בדרך ללפרוסקופיה

Aaron Aaron

New member
בדרך ללפרוסקופיה

שלום לכולן, אז היינו אצל ד"ר סוריאנו ויצאנו עם החלטה ללכת ללפרוסקופיה. הוא אמר שהמחלה בשלב ראשוני ומרוכזת במקום אחד, מה שיקל על הנקיון ויקטין סיכויים להתפרצות נוספת של המחלה. לגבי הלפרוסקופיה עצמה, הוא המליץ בחום לעשות אצל מומחה לאנדו'. מכיוון שאנחנו בקופ"ח כללית, הבנתי שמצבנו לא משהו ולכן יש לי שאלות: 1. כמה השתתפות אפשר לקבל דרך קופ"ח כללית? 2. האם לקופ"ח כללית יש מומחי אנדו' שהם עובדים איתם? מישהו מוכר? 3. חשבתי על האפשרות לעבור קופה כדי לסבסד את הלפרוסקופיה. האם זה אפשרי לדעתכן בהתראה קצרה? 4. רעיונות נוספים? זה קצת דחוף כי אנחנו צריכים להתניע את התהליך כמה שיותר מהר. אשמח מאד לקבל תשובות וחג שמח לכולן. תודה רבה

ר ו מ י ה

New member
אני מבינה שבחרתם שלא להתייעץ

עם מומחה לפריון ולדעתי זה חבל, אבל רק אתם יכולים להחליט מה נכון עבורכם. לגבי שאר השאלות- 1. ברור שסוריאנו המליץ בחום לעשות את הניתוח אצל מומחה לאנדו', אבל למה באופן פרטי??? למה לא דרך המחלקה בתה"ש ??? אם אתם עושים את זה דרך תה"ש, כל שאתם צרכים זה טופס 17 בעלות של 24 ש"ח בלבד... באופן פרטי זה אלפי שקלים ועד כמה שאני יודעת ההחזרים עבור רופאים כמו סוריאנו הם נמוכים מאוד וגם זאת רק בהנחה שיש לך כללית מושלם. ליתר פרטים, בנושא החזרים, ממליצה לך לפנות אל כללית call מוקד מושלם, שם יוכלו לומר לך בוודאות אם סוריאנו בהסדר ואם כן מהו גובה ההחזר אליו. 2. כנ"ל- במושלם תברר על פרופ' דיקר , ד"ר פנסקי וד"ר ניטקה- שלושתם מומחים בביצוע לפרוסקופיות ועד כמה שאני יודעת מוכרים ע"י הכללית. 3. מעבר קופה ניתן לעשות פעמים בשנה במועדים מוגדרים, אך גם לאחר מכן דרושה בד"כ תקופת אכשרה ע"מ שתוכל להתחיל להפעיל את נושא ההחזרים עבור מנתחים פרטיים. בהצלחה

Aaron Aaron

New member
שאלות נוספות ותודה

לגבי פרופ' דיקר , ד"ר פנסקי וד"ר ניטקה - אני מבין שהם מוכרים בפורום ומומלצים. זה נכון? כמו כן, את יודעת באיזה בתי חולים הם עובדים? האם כולם בתה"ש? האם לא שווה להשקיע את המחיר ולקבל התייחסות רצינית יותר ברפואה הפרטית? לגבי רופא פריון - ד"ר סוריאנו הסביר לנו את תכנית העבודה לדעתו. הוא לא הזכיר רופא פריון. למה לדעתך יש צורך בכזה אם בכל מקרה הוא ממליץ לנתח עכשיו ללא כל דיחוי? תודה רבה על התשובות והמאמץ

