בדרכי חזרה מהסופר...

Rיקושט

New member
בדרכי חזרה מהסופר...

אני רואה מישהו שנאבק עם JR125, אני ניגש אליו, שם את הJR על הרגלית ושואל אותו מה הוא עושה?
הוא אומר לי שהJR החוצפן תופס חניה של רכב! והוא רוצה להזיז אותו משם כדי שיוכל לחנות.

הנהג טוען שיש מלא מקום על המדרכות מסביב ולמה הוא חייב לתפוס מקום חניה של רכב?!
אין מקום על המדרכות (צרות) והחניית אופנועים מלאה.
אני והוא מתווכחים קצת והוא בסוף מוותר ונוסע משם.

מצד אחד אני מבין אותו, אנחנו "תופסים" לו חניה, מצד שני העיריה רודפת אותנו עם דוחות.

אגב,
40 מטר משם יש מגרש חניה ריק לגמרי (הגעתי מהכיוון).

orgeva

New member
אף אחד לא רודף אותנו,בת"א אפשר להחנות כמעט

בכל מקום.

אל תיתפס פה ושם לנקודות מסוימות שהעייריה החליטה בצדק או לא שהיא לא רוצה "שנלכלך" לה את המדרכות כמו בשדרות העיר,נחלת בנימין ובטיילת.

רץ עכשיו איזה פיילוט באזור פלורנטין בניסיון להוריד את הקטנועים מהכביש בגלל שהמדרכות שם צרות וזה מפריע לתנועת ההולכים ושבים.
אבל ייאמר לזכות העייריה שהם סימנו בכל רחוב מספר חניות לקטנועים,לא יודע אם מספיק אבל לפחות הכיוון חיובי שמתחילים להכיר בקיומנו ומפחיתים חניות לפחות לטובת חניות לדו"ג.

Rיקושט

New member
אין לי בעיה עם הרצון שלשחרר

חסימות של קטנועים, אני בעד ואני מבין את זה.

הדבר היחיד שאני מבקש הוא שקודם כל יפרסמו במדוייק איך, איפה ומתי אפשר לחנות, את כל הכללים ואח"כ שיתנו תקופת ביניים עם אזהרות ורק אז בסוף דוחות.

במקום זה הם מיד נותנים דוחות בכל מיני מקומות שונים ומשונים ואנחנו צריכים להבין מה ההגיון מאחורי הדו"ח.

האם זאת בקשה גדולה מדי? שיבהירו לי מה מותר ומה אסור כדי שלא אצטרך לשלם מאות שקלים לחינם? לדעתי לא.

המקרה של ג'וני הוא דוגמא טובה, הקטנוע שלו היה צמוד לקיר, על פניו נשאר ה-מ-ו-ן מקום לעבור, אין איסור חניה של דו"ג, חניית הדו"ג הרשמית הייתה מלאה. למה ניתן הדו"ח? זה מה שאני רוצה להבין.

הסברי ההגיון שלך לגבי תגובת שרשרת לא רלוונטים.

orgeva

New member
למה לא רלוונטי ?

אם היה עוד קטנוע מחנה ליד ג׳וני אז זה כן היה לגיטימי מבחינתך לתת לשניהם דוח? נתנו רק לו כי הוא עשה עבירה באזור שיש בו אכיפה כבר מספר שנים. וגם בכדי לעצור את תגובת העדר,כי במיד שבזמן שג׳וני חנה שם הגיע עוד רוכב ברגע שראה את הדוח כבר לא חנה שם.

knightrider

New member
אני יכול לשפוך קצת אור על ענין החנייה והאכיפה

החנייה של אופנוע אסורה במדרכות תל אביב:
בניגוד לתמרור שכולנו מכירים,טיילת ,שדרות-נורדאו בן גוריון ועוד
מתחת לכולבו שלום
ואם מדובר בקטנוע או אופנוע החוסם מדרכה,כלומר לא משאיר מעבר בתחום הסביר,לעגלה או להולכי רגל מדובר בעבירה,חסימת מדרכה.

