את רוצה לעצב לתפור ושיקנו, את חיבת לדעת את העבודה על בוריה.

לא דיברתי על תפירה דיברתי על עיצוב וטקסטיל.

סבבה אני פשוט חושבת שלמה שאת קוראת בשמות אני חיה ורואה . ובקשר לאוברלוק אעשה על פי עצת השכנה... ואבדוק סוגי תפרים כי זה באמת תחום שאני לא מבינה בו. תודה אין עליכן ועל הסבלנות שלכן:) וד"א אני ממש מסכימה איתך שבבית יעקב לומדים הכי טוב אבל מי שלא מהמגזר שלהן הן לא מוכנות לקבל אותו :( לא נורא זה היה כבר מזמן כבר למדתי במקום אחר אני בטוחה שהוא פחות טוב ....

ו שתי

New member
בדיוק דיברתי אתמול על הנושא הזה עם מישהי

שמלמדת תפירה. כלל אצבע בחיים הוא, שככל שאתה יודע פחות, אין לך מושג כמה אתה לא יודע כלום. ככל שצוברים ידע, צוברים ענווה. גם כשאני התחלתי לתפור, הייתי נכנסת לחנות, מסתכלת על שמלה ואומרת בלבי- "חמש דקות עבודה, אפילו שתי ידי השמאליות תצלחנה". ואז התחלתי לנסות. היום (שנה וחצי אח"כ) אני מבינה כמה מימנויות יש בדברים שנראים לעין שלי פשוטים בתכלית. בדיוק כשם שמי שיסתכל מהצד עם שיחה שלי עם מתבגר יכול להגיד- וואלה, עכשיו- המתבגר הבא שיבוא לטיפול- אני יכול לעשות בדיוק את מה שהיא עושה. זה טיבו של ידע מקצועי- שמהצד הדברים נראים מאד פשוטים וברי ביצוע. אחרת לא היינו מקצוענים כ"א בתחומו. מקריאה פה בפורום באמת לומדים הרבה. ויש פה המון פתיחות גם לבורות והדיוטות כמוני, אבל גם לשאול צריך לדעת, כדי לקבל תשובה מדויקת.

אין לי בעיה לכופף את הראש ואני גם מרגישה שאני

קצת חוזרת על עצמי. יש לי נסיון אני פשוט לא קורא לזה בשמות כמוכן. כשאני רוצה לתפור משהו- אני מכינה סקיצה, בונה גיזרה,נוסעת לקנות בדים ובחנות מה שמתאים לי אני קונה. שוב, אני עובדת עם בדים פשוטים ויוצאים לי דברים קלאסיים פשוטים. ברור לי שאם הייתי צריכה לעבוד בתחום שאני לא מספיק טובה בו הייתי משכללת את עצמי . אבל מה שאני יודעת מספיק לי בשביל לבנות במדוייק חצאיות שמלות סרפים וחולצות. אם ארצה ל"דוגמא" לפתוח גמ"ח שמלות כלה אקח קורס בתחום אבל זה לא רלוונטי.... טוב לי עם מה שאני יודעת ובאמת ב"ה גם האנשים שאני עובדת איתם מרוצים.אני לא מדברת בשפה מקצועית זה לא אומר שאני לא מבינה . הרבה מהשאלות ששאלתי קשורות לסוגי תפרים ומכונות אוברלוק כי זה תחום שאני לא מבינה בו. ונכון אמרה השכנה... שכדאי לי ללכת לחנות לראות בעין מה אני רוצה ואולי להתייעץ איתכן כשאבנה לי פחות או יותר מה שאני רוצה רק אומר לך ואמרתי גם לשכנה... תפרים אולי אראה בחנות אבל סוג מכונה - לא כי אין את כל המבחר בחנות וטבעי שמוכר לא ימליץ לי על מה שאין לו. בכל אופן תודה על הסבלנות לענות ולהקדיש מזמנך . שרית

סילונית

New member
את מפספסת משהו

אין בעיה לא לדעת את השם המקצועי של כל דבר. כן בעיה זה לא לדעת מה ההבדל בין תפירה לבית\ חברות, לתפירה למכירה. אוברלוק\פלאטלוק זה משהו מאד מאד בסיסי. אם את עדיין לא מכירה מהי סיומת הגונה וראויה לבגד שאת רוצה למכור, יש לך דרך לעשות. כשאת תופרת לעצמך או לחברות אפשר בדוחק לוותר על אוברלוק ולהשתמש בתך זיגזג או מחט כפולה או כל פתרון זמני אחר, למרות שגם על זה אני חולקת. גם הציבור שלך לא יקנה חצאית עם סיומת של מחט סטרץ'. זה טוב לחברה שקנתה ממך חצאית ולא לשיווק בחוץ. את מכונת האוברלוק הביתית שלי קניתי מכספי בגיל 18 כשהבנתי שבלי זה כל מה שאתפור יהיה חובבני לגמרי. היום אני בעלים גאה של כמה מכונות תעשיתיות. בקיצור, זה לא "תחום אחר" מהתפירה. זה חלק מהתפירה בעצמה גם בבגדים קלים ופשוטים. זה ההבדל בין תפירה מקצועית לחלטורה.

אני לא חולקת עלייך ונראה לי שלא ראית את כל

הדיון כי בהמשך גם הסברתי את זה באריכות שכל מה שאני רוצה זה להתקדם צעד אחד קדימה מתופרת ביתית לתופרת לבחוץ. כל הדיון הוא סביב העניין שאני רוצה לקנות אוברלוק ולאיודעת איזה ואני לא מרגישה שעד עכשיו הייתי חייבת לדעת איזה .אבל עכשיו אני מתייעצת כדי להתקדם עם משהו טוב ומתאים לצרכים שלי ושל הציבור שאיתו אני עובדת.

תודה אני אמורה בשבועות הקרובים בע"ה לעלות

לירושלים אכנס לברנינה וארה מה יש להם להציע.אח"כ אבדוק איזה חברה אני רוצה ופה כבר אתייעץ עם הפורום.

אני מציעה

(שוב) לעזוב כרגע את מבחא המכונות המוצעות, ולהתרכז בהבדלים שבין התפרים. בשלב הבא נגיע לאיזה מכונה כדאי לקנות.

אני חושבת שאני הבנתי מה המתנחלת הגאה רוצה

תמליצו לה על מכונה תעשיתית טובה . על אוברלוק תעשייתי טוב וכנ"ל לגבי אפאראט . כי זה מה שהיא צריכה ולדעתי בתור התחלה יד שנייה ולמצוא לה טכנאי טוב שיהיה זמין ביי

את מתוקה אבל אני לקנות כרגע או אוברלוק או

אפארט החלפתי לא מזמן מכונה - ברנינה אקטיבה 130 אני מרוצה כבר חרשתי עלייה אבל בנתיים היא סבבה אם הכל יצא לפועל אז בע"ה הבאה תהיה תעשייתית. אלך אראה אתרשם ואגיד לכן
... שבת שלום

למעלה