בד סטרייץ

בד סטרייץ

רציתי לשאול מה זה התפר כפול מצד אחד ומצד שני נראה כמו אוברלוק ושהבד לא מתקווץ בתירה . תפרתי עכשיו עם מחט סטרייץ גיהצתי אחרי שסיימתי אבל זה לא יוצא כמו התפר הנ"ל מה זה?

שש שבע

New member
למה לא? אם זה לצריכה אישית מספר בדגדים מצומצ

קני מחט כפולה והתחילי לעבוד, אם זה למכירה ...את צריכה מכונת פלאטלוק, שנותנת לך את התפר הזה. (בשפת העם קרויה מכונת אפארט)

את יכולה גם יכולה יש צורות גימור

רבות לבד עם לייקרה את לא חייבת לעשות תפר כפול .אבל אם יהיו לך כמויות גדולות במשך הזמן תיקני לך את המכונה.

יש מצב שאת יכולה לתת לי הסבר ...

מה השיטות? אתמול עבדתי על חולצה עשיתי עיבודים פנימיים ותפר חיצוני למכפלת . התפרה היה קפיצי למרות שהייתי על התך הכי גדול ..... גיהצתי זה היה יותר טוב אבל מלכתחילה זה לא היה משהו איך אני יכולה לשפר ?

שלום מתנחלת בכדי להתחיל

עסק כמו שאת רוצה את צריכה מכונת תפירה ואוברלוק אחרי כ"כ הרבה דיונים את בטח יודעת איזה סוגים את צריכה לי יש מכונה ביתית שמשמשת אותי ללולאות . מכונת תפירה תעשיתית. ואוברלוק תעשיתי .(גם ביתי)שהתכלה מאד מהר . אני תופרת מאז שאני ילדה ותמיד היתה לי מכונת תפירה בבית . אבל כשיש אוברלוק הכל מעובד בצורה יותר מקצועית ואת יכולה להגיע לתוצאות יותר טובות .אם את מן המגזר הדתי אז את צריכה בעיקר לעשות סוג של מכפלות לשרוול או לחצאית או באורך החולצה .תעבדי עם אוברלוק .תקפלי ותעשי תפר ישר ותגהצי עם מגהץ קיטור . אני עושה את זה וזה יוצא נפלא . לגבי עיבוד צוואר לדוגמא עגול בד סריג את יוצרת לך פטנט מן הבד לא חייב גזור בצורה אלכסונית זוהי חתיכת בד של ארבעה ס"מ מקופלת לשניים מחברת אותה מן החוץ .מעבדת עם אוברלוק את מקום החיבור . ועוברת עם תפר צמוד לתפר בחלק החיצוני בזמן חיבור הבד את נותנת לו מעט מתיחה .וזה יכולה להיות צורת גימור ללא אפאראט .לצוואר אפשר גם לעבד את פתח הצוואר עם אוברלוק ולקפל ולהשתמש בסרט סיליקון דק במקום התפר עם מתיחה ממש ממש קלה .ולגהץ .כך שאת לא חייבת לקנות ישר אפאראט . אני הייתי מציעה לך לקנות מכונת תפירה יד שנייה תעשייתית .ואוברלוק יד שנייה תעעשייתי . תקפידי שהאוברלוק יתאים לבד סריג .ושיהיה בו אפשרות לגימור מסולסל שבו לא צריך בכלל לקפל את הבד במכפלת .נדמה לי שסוג כזה של גימור יש רק במכונות אוברלווק חדשות יותר .ובביתיות .אני מקווה שהארתי לך מעט את הדרך. בהצלחה

קודם כל תודה :) אחרי זה ....

1) מה זה סרט סיליקון בחיים שלי לא שמעתי על זה אני מכירה פס אלכסון כותנה.... 2) למה לקפל עיבוד ל2 ? לא מספיק 4 ס"מ מהבד עם פליזלין בד רך וגימור אלכסון , מה את אומרת? חוץ מזה אני מאוד אוהבת את הסגנון שלא רואים תפר בכלל .... 3) בדקתי עם מישהי על אוברלוק תעשייתי יוקי 3 או5 חוטים היא אמרה לי לתפור ב3 ולהעביר תפר במכונה יש לה תך ביטחון לא הבנתי למה אני לא יכולה ב5 עם תך וזהו
משהו מוזר כי היא הסבירה לי איך לעבוד עם זה לסטרייץ אבל אמרה לי שהיא מחליפה אותה כי רוב העבודה שלה בסטרייץ והיא צריכה מכונה שמתאימה לה... לא סותר? 4)איך בגימור מסוסל אם אני מבינה נכון אם לא תתקני אותי שזה תך כלות אפשר שלא לקפל הרי רואים סיומת אוברלוק וזה לא מתץאים לכל בגד.... בכל אופן בקשר לתך כלה היא אמרה לי שאני צריכה ללכת לטכנאי שיסדר לי את זה במכונה? למה? מאמלה..
הדף הזה נראה כמו בוחן אבל ברור לי שאת מקבלת בו
1