ר ו מ י ה

New member
תשובות

שלושת הרופאים אינם עובדים בתה"ש, אך בניגוד לרופאי תה"ש (ושוב ע"מ שלא אחטא במידע שגוי ממליצה לך לפנות לכללית call), אם אתה פונה אליהם במסגרת פרטית יש אליהם החזרים כמעט מלאים מהקופה. אם יש לך ביטוח פרטי (לא דרך הקופה) קרוב לוודאי שזה יכסה גם את רופאי תה"ש דוגמת סוריאנו. לגבי רפואה פרטית- לדעתי רופא מקצועי ואיכותי שמניעו הם רפואה ולא
לא יבדיל בין מנותח פרטי למנותח ברפואה הציבורית. היתרון היחידי שאני מצאתי ברפואה הפרטית על פני הציבורית היא בליווי הצמוד של רופא אחד אותו אתה בוחר ואליו את יכול לפנות , כמעט תמיד, בכל עת. ד"ר סוריאנו מגיע מהעולם הכירורגי ולא מעולם הפריון, ברור שהמטרה שלו היא להיטיב ולסייע לכם, אך חשוב שתדעו שישנן שתי גישות בנושא- רופאים כירורגים כמעט לעולם ימליצו על האופצייה של סכין הניתוחים, בעוד שרופאי הפריון לא ימהרו להמליץ על האופציה הזאת (בטח שלא במקרים קלים), היות ולפעמים הנזק של הניתוח רב על התועלת. אני יכולה להעיד מנסיוני שלי- אני שמעתי רק חוו"ד של רופא כירורג ואכן ביצעתי לפרוסקופיה, רק לאחר הניתוח ותחילת הנסיונות להרות התחלתי לחקור גם את ההיבט הפריוני ולמדתי דברים שאולי היו מקצרים את דרכי להריון. לאור ניסיוני ונסיונן של נשים אחרות מהפורום אני תמיד ממליצה לשמוע חוו"ד כוללת ורק אז לקבל החלטה מושכלת.

Aaron Aaron

New member
המשך

את יודעת שמות מלאים של הרופאים הנ"ל (פרופ' דיקר , ד"ר פנסקי וד"ר ניטקה)? או לפחות לאיזה בי"ח הם שייכים? אם אני פונה לכללית, אני חושב שהם יתקשו לדעת על מי אני מדבר לפי שם משפחה בלבד. לגבי עניין רופא הפריון - אני קצת מתלבט. ד"ר סוריאנו ציין במפורש שאין אפשרות אחרת מלבד לפרוסקופיה. גם אם ניכנס להריון היום בלי ללכת ללפרוסקופיה זה לא לוקח את המחלה אחורה בשום מקרה. זה רק יעצור אותה זמנית. כמו כן, בינתיים הציסטה עשויה להתפוצץ ולהביא אותנו למצב קשה יותר. לכן, גם אם רופא פריון יבטיח לנו שמחר אנחנו בהריון, אני חושב שזה לא מקדם אותנו. מה דעתך? תודה רבה

ר ו מ י ה

New member
אין אפשרות אחרת?

אין פה שחור או לבן אני מכירה מספיק נשים שעברו לפרוסקופיות והציסטות חזרו אליהן כבר לאחר מספר חודשים , בעוד שמנגד אני מכירה נשים שבחרו שלא לעבור לפרסקופיות ולא עברו את תסריט האימים שציינו בפניך. הקושי שלי במידע שנמסר לכם הוא בכך שהוצג בפניכם רק תסריט אחד שמוביל להחלטה מאוד ספציפית. אני כאמור מכירה גם תסריטים קצת שונים... עוד דבר, הניתוח לבדו אינו ערובה לעצירת המחלה- המחלה היא מחלה פרוגסיבית ומומלץ להיות תחת דיכוי הורמונלי ע"מ שלא תחמיר גם לאחר ביצוע לפרוסקופיה. נכון הוא, שבמקרים רבים אין מנוס מביצוע הניתוח, אך חשוב לדעתי לבדוק את כל האופציות קודם לכן. אומנם, ייתכן שגם רופא פריון ימליץ לכם לעבור לפרוסקופיה , אבל לפחות תהיה בידכם התמונה הכוללת והאובייקטיבית ביותר. חשוב לי להדגיש שאני כותבת את הדברים לא כדי לכוון אתכם להחלטה זו או אחרת( קטונתי) ואני בוודאי לא יכולה לדעת מה נכון עבורכם, אני כותבת את הדברים מכיוון שאני מכירה מספיק מקרים של נשים אשר קיבלו ייעוץ שגוי (לאו דווקא בנושא האמור) שגרם להם למפח נפש רב וצער על כי לא התייעצו עם עוד גורמים לפני קבלת ההחלטה. אני, לאור ניסיוני שלי, מאמינה שצריך להגיע להחלטה רק לאחר איסוף כל הנתונים והסתכלות על התמונה הכוללת, מאוד ייתכן שתצטרכו לעבור בסופו של דבר ניתוח, אך אני חושבת שאתם צרכים לעשות את זה רק לאחר שתוודאו שזהו הדבר הנכון במקרה הספציפי שלכם. מאחלת לכם את מירב ההצלחה בכל החלטה שתקבלו

