בדרך כלל

נשמע מענין

זה מזכיר לי נשכחות על סדרה דוקומנטרית ששודרה בטלויזה הישראלית (בימים של ערוץ אחד ויחיד) במוצאי שבתות סיפור על טיפול בבחורה עם אישיות מרובות , ודררך הטיפול בה, זו היית סידרה מאוד משכנעת ומוצלחת.

אני שמח לראות שיש עוד אנשים שנהנים

מהצפיה בסרט זה, לאחר שהעלתי את הלינק תהיתי לעצמי האם הסיבה שהסרט הזה ריגש אותי ברמות, והעלה בי תובנות חדשות על המבט הכולל שלי על החיים האישים שלי בפרט והסובבים אותי בכלל, הוא בגלל היותי אני שונה וזהו גם תחום עיסוקי. והרהרתי שוב בצורך של אנשים אחרים להחשף לדברים אלו, ולאיזו מטרה אני מעלה קישור לסרט זה, אני עדין תוהה, אך משהוא נרגע בי כשראיתי שגם אתה סנדר וגם אגס שמעידים עליכם שאתם אנשים שפוים נהנתם מהצפיה בו, וכולי תקווה שהוא גם מביא את כלל האנשים להתנהג אחרת כשהם רואים אנשים שמתנהגים בצורה קצת מוזרה בעיני הסביבה, פשוט להבין שאנחנו לא מבינים.

מומיה26

New member
סיפור חיים מצמרר

ראיתי אותו מיד שיצא לאוויר העולם. מעבר להיחשפות הכל כך אנושית וכל כך מבלבלת של הנערה הנורמלית/משוגעת/לא טבעית ואולי גם שחקנית לא קטנה שעלה לי בצפיה, האסוציאציה המיידית שעלתה לי הייתה גם המחזה של החרדי האנוס המחזיק גם הוא תיק צד ביד או בפגוש ומחליף דמות לפני שהוא יוצא לראות עולם. ההבדל הברור הוא שבדרך כלל האנוס הזה זוכר כל מה שעבר עליו וזה לגמרי בריחה בשליטה מוחלטת ומודעת. עדיין יש קווי דמיון בכך שהחברה החרדית כחברה אולטרה אורתודוקסית סגורה השאירה בנו טראומה כל כך חזקה, שיש מצב שהבריחה היא הדחקה בעל מנגנון דומה למה שגורם לאנשים האלה לברוח לדמויות אחרות.

מעניין מה היה קורה לו הבחורה דנן היתה חרדית

והיו מעמיסים אותה בשאר גלולות וגילולים ושולחים אותה לשידוך (עם פרענק, צולע, גרוש+1 כמובן). טוב די, אני רעה.

N0Way

New member
זה לא "מה היה אילו" -

זה אלפי מקרים מצערים של בנים ובנות שקורים מידי יום. זו לא את שרעה, רות, זו המציאות המעוותת הזו
גם לא מקבלות עזרה וגם דוחפים אותן לגורל קשה. והכל בשם אלוהי ה"מה יגידו".

חלושעס

New member
נצל"ש סרטים

מה דעתכם על "חופשת קיץ"? אני ראיתי והשתעממתי, מה עוד שהמשחק של אסי דיין היה כ"כ לא אמין.

אחד הסרטים הכי טובים שראיתי בז'אנר

משחק עוצמתי ורציני, טקסטים מאוד מדוייקים וחדים. והמסר הכללי שהסרט מוביל אליו הוא מאוד מטלטל אבל קולע אל האמת. סרט חובה!!!

חלושעס

New member
מפתיע מה שאתה כותב

וזה לא מפני שאני מכור לקולנוע אמריקאי (אני לא)

N0Way

New member
מדהים. תודה רבה.

זה דבר אחד ללמוד את הפרטים של הפגיעה הזו בספרי הלימוד, ודבר אחר לגמרי לראות בעיניים של הבחורה את העצמי הפגוע שלה, המשתקף בהם, העצמי השביר והקטוע שלה. כל הכבוד לה על הנכונות להתמודד, ועל החשיפה, ואמא שלה המדהימה - איזה תעצומות נפש. אבל לא הבנתי איך מבחינה פיזיולוגית היא יכולה לנגן אם לא למדה? - זה נשאר בגדר תעלומה.

רעביש

New member
ראיתי את זה

מרגש מדהים, וכפי שהעירו לעיל זה אחרת אם רואים בעינים את הבעיה.

וואו

קשה לעיכול, עצוב נורא לחשוב מה היא עברה שזה מנגנון ההגנה שהיא פיתחה לעצמה :/ תודה על הקישור!

למעלה