בדרך לIVF רביעי...

בדרך לIVF רביעי...

היי בנות,
עד עכשיו הייתי קוראת שקטה אבל מאד צריכה להיעזר בכן ובעיצות המעולות כאן...
לפני למעלה משנתיים (הייתי בת 27) החלטנו לנסות להיכנס להיריון. לאחר שלא הצלחנו כמה חודשים פניתי לרופא פיריון. חשבתי שבגלל שהמחזור שלי לא סדיר זו הסיבה (לא סדיר בצורה קיצונית). בכל פעם שהגעתי אליו אמר שאני מבייצת, וללכת הביתה. כמובן שהוסיף שבמידה ולא אהרה לחזור אליו חודש אחרי. ככה המשכנו כמה חודשים. ככל שהזמן עבר הרופא הבין שצריך לערב בסיפור הורמונים, וביקש שנעשה בדיקת זרע לפני, כדי שלא סתם אקח הורמונים במידה והבעיה אצל בעלי.
ואז חשכו עינינו.
0 זרע.
קיבלנו את הבשורה של IVF איקסי קשה מאד.
לטענת הרופא אצלי אין שום בעיה ומדובר רק בבעיית זרע....
החלטנו בגלל שלא היינו בלחץ לנסות לשפר את המצב לבד.
אחרי כל האגוזים, תוספי התזונה והבוקסרים בעולם - נצפו זרעים בודדים בבדיקות והחלטנו לנסות.
IVF ראשון - נשאבו 9 ביציות, הופרו 7. רק 1 הצליח לשרוד ליום 5 והוחזר. אחרי תקופת המתנה מורטת עצבים של 10 ימים וכאבי תופת- מגיעה לבדיקת בטא. עוד לפני הבדיקה מופנית למיון נשים עקב חדש לגירוי יתר.
בבית החולים עשו בדיקת דם, גילינו שנקלט היריון.
חוויתי גירוי יתר שחלתי חמור (שבועיים אשפוז) ולאחר השחרור הביתה כבר הרשינו לעצמינו לשמוח על ההיריון.
ככל שהזמן התקדם שמחנו יותר.
לצערי ההיריון הסתיים בלידה שקטה בשלב מתקדם עקב לידה מוקדמת.
לאחר 3 חודשים החלטנו לחזור ולנסות שוב.
מהסבב הראשון לא נותרו מוקפאים ולכן IVF שני - נשאבו רק 2 ביציות, אחת הופרתה ולכן לא לקחו סיכון ובוצעה החזרה ביום 3. ללא הצלחה.
חודש הפסקה ועוברים לIVF שלישי- נשאבו 15 ביציות, הופרו 14, 5 עוברים התפתחו ליום 5 / 6.
כל פעם מחזירים לי עובר אחד מכיוון שאני עוד לא בת 30 ובגלל החשש מלידה מוקדמת.
מאז עברנו כבר 5 חודשים של החזרות ללא תוצאות.
עכשיו עומדים בפני IVF רביעי.
מתלבטים איך אפשר לשפר את התוצאה.
האם מיון זרע ברטוב יכול להועיל?
יש לכן עיצות נוספות?
אחרי שנתיים בתהליך אנחנו מתחילים להתייאש....
תודה לכל מי שקראה עד פה!

hatalya

New member
מצטערת על כל מה שעברת

בסבב שהצלחתי קיבלתי קלקסן כל יום ותמיכה של פרגניל פעמיים בשבוע עד שבוע 13. אולי יכול לעזור גם לך? בהצלחה!! אמן שהסבב הבא הוא המנצח.

PAND76

New member
אל תתייאשו! אתם צעירים!

אצלי גילינו את בעיית הזרע של בעלי, שנה אחרי הנישואין. נשקנו שנינו ל - 40.
בינתיים לא נקלטנו, אבל ב"ה יש עוברים להחזיר כמעט בכל סבב. ראית בעצמך שגם אצלכם.

היתרון שלכם, זה הגיל. ממליצה גם שתעשו שימור זרע, אם טרם עשיתם. גם הפסקות אתם יכולים לקחת. עכשיו זה רק משחק של סטטיסטיקות. ואתם עוד לא בממוצע אפילו. אל תתייאשו.

כמה שאלות...

תודה רבה שקראתן ועל העיצות!

לגבי קלקסן - עשיתי בירור קרישיות מקיף אחרי הלידה השקטה ונמצא שהכל אצלי תקין. הרופא שלי גם לא מאמין גדול מדי בקלקסן.... לטענתו "קלקסן זה לא מים" ויש לזה השפעות.
מעבר לעזרה להשתרשות זה יכול להועיל בעוד משהו?
מה זה התמיכה שקיבלת פעמיים בשבוע? לא שמעתי על זה... זה סוג של פרוגסטרון בזריקה?

לגבי הגיל, אני מסכימה שזה יתרון פשוט קשה לראות את האור כישלון אחרי כישלון... ואם זו הדרך הקשה לילד הראשון לפני גיל 30 (שמתקרב במהירות שיא...) מה יהיה בילדים הבאים?

לגבי שימור זרע- עשינו גם בציבורי וגם במעבדה פרטית (שזה כמו ברטוב).
את חושבת שאם נבין לפעם הבאה זרע ממויין זה יועיל? עוברים יש, השתרשות אין...

חלמנו על משפחה גדולה של 4-5 ילדים וכרגע מתחילים להבין שלצעירנו זה לא יתגשם... במיוחד כי אסור לי להרות היריון תאומים...

PAND76

New member
לגבי זרע ממוין - תשאלו את הרופא.

ואני מבינה ומזדהה עם החלומות שלכם. אבל אתם ממש צעירים. רצוי שתחשבו
פרה - פרה (או במקרה הזה ילד - ילד
) ועל מה שכן יש. ב"ה יש ביציות והרבה והן טובות. ויש דרך ליצור עוברים טובים. ובכלל - עדיין יכולה להיות לכם משפחה בגודל שרציתם, או כמעט כמו בגודל שרציתם, גם אם זה לא בתאומים.

תזכרי שזרע של גבר, זה משהו שמתחדש כל הזמן.

זרע ממויין

הרופא לא ממליץ אבל לא מתנגד.
אומר שלדעתו אין בזה משהו רע, רק בפן הכלכלי :)

רציתי לשמוע מכן אולי היו סיפורי הצלחה...

לצערי אנחנו שנתיים בסיפור הזה, והזרע לא משתנה. לאחרונה אפילו המצב החמיר... למרות שאצל גבר מתחדש כל הזמן, לרוב לא משתפר בצורה משמעותית כזו.
תודה על העידוד :)
ובהצלחה לכולן, הלוואי וזה החודש האחרון לכולנו!

PAND76

New member
אם זרע ממוין יעשה לכם טוב, ירגיע מנטלית

וייתן לכם תקווה ומוטיבציה להמשך - לדעתי זה שווה כל שקל למרות שזה יקר.

וד"א - תמיד יש אופציה למצוא זרע אצל גבר עם ספירה אפסית. יש כאלה שאפשר למצוא אותו אצלם באשכים ואז לוקחים בניתוח.

פסי4

New member
פרופסור משיח ממליץ על השיטה

גם לאילו שנכשלו ב IVF ויש להם מליונים בודדים

למעלה