dandin1980
New member
בדרך לאיטליה ../images/Emo9.gif
היי לכולם, למי שפגש אותי בפורומים המקבילים - סליחה מראש על הכפילות
. כתבתי גם בפורום איטליה וגם בזוגות מעורבים, הפורום הזה נראה גם כמו מקום טוב לשאול בו, אשמח לשמוע את חוות דעתכם: אני גרה בתל אביב, הוא בטורינו, איטליה. לאחר מחשבות ובחינת המצב משני הצדדים - בעוד חודשיים אני עוברת לשם, לפחות לתקופה הקרובה. מבחינת אפשרויות עבודה - הוא מאוד מקושר שם לגורמים שונים בתחום המקצועי ממנו אני באה. כולי תקווה שהמשבר הכלכלי יאפשר לנו למצוא משהו תוך כמה חודשים, אבל אנחנו נערכים גם לאפשרות שזה ייקח זמן. במהלך החודשים הראשונים אתרכז בללמוד את השפה, אמשיך לעבוד מרחוק במקום העבודה שלי ככל שאוכל, ואחפש עבודה. אני תוהה איזה סידורים אני צריכה להתחיל לעשות פה בארץ לקראת הנסיעה (חוץ מלימודי איטלקית אינטנסיביים). קראתי הרבה פה ובפורום זוגות מעורבים וראיתי שרשורים רבים במיוחד בנושאי ביורוקרטיה של מהגרים שמגיעים לארץ, ופחות בכיוון ההפוך. שאלתי היא אילו סידורים עלי לעשות ברשויות השונות ארץ כדי להיערך לנסיעה ממושכת? אני מתכוונת בעיקר מבחינת משרד הפנים, שהאתר שלו כמובן לא מסגיר ולו חצי רמז שקשור במידע למהגר (על הקמפיין של הסוכנות היהודית אני מעדיפה לא לדבר). מתארת לעצמי שיש עוד לא מעט סידורים כמו ביטוח לאומי, קופת חולים, בנקים וכדומה - אבל תוהה מאיפה כדאי להתחיל, ובעיקר מה אני לא יודעת. הנסיעה מתוכננת לשבוע הראשון של נובמבר. אה! חשוב לציין שאין לי אזרחות אירופאית, משמע, אוכל להישאר שם שלושה חודשים ברצף, למיטב הבנתי. אם אני יוצאת ונכנסת במהלך הזמן הזה (סביבות דצמבר) - האם שלושת החודשים מתאפסים מחדש? תודה מראש, ושבוע מקסים לכולם 
היי לכולם, למי שפגש אותי בפורומים המקבילים - סליחה מראש על הכפילות