גם נכים אגב,מקבלים דוחות על חסימת מדרכה או חנייה במסלול אופניים,ולהם מותר לחנות על מדרכות.
זה לשם הדוגמא כמובן.

uri ar

New member
שאלת למה ניתן דו"ח? התשובה:

כי האזרח הקטן הוא בור ללא תחתית ממנו אפשר לשאוב כסף.

orgeva

New member
ייתכן. אבל אולי גם בשביל לשמור על החוק?

זה בדיוק הפער ביננו לבין מדינות מערביות,ששם האזרח מבין שיש חוק,ושיש לשלם על הפרתו.

uri ar

New member
"פיילוט באזור פלורנטין"??????????????????????

חביבי תתעורר - בכל הארץ ובכל אזור אתה עלול לחטוף דו"ח כמו מאות לפניך.
אני אישית חטפתי בהרצליה...

באיזה חוצפה הם נוגעים בכלל באופנועים..

עשו לי את זה פעם אחת.. העלו לי את הטייפון למדרכה כשהיה על הכביש מול הבית (ואני גרה במושב, אין חניות מסודרות והחוקים קצת אחרים, אם אפשר לקרוא לזה ככה)
ומאז כמובן אני -כל- הזמן עם נעילת צד ומנעול דיסק.

אהוד א1

New member
נעילת צד ומנעול דיסק לא מונעים הזזת הכלי.

למעשה הם כמעט ולא מונעים כלום. רוצה למנוע גניבת הכלי? קשרי אותו לעמוד.

Rיקושט

New member
אבל זה כן מונע (לפעמים) הזזה של הכלי,

אותו בחור הסתבך בגלל שההגה היה נעול.

אהוד א1

New member
מהניסיון שלי - זה רק מוביל לנזק לכלי.

(מנעול דיסק משולב אזעקה קצת יעיל יותר).

בדיוק באותה חוצפה

שאופנועים קטנועים מזגזגים על מדרכות בין הולכי רגל ,אולי אפילו הסיכון בזה גדול הרבה יותר מאשר להזיז קטנוע של אחר .

אז על מה הפליאה ?

Mr. Pooh

New member
שבל"ר, עבירת שבל"ר

שימוש בלתי חוקי ברכב.

הסבר לאותו אדון נכבד כי הוא מבצע עבירה פלילית
וחובה עליך כאזרח שומר חוק לדווח למשטרה על ביצוע העבירה
שאם לא כן תהיה שותף לדבר עבירה.

אני גם הייתי מצלם בוידאו כדי למנוע בעיות בעתיד.

לגבי העירייה, שווה לשלוח מכתב עם שאלות, אני בטוח שלא יתעלמו מזה.

uri ar

New member
תודה

מזיזים כי יכולים להזיז. הרי גם מכוניות אחרות תופסות להם את החניה אבל אותן לא יזיזו.... מידי פעם אני בא ומוצא את הקטנוע על רגלית הצד וככה אני יודע שמישהו ניסה להזיז. בנתיים לא נגרם נזק אבל זה מרתיח.

Rיקושט

New member
אני דווקא הייתי עד להזזה של רכב, פעמיים.

אבל בשני המקרים מי שהזיז היו פועלי בניין שהיו צריכים להכניס\להוציא משאית לאתר בניה.

4 אנשים מקפיצים את הרכב על הבולמי זעזועים שלו עד שזה מגיע למצב שאפשר בקלות להזיז אותו לכל כיוון, דיי נדהמתי שראיתי את זה בפעם הראשונה.

זה היה יכול להיות מצחיק לראות את הפנים של הבעלים שמגלה שהרכב זז לו למקום אחר (במקרה אחד הם פשוט שמו אותו על המדרכה!
).

פרארי1

New member
רצו לעשות לי את זה

כשהייתה לי מיני מיינור, חברים מהעבודה זממו להעמיד אותה על הדשא שליד הכניסה, זה כלל ירידה של כמה מדרגות, מה שהיה מונע כל אפשרות לצאת משם.

למזלי הם השתפנו

אהוד א1

New member
בתיכון הנחנו 127 של מורה בין שני עמודים.

הוציאו אותה עם מלגזה.
אשמתנו שלמורה לא היו מספיק חברים כדי להוציא אותה ידנית?

למעלה