נראה לי את מבולבלת לגמרי

אולי נתחיל מזה שתכתבי את סוג הבדים שאת מתכוונת לעבוד איתם ולאיזה סוג של גימורים את רוצה להגיע .ולפי זה יתאימו לך את הציוד שלו את זקוקה .יש לי שאלה האם לקחת אי פעם קורס תפירה ?. האם כבר מכרת בגדים? כי לפי השאלות את ממש בחיתולים .ונראה לי שאת יורה לכל עבר תתארגני על עצמך את גם יכולה להכנס לחנות של מכונות ולברר וגם להתרשם מסוג התפרים שקיים ולראות מה את באמת צריכה . ואחר כך להתיעץ בפורום לגבי טיב המכונות שהוצעו לך.מחירים לחפש יד שנייה .קודם תחליטי מה את צריכה, מה התקציב שלך ותפעלי. בהצלחה

תאמיני לי שהייתי עושה את זה

אבל אני לא סומכת על מילה של מוכרים כי הם לא אובייקטיביים בדעה שלהם אין להם את כל הסוגים והמבחר והם יענו לי בהתאם למה שיש להם . לכן, אני סומכת על מי שמתעסק עם זה וכשהגעתי לפורום הזה הבנתי מאוד מהר שאתן מבינות טוב מאוד בתפירה ואופנה. אני באישיות שלי מאוד פדנטית ונוטה לחשוב הרבה ולא אקנה משהו אם אדע שיש סיכוי שלא עשיתי עבודה מספיק טובה לפני אם אני לא אהיה שלמה עם מה שאני רוצה וזה לא יבוא מהמוכרים אני עדיין לא אלך.... :)

בכל זאת.

תוכלי לראות מה ההבדל בין אוברלוק 3, 4 ו5 חוטים, מה עושה מכונת אפרט, ואולי עוד כמה תפרים ומכונות.

סבבה ...את מבינה מילה שלך שווה יותרמ-

1000 מילים של המוכר אני לא מתכוונת להתחנף ואומרת את זה מהצד הפרקטי.תודה :)

המלה שלי לא שווה כלום אם את לא יודעת מה ההבדל

בין התפרים. כמו שכבר הציעו לך - הכנסי לחנות, ראי מה ההבדל בין המכונות השונות, ואז חזרי והתייעצי. עד אז הכל זה סתם דיבורים.

ב"ה אני יודעת מה אני רוצה ...

אני למדתי תפירה ולא עיצוב אופנה לא חושבת שזה מכשול בפני... מה שכן אני לא מכירה את כל הפטנטים שיקלו עלי את העבודה , יש לי ידיים טובות וניסיון גדול בתפירה רק שאני יכולה לעשות הרבה עבודה שחורה כי אני לא מכירה כל מיני הקלות וקיצורי דרך, שאתן שלמדתן בהא ודא-יודעות. בשביל זה אני שואלת שאלות ולא מתכוונת להקשות על אף אחת . אין לי מושג אבל אין לי באוברלוק כל התיכון השתמשתי בפאפ והמורה היתה מתעסקת עם המכונה, אז אולי מכאן נובעות השאלות המוזרות. ולעניין התפירה- השאיפה שלי היא ( מתוך ידע וניסיון ) לתפור בגדים שיתאימו לציבור שלנו-קרי דתי לאומי וזה כולל סטרייץ לחולצות וחצאיות- לייקרה, כותנה לייקרה , ג'ינס גמיש וכו... ובנוסף ולא סותר גם חולצות וחצאיות מאריגים מכותנה ובדים עומדים .אם את רוצה מתכונים ... אין לי אני לא יכולה לדעת מה אם עוד לא נכנסתי לחנות בדים וראיתי מה מתאים לי:) אבל אני גם לא יעשה את זה כי אני לא רוצה לעבוד מהמותן אני רוצה שיהיה לי קודם ציוד ...( נראה לי מאוד הגיוני) אז אני לא מבינה בכלל באוברלוק או באפארט ומנסה להתייעץ איתכן כי היה נראה לי שאתן מבינות :)

שש שבע

New member
קבלי מילה שלי, את עדיןן בשלב של להתחיל בכלל

ללמוד, ולא למכור לאנשים, ואני מתכוונת ללמוד להסתכל על הבגד, על המכונה, על החומרים וכו', לכי עשי קורס רציני, ובעוד חצי שנה, אם תחזרי על השאלות האלה שוב, אני מבטיחה שאענה באריכות... .

