בד לשמיכת פיקניק

בד לשמיכת פיקניק

אני רוצה לתפור שמיכת פיקניק לתינוק, שבצד העליון יש כותנה, באמצע מילוי כלשהו (פליז?) ובד דוחה מים בחלק התחתון. אני מעוניינת לדעת מאיזה בד כדאי לתפור את החלק התחתון. אחרי חיפוש בפורום ובאינטרנט הגעתי לכמה אפשרויות- מה דעתכם?

1. שעוונית, כמו במפות. חסרון- נראה לי שייצא כבד
2. שמשונית- בד שקראתי כאן שיכול להתאים. החסרון כאן הוא שאין לי איך להגיע לחולון לקנות אותו...
3. מוכרת בחנות בדים המליצה לי על אצטט. יש לו תכונות נפלאות דוחות מים. האם הוא יחזיק כבד התחתון או שיינזק במהרה?
4. אולי וילון לאמבטיה? משהו אחר?

תודה רבה על העזרה!!

טרהקוטה

New member
אני ממליצה לך על oilcloth.

גם דוחה מים, גם לא נקרע בקלות. התכונות האלה הפכו אותו למתאים גם לסינרים או למשטחי החתלה. ראיתי כזה בפעם האחרונה שלי באיקאה, אדום עם נקודות לבנות, ותוכלי לחפש גם באינטרנט, אם זה יותר זמין לך מאיקאה.

הדור

New member
אני היתי לוקחת כותנה טובה ,האמצע אקרילן.

את תכבסי הרי אחרי כל שימוש,והכותנה מתכבסת הכי טוב.
עשי תפרים כדי לחזק את שלושת השכבות.יחד.

טרהקוטה

New member
אבל אם את שמה את זה

על דשא קצת לח, למשל, יש לך תוך שנייה שמיכה גם רטובה וגם עם כתמי-דשא. ובאופציה השנייה השמיכה נשארת יבשה, והחלק התחתון צריך רק ניגוב קל במטלית והוא נראה כמו בהתחלה.

כן' הנה גם קישור לחנות אינטרנטית עם OILCLOTH

http://www.netanella.com/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D-246-Oil-cloth-%D7%91%D7%93%D7%99%D7%9D-
%D7%99%D7%99%D7%97%D7%95%D7%93%D7%99%D7%99%D7%9D.aspx

אריאלה

טרהקוטה

New member
היא כנראה קוראת לזה שעוונית

מתוך מחשבה שפחות אנשים ידעו מה זה אם היא תקרא לזה oil cloth. אבל זה לא אותו דבר.

טרהקוטה

New member
אז אולי אני טועה...

לדעתי מבלבלים בין השמות, אבל אלו חומרים עם מגע אחר. אבל שוב, אולי אני טועה.

ליז92

New member
בערוץ הבדים בחיפה ראיתי בדים שנראים כמו בד

רגיל אבל דוחים מיים אמנם אין מבחר גדול אבל יש כזה דבר במיוחד בשימוש לוילונות אמבט ולא מבריק נראה בד לכל דבר

יש שעווניות

שנמכרות ב-10 ש"ח למטר בחנויות כלי הבית, והן נראות ומרגישות כמו פלסטיק. ראיתי פעם בטולמנס גם "שעוונית" (אולי זה נקרא בשם אחר), יותר יקר, ונראה ומרגיש כמעט כמו בד, שאפשר לנגב עם מטלית לחה. אולי לזה הכוונה ב-oilcloth?

maybesure

New member
קניתי השבוע כזה

65 ש"ח למ' בחנות "בית הכותה" בגן שמואל.
יש גם ברשת "דומו" והיה פעם ברשת "פרימיטיבי" באותו המחיר.

אני נורא מתלהבת מהקורדורה

הוא זול יחסית (20 שקל בבדים לי) קל לתפור אותו, ויש מבחר של צבעים.
הוא אטום למיים, ולא כבד כמו שעוונית.
עשיתי ממנו קופסאות למשלוחי מנות,
ואני מכננת לעשות מפה.

הכי התלהבתי מזה שהוא הגיע מגולגל על גליל

למעלה