shirani

New member
הי רומיה

קודם כל תודה על האכפתיות והסבלנות. לפני שהלכנו להתייעץ עם סוריאנו התייעצנו עם 3 רופאים אחרים שאינם כירורגיים: 1. רופא הנשים הרגיל שמטפל בי. 2. מנהל מח' מיון משים בביח' כרמל 3. מנהל מח' נשים ויודות בביח' כרמל (דר' אוסלנדר) שלושתם דיברו פה אחד על לנתח לפני שמתחילים טיפולים להריון כי הציסטה גדולה (היא גם גודלת די מהר), כי זה יכול לעכב, כי היא יכולה להתפוצץ וכי צריך לאבחן מה זה בדיוק. אנחנו מאוד מנסים דווקא למשוך לכיוון של לא לנתח אבל כרגע כל הדעות הם לכן. האם לדעתך צריך לראות רופא פריון או שהדעות שקיבלנו עד עכשיו (כולל דר' סוריאנו) מספיקות?

יש מקום לראות רופא פיריון

מהרשימה שניתנה לך, זו דעתי. רופא פיריון יוכל להמליץ על דיכוי של דקא ארוך למס' חודשים לפני ניתוח ואם בכל ניתוח. ואולי יעלה את האופציה של שאיבה נרתיקית של הציסטה שלא או שכן במסגרת IVF. חשוב ללכת למנוסים ביותר שראו כבר את הכל והרשימה כאמור ניתנה לך. זה שהציסטה גדלה מהר זה דוקא מורה על לא למהר ולנתח- המשמעות היא שהמחלה אצלך פעילה שחלתית וכל ביוץ גורם לשחלות למימצאים נוספים. הציסטה הזו תוסר, תגיע אחרת.. ככה זה עובד. את המשפט של צריך לאבחן מה זה בדיוק שמעתי בעבר כשאובחנתי לראשונה עם חשד לסרטן השחלות.אז הבהילו אותי שלא לצורך והייתי עושה דברים אחרת למרות שהמימצא אצלי היה גדול פי 4 מאשר אצלך.אבל הייתי מבועתת והקשבתי לאלו שלא הבינו והפורום לא היה אז לצערי.. אני מסכימה שצריך לאבחן מה זה בדיוק וצריך לשלול סרטן - אם קראת את ההודעה שפירסמתי פה לפני כמה ימים, את יודעת על מה אני מדברת, אבל עדין הייתי מתייעצת עם רופא פיריון מוביל לפני שהייתי נשכבת על שולחן הניתוחים. בהצלחה

shirani

New member
הי בואינג

מה האלטרנטיבות במקום ניתוח? מה זה אומר דקא ארוך או שאיבה של הציסטה? במה זה כרוך? עוד לא התחלתי שום טיפולים. גילו לי את הציסטה הזו במקרה. מה היה גודל הציסטה שלך? באיזה גודל צריך לנתח לדעתך? (שלי כרגע בגודל 8 סמ')