אמא של בעלי תופרת כבר שנים

והיא לא מכירה חצי מהמושגים שאתן אומרות ותאמיני היא תופרת מעולה. העולם פשוט משתכלל ומי שלא למדה בשנקר וכו... לא בטוח שהיא נפתחת לכל השיכלולים האלה ואם כן אז בקצב יותר איטי. אני לא רואה בזה סתירה עם תפירה.לא בא לי להלל את עצמי אבל אני תופרת יותר מ10 שנים רק יש דברים שלא נגעתי בהם ב"ה אני נמצאת במקום פשוט עם צרכים פשוטים ומנסה להתאים את עצמי למקום , נאמר לזכותכן שפתחתן את עניי לדברים שלא הכרתי:)

שש שבע

New member
תראי אם הייתי תופרת 2 בגדים בשנה במשך 20 שנה,

זה אכן נותן לי "ותק של 20 שנ" בתפירה, אבל זה חארטה.. לא יודעת מה חמותך תופרת... ואני נפגשת לא אחת עם אמהות שמספרות לי שהן תופרות.. אם זו אישה שהיא תופרת מקצועית אפילו כפתורים בבית חרושת) אני מתיחסת אליה אחרת מאשר לאחת שהיא מורה להיסטוריה אבל תופרת קצת לילדים...אפילו עשרים שנה... ואגב, לא יודעת איפה את חיה מתנחלת, גם אני שיכת לציבור הדתי, ואני מכירה את כל גווניו, ובודאי בתחום האופנה. ואני כבר אומרת לך שאם את חושבת שאת הולכת לעשות עסק עם ציבור שאין לו דרישות מבחינה זו (צרכים פשוטים? מה זה? גלביות? ), קצרי לך את הדרך, וישר שימי את הכסף בפח. גם חצאית פשוטה צריכה להיות מונחת... וכן הלאה. יום טוב...

אני לא רואה סתירה...

1)בקטע העובדתי- ב"ה אני יודעת לתפור והדברים נראים יפה על מי שאני תופרת לה. אבל עדיין ,"אני לא יודעת מאיפה את ומה הציבור הסובב אותך"... אני אדייק יותר ואומר הקהל יעד שאני שואפת להגיע אליו זה אנשים שרוצים ומאמינים בלבוש הפשוט הצנוע והיפה אני לא צריכה לדעת מה זה מחוכים קריסטלים שמלות קצפת וכו'.... כדי לקלוע למה שאצלנו אוהבים. אז תגידי גם בהתנחלויות יש סגנונות שונים .נכון ולכן אין לי שאיפה להגיע ולהתאים את עצמי לכל מי שגר בהתנחלויות, אבל אני מכירה קהל יעד מספיק גדול שאנחנו משדרים על אותו גל :) . 2)עד עכשיו תפרתי להרבה, תודה רבה ה' הם ואני מרוצה , אני פשוט רוצה להתקדם הלאה... וזה אומר לקנות אוברלוק /אפארט... לכן הגעתי לפורום הזה- אני סומכת על המילה שלכם , הסברתי את זה לשכנה של ויטוריו.... 3) בקשר לתפירה בסטרייץ- עד היום תפרתי במחט סטייץ ובכל סיומת הייתי עושה זיזגד ותפר חיצוני כפול שאלתי בררתי ולא זכור לי שאמרו לי הן בלימודים והן בחנות שי מחט כפולה שתקל עלי או סרט סיליקון( אני כמו ילדה טובה עושה עיבוד 4 ס"מ) אז נכון אולי אים הייתי ממשיכה לעיצוב וטקסטיל הייתי יודעת יותר אבל מה לעשות אני לא יכולה להרשות לעצמי מהרבה סיבות אז אני קונה בדים לפי מה שאני רואה ויודעת ובדר"כ זה בסדר אני לא חייבת לדעת את השם המדוייק של הבד כדי לקנות מה שצריך בשביל זה יש מוכר.אני לא באה מאותו מקום שאת - כפשוטו ולא. הצרכים שלנו שונים ולכן גם השאיפות והדרישות אני מורידה(אני עם מטפחת ולא מורידה :) ) את הכובע בפניכן אתן מדרגה אחת קדימה ולכן אני שמחה ללמוד מכן אם אני אקבל מכן מה טוב ואם לא זה גם לא הכרחי וגם הישועה תבוא ממקום אחר כי אין על ה'.

למעלה