בד לתיק

Taltalon269

New member
בד לתיק

כבר שאלתי על כך בעבר, וגם רכשתי בד אבל גיליתי עכשיו שלא רכשתי מספיק (טעות של מתחילים) אז אני שואלת שוב ואולי אקבל תובנות חדשות
אני רוצה לתפור תיק החתלה שיהיה קשיח דיו לעמוד גם כשהוא ריק (אני תופרת אותו מלבני, כמו קופסה)
קניתי בד ריפוד משגע בדנדו אבל עכשיו אני תוהה האם הוא קשיח דיו כדי לעמוד (עם תוספת של פליזלין כמובן)
ואולי יש בדים אחרים שעדיפים למשימה

עשיתי ניסיון ותפרתי את התיק בגרסה קטנה יותר ומבדים רכים (כותנה פשוטה, כדי שלא יכאב לי על הבד אם יצא רע) הכנסתי קרטון בתחתית וזה קצת ייצב אבל ה"קירות" עדין קורסים כשהתיק ריק

המלצות?

imalesheli

New member
יש כמה אפשרויות..

חוץ מהחיזוק של החיצוני עם הפליזלין, את יכולה להכניס ספוג/יריעת אקרילן בין החיצוני לביטנה. ולתפור אותם בריבועים עם שיכבת בד דק נוספת.
את יכולה גם לחזק את הביטנה- לשים בד פליס (חתוך ללא תוספות תפר ו2-3 מ"מ פחות מזה) או בד אחר יותר יציב וגם זול ועל זה לגהץ פליזלין בגודל הביטנה וכך יהיה לך חיזוק נוסף (חוץ מהפליזלין שעל החיצוני) שהוא תפוס ע"י הפליזלין אך לא נראה על הבד הביטנה עצמו. - צירפתי תמונה שאולי יהיה מובן יותר (?)

טרהקוטה

New member
העמידה של הקירות תלויה בגובה שלהם.

קירות גבוהים לא יחזיקו מעמד באוויר. אם הם לא מאוד גבוהים יכול להיות שפליזלין יספיק; אם הם גבוהים יותר, אולי תשקלי לגהץ חשווה, שהיא מאוד קשיחה, או אפילו להכניס פנימה מפל.

imalesheli

New member
את יכולה גם לתפור ספוג לחיצוני עם תפרים

כמו בתמונה המצורפת. אם את אוהבת את האפקט הזה.
ומה שהתכוונתי במה שכתבתי קודם- אפשר לתפור את הספוג לביטנה ואז זה יהיה בלתי נראה כלפי חוץ ויעמיד את הקירות יפה.

Taltalon269

New member
ועוד כמה שאלות

שמתי לב שבחלק מהבדים יש מסגרת קשיחה שמושחלת בחיבורים, האם זה חוט ברזל מלופף או משהו אחר? איך אני תופרת את זה לתוך התיק?

וגם, תפרתי לתיק גם בטנה בעיקר כדי שלא יראו את כל החיבורים הרחוקים מלהיות מושלמים שלי. בתיק ניסיון שתפרתי את החלק העליון כבר איחדתי את החיצוני והפנימי (בעיקר בגלל הרוכסן) ואז התיפורים כן נראים לעין מבפנים, ומצד שני, אם לא הייתי מאחדת אלא תופרת תיק פנימי בנפרד ותיק חיצוני בנפרד, איך ואיפה הייתי אמורה לאחד אותם?

טרהקוטה

New member
מסגרת קשיחה שמושחלת בבדים?

את מתכוונת לחיבורים של התיק (כי אם לא, אז לא הבנתי למה התכוונת...)? אני לא בטוחה שהבנתי נכון, אבל נדמה לי שאת מתכוונת לפספול. רואים אותו לפעמים בחיבורים בזוויות של התיק, או בתור אלמנט עיצובי או באמת בתור תוספת חיזוק. פספול רגיל את יכולה לקנות לפי מטר, בחנויות סדקית. הצבעים שלו, מן הסתם, מוגבלים למה שיש בחנות; או שאת יכולה לעשות לך פספול משל עצמך, אם את קונה שרוך רגיל (שרוך שקונים בחנויות סדקית לפי מטר, לא שרוך לנעליים), עוטפת אותו בבד שאת רוצה, תופרת ברגלית רוכסן קרוב-קרוב לשרוך, ואז יש לך פספול מהבד שאת רוצה. וכמובן שאת יכולה להכין אותו מחומר יותר קשיח, יש כל מיני "שרוכים" עם חיזוק ברזל בתוכן בטמבוריות (לא קוראים להם שרוכים בטמבוריות, אבל אני בבלק אאוט).
אני לא כל כך מתמצאת בהדרכות וירטואליות, אבל אם את רוצה לראות פיזית איך מחברים פספול את יכולה לחפש how to sew piping.
לגבי הבטנה - את תופרת תיק שלם, ועוד "תיק" שלם מהבטנה, ובו את משאירה פתח, נניח בתחתית, ברוחב שיהיה לך נוח להשחיל את היד דרכו; את מניחה את ה"תיק" של הבטנה כשצד ימין שלו, הצד היפה, כלפי פנים, כלומר כשהוא הפוך. ובתוכו את מניחה את התיק עצמו, כשהצד היפה שלו, צד ימין, פונה כלפי חוץ, כלומר נוגע בבד של הבטנה. כלומר יש לך תיק בתוך תיק, כשהבטנה חיצונית, והם פונים אחד כלפי השני ביחס של ימין לימין. אחרי שאת מיישרת אותם טוב, את תופרת את השפה העליונה שלהם זה לזה, סביב-סביב. עכשיו את הולכת לפתח שהשארת מראש, בבטנה, ומושכת דרכו את החלק של התיק, שעכשיו הוא פנימי, ומכניסה פנימה את החלק של הבטנה פשוט תעשי את זה, זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע...). עכשיו יש לך תיק כמעט מושלם- הצד החיצוני בחוץ, הבטנה בפנים, נשאר רק הפתח שהשארת, ואותו את תופרת ידנית בתך נסתר.

למעלה