8 ס"מ זו ציסטה גדולה

אשר ברוב המכריע של המקרים דורשת התערבות כירורגית. הייתי מנסה דיכוי של כ- 3 חודשים בניסיון לצמצם את מימדיה כי גם אם תגיעי לניתוח צמצום ההיקף שלה יכול להקל על עבודת הכירורגים. הכל כמובן תלוי במיקום שלה ולאין היא דבוקה, אם את סובלת מכאבים משמעותיים ויש חשש ממשי לתסביב שחלתי, כי אז אין בהחלט מנוס מניתוח. תביני, אני לא נגד הסכין - אני בעדו אבל רק כשאין ברירה. כל אחת והאין ברירה שלה..זה לא כל כך פשוט. לגבי דקא ארוך תוכלי למצוא הרבה מידע בפורום אם תבצעי חיפוש מתקדם כך גם לגבי שאיבה נרתיקית. בהצלחה ותרגישי טוב

ר ו מ י ה

New member
בכנס האנדו' בתה"ש

בהתייחסו למהירות בו נקבעים הניתוחים הלפרוסקופיים ולחוסר האלטרנטיבות הניתנות למטופלות ציטט פרופ' זיידמן את מאסלאוו באומרו "אם מה שיש לך זה פטיש, הכל מסביב נראה לך כמסמרים..." אומנם אינני מכירה את הרופאים שציינת ,אך באמת עושה רושם שהתייעצתם עם מגוון של רופאים שאינם דווקא כירורגים (קרי בעלי פטישים
) ולכן אם אתם מרגישים שהייעוץ שניתן לכם הוא מקיף מספיק וכולל את התמונה המלאה, לכו על מה שליבכם מורה לכם.

גל 4

New member
לא צריך פרטי ../images/Emo70.gif מנסיון ...

מצטרפת כאן לרומיה ואומרת שבאמת חבל ללכת על ניתוח פרטי... אני עשיתי גם וגם, האחרון (לפני שבועיים וחצי) בתה"ש והם מעולים מכל בחינה!!! ניתחו אותי פרופ' גולדנברג וד"ר זולטי (שניתחו אותי לפני שנים באופן פרטי ושילמתי הרבה כסף) והרגשתי בטוחה מאוד, כל הצוות (מנתחים, רופאים ואחיות) מיומן, מנוסה והמחלקה מצויינת. לגבי ההחלטה ללכת לניתוח - זה מאוד אינדיבידואלי ויש משיכה לשני כיוונים שונים ע"י שני סוגי רופאים (פריון מול כירורג אנדו), הכל שאלה של מהי איכות החיים האישית ומהם התכניות האישיות של כל זוג, של כל אישה. אין תשובה אחת נכונה לכולם. לגבי שמות הרופאים - ניתן להכנס לאתר הבית של קופת החולים וגם אם מקלידים שם משפחה בלבד בדרך כלל ניתן להגיע לכל המידע הרצוי לגבי הרופא. נסו. בהצלחה.

yaelma1

New member
מנצלש``ת

מישהי נותחה ע``י שולמן ב``מאיר`` ויכולה בבקשה לספר מניסיונה איך הצוות והמחלקה? אני עוברת שם לפרסקופיה והוא כנראה ינתח אז אני רוצה לדעת איך שם. אהרון ושירני סליחה שניצלשת``י זה חשוב.

shirani

New member
מה לגבי ד"ר ליסק

הוא עובד בבי"ח כרמל בחיפה. מי מכיר/ה?

shirani

New member
ועוד שאלה

במידה ונחליט ללכת לניתוח דרך המרכז בתה"ש (לא פרטי), כמה זמן לוקח עד שמגיעים ללפרוסקופיה שם? שבועיים? חודש? יותר מזה?

